Skocz do zawartości
IGNORED

Niedrogie kolumny do ....

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Proszę o pomoc.

Podstawkowe kolumny do 500 PLN (z przesyłką)...

:)

Jest oferta z używanymi Tannoy Mercury M1 lub nowe kolumny STX F-110 n.

Czy może coś innego? Może ktoś z Was ma w okazyjnej cenie coś dla mnie?

:D

Jeśli używane to kolumny muszą być w idealnym stanie. Nie chcę stawiać "szrota" na komodzie obok sprzętu. Kolumny mają grać z zestawem Kenwood krf-v5020, Kenwood dpf-3010, gramofon Daniel. Ogólnie rzecz ujmując, moje dzieciaki przejmują mój stary sprzęt. Zestaw po prostu ma być dobry w danym budżecie.

Pozdrawiam.

Miałem tannoye m2 dość dawno temu, bardzo dobre kolumny, zapewne m1 też, ale grały u mnie że wzmacniaczem onkyo a-9210. Ale do czego zmierzam? Kiedy zaczął się szał na kino domowe, to sprzedałem wzmacniacz i kupiłem amplituner Yamaha, rxv-361 bodajże. Jakież było moje zdziwienie gdy tannoye przestały grać. Tak prawie dosłownie przestały grać. Ze skrzynek zamiast dźwięku muzyki, wydobywał się kartonowy jazgot. Nie wiem jakim cudem bo przecież na wzmacniaczu grały cudownie. Sprzedałem tannoye i kupiłem tanie jamo i pomimo że był to skok o klasę niżej, zagrały lepiej. Dlatego z amplitunerem uważał bym przy kupnie głośników. Nawet takie maleństwa mogą nie zagrać.

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez bumbum

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

I pomyśleć, że kiedyś miałem cztery altusy 110 podłączone to tego ampli.

Jestem gotów zaryzykować. Moja córka będzie zachwycona z każdego zakupu. Może kiedyś kupie jej jakiś wzmak do tego. Proszę się nie zamartwiać.

Pozdrawiam.

za 500 to już szukaj tannoy m2, mx2, f2, albo z małych zamiast tannoy m1 to współczesne tannoy v1, v1i lub dali zensor 1.

Edytowane przez costa brava

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

mam takie na wydaniu napewno zmiescisz sie w budzecie i zostanie troche kasy na dzien dziecka dla corki :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chyba przesadziłem. Mam nadzieję, że się nie zawiodę.

Dzieci znaczy się.

Ukryta Zawartość

Dzięki za wszystkie sugestie.

Pozdrawiam.

Dłuższe kable zapodam i żonka w kuchni sobie radyjka posłucha.

:]

Ukryta Zawartość

Tutaj fajne są

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) miałem Koda 7 kiedyś, bardzo fajnie grające monitorki, no ale już kupiłeś więc po sprawie.

Ukryta Zawartość

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

Dzięki.

Fakt, rzuciłem się na te T + A jak szczerbaty na suchary. W moim przekonaniu rozniosły w pył wszystkie inne propozycje pod względem wizualnym.

Wiem, wiem... mam nadzieję, że są warte tych pieniędzy. Sprzęt tej firmy kojarzę bardzo dobrze a i opinie znalezione w internetach nastrajają pozytywnie mimo, że na temat tego konkretnego modelu nic nie znalazłem.

Sam jestem ciekaw efektu.

Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenie i opinie na temat kolumn tej firmy to chętnie przeczytam.

Pozdrawiam.

No i są. Jestem zachwycony efektem.

Ukryta Zawartość

Słychać, że kolumny mają potencjał. Pomimo ustawienia dają czysty dźwięk z dobrą przestrzenią. Słuchając mam wrażenie jak bym siedział przed sprzętem z mniejszą przekątną obrazu.

Pozdrawiam.

IMG_0151.jpg

IMG_0153.jpg

IMG_0158.jpg

P.S. Niestety zdjęcia z telefonu.

:(

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez qqrydza

Witam posiadam wzmacniacz yamaha ax 870 prosze mi powiedziec czy kolumny klipsch kf 28 bd dobre pod niego. Jezeli nie to co polecacie, pokoj ponad 30m2 muzyka rap,hip hop dubstep,reage troszke rock. Chodzi o czystosc i dobry bas

Witam wszystkich bardzo serdecznie.

Poszukuję kolumn podstawkowych do 800zł. Kolumny mają grać w pokoju o powierzchni około 17m2. Słucham głownie spokojnego rocka w duchu zespołu U2, folk rocka w stylu Marka Lanegana, czasem jakiś ambient. Mój aktualny "sprzęt" to kolumny aktywne microlab solo6c. Muszę dodać, że jestem z nich dość zadowolony aczkolwiek wolałbym coś old schoolowego. Przeczytałem trochę tematów, prześledziłem allegro i mam swoje typy:

- Arcus TS 45

- Arcus TM 96

- Arcus TS 100

- Dali 103

- Eltax Liberty (ale nie wiem jakie)

- Magnat Zero 5

- Tannoy M2 (aczkolwiek mam wrażenie, że są przereklamowane)

- stare sprzęty Grundiga i Telefunkena

Po zakupie kolumn dobiorę wzmacniacz.

Liczę na Waszą pomoc. :)

Edytowane przez desertsky

Dziękuję za odpowiedź.

A co powiesz o kolumnach Infinity RS 3000 albo 4001 ?

Przymierzam się do ich zakupu. Także albo Dali 103, jeśli będzie korzystna oferta (600zł to one chyba nie są warte) albo Infinity, na allegro stoją Infinity 4001 za prawie 700zł...Jedyny plus, że mógłbym odebrać osobiście.

Witam posiadam wzmacniacz yamaha ax 870 prosze mi powiedziec czy kolumny klipsch kf 28 bd dobre pod niego. Jezeli nie to co polecacie, pokoj ponad 30m2 muzyka rap,hip hop dubstep,reage troszke rock. Chodzi o czystosc i dobry bas

Pytanie czy lubisz wyraźny dzwiek wyokich tonów. Do tego twardy niskoschodzacy i dosc potezny bas. srednica nieco wycofana rekompensuje wciaganiem do muzyki zywiolowoscia i moca.

Czesć wszystkim.

Poszukuje kolumn do 500 zł, które będą grały na działce głównie na zewnątrz. Czy moglibyście coś doradzić ? Zastanawiałem się nad tą propozycją

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Czytałem, że to kopie altusów 110 i grają naprawdę słabo. W takim razie co w tej cenie? Musi być dość głośno i schodzić nisko właśnie ze względu, że będą grały na zewnątrz.

Ukryta Zawartość

Witam , Jestem tu nowy nie znam sie na rzeczy więc pytam . Posiadam 2 kolumny CANTON FONUM 4...8Ohm 100 , 150 watt i chciałbym zebyscie polecili mi jakis wzmacniacz który to pociągnie ... czy harman kardon 3300 da rade ??

• Pokaż nowe odpowiedzi