Skocz do zawartości
IGNORED

Cypryjski kryzys i koniec raju podatkowego!

Chicago

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie, ciekawe.

Ja nie wiem, czym on tam epatuje bo od lat mam go w ignorze. Po co męczyć się, szukając jakiegokolwiek sensu w nieskładnym bełkocie?

Nie wiem, może coś się teraz zmieniło ale dawniej ustalenie "co autor miał na myśli" było ponad moje siły.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

il Dottore, choć ja wielu pieniędzy nie mam, to zrobiłem to samo, ale już w grudniu, bo mi się przyśniło że stałem w kilometrowej kolejce do bankomatu, a jak doszedłem, to mi nic nie wypłacił. Następnie byłem w banku, a tam też mi powiedzieli nu pagadim, my nie młożem pamuc. Ten Cypr jest przykładem, że na największych złodziei nie ma bata, bo co? Sami mają siebie ukarać? Ktoś robi sobie wałki i stąd się biorą takie sytuacje. Zamiast takiego złapać i przybić gwoździami do ławki, to mówi się że kryzys. Przecież jest nas siła, tylko przez telewizję i przez media mamy poczucie bezsilności.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ahaha ten kabaret już wklejałem w lewackim wątku, ale tu pasuje idealnie:

zwłaszcza, jeżeli potem przeczytamy coś na temat wywiadu z pewnym Cypryjskim bankierem:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

muls epatuje swoim prymitywnym chamstwem od lat i włos mu z głowy nie spada

A niby jak ma mu spaść?Nie ma głowy to mu nie spada.

U niego piszom tylko rence...bez głowy.Same.

Zamiast takiego złapać i przybić gwoździami do ławki, to mówi się że kryzys.

Ale w sumie trzeba przyznać, że z sytuacji wybrnięto nieźle.

Jeden bank padł, OK. Co do 100tys € - za to UE gwarantuje i ludzie odzyskają swoją kasę. Co powyżej - to już niech się martwią rosyjscy inwestorzy spod ciemnej (czy tam czerwonej) gwiazdy.

W drugim dużym banku kasy do 100 tys € też nikt nie tyka. Opodatkują powyżej 100 tys € i to jest "urestwo", ale znowu - nikt się nie będzie burzył, bo przecież "zabrali bogatym". Dobrze im tak!

Ludzie tylko nie zdają sobie sprawy, że mogli być w tej samej sytuacji, gdyby np. niedawno sprzedali dom i kasę wrzucili nieopatrznie na konto bankowe... także wcale nie tylko "bogatych" to nieprzyjemne kuku może spotkać.

OK - co w takim razie robić z kasą, skoro w żadnym banku na świecie nie jest bezpieczna? Może powinniśmy założyć osobny temat na bocznicy z poradami "w co inwestować aby nie stracić"?

Są tu jacyś doradcy inwestycyjni skłonni pomóc kolegom - audiofilom, co stracili zaufanie do systemu bankowego? :)

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość Gość

(Konto usunięte)

Jak widać na powyższych przykładach, na pewno rozłożyć nasze zasoby na więcej mniejszych lokat.

Raczej mniejsze jest prawdopodobieństwo zabierania tym mniej zamożnym.

Efekt taki że przyśpiesza się proces wyprowadzki kapitałów do Singapuru a tam ani ONZ ani USA ani EU nie mają prawa wstępu, ba, ChRL daje im gwarancje neutralności :D Tyle że w Singapurze politycy myślą racjonalnie a nie jak greccy idioci znad Morza Śródziemnego (tj. bajecznie bogate fundusze banków singapurskich inwestują w badania, przemysł i produkcję żywności na całym świecie).

<br />Ja nie wiem, czym on tam epatuje bo od lat mam go w ignorze. Po co męczyć się, szukając jakiegokolwiek sensu w nieskładnym bełkocie?<br />Nie wiem, może coś się teraz zmieniło ale dawniej ustalenie "co autor miał na myśli" było ponad moje siły. <br />
a ja wrecz przeciwnie jak tylko widze gebe na łaczce biegne rozkoszowac sie glupota wpisów. Absolutny rekordzista...nie moglbym sobie zignorowac takiej okazji.

i nie dziwi nieporadztwo myslowe.

Ukryta Zawartość

bardzo dobrze i krotko o rajach wszelkiej masci takze o takich o jakis snia tacy marzyciele jak fryzjer z irandyji,seksmaniak czy podobni.Nic z niczego to swieta dewiza.Balon finansowy w ameryce tez narastal latami, ale to była ..ameryka a nie jakis dupsik na morzu.Natomiast marzyciele o cós z niczego jedyny sposob na takie cwaniactwa maja nie unikac ale zdazyc wycofac.Takie same metne cwaniaki jak ci bankierzy i komunistyczni zarzadcy cypru.

Ukryta Zawartość

No i irlandzki podcast o zadymie na Cyprze już jest!

Kto ma ochotę - może posłuchać online, kto ma ochotę - może doładować do posłuchania w sposobnej chwili..

Tutal link do archiwum radia Paranormalium:

Ukryta Zawartość

Szukamy audycji: planowany Chaos na Cyprze z cyklu Teoria Chaosu

Ukryta Zawartość

U mnie w mieście skupują złoto gdzie popadnie i w każdej ilości. Najlepiej to chyba teraz mieć dużo pierścionków i tak sobie sprzedawać po jednym miesięcznie, bez rozgłosu, spokojnie i pomalutku, przez całe życie, żeby tylko pierścionków wystarczyło... Nigdy już nie uwierzę w instytucję bankową ani a ich zapewnienia, konta, kredyty, funkcje, restrukturyzacje czy też inne innowacje... Owszem, jak mi dadzą kredyt bez zabezpieczeń i abstrakcyjnych zobowiązań, mogę skorzystać i zainwestować, a jak nie, to bujać się. Dotyczy to wszystkich banków i bankierów, nieważne czy singapurskich, chińskich, amerykańskich, europejskich czy nawet eskimoskich - fuck them all!

Parker's Mood

Podobno wejście Cypru do UE wymusili Grecy. Postawili warunek - albo Cypr wchodzi do Unii razem z Polską i innymi krajami byłego RWPG, ale będzie weto. Co było robić - Unia przełknęła te żabę. A Cypr zresztą leży w Azji.

. Dotyczy to wszystkich banków i bankierów, nieważne czy singapurskich, chińskich, amerykańskich, europejskich czy nawet eskimoskich - fuck them all

dziwne ze czlowiek wierzy w smierc dopiero jak zobaczy trupa.
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Podobno wejście Cypru do UE wymusili Grecy. Postawili warunek - albo Cypr wchodzi do Unii razem z Polską i innymi krajami byłego RWPG, ale będzie weto. Co było robić - Unia przełknęła te żabę. A Cypr zresztą leży w Azji.

A źródło tej tezy? A może sam wymyśliłeś? Ja mogę wiedzieć dlaczego akurat Grecja tego chciała - wyjaśnij to innym. Nie każden na bocznicy jest inteligentny jak ty, muls, wladz, Filut oraz jeszcze paru innych. Pozostałym też należy się jakieś uzasadnienie!

dziwne ze czlowiek wierzy w smierc dopiero jak zobaczy trupa.

Dużo widzisz oczami wyobraźni! O Paryżu '68 już nie wspomnę...

Zbyt mocno ufasz tej gadzinówce ( - przez duże "P"). Prof. G. Kołodko w TVN 24 publicznie podważył jej wiarygodność. Zdecyduj się więc - albo "Gazeta Wyborcza", albo TVN 24. Czyli - albo ..., albo ... !

Bardzo interesująca opinia Kużmiuka na jego blogu:

Ukryta Zawartość

Absolutnie zgadzam się z tezami Kuźmiuka.

Natomiast szlag mnie trafił, gdy przeczytałem wypociny komucha Żakowskiego w Gazecie Koszernej:

Ukryta Zawartość

To jest SZOK PO PROSTU! Jak można być takim bydlakiem?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A źródło tej tezy? A może sam wymyśliłeś?

Sluchałem Witolda Orłowskiego.

Zbyt mocno ufasz tej gadzinówce

Nie zbyt, nie gadzinówce, reszta się zgadza.

Nota bene - artykuł w GW cytuje Żakowskiego.

Nota bene - często GW cytuje Millera, Kwaśniewskiego, Obamę, Kaczora, Tuska, kiedyś Leppera, Kołodkę, Dorna. Aha - Staniszkis takoż. No i co z tego? taka rola prasy w demokracji. Trybuna Ludu se ne vrati, tawariszcz.

nawet dwuarowy rolnik spod kielc wie ze najleiej posiac raz to a raz tamto.Dla bezpieczenstwa.Nawet taki rolnik jak mu powiedza ze panstwo ubiezpiecza tylko do 100tys euro to wie ze jest pewne ryzyko i trzeba sie z nim liczyc skoro cos sie ubezpiecza.Tym bardziej ze jus sie zdarzyło.Jesli ma sie 10mld euro i laduje sie w jedno konto to znaczy ze ma sie duzo wiecej albo nie ma pojecia o ryzyku i dzialalnosci gospodarczej.Jesli takie proste fakty nie docieraja to znaczy ze ma sie zamiast glowy jajo strusia i rzodkiewke.I te dwa fakty nie wymagaja tygodniowego uzasadniania faktow oczywistych a nawet powolywania sie na paryz rok 68.Normalnie strusia z mala glowa na olbrzymim jaju....widze.

tak wiec nie zal mi cypryjkow i rosjan.Wybrali rzad komunistyczny ktory zrobił co umiał i takie maja ,jakie wybrali.Tak jak tu wiekszosc tez jest za tym zeby wszystko im gwarantowalo panstwo w tym jaja strusia na wielkanoc dla wszystkich.Niezle sie mozna ubawic z tej glowy na zielonej łaczce irlandzkiej.

da bog ze trawa jej nie przykryje na wiosne.

Najlepiej to chyba teraz mieć dużo pierścionków i tak sobie sprzedawać po jednym miesięcznie, bez rozgłosu, spokojnie i pomalutku, przez całe życie, żeby tylko pierścionków wystarczyło...

A kto je będzie kupował jak wszyscy będą sprzedawać? Powrócisz do wymiany Manhattanu za szklane paciorki od Indian?

Tak jak tu wiekszosc tez jest za tym zeby wszystko im gwarantowalo panstwo

Idiotów jus gwarntuje nam natura. Teras cass na państwo mułs. Takie które z przygłupów bełkocących na forach internetowych zrobi sól liberalizmu... z jednym palcem w dupie, a drugim w ustach - a potem zamiana palcoof na trzy, mułs. Tylko nie szybciej i nie traf sobie w oko..

<br />jednym palcem w dupie, a drugim w ustach - a potem zamiana palcoof na trzy, mułs. Tylko nie szybciej i nie traf sobie w oko.. <br />
rozumiem miszczu ze tralilem celnie w milosnika gwarancyji....a reszta to miotanie sie.....

<br />A kto je będzie kupował jak wszyscy będą sprzedawać? Powrócisz do wymiany Manhattanu za szklane paciorki od Indian?<br />
tak wiec od razu radze isc w paciorki za rada miszcza.A jeszcze lepiej sznur.Bedzie potrzebny wieszajacym sie.....z metra.

a generalnie miszczu to trafiony zatopiony, tyle ze niepotrzebnie miszcz polegl bo ja uwazam ze te gwarancje sa..sluszne.

państwo zagwarantuje kamieniczek... odzyskanie

a nie jakieś komunistyczne fanaberie w rodzaju mieszkań na kazdą kieszeń, prawa pracy i pracy dla ludzi, emerytur za życia czy jakiejś tam opieki medycznej dla każdego czy podobnych dupereli.

<br /> nie jakieś komunistyczne fanaberie w rodzaju mieszkań na kazdą kieszeń, prawa pracy i pracy dla ludzi, emerytur za życia czy jakiejś tam opieki medycznej dla każdego czy podobnych dupereli. <br />
jestem za ale niech zagwarantuje a nie opowiada ze zagwarantuje miszczu...w telewizji.Jakos nie wszystkim sie udaje i na dlugo.

wam sie akurat nie udało.

"Nam" czyli społeczeństwu się udało myckowy, i to bardzo. Przez 45 lat się nam udawało znacznie lepiej niż wam jak widać bo od 24 lat i jeszcze trochę z tego zostało żebyście sobie mieli na czym pasożytować - miszczuniu

wam się akurat rozpierdalanie gospodarki i gnojenie społeczeństwa udało. jak nikomu wcześniej.

jestem za ale niech zagwarantuje a nie opowiada ze zagwarantuje miszczu...w telewizji.

To na takich głosuj, zamiast tylko oglądać w telewizji, a przy urnie dawać dupy tym co cie pchają w kakałko i jeszcze się z tego radować.

wam się akurat rozpierdalanie gospodarki i gnojenie społeczeństwa udało. jak nikomu wcześniej.

Powoli się gnojom urywa koryto - Śląsk już podnosi głowę - tylko patrzeć a powstanie cała Polska.

Ludzie mają już dość.

<br />Nam" czyli społeczeństwu się udało myckowy, i to bardzo. Przez 45 lat się nam udawało znacznie lepiej niż wam jak widać bo od 24 lat i jeszcze <br />
moze nie wpadajmy w panike.Mamy jeszce 26 lat i jeszcze nikogo nie zamordowano.

Powoli się gnojom urywa koryto - Śląsk już podnosi głowę - tylko patrzeć a powstanie cała Polska.

Ludzie mają już dość.

slask podosi noge ale nikt nie wie po co.Kogo pytac to nie wie o co walczy.Wszyscy mysla ze o pieniadze..a tu pipka.Nie o pieniadze.Swiadomosc robotnicza na poziomie fryzjerow irlandzkich.

Ludzie mają już dość.

czas wracac zeby poszukac TYCh ludzi.

zeby ta cala polska powstala.Boze co za idiota.

Wyświetl postUżytkownik il Dottore dnia 27.03.2013 - 21:15 napisał

Ludzie mają już dość.

slask podosi noge ale nikt nie wie po co.Kogo pytac to nie wie o co walczy.Wszyscy mysla ze o pieniadze..a tu pipka.Nie o pieniadze.Swiadomosc robotnicza na poziomie fryzjerow irlandzkich.

Wyświetl postUżytkownik il Dottore dnia 27.03.2013 - 21:15 napisał

Ludzie mają już dość.

czas wracac zeby poszukac TYCh ludzi.

zeby ta cala polska powstala.Boze co za idiota.

Cytujem, żeby Dottor przeczytał, to wielkie poświęcenie bo może mnie dodać do ignorowanych!

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Mamy jeszce 26 lat i jeszcze nikogo nie zamordowano.

Teraz się ludzie sami wieszają. Nie trzeba mordować i milicja ma czyste ręce, po weryfikacji. W pogotowiu pielęgniarze kroją "skóry" bez potrzeby wrabiania ich w przypadkowe śmierci. Zastrzelenie studenta podczas juwenaliów jest "wypadkiem" a nie zbrodnią polityczną przeciwko narodowi i świętej wierze katolickiej.

W takiej wolności PIENKNIE JEST k**wa, PIENKNIE - prawda przymuleńcy?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.