Skocz do zawartości
IGNORED

Śpieszmy się kochać plazmy... :(

il Dottore

Rekomendowane odpowiedzi

Miną lata a o jakości plazm Panasa ludzie zapomną, tak jak o serii 9 Pioneera, już niewielu kojarzy tych modeli.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Będzie tak samo. Kto sie zna na rzeczy pyta jeszcze o Pioneery, bo miał je kiedyś nie wie że już nie robią. nie szukał innego Tv. Podobnie będzie z Panasoniciem. Zdarzy się że ktoś przyjdzie za 4 lata i spyta się o niego.

Gość maniekn274

(Konto usunięte)

Miną lata a o jakości plazm Panasa ludzie zapomną

A ja nie zapomnę-:) i dlatego pytam na jakim modelu się zatrzymałeś- ponoć miałeś ich trochę-a teraz nie wiem na czym lukasz,ile do końca (padł ) mu zostało.:)

Sprzedając G-20, 46 ,czy ten następny będzie lepszy-vt30-50 ,owszem -był,nie był w zamiarze do sprzedaży-no ale tak wyszło---i stanął st 60-55,zawisł.:)-tylko żal że nie 65 cali-teraz w brodę sobie pluję,no ale co zrobić. :(

.:)-tylko żal że nie 65 cali-teraz w brodę sobie pluję,no ale co zrobić. :(

Zawsze powtarzam , że trzeba kupować parę cali na zapas ;)...... chociaż istnieją różne teorie , prawda Bobcat ? ;))))))

dlatego pytam na jakim modelu się zatrzymałeś- ponoć miałeś ich trochę-a teraz nie wiem na czym lukasz,ile do końca (padł ) mu zostało.:)

S20.

Zawsze powtarzam , że trzeba kupować parę cali na zapas ;)...... chociaż istnieją różne teorie , prawda Bobcat ? ;))))))

Prawda. Potwierdzam. Istnieją różne szkoły.

P.S. Buty też kupujesz kilka numerów za duże? Na zapas? :)?

Prawda. Potwierdzam. Istnieją różne szkoły.

.. Właśnie za to Cię lubię..... Już piszę za co dokładnie, bo na pewno nie omieszkałbyś zapytać ;).... a więc za Twoją bardzo częstą "przekorę ".... :))))))))))

Niestety jest to 3D aktywne . Zobaczymy kupie okulary to przetestuje ;)

Dlaczego niestety... moje zdanie brzmi "bardzo dobrze ze aktywne"..... Są osoby które nie tolerują lub źle znoszą aktywne okulary , ale ja do nich nie należę ( może Ty też nie )... Wierz mi na słowo w aktywnych 3D jest dużo bardziej 3D niż w pasywnych..... i najważniejsza sprawa czym więcej cali tym 3D jest jeszcze bardziej ciekawe...

jako ze kupilem teraz 60" z tym calym 3D poprostu chce troche sie tym pobawic i wyrobic sobie wlasna opinie

.. Największą frajdę sprawiają bajki w 3D ( np. Madagaskar 3...lub Smerfy 2 ).... Filmy 3D to najczęściej "tylko" i przede wszystkim głębia obrazu ( np. HUGO ), mało jest w nich efektów " wylatywania elementów z obrazu "... natomiast w kreskówkach jest ich dużo więcej....

Jest taki temat na tym forum o 3D... "NAJLEPSZE FILMY I BAJKI 3D".. zajrzyj tam :))))))

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Słaby przykład. Wręcz kontrprzykład.

Bo stopa nie urośnie o parę numerów w przeciągu miesiąca, a apetyt na większy telewizor na pewno.

Oczywiście że prawda.

Przecież 3D aktywne to pełne Ful HD 3D a 3 D pasywne to tylko HD Ready 3D.

Nawet LG samo i dobrowolnie pisze o tym w swojej ostatniej informacji prasowej ( mimo ze przez lata twierdzili inaczej) .

"LG będzie nadal zapewniać będzie Cinema 3D w technologii pasywnej. Okulary pasywnego 3D nie wymagają baterii. Nie migoczą i są lekkie. Jednak pasywne 3D w modelach full HD daje rozdzielczość nie pełną HD. Teraz w modela UHD rzeczywiście można cieszyć się pełną rozdzielczością HD 3D z tych samych lekkich i niedrogich okularów 3D, które znasz z kin."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Tak jak napisałeś. Są dwie szkoły w temacie wielkości TV.

Jedna bardzo liczna, można rzecz powszechna i dominująca, z opinią że większy TV jest lepszy.

I druga niszowa, mająca w swoich ławach Bobcata i ......, nie wiem czy kogoś jeszcze, z opinią że 42'' to jest idealny wybór i nie można lepiej. Dalsze powiększanie ekranu będzie tylko z ujmą dla przyjemności oglądania.

mająca w swoich ławach Bobcata i ......, nie wiem czy kogoś jeszcze

Poszukaj w starych wątkach. Było trochę zwolenników mojej szkoły myślenia. Poza tym rozglądając się wśród Krewnych i Znajomych Królika widzę, że też są.

42'' to jest idealny wybór

Zawsze podkreślam, że DLA MNIE jest idealny. Dla Ciebie może to będzie 85" i będę szanował Twój punkt widzenia.

Oczywiście że prawda.

Przecież 3D aktywne to pełne Ful HD 3D a 3 D pasywne to tylko HD Ready 3D.

Oczywiście że nieprawda ponieważ pytanie dotyczyło "mocy" efektu 3D a nie rozdzielczości.

Oczywiście że nieprawda ponieważ pytanie dotyczyło "mocy" efektu 3D a nie rozdzielczości.

Ale pełna rozdzielczość full hd pierwszego i drugiego planu daje lepszą głębię obrazu... wiem bo testowałem obie technologie... technologia pasywna z obrazem pierwszoplanowym full hd i drugoplanowym hd ready nie daje takiej głębi obrazu...przynajmniej moje oczy tak to widziały....

Nawet LG samo i dobrowolnie pisze o tym w swojej ostatniej informacji prasowej ( mimo ze przez lata twierdzili inaczej) .

Ciekawe dlaczego nagle im się odmieniło? Marketing? Weszli nagle w interes z producentem baterii? Może Panasonic?

No ale raz piszesz, że to jest cała szkoła z innym spojrzeniem na temat a raz, że to tylko Twój punkt widzenia.

Tak. Jest to szkoła ze spojrzeniem, które sprzeciwia się narzucaniu czegokolwiek komukolwiek i optuje za pozostawieniem każdemu pełnej swobody wyboru co jemu najbardziej odpowiada. A nie sączenie mu do ucha które z rozwiązań jest jedynie słuszne, albowiem tak SIĘ ogląda. Kto i gdzie ustanowił te kryteria?

I tak należy rozumieć moje wypowiedzi. Nie narzucam nikomu 42". Dla mnie jest to rozwiązanie optymalne, najlepsze, ale dla kogoś innego może to być dowolny inny rozmiar. Niech sam decyduje bez podpowiadaczy.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Kto i gdzie ustanowił te kryteria?

Jakie kryteria? Pisałem gdzieś, że są na to jakieś kryteria?

Piszę tylko o tym, że znakomita większość uważa, że przyjemność oglądania TV wzrasta wraz z wielkością ekranu.

Uważają tak dobrowolnie, bez przymusu.

Po co wymyślać koło na nowo? Może i komuś pasuje rozmiar 42 cale, ale od dawna są określone normy dla jedynej - optymalnej odległości oglądania pozwalającej na uzyskanie odpowiedniej widoczności detali, oraz optymalnych warunków kinowych, odległość ta jest oczywiście zależna również od rozdzielczości obrazu, chociażby dla ekranu 42 cale przy rozdzielczości Full HD optymalną odległością jest 1.25 m, dla ekranu 50 cali przy rozdzielczości Full HD jest to 1.58 m, dla ekranu 65 cali przy rozdzielczości Full HD jest to 1.98 m itd ...

Zaraz pewnie ktoś napisze, że to bzdura, że mu lub jej odpowiada inna odległość, ale takie są standardy przyjęte wśród specjalistów na całym świecie, określone w literaturze specjalistycznej i tego się nie oszuka, a trendy dążące do coraz większych ekranów są zrozumiałe - przy materiale wysokiej rozdzielczości, a taki jest obecnie łatwo dostępny (w odróżnieniu od sytuacji sprzed 5 - 6 lat) dla optymalnej odległości oglądania wymagane są po prostu większe przekątne niż do oglądania materiału SD, a więc jeśli kilka lat temu ktoś kupował sobie telewizor optymalny dla oglądania telewizji SD, to chęć kupienia niekoniecznie musi być związana z zachłannością na większe, tylko ze zwyczajnych wymagań wynikających z aktualnych standardów jakościowych obrazu Full HD (pomijając telewizję naziemną bo to porażka jakościowa).

dla ekranu 42 cale przy rozdzielczości Full HD optymalną odległością jest 1.25 m,

To przy 4K trzeba będzie siedzieć z nosem prawie przylepionym do monitora, ale będzie ścisk :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.