Skocz do zawartości
IGNORED

Tani wzmacniacz do .... porady dla poczatkujacych

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Zanim zaczniesz wyglaszac sady i opinie moze krotka lekcja ortografii - przyda sie.

Przerabialem niemal wszystkie lepsze piece Denona. Od starszych PMA 900v PMA 790 PMA 1520 PMA 1560 po nowsze PMA 925 PMA 1055 R PMA 1500 R PMA 1500 AE PMA 2000 AE i PMA S 10. Do tego kilka amplitunerow jak kupowalem cos dla ojca. Niestety Denon za wyjatkiem kilku najwyzszych modeli to bedzie zawsze Denon i uzytkownicy odczuwaja wszystkie niedogodnosci z tym zwiazane ale tez nizsza cene. Sansui najlepsze nie jest bo trudno powiedziec co jest najlepsze. Z pewnoscia jednak jest to klasa wyzsza. I tyle. Nie zalezy mi na tym zeby krag zwolennikow Sansui wciaz sie powiekszal. Powiem tylko ze przez lata Sansui konkurowalo z Accuphase. Co wiecej jak otworzysz niektore modele Sansui widac ogromne podobienstwo w budowie z Accu. Ceny tez byly bardzo podobne. Tak wiec urzadzen obu firm raczej nie powinno sie porownywac tym bardziej ze dzwiek jest kompletnie inny i Twoje malo wysublimowane ucho prtzyzwyczajone do amplitunera Denona mogloby nie byc usatysfakcjonowane.

>Ceny tez byly bardzo podobne.

a te ceny to byly w DM czy w euro? :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

>Twoje malo

>wysublimowane ucho prtzyzwyczajone do amplitunera Denona mogloby nie byc usatysfakcjonowane.

Moje malo wysublimowane ucho szybko sie przyzwyczaja do roznych brzmien. Teraz moge sluchac na wyl. loudnesie, a zaraz potem na Source Direct. I oba brzmienia mi sie podobaja wiec zapewne we wszystim bym znalazl cos co mi sie podoba, co nie znaczy ze odrazu bym to kupil.

?👈

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Co do cen (bo o tym wspomniałeś) spójrz po ile chodzą Technicsy A900 np. ... Nie sugeruj się ceną . Cieszą się Ci co wiedzą kogo słuchać . A mimo, że np z discomaniakiem wieleśmy sobie uszczypliwości w wątkach wymienili to wygrał zdrowy rozsądek, a wiesz czemu ? bo dla mnie gość, który dziś ma Sansuia, nie dlatego że go dostał znalazł wygrał tylko świadomie go nabył aby zweryfikować swoją wiedzę żegnając wiele polecanych sprzętów jest po prostu wiarygodny a nie tak jak większość mających potrzebę mówienia na kanwie wiedzy wyssanej z dupy lub bo ktoś tam coś tam ... i Choć gościa w życiu nie widziałem szanuję go bo jest jednym z niewielu którzy oceniają faktyczne urządzenia ! A z jego doświadczeniem każda krytyczna bądź odmienna ocena niesie ze sobą merytoryczne podstawy najcenniejsze dla tych co naprawdę chcą się czegoś dowiedzieć ...

moje 3 grosze.

Czy jest pewnym że Sansuj sprawdzi się z paczkami założyciela wątku??

Może jednak Rotel z serii 9xx ewnt. 8xx byłby w tym konkretnym przypadku trafniejszym wyborem. Domyślam się również że byłby to tez przeskok na plus z posiadanego Denona. Jeśli jednak sugerując się tym co będzie największym skokiem na jakości to może jednak źródełko zmienić....?

Jesli chodzi o wybor wzmacniacza, problem jest tez z jego znalezieniem. Sprawdzalem praktycznie wszystkie propozycje jakie podaliscie i na alegro znalazlem moze 1/3 tego. Polowa z tych 1/3 odpadla z powodu braku sterowania z pilota lub z kiepskiego stanu wizualnego (bo raczej technicznego to nie sprawdze) i w zasadzie to nic mi nie zostalo... :/

Patrzylem te HK to jest tylko jeden model z linku, ktory podalem do tego z jakimis plamami na panelu, jesli chodzi o sony ES to tylko 550ES (disco pisal ze tylko na 550, 570, 670 itd zwracac uwage) oczywiscie bez pilota i w kolorze grafitowym, z denonow to szczeze mowiac nic nie polecacie, ale i tak teraz nic nie ma do polecenia, x60 nie da sie sterowac z pilota, ceny 980R sa koszmarnie duze, fakt ze jest jeden za 600zl ale nadal nie jestem pewny co do niego. Wyzej wspomnianych Roteli tez jak na lekarstwo...

?👈

>Rotel to jest swietny pomysl tylko jakis wyzszy model. Minimum RA 980 BX.

Najwyzszy jaki teraz jest na alegro to chyba 960BX, jakisz szary do tego :/. Zapewne rowniez brak pilota.

Patrzylem tez Marantz, nigdzie nie moge znalezdz opinie o pm-62, jest dosc tanio jeden na alegro w dobrym stanie. Pm-80 tez nawet ok, dosc duzy. Wracajac do Onkoyo to sam nie wiem co o nich myslec...

?👈

Ta integra dosc dobrze wyglada:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale tez nie widze nigdzie tego okienka Remote Control.

Ukryta Zawartość

?👈

szczerze mowiac na allegro jest kiepski wybór bardzo kiepski w cenie do 1 tys zl są pozawyżane przez handlarzy sprzety typu pioneer i technics o srednią europejską pozawyżane jakies 3 krotnie:) eh ta polska mentalnosc hehe druga sprawa 80% to handlarze gdzie nie usmiecha mi sie kupno wzmaka od takiego co na technicx su900 pisze ze to cudeńko ,unikat rodzynek czy high end a jest wiele takich audiofilskich high end za 200 zl :-)czy tez wzmak ktory powinien kosztowac 200 zl kosztuje 1800 zl typowy przykład przy technicsach i nizszych modelach pioneer

Jest za to u takiego jednego pana model sonego es570 575 zl tylko co mi tu nie pasuje bardzo dlugooo stoi nikt sie nim interesuje chetnie bym go wziol no ale to tez handlarz a ja na to jestem uczulony i zaczynam sie grubo zastanawiac czy nie isc do sklepu kupic sobie nową yamahe as-700

>

Ukryta Zawartość

może ktoś coś powiedzieć o yym HK-980?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tu masz z pilotem (zobacz w opiniach), jest jeszcze drugi - drożej...

Ukryta Zawartość

A jak brzmi PMA-980R? Ma wielki bas? Jak jest ze srednica? Jest dosc szczegolowa, bo teraz najwiecej mi tego potrzeba. I jak brzmi mniej wiecej te HK 680?

?👈

No kurde,tyle to wiem, ale ten nieszczesny PMA-860 nie ma pilota. Tak juz dawno bym zakupil pma-1060. :( To Te 980R az takie zle? Zapewne 1080R tez. Podoba mi sie jego design, nie ma co ukrywac.

?👈

Ten mocniejszy Harman to nie głupi pomysł tylko to 1,5k pln . Ten tańszy jest prawdopodobnie mocno kopany i wiele przeszedł. pamiętaj że fotki zawsze lepiej wyglądają niż na żywo. Jeszcze kwestia gałki w tym nowym ponoć jak padnie to kaput. ale jest b. ładny ;-).

Disko wyjaśnij dlaczego Rotel tylko od 980 ki i lepiej. U mnie 935 napędza podobne kolumny. Ma poboru 300W, jego konstrukcja pozbawiona większości potków, była to jedna z bardziej udanych modeli w serii 9xx. Ponoć. Jak to jest z tymi Rotelami. Jak się mają do HK. I czy wyostrzona góra w Rotelu by się bardziej nie sprawdziła do quantumów niżeli HK?

ps. Na Alledrogo wysypują sie dosyć często Rotele. Nie zrażał bym się że w tym momencie brak...

ps.2 nie zachwalam swojego, patam b. doświadczonych jak się ma mój wzmak na tle innych.

WYJŚCIE CYFROWE COAXIAL /OPTICAL / ANALOGOWE / FIXED/VARIABLE

( PODGLASNIANIE Z ODTWARZACZA NP.NA WZMACNIACZ - to urywek opisu denka dcd-1460 - tylko jak to podłączyć i czy to prawda?

FIXED/VARIABLE ma za to odpowiadać. Wg. opisu sprzedającego z alegro. nieskładnie to było tam popisane. Jezeli ma sterowanie to poprzez kabel na tylko denonowski wzmak. i to peweni tez z takim samym systemem. Jeżeli poprostu jest to zmniejszanie sygnału na wyjściu z cd to porażka. U mnie z cd maranza jak ściszę jest znaczne pogorszeni. Np dynamiki..

jak dla mnie niepotrzebne kombinowanie. Wygodne ale może w znacznym stopniu przyczynić sie do straty jakości dźwięku. dodatkowe tory albo elektroniczna kostka pewnie nie najlepszej jakości...

• Pokaż nowe odpowiedzi