Skocz do zawartości
IGNORED

RP a PRL porównanie.

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

a tymczasem kolesiostwo robiąc interesy pod siebie kopie dół

Nie żaden dół, Oni po prostu biorą udział w Przemianach tak jak Muls. Biorą swój udział i ten zajumany innym.

w następnych wyborach ( jakichkolwiek ) głosuje na korwina i namawiam do tego całą rodzine i znajomych ( może jest to dziwaczny idealista ale chyba jako jeden z niewielu jest altruistą )

To narcystyczny cwaniak taki sam jak mulsy i inni "biorący udział" w tym sukcesie naszej rzeczywistości - bioracy nie swój udział. Głosowanie na tego pajaca to jak wejście z gówna w nasrane. Dla pamięci ten pan już w sejmie był. I co zrobił?

Na razie wystarczy rozsądku jeśli dwie kadencje pod rząd nie będzie się głosowało na tych samych "biorących udział" zbyt mocno za innych zamiast dla innych.

Dla pamięci ten pan już w sejmie był. I co zrobił?

Jak to - co zrobił? Obejrzyj proszę film Nocna Zmiana i zobaczysz co Korwin zrobił.

Usiłował ujawnić agentów bezpieki w Sejmie, Kancelarii Prezydenta i w innych organach władzy.

Był posłem - referentem, gdy Bolek z Donaldem oraz wystraszonym Pawlakiem zrobili Nocną Zmianę.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Interesuje mnie jeszcze sprawa telefonii w PRL.Jak wiadomo uzyskanie dostępu do tejże graniczyło z cudem i trwało lata.Dostawali przede wszystkim swoi.Czy to była tylko niudolność systemu( jak ze wszystkim) czy też coś więcej?Może władza była zainteresowana tym aby obywatelele mieli utudnione porozumiewanie się ze sobą?Łatwiej ich było kontrolować.

Wiem,wiem zaraz włączy się dziadek i napisze,że jego ciotka w 1967r. otrzymała telefon po pół roku czekania.Traktujmy to jako wyjątek od reguły.

Trudno powiedzieć... Ale pamiętam, że na telefon czekało się długo i instalacja w końcu takowego to było WYDARZENIE! :)

Jedną sprawę pamiętam śmieszną z komuny - jak moi dziadkowie nie mieli już sił ani zdrowia by prowadzić gospodarstwo rolne i zapadła rodzinna decyzja aby oddali je za rentę i przeprowadzili się do miasta, gdzie mieszkają ich dzieci, by tam w spokoju dożyć swoich lat pod opieką potomków.

Moja mama poszła wówczas do prezydenta miasta i wyłożyła mu sprawę: są dziadki, chore, słabe, muszą DOSTAĆ mieszkanie w mieście, bo prowadzenie gospodarstwa przerasta ich siły. W końcu oddali gospodarstwo na skarb państwa to mieszkanie im się w rewanżu NALEŻY.

Pan (przepraszam: towarzysz) prezydent, człek porządny i po linii partyjnej na niedolę ludu pracującego miast i wsi wrażliwy, pokiwał głową i kazał zostawić podanie.

Po miesiącu mieszkanie czekało już na dziadków.

Takie to były dziwne czasy... :)

Dodam, że mama nigdy nie była żadną tam partyjną ani komunistką. Nie znała też towarzysza prezydenta osobiście.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Interesuje mnie jeszcze sprawa telefonii w PRL.Jak wiadomo uzyskanie dostępu do tejże graniczyło z cudem i trwało lata.Dostawali przede wszystkim swoi.Czy to była tylko niudolność systemu( jak ze wszystkim) czy też coś więcej?Może władza była zainteresowana tym aby obywatelele mieli utudnione porozumiewanie się ze sobą?Łatwiej ich było kontrolować.

Wiem,wiem zaraz włączy się dziadek i napisze,że jego ciotka w 1967r. otrzymała telefon po pół roku czekania.Traktujmy to jako wyjątek od reguły.

Napsałeś prawdę o telefonach i fałsz o mnie! Jak mam to rozumieć.? Dołujesz ?!

Równie pięknie Szykulska wyglądała w "Hydrozagadce".Tylko,że tak siedzącej wiolonczelistki to jeszcze nie widziałem.Zupełnie bez seksapilu w przeciwieństwie do Susan Sarandon w "Czarownicach z Eastwick".

To było do dziadkawłodka

W róznym wieku mamy rózne seksepilistki. Moją pierwsą była Rita Hayworth w "Gildzie". Scena z rękawiczka to mistrzostwo świata: http://www.youtube.com/watch?v=e-LO9Ay6v_M.

Glen Ford, a w zasadzie jego aktorski twór, też był wzorem. Mężczyzny.

dziadekwłodek

Napisałem to trochę żartobliwie ale nie bez przyczyny.Zawsze gdy pojawia sie opinia,że w PRL czegoś nie było,brakowało to Ty to kwestionujesz podając jakieś przykłady ze swojej rodziny czy znajomych.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

Napisałem to trochę żartobliwie ale nie bez przyczyny.Zawsze gdy pojawia sie opinia,że w PRL czegoś nie było,brakowało to Ty to kwestionujesz podając jakieś przykłady ze swojej rodziny czy znajomych.

Nie wiem co myślałeś, ale odnosnie '67 to wyglądało tak: moja stryjenka we Warszawie miała telefon, a moja cotka ze wsi nie miała i nawet takiej potrzeby też.

Wtedy jeszcze róznicowało się stryjenkę i ciotkę. Teraz już nie...

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

A co tam oczekiwanie na telefon,napiszcie lepiej ile czasu trzeba było czekać na połączenie z "wujkiem" z USA!

:-)))))))))))))

Dość długo. Brakowało taśm i magnetofonów.

No tak,ale z drugiej strony te problemy bardzo nas integrowały i spajały społeczeństwo!

Ileż to ludzi poznałem i zawiązałem znajomości stojąc w kolejce rok czasu!

A teraz,szkoda gadać,chcesz kupić telewizor,ach,okazja by wrogów nabrać!

Plazma czy też Lsidik,argumenty sięgają mordobicia.

A wydawałoby się ,że to takie proste!

:-))

Oczywiście jutro będzie lepiej!!!

<br />Nie żaden dół, Oni po prostu biorą udział w Przemianach tak jak Muls. Biorą swój udział i ten zajumany innym.<br />
czy moze miszcz ma jakons kandydature na ktora mozna glosowac.Jakons godna zaufania bo jak na razie minely dwie kadencje a miszcz ciagle w polu.Wiecznie niezadowolony.Czy miszcz tak bedzie trzymal fason az do usranej smierci swojej??/Bo chiba swiat tego prostestu nie zauwazy..i mmu co cwansi ten swiat zajumaja..Tak to jest jak dupa stoi na przystanku a zaden autobus nie staje.A to przystanek na żadanie miszczu..trzeba przynajmniej ronczkom machnac....Bo zajumaja miszcza razem z przystankiem..

tak juz slysze dziesiec lat.Caly czas jest ropierducha i teraz bedzie spokoj.

rozpierducha to wlasnie wybory panowie.

i czas kiedy zaczynaja sie powazne interesy a nie glupkowate usmiechy i ruszanie grdyką korwina.

"Bezrobocie w styczniu 2013 roku, według metodologii Eurostatu, wyniosło w Polsce 10,6 proc. wobec 10,4 proc. w grudniu - podał w piątek Eurostat. Według metodologii GUS stopa bezrobocia w styczniu wyniosła 14,2 proc."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Każdy liczy jak mu pasuje. Byleby podać oficjalnie jak najmniej.

Oj, będzie rozpierducha. :)

Ukryta Zawartość

<br />Brakowało taśm i magnetofonów.<br />

Już Ty dobrze wiesz, o czym piszesz, prawda? Byłeś magazynierem ORWO i Grundigów na Rakowieckiej czy od razu waliłeś pałą w łeb? Pamietają Cię z wiecu przed UW w marcu 1968 w Warszawie. Dowodziłeś z Nyski, a potem rzuciłeś się do akcji. Stryjenka pochwaliła?

zawsze się zastanawiałem dlaczego debile maja tak duże parcie na szkło. Teraz jednak bardziej istotne jest ich policzenie.

Rozpierduchy są zawsze jak ludziom jest za dobrze. :)

Rozpierduchy są kiedy mają dość siły i mozliwości do robienie rozpierduch. Teraz jakoś nie robią rozpierduch. Może dlatego że w każdym takim wątku znajdzie sie przynajmniej dwóch idiotów kolonizujących każdą dyskusję.

W róznym wieku mamy rózne seksepilistki. Moją pierwsą była Rita Hayworth w "Gildzie". Scena z rękawiczka to mistrzostwo świata:

+

Ja wprawdzie byłem jeszcze gówniarzem , ale też chętnie oglądałem filmy z rudowłosą , boską Ritą

Ukryta Zawartość

post-19955-0-91281500-1365186224_thumb.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Piotr

chcesz kupić telewizor,ach,okazja by wrogów nabrać!

Plazma czy też Lsidik,argumenty sięgają mordobicia.

A może lepszy projektor?

No to zaczynamy juz bójkę w barze i zamieszki uliczne.

<br />Teraz jakoś nie robią rozpierduch. Może dlatego że w każdym takim wątku znajdzie sie przynajmniej dwóch idiotów kolonizujących każdą dyskusję<br />
na cale szczescie ogranicza to belkotliwe lewarowanie pozbawione sensu a sprawiajace ze lewarowy gumofilc nawija bez sensu co mu slina na jezyk niesie.A w skrocie ...wszystko juz miszcz zawarł i raczej juz nie zawrze niczego nowego.

o czym swiat by nie wiedział.

gumofilcu na glodnego .Staraj sie byc glodnym wtedy przychodza najlepsze pomysly.Tyle ze trzeba je miec.Baj baj dzisiaj daruje ci zycie i poczekam az sie wyposcisz.Wypocic tez sie mozesz.

zawsze rozbawi ukazywanie wielkości ego wprost proporcjonalnej do ... głupoty :-)

Idź już spać bobku..., nie zapomnij oczywiście ulżyć prostacie przed snem .... bo znowu ci się zda, że jesteś panem wszystkich oceanów :-)

zawsze rozbawi ukazywanie wielkości ego wprost proporcjonalnej do ... głupoty :-)

Idź już spać bobku..., nie zapomnij oczywiście ulżyć prostacie przed snem .... bo znowu ci się zda, że jesteś panem wszystkich oceanów :-)

Fiksacja analna, typowa dla miszczuf.

Dopiero teraz czytam ten wątek, ale odnośnie poniższego postu chciałem powiedzieć że w żadnym systemie politycznym żaden kraj europy wschodniej łacznie z rosją nie wytwarzał nigdy wyrafinowanej i zaawansowanej technologii konsumenckiej. Także zamki królewskie były projektowane przez sprowadzanych z tzw zachodu fachowców. Także w dawnej Polsce fachowym rzemieślnictwem zajmowali się w większości niemcy i żydzi.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.