Skocz do zawartości
IGNORED

"Audiofil" we Wrocławiu

sarvaveda

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

ktoś był dzisiaj? jakoś mnie nie przekonało to co miało być.... nie mam daleko i chce zaglądnąć jutro ale czy warto? :-) niech ktoś proszę wrzuci fotkę albo opisze co się działo? pozdr

ktoś był dzisiaj? jakoś mnie nie przekonało to co miało być.... nie mam daleko i chce zaglądnąć jutro ale czy warto? :-) niech ktoś proszę wrzuci fotkę albo opisze co się działo? pozdr

Właśnie wróciłem z wyprawy przez pół Polski. Zawsze warto wyrobić sobie własne zdanie. A to spotkanie jest konfrontacją wkładek mono i stereo na płytach monofonicznych. To trzeba usłyszeć.

Jak ktoś nie załapie się na takie bezpośrednie starcie, warto zapytać o której takowe będzie powtórzone. Jak nie padnie takowa propozycja prezentujący będą uważać, że wszyscy wiedzą w czym rzecz.

A to bohater spotkania. Dwa standardy wkładek gramofonowych z podobnego pułapu cenowego na jednym napędzie. Więcej później.

pozdr.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Redaktorzy

Bylem :-) REWELACJA! Wspaniali ludzie, genialna muzyka, nieziemski sprzet. Wielka przyjemnosc. Bylem 8h. Dniowka pelna geba.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Dzisiaj wskoczy relacja z pełnym setupem.

Ale po krótce:

Gramiak to fantastyczny Dr. Feickert Firebird na dwa ramiona

ramię do monofonicznej Miyajimy Zero to SME M2-9R

ramię do stereofonicznej Miyajimy Takumi to Morch DP-8 "Anisotropic"

phonostage to dwie Theriee

Wkładki o zbliżonej cenie miały pokazać co tracimy nie używając dedykacji.

Powiem szczerze, byłem zaskoczony efektami. Wiedziałem, że będą różnice, ale nie takie.

pozdr.

Wkładki o zbliżonej cenie miały pokazać co tracimy nie używając dedykacji.

Powiem szczerze, byłem zaskoczony efektami. Wiedziałem, że będą różnice, ale nie takie.

pozdr.

Natomiast osobiście mimo ,że tam nie byłem spodziewałem się,że taki obrót sprawy będzie-bo dedykacja ma sens.

Umka

Zadedykuj wkładkę pmcompowi.......bo błądzi dośyć mocno.

pozdr.

• Redaktorzy

Roznica jest.... Nie dokoncze zdania. Tam trzeba bylo byc, bo ciezko w to uwierzyc jaka byla roznica. Mono to Barwa przez duze "b" i Dynamika przez duze "d".

Ja już mówiłem, że się nie znam. Ale słyszałem Jego monofoniczną wkładkę dobrze grającą. Jak się postara nie będzie żałował zakupu.

pozdr.

Roznica jest.... Nie dokoncze zdania. Tam trzeba bylo byc, bo ciezko w to uwierzyc jaka byla roznica. Mono to Barwa przez duze "b" i Dynamika przez duze "d".

Czyli nie miałem omamów? Jest ok.

pozdr.

• Redaktorzy

Absolutnie nie miałeś. Wielu dzisiaj nie wierzylo w to, co slyszy. Najlepszy byl telefon Piotra Guzka do... hehehe

Dzisiejszy Audiofil sporo mi uswiadomil. Dzieki za takie spotkania.

• Redaktorzy

Bylem :-) REWELACJA! Wspaniali ludzie, genialna muzyka, nieziemski sprzet. Wielka przyjemnosc. Bylem 8h. Dniowka pelna geba.

Z tego co wiem przeważająca część słuchaczy, nawet jeśli miała w planach zajrzeć tylko 'na chwilkę', spędzała w Radissonie po kilka godzin ;-)_

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Słuchałem tego setu w RCM i napiszę z całą odpowiedzialnością, w audio nie ma żadnego przełomu,gramofon absolutnie demoluje każdą cyfrę, tą plikową w szczególności!!a gdybym dodał sobie kozackiego animuszu, to napisałbym jeszcze,że stereo w vinylu jest w ogóle nie potrzebne, kto słuchał ten wie o co kaman:)

Dodam jeszcze,że te wszystkie dywagacje o dac-ach Trinity, DSD sreesde i innych dziadostwach nie są funta kłaków warte, ale to trzeba usłyszeć a nie cytować dane i cyferki.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Słuchałem tego setu w RCM i napiszę z całą odpowiedzialnością, w audio nie ma żadnego przełomu,gramofon absolutnie demoluje każdą cyfrę, tą plikową w szczególności!!a gdybym dodał sobie kozackiego animuszu, to napisałbym jeszcze,że stereo w vinylu jest w ogóle nie potrzebne, kto słuchał ten wie o co kaman:)

Dodam jeszcze,że te wszystkie dywagacje o dac-ach Trinity, DSD sreesde i innych dziadostwach nie są funta kłaków warte, ale to trzeba usłyszeć a nie cytować dane i cyferki.

Hehe, no w sumie trudno mi sie z tym nie zgodzić :)

Jacek, a Roger nie może tak gdzieś u nas takiego pokazu kiedyś popełnić?

Noo, myślę, że zainteresowanych nie będzie mniej niz we Wrocławiu.

Przyjdę tez ........bo spodziewam się referencji!!!

Może spotkam pmcompa......on też kombinuje po swojemu.....Adamek coś przy nim może liznąć wiadomości

Jeśli byłoby duże ciśnienie to kto wie? Wszystko jest do zorganizowania.

pozdr.

To dobre wieści są.......tylko gdzie ??

Potrzebne solidne pomieszczenie minimum 80 metrów-to podstawa udanego spotkania.

pozdr

Faktycznie jedno z najciekawszych spotkań pod ,,szyldem,, audiofila w mojej ocenie,dźwięk ogólnie bardzo dobry z wykopem a pokazane różnice miedzy mono-stereo usłyszy chyba nawet S.Wonder :) Najciekawsze w tym wszystko jest to ,iż płyty które do tej pory większość nad uważała za bezwartościowy złom zagrała tak kapitalnie z niewyjaśniona tekstura i wypełnieniem ,ze zebranym ludziom opadały poprostu kopary (widok bezcenny) malkontentów tym razem nie uswiadczylem a to juz baaardzo dużo w tej zabawie. Jeśli dodamy niedzielne opowieści Piotra Guzka dopełniające atmosferę wyjątkowości tej imprezy mamy pełny ogląd na to co udało się organizatorom osiągnąć,była magia ,był czar a wykonany telefon do Zielińskiego podczas odsłuchu Skaldow w mono wykręcił pewnie lezke u niego i większości zebranych w tym momencie gości...szacun.

Reasumując ,warto było ruszyć stare dupsko i przeżyć to wszystko samemu oraz przekonać się,ze czasem niemożliwe staje się faktem ,czyli mono-stereo = przepaść na kozysc tego pierwszego gdy drapiemy nią odpowiednią płytę.

Ps. Dziękuję organizatorom oraz R.Adamkowi za super zabawę i ,ze nie chciał mi na spotkaniu niczego sprzedać tylko grzecznie odpowiadał na zadawane pytania i czuć było ,ze ma facet pasje:)

robix

Sorki za literówki i związane z tym błędy,pisanie z telefonu się msci:)

robix

Robix

Wsio ok.tylko z tym S.Wonderem coś nie teges.........bo on słyszy super,tylko jest niewidomy-tyle sprostowania.

pozdr.

• 4 tygodnie później...
  • Redaktorzy

No i pierwszy dzien kolejnego Audiofila minal. Te "parawany" Magnepany calkiem ciekawie sie prezentuja. Panowie z Audio Forte z Warszawy pokazuja ciekawe klocki. Nawet znalazla sie pieknie prezentujaca sie myjka do winyli.

• 2 miesiące później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.