Skocz do zawartości
IGNORED

Lovely Cube - PCB by pkrecz

pkrecz

Rekomendowane odpowiedzi

u mnie tez już jest , i to nawet w zawansowanym stanie ".

(Cześci wcześniej kupiłem)

Pozostały peryferia do podpięcia

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-30841-0-43958300-1365020220_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nie widze powodów do obaw

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W oryginale radiatory leżą, żeby ciepło również rozchodziło się po wylewce masy na pcb, tu tego nie ma. W takim przypadku przydały by się trochę większe a przynajmniej takie jakie dał autor projektu.

Coś co może ułatwi ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ricon, posprawdzaj wszystkie elementy ktore musza byc zamontowane w odpowiedniej pozycji (kondensatory, tranzystory). No i wszystkie przewody podlaczone do wzmacniacza. Wzmacniacz rusza od razu bez problemow.

Czy ktos porownywal wzmacniacz na roznych zasilaczach? Czy faktycznie na zasilaczu typu Salas itp. bedzie on lepiej gral niz na zwyklym LM317/337?

<br />ricon, posprawdzaj wszystkie elementy ktore musza byc zamontowane w odpowiedniej pozycji <br />

Dzięki za sugestie . Montaż zdopingował do okulisty - jak się widzi 560 zamiast 550 ta takie efekty.Pytanie -ma się grzać ?. Ile mV ma być na wejsciu.Toleruje nawet 3,5V bez przesteru, ale odbija sie to na grzaniu.

Gra trochę "technicznie " choć dynamicznie . Ostudzić temperament spróbóje przez Op-ampy. Napewno odpada 134, dużo cieplej jest a 741 , 318. Inne w planach.

Nie ma co oszczędzac na gniazdach słuchawkowych . Dzisiaj z 4 kupionych na Wolumenie jedno gwarantowało poprawność połaczeń wtyczki od słuchawek.Podobnie z przejsciowkami 6,3 /mini jack.Trudno o przyzwoite.

Ma ktoś może jedno pcb na zbyciu? Bo tak się składa że mam fajne opampy i trafo których nie idzie sprzedać :/

edit: ktoś porównywał z klasycznym BCLem?

STACJONARNY: PC->NFB 1.32->HA2013 MOBILNY: HTC 10->CCA C16/FiiO FH5

Testowałeś ten wzmak na innych kostach np. na dedykowanym OPA228 ?

Z tych co miałem pod ręką , to im bardziej mniej "zaawansowany' tym cieplejsze brzmienie. 228 nie słuchałem ale może to optimum.

Gość Synthax

(Konto usunięte)

Witajcie,

Testuję od 2 dni wzmacniacz zbudowany przez Ricona. Jest non stop włączony więc wygrzewanie ma się ku końcowi i przynosi wymierny efekt. Wzmacniacz na początku przy wysokich poziomach głośności grał w bardzo chropowaty sposób, teraz ten efekt zniknął. Idea odrębnego zasilania bardzo mi się podoba. Prosta konstrukcja interfejsów robi dobre wrażenie podczas użytkowania. Natomiast same obudowy wymagają jeszcze dopieszczenia (pomalowania, dobrania gałek id itp).

Brzmienie:

Ja testuję go na T70 oraz HD650. Nie wiem jaki op-amp teraz siedzi w środku ostatecznie. Ale ciężko mi powiedzieć żeby brzmienie było techniczne, o czym wcześniej pisał Ricon. Wydaje mi się być właśnie dość okrągłe. Detale jednak coraz bardziej się uwydatniają. Bas ma dobrą kontrolę i schodzi nisko. Ogólnie jak na nie markowy produkt to brzmienie jest zaskakująco dobre i ciężko teraz po 2 dniach wygrzewaniach przyczepić się do czegokolwiek. Jest spory zapas mocy. Do tej pory doszedłem do godz 12-1, i było już b.głośno. Jeśli chodzi o scenę to dla mnie jest nieco zbyt szeroka a za mało głęboka, ale może da się to dostroić przez inny op-amp. Może poprawi się po prostu z czasem. No i w tym konkretnym egzemplarzu potencjometr jest do wymiany. Ja namawiam Ricona na RK27..

Źródełko Philips CD104 NOS.

Bardzo ciekaw jestem opinii pozostałych osób które zakupiły płytkę. No i jak się ma ten wzmak to Lovely Cube gotowca, Matrixa M-Stage, i ewentualnie Lehmanna.

Oraz ewentualnych propozycji tuningów pod kątem głębi sceny.

zdj%25C4%2599cie.JPG

Zajrzyj do tematu "Różne kostki do wzięcia"

Zaglądałem... Ale chciałbym samo pcb, nie gotowca. No nic, odpuszczę sobie chyba... Może ktoś chce trafo 15-0-15 albo 2szt opa228?

STACJONARNY: PC->NFB 1.32->HA2013 MOBILNY: HTC 10->CCA C16/FiiO FH5

Zmieniasz nim wzmocnienie układu - wg schematu z 1 strony:

1. G= 4k7/1k+1

albo

2. G= 4k7/2k2+1

albo

3. G= 4k7/0,68+1

etc.

Wtedy z dipswitchem największe wzmocnienie będzie kiedy oba switche będą w pozycji ON:

G= 4k7/0,519+1

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

Zmieniasz nim wzmocnienie układu

I

Nie wiedziałem że to ten parametr będzie do dobrania.

O ten GAIN chodziło w pytaniu.Thx Krzysztofie.

Pytanie tylko czy zostawić trzy równoległe o wartościach , ktore podaleś , czy zamienić 1k>680R I wtedy 2pozycjny lub 680R-1k-2,2k i dajęmy 3 poz.?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.