Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników bana!

Risto

Rekomendowane odpowiedzi

Ale o ssssoo chozzziii w tym wątku? Zamiast lamentować - może lepiej przeczytać Regulamin i Netykietę których nota bene większość użytkowników, zwłaszcza tych starszych - z oportunistycznych powodów nie czytała. Dopiero wówczas - jeśli moderator postąpił niezgodnie z powyższymi - można o indywidualnym przypadku dyskutować - chociaż tu najlepiej sprawę wyjaśnić przez PW bezpośrednio z moderatorem, powinien on podać regulaminową przyczynę takiego bana.

Chozzziii o toooo, zeeee plankton nie odpowiada na zadane pytania.

a abstrachujac regulamin regulaminem, a banowanie, banowaniem...jak u karguli.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

mlb - kiedy nauczysz się moderować? Dwa punkty dla mnie za uzasadnioną reprymendę dla cwaniaczka, który w każdym wątku pozwala sobie na osobiste ataki bez powodu. Moderujesz jak koń z klapkami na oczach.

Dostałeś nie za reprymendę, ale za wulgarne słownictwo którego do tej reprymendy użyłeś - szczegóły masz w opisie ostrzeżenia.

bezduszna biurokracja , odrobinę człowieczeństwa nawet banki starych klientów z pokaznym kontem specjalnie traktują

Tutaj też tak jest. Ale nie można w nieskończoność żyć starym regulaminem, zwłaszcza że obecny już od ładnych kilku(nastu) miesięcy jest wciąż ten sam.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Dostałeś nie za reprymendę, ale za wulgarne słownictwo którego do tej reprymendy użyłeś - szczegóły masz w opisie ostrzeżenia.

(...)

Jakie wulgarne słownictwo? Tam nie było żadnego wulgarnego słowa w pełnym brzmieniu - jest jedynie Twój domysł w tym kierunku. Poza tym taka moderacja zachęca wręcz do personalnych ataków, a nie rzeczowej dyskusji - jakoś moderatorzy nie dostrzegają chamskiego przeinaczania nicków w celu poniżenia kontr rozmówcy, grzecznościowych przymiotników - z których idiota to najmilszy dla ucha, itp.

Dziwi mnie ta estetyczna Twoja wrażliwość i wręcz jestem zdumiony, że zapis "ch...j" może kojarzyć moderatorowi-estecie tylko z brzmieniem "ch*j", a nie np.: "chołuj" - bo tak naprawdę tylko ja wiem co chciałem napisać. W gruncie rzeczy nawet użycie słowa wulgarnego w tym zdaniu nie było by obraźliwe. Oznaczało by bowiem dosłownie "nic".

Wykazałeś się tu nadwrażliwą percepcją. I tyle.

Wykazałeś się tu nadwrażliwą percepcją. I tyle.

Być może. Stąd moja gorąca prośba aby znając nadwrażliwości moderacji - takich sytuacji więcej nie powtarzać.

a ja sobie o UFO popisać nie mogę

ani o jednorożcach, ani o delfinach

nawet wizualizować zacząłem...

Tu musisz rozmawiać z właścicielami wątków - najwidoczniej dałeś im wystarczająco wiele powodów by zabronić Ci dyskusji w ich wątkach.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Być może. Stąd moja gorąca prośba aby znając nadwrażliwości moderacji - takich sytuacji więcej nie powtarzać.

(...)

Przy moderatorskim karaniu nie powinno być żadnego "być może". Swoim uczuciem obdarzaj również tę drugą stronę - wówczas ja nie będę musiał się "powtarzać".

Tu musisz rozmawiać z właścicielami wątków - najwidoczniej dałeś im wystarczająco wiele powodów by zabronić Ci dyskusji w ich wątkach.

A no to odpowiem troszkę na Twoje wcześniejsze pytanie : "o co chodzi w tym wątku"?

Otóż bardziej niż bany moderacji interesowały mnie bany w temacie. Oczywiście autorstwa autorów tematu. Taka była myśl. I uprawiania wolnej amerykanki w tym zakresie. Dla przykładu dostałem bana za użycie słowa "dupa" /innej możliwości nie ma / w kontekście żartobliwym i nie skierowanym do autora. Inny user , tym razem klakier używał go z powodzeniem /bez kontekstu żartobliwego a wręcz obraźliwego/ ale bana nie dostał . Nie podnosił bym wątku gdyby nie pouczenie na PW w formie "instrukcja kultury" . Czy rozdzielanie banów powinno być przywilejem bo kogoś nie lubię ? Bo podstaw regulaminowych częstokroć taki banujący user nie ma żadnych .

Mieliśmy ostatnio przykład wątku z którego już chyba wszyscy wylecieli. I o to chodziło mi zakładając wątek, o dyskusje na temat nadwrażliwych albo nazywając po imieniu "makaronów na jednym jajku".

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Hihihi...

Mnie kilka razy kolesie w swoich wątkach zbanowali prewencyjnie, jeszcze niczego nie napisałem a już miałem bana.

Też mi to się zdarzyło w ciągu ostatnich 48 godzin. Dlatego powtarzam - po dyplomatycznemu - retorsję trzeba stosować.

W związku z tym rodzi się pytanie.Po co ludzie uczestniczą w internetowych forach dyskusyjnych?Na pewno w celach poznawczych,wymiany poglądów ale i skonfrontowania się z myślącymi inaczej.W takim razie banowanie oponentów mija się z celem.Jedyne wytłumaczenie dla banowania to zwalczanie chamstwa oraz karanie forumowiczów rozwalających cudze wątki.W tych przypadkach jest za banowaniem.Ale powinna to robić moderacja.

najlepsze ze dziadek placzący jak wierzba polska z bezradnosci tnie od razu na wszelki wypadek.Geniusz ekonomii kubric tnie zanim wymysli tytuł wontku.Zabawa przednia jak dziadek potem sam wyjasnia wszystkim watki w swoim wontku których sam nie rozumie.Za to ma spokoj i cisze.

jesli o mnie chodzi to niech sobie tną i zyja w blogim spokoju bo generalnie daje im to siłe i moc tak potrzebna w normalnym zyciu gdzie zwykle maja gowno do powiedzenia.

[...] Po co ludzie uczestniczą w internetowych forach dyskusyjnych?Na pewno w celach poznawczych,wymiany poglądów ale i skonfrontowania się z myślącymi inaczej.[...]

Obawiam się, że nie tylko. Są i tacy (w naszym grajdołku też), którzy traktują forum jako tubę propagandową dla określonych ideologii, a co celniejsze próby polemiki kończą właśnie banem. Pytanie - czy są to propagandziści "w czynie społecznym", czy za czarne srebrniki :) .

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

to jest winciorek zlocistyy..hemsitulospulos --wertykalis.Zyje w musgach i żre.

To jest Helophorus arvenicus Muls. Zawsze chciałem wiedzieć jak wyglądasz.

Tak jak w każdym banku czy innej instytucji - właściciel ma prawo zmienić regulamin. Jeśli obecnym klientom/użytkownikom się to nie podoba - zwyczajnie mają prawo do natychmiastowej rozwiązania umowy, lub tak jak u nas - blokady konta. Choć u nas jeśli się ktoś nie zgadza a Site nie przyjmuje jego argumentów - zwyczajnie można przestać pisać.

Z takim podejsciem straznicy przy stole właściciela pierwsi zdechną z głodu, po nich właściciel.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

To się nabija na szpilkę i wkłada w gablotę, czy kapciem przegania?

moZna tylko wytrzasnac jak żre.Pukajac glowa o kaloryfer.Ty jus nie musisz bo zrec nie ma co.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.