Skocz do zawartości
IGNORED

Śpieszmy się kochać plazmy... :(

il Dottore

Rekomendowane odpowiedzi

<br />Wniosek: UT to to samo co ZT. No może prawie to samo. Różnią się (zdaniem niektórych) tycio-tycio-minimalnie.<br />

Bobcat, ale może to jest prawda (?). Brałeś to pod uwagę ? Oczywiście tylko w kategorii jakości obrazu.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Bobcat myśli ze jak zapłaci 100 % wiecej to dostanie 100% lepsza jakość :)

Niestety tak jest ze za każda pierdołe i jakieś udoskonalenie producent żąda sporej sumy dopłaty.

Macbook Pro , Apple Airport Express ---> Audiolab M-DAC---> Roksan Caspian M1 NG----> Minas Anor IIIs (2,5way) ----> B&W ASW600

No przeciez wiadomo ze kazdy wlasciciel vt czy innego topowego modelu bedzie aie zarzekal i walil drzwiami i oknami ze ten model jest o niebo lepszy od kosztujacego pare k mniej modelu na przyklad ut. Poza tym jakbym nawet kupil ut to nie bede mial jak i poco porownywac do wyzszych modeli.

Witek_z taki test dla Ciebie. Co ja mam na mysli piszac: "pieprzyć"?

Nie, za 100% wyższą cenę nie oczekuję 100% lepszej jakości. Jest oczywiste, że to nie są zależności liniowe. Od pewnego poziomu jakości dalsze jej przyrosty są coraz mniejsze, za to coraz więcej kosztują. Więc nie uprawiajmy demagogii.

Natomiast śmieszne jest gdy ktoś zza kierownicy Seicento obwieszcza, że to prawie Lamborghini.

Również wielce zabawne jest gdy ktoś wsuwa leniwe pierożki i wmawia wszystkim dookoła, że to prawie bażant z truflami.

Piteero najlepiej będzie jak pojedziesz do sklepu i sam na własne oczy zobaczysz czy Ci pasuje. Tutaj się zbytnio nic nie dowiesz wiecej , lub napisz do Macieja z forum Hdtv Polska , może Ci coś doradzi bo wiedzę ma duża i obcuje na codzień z telewizorami.

Macbook Pro , Apple Airport Express ---> Audiolab M-DAC---> Roksan Caspian M1 NG----> Minas Anor IIIs (2,5way) ----> B&W ASW600

Piteero jeżeli 50" UT50 kosztuje tyle samo co 42" ST60 - o czym to świadczy? Wygórowanych cenach serii 60? Może trochę tak. Ale to nie tłumaczy wszystkiego. ST nie jest serią nafaszerowaną bajerami. Więc głównym powodem może być tylko znacząca różnica jakości. Na korzyść ST.

To usiądź bliżej.

no nie no Panie ale sie uparles na te ST. A tv potrzebuje do pokoju a nie pokoj do tv.

zreszta kazdy produkt powinien byc dobrze dopasowany do klienta. Jak przychodzi do mnie klient po lokate bo najbardziej ceni sobie bezpieczenstwo to nie laduje mu od razu agresywnego funduszu akcyjnego.

Ja tam wolę mniejszy ale z wyższej półki. W granicach rozsądku. 32" bym nie zaakceptował. Zresztą sprawa jest bezprzedmiotowa, bo plazm w tym rozmiarze nie ma.

...Obraz normalny, szału nie było, no ale ten rozmiar ...

.....................

...Bo podejrzewam, że może się skończyć na projektorze, ale jakbym miał przedreptać 3 razy (50, ca 65, projektor) to może lepiej od razu ten 65 ?

A może to nie działa tak jak mi się wydaje.

Lepiej od razu projektor! :)

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

1. Przepraszam, ale przypominam się z moim błahym pytaniem : jak wstawić zdjęcia ??

2. Apropo kalibracji- dlaczego nie istnieją szablony ustawień ??

To- na tyle,

tamto- na tyle,

jeszcze coś innego- na tyle.

Chyba, że to jest jak ze stroicielem fortepianu, który stroi (z pomocą kamertonu) instrument pod swój wysublimowany słuch,

a ten, co co prawda gra, to nigdy by tego tak dobrze nie ustawił.

Jak to jest ?

Lepiej od razu projektor! :)

Muszę powtórzyć coś, co kiedyś pisałem.

Znajomi Amerykanie powiedzieli mi, że w eleganckich kręgach Nowego Jorku projektory postrzegane są jako szpan dołów społecznych z Bronxu.

Bobcat, ale może to jest prawda (?). Brałeś to pod uwagę ? Oczywiście tylko w kategorii jakości obrazu.

Niestety nie w tym przypadku:/ Problem z UT jest taki (mówię o serii 50), że odstaje dość znacznie od pozostałem trójki. VT,GT,ST są praktycznie identyczne pod względem jakości obrazu, różną się wyglądem i dodatkami w sofcie, natomiast UT jet dość mocno okrojony właśnie pod względem obrazu, i co bardzo ważne pod względem filtra. Ogromną wadą tego Samsunga jest brak funkcji kompensacji ruchu, w modelu e6500 też nie ma, czyli przy ruchach np poziomych kamery masz klatkowanie itp, jest to bardzo żenujące, dlatego ja brałbym jednak Panasonica UT

2. Apropo kalibracji- dlaczego nie istnieją szablony ustawień ??

Bo każdy panel w tv jest inny, to znaczy nie całkiem inny ale różnią się parametrami, nie są powtarzalne. Więc coś co dla jednego ekranu będzie ok, dla drugiego będzie wręcz odwrotnie.

Żeby daleko nie szukać

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Muszę powtórzyć coś, co kiedyś pisałem.

Znajomi Amerykanie powiedzieli mi, że w eleganckich kręgach Nowego Jorku projektory postrzegane są jako szpan dołów społecznych z Bronxu.

Ja też się powtórzę, niedokładny cytat z nie pomnę jakiego użytkownika, chyba z HDTV Centrum Polska:

"...do oglądania filmów tylko projektor, a kto twierdzi inaczej, ten nigdy nie kochał swojej mamy!"

Z tymi dołami jak widać jest całkiem ok, albo z eleganckimi kręgami nie za bardzo.

To może jeszcze raz: z tymi dołami z Bronx'u widać jest całkiem ok, albo z eleganckimi kręgami N.Y. nie za bardzo.

Bobcat, z przykrością muszę to powiedzieć, ale znowu zacząłeś na forum pisać takie głupoty, że aż zęby bolą. Spróbuj wziąć 1-2 dni "wolnego" od forum, nabierz trochę dystansu i wróć z trochę mądrzejszymi wpisami. Taka dobra rada od kogoś, kogo zdanie podobno szanujesz ...

Projektor jako szpan nizin ?

Bobcat ... no i straciłeś fason.

Piszesz tak, jakbyś był coraz bardziej spięty tymi dyskusjami tutaj.

A nawet się z Tobą momentami integrowałem.

Walczyłeś w pojedynkę z połową forum,

idąc Tobą; płynąłeś po wodach mętnych i głębokich (czasami wyraźnie mętnych) no i tym razem gdzieś zadryfowałeś.

No wyobraź sobie, że ktoś twierdzi, że oglądanie konkretnego materiału

w doskonałej rozdzielczości na TV 42" (bo taki jest Twój TV, prawda?)

to jak lizanie lizaka przez szybę i że wydanie konkretnej kasy na "okienko Pankracego" jest mówiąc wprost- głupie.

Czy o gustach się dyskutuje ?? Sam wielokrotnie prezentowałeś postawę, że nie. Bądź konsekwentny.

Pewnie wielu z Twoich szanownych kolegów ma projektory a nie czują się i nie mają powodu czuć się plebs.

Swoją drogą dziwne, że osoba Twojego pokroju cytuje słowa "zachodniej elity" jako wyznacznik czegokolwiek.

Jak dla mnie zabrzmiało to jak frajerska bufonada snobów. Jakby zacytować "warszawkę", która jest bardziej warszawska niż rodowici warszawiacy.

Właściwie jak scena z "Misia" z rzeźbą z trelinek ... szkoda słów.

Projektora nie mam i pewnie długo nie kupię z powodów lokalowych, ale obejrzałem kilka filmów u znajomego i to mi wystarczyło do wyrobienia własnej opinii.

Powtarzam- własnej opinii.

Niestety nie w tym przypadku:/ Problem z UT jest taki (mówię o serii 50), że odstaje dość znacznie od pozostałem trójki. VT,GT,ST są praktycznie identyczne pod względem jakości obrazu, różną się wyglądem i dodatkami w sofcie, natomiast UT jet dość mocno okrojony właśnie pod względem obrazu, i co bardzo ważne pod względem filtra.

To rozwiń te różnice oprócz filtra, będziesz w stanie ? :)

U30 albo U20 (nie pamiętam czy tak samo UT20/UT30) miały gorszy subfield, 400hz zamiast 600hz i to było widoczne w jakichś testach gdzie porównywali płynność materiału bezpośrednio.

UT50 ma natomiast z tego co widzę tak samo jak ST50 - subfield 2000hz.

@ Mczaj

Owszem, szanuję. I chciałbym nadal szanować. Więc nie psuj tego wpisami takimi jak Twój ostatni. Prezentujesz bardzo niebezpieczną manierę: jak tylko przeczytasz coś, co się Tobie nie podoba, z czym się nie zgadzasz - wytaczasz ciężką artylerię i walisz, że to są głupoty. Zamiast rozmowy ad meritum próbujesz zacząć rozmowę ad personam.

@ Tomek36

Tak. Projektory są nawet w mojej bliskiej rodzinie. I mówię im to samo, co napisałem tu na Forum.

Nie wiem dlaczego cytowana wypowiedź została odczytana jako "wyznacznik" czegokolwiek. Ja ją przytoczyłem na zasadzie ciekawostki. Aby pokazać, że są również inne punkty widzenia i odmienne gusta. Na Forum pojawia się dziwna maniera. Kilka osób lubi coś (na przykład projektory). OK, ich gust. Ale próbują go lansować jako konwenans ogólnie obowiązujący. Zupełnie niepotrzebnie.

GT jest tylko minimalnie gorszy od VT.

ST jest tylko minimalnie gorszy od GT.

UT jest tylko minimalnie gorszy od ST.

Czy nie przekroczyliśmy przypadkiem granicy nonsensu?

W tym porównaniu nieco. :)

W serii 50 różnica między Ut a St jest wyraźniejsza (możliwa do stwierdzenia już w sklepie) niż między ST i VT .

Co będzie (jest) w serii 60 nie wiem.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.