Skocz do zawartości
IGNORED

denon 2900 dvd, do stereo?

Bart1981

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Czesto spotyka sie na forum zdania ze kiedyś był lepszy sprzet niż dziś . Sprzedałem yamahe cd s 700 i teraz zastanawiam sie nad kupnem żródła. Pytanie czy warto myśleć o starym sprzęcie na przykład denonie dvd 2900? Moze ktoś doradzic?

Tak myslę ze może być to lepszy zakup niz pioneer pd 10.

hero%20.jpg

https://www.audiostereo.pl/topic/102603-denon-2900-dvd-do-stereo/

obawiam się zę 700 było lepszym źródłem do stereo niż potencjalny Denonek

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Ze sprzedażą Yamahy zrobiłeś małego Zonka, widziałem Twoją aukcję i powiem, że gdyby była w kolorze czarnym to bym ją kupił od Ciebie. Chcesz mieć lepsze źródło to posłuchaj kolegów i kup coś używanego, nie tak starego aby laser był dostępny, najlepiej jak jakiś forumowicz będzie sprzedawał. Chciałeś nabyć Pioneera PD 30 i co taka zmiana? Myślę, że cd Yamaha odtwarzała dobrze, bo sam jak kupowałem swoją AS 1000 to do towarzystwa była podłączona CD N 500 a to podobne CD do tego co sprzedałeś i byłem zaskoczony jak to zagrało w tej kategorii cenowej oczywiście.

obawiam się zę 700 było lepszym źródłem do stereo niż potencjalny Denonek

ten denon to chociaż niezły wybór?

Ze sprzedażą Yamahy zrobiłeś małego Zonka, widziałem Twoją aukcję i powiem, że gdyby była w kolorze czarnym to bym ją kupił od Ciebie. Chcesz mieć lepsze źródło to posłuchaj kolegów i kup coś używanego, nie tak starego aby laser był dostępny, najlepiej jak jakiś forumowicz będzie sprzedawał. Chciałeś nabyć Pioneera PD 30 i co taka zmiana? Myślę, że cd Yamaha odtwarzała dobrze, bo sam jak kupowałem swoją AS 1000 to do towarzystwa była podłączona CD N 500 a to podobne CD do tego co sprzedałeś i byłem zaskoczony jak to zagrało w tej kategorii cenowej oczywiście.

Ostatnio zacząłem odczuwać chęć odmiany stąd sprzedaż. Na razie się rozgladam za czymś ciekawym i chciałbym zebrać jakieś opinie np o tym denonie dvd 2900

Te stare odtwarzacze dvd denona to całkiem przyzwoite źródła. Jeśli w dobrym stanie to polecam. Wyższe modele ( warunek !!) mają naprawdę bardzo ciche i stabilne napędy, jako odtwarzacze CD też sprawują się przyzwoicie. Miałem i polecam.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Powiem Ci tak... Sam posiadam 3910 i jako cd jest kiepskie, ale z płyt dvd gra juz nieźle nawet bardzo nieźle:) Do koncertów świetna rzecz, Jak kolega napisał wyzej jest bardzo dobrym transportem. Podpinałem dacki pod niektóre cd i degradowały nieco dźwiek, 3910 sprawuje sie świetnie wiec mysle ze to dvd plus dobry dack to dobra droga. Pozdrawiam serdecznie

Już polecałem wcześniej bo miałem i DVD Denona 3910 i teraz mam jako transport DVD Rotela RDV-995. Porównując oba sprawują się świetnie zarówno jako transporty czy odtwarzacze CD. Według mnie Rotel jako odtwarzacz CD sprawuje się jeszcze lepiej. No i cena. Wydatek rzędu 400-500 złotych to nie majątek bo Rotel ten jest dwa razy tańszy.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

ten denon to chociaż niezły wybór?

Ostatnio zacząłem odczuwać chęć odmiany stąd sprzedaż. Na razie się rozgladam za czymś ciekawym i chciałbym zebrać jakieś opinie np o tym denonie dvd 2900

Tylko jako transport. Dokup dac np xonar i bedzie git.

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

Nie polecam. MIałem Denona 3930 czyli nowszy i wyższy model.

Do filmów i koncertów rewelacja, obraz super.

Zbudowany jak czołg.

Do płyt SACD super jak na cenę tego sprzętu.

Ale płyty CD odtwarzał fatalnie.

Podobnie jako transport do CD z użyciem wypasionego DAC-a to też

słabiutko. One mają kiepsko zrealizowane wyjście cyfrowe.

Nie takie było przeznaczenie tych odtwarzaczy żeby służyły jako transporty

CD. To tylko awaryjne wyjście np żeby coś zgrać bezpośrednio ale do muzyki

kiepsko.

Dzieki wszystkim za opinię. Nie będę się pchał w tego denona. Przeczytałem też w sieci że ten model ma problemy z szufladą i mechaniką. Pozostaje mi kupić pioneera pd 10. Zawsze to pewność że nikt nie grzebał w nim no i gwarancja.

pozdrawiam b

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.