Skocz do zawartości
IGNORED

Black Sabbath- God Is Dead?

paul_67

Rekomendowane odpowiedzi

Przyrównuję do "13-tki", bo akurat o niej wątek.

Nawet nie masz pojęcia ile ja radości czerpię z muzyki... inna sprawa, że

ze współczesnej być może zaledwie w kilku procentach.

A pogadać z pewnością mielibyśmy o czym... zwłaszcza po kilku browarach. :)

Możemy się kiedyś umówić.

Perełek to w latach 60/70-tych było mnóstwo. Teraz niestety szukamy ich ze świecą

i znaleźć nie możemy.

W epoce płyty na poziomie "13" i wyższym wychodziły co chwilę. Nie jestem pewien czy w tamtych, ambitnych i płodnych czasach "13" mogła by aspirować do tytułu płyty roku. Teraz w dobie marazmu muzycznego wszystko co jest powyżej przeciętności wywołuje szybsze bicie serca.

Otóż to. I dlatego każda nowa płyta nagrana przez zasłużonego dla muzyki wykonawcę, mimo marności lub w najlepszym przypadku przeciętności - jest wychwalana pod niebiosa (przykłady: nowa płyta Rush, Dead Can Dance, Davida Bowie).

Ostatnio zastanowiła mnie bardzo wysoka ocena nowej płyty zespołu The Flower Kings (strona progarchives).

Kiedyś moja ulubiona kapela neoprogresywna nie nagrała dobrej płyty od kilkunastu lat. Moim zdaniem ostatnia dobra to Rainmaker.

Każda następna to powielanie tych samych pomysłów, coraz słabsze kompozycje, nuda i przewidywalność.

Nie inaczej jest z płytą ostatnią. Skąd takie wysokie oceny?

Otóż to. I dlatego każda nowa płyta nagrana przez zasłużonego dla muzyki wykonawcę, mimo marności lub w najlepszym przypadku przeciętności - jest wychwalana pod niebiosa (przykłady: nowa płyta Rush, Dead Can Dance, Davida Bowie).

Wniosek jest tylko jeden - tylko stara gwardia jest jeszcze na tyle płodna aby zaprezentować coś ciekawego, świeżego. Szkoda tylko, ze jej szeregi coraz bardziej się kurczą.

Smutne jest też także to,że "młodzież" ma tak mało do zaoferowania (może z nielicznymi wyjątkami).

Ostatnio zastanowiła mnie bardzo wysoka ocena nowej płyty zespołu The Flower Kings (strona progarchives).

Nie wiem kto pisał recenzje na PA, ale tez zauważyłem, że prasa (szczególnie nasza) zatrudnia osoby przypadkowe, tylko pozornie osłuchane i ze słabym pojęciem do pisania recenzji. Bardzo często piszą oni za darmo, więc w sumie nie ma się co dziwić. Ale to już chyba temat na osobną dyskusję...

Kto się wybiera do Łodzi :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Trzeba jechać - nigdy nie wiadomo ile jeszcze nasz Ozzy pociągnie : (

Można się spiknąć jakąś ekipą z Warszawy, chyba że ktoś ma inny plan. Ja jestem otwarty na nowe znajomości w realu : )

Przecież na takie koncerty nie chodzi się delektować dźwiękiem ;)

Byłem w Atlasie na SOAD na płycie i nie pamiętam, jaki był dźwięk - czyli tragedii nie było.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Naprawdę tak tragicznie w tej Arenie z dźwiękiem?

Chciałbym pójść na Sabbathów, ale jak to będzie jeden wielki zgiełk

jak kiedyś w Hali Sportowej, to chyba nie ma sensu.

Ja byłem kilka lat temu na koncercie Depeche Mode w Atlas Arenie. Wg mnie było bardzo słabo. Na Sabbsów pojadę tylko, aby ich zobaczyć Być może pod sceną brzmienie będzie trochę lepsze, bo daleka płyta i trybuny to wg mnie była porażka. Zresztą na narodowym jest nie lepiej - jesli już, to tylko pod scenę.

Również kupiłem GC, bez problemów. Są nawet jeszcze na stronie. Gdyby ktoś chciał kupić w Saturnie czy MM to informuję, że tam bilety jeszcze nie są odblokowane do sprzedaży.

• 2 tygodnie później...

czyli jeszcze można będzie dostać bilety na płytę w MM albo Saturnie? Kupowałem w długi weekend i nie przeszła mi płatność przez DotPay. Myślałem, że już pozamiatane.

Dla fanów Sabs jest dostępny koncert na blu-ray i DVD Live ...gathered in their masses koncert

z Melbourne 2013r.Kupiłem blu-raya koncert bardzo dobry jakość obrazu i dzwięku także.

Potwierdzam. Ten koncert jest lepszy niż myślałem. :)

Realizacja audio-video bdb, ale przede wszystkim wykonanie bez zarzutu.

Nie dopatrzyłem się poprawek w studiu.

Naprawdę świetny koncert, polecam.

Album rewelacja, co ciekawe God is dead ? oraz End of begining nieźle namieszały na LP3...

Po tylu latach od Sabbath Bloody Sabbath czy Paranoid, takie same brzmienia, ten sam nerw, czyli w muzyce wszystko jest możliwe !

Panowie kupcie bilety na płytę i "sonicznie" będziecie mieli bajeczkę,widziałem tam a-ha,watersa i riverside przy pustej sali i buty mi spadły,no chyba,że przyjadą partacze pracujący dla iron maiden to wtedy kula w łeb.

Płyta jest świetna, bez dwóch zdań. Muza wchodzi albo nie wchodzi, a tu wchodzi, kołysze, kreci… Na słuchanie słabych plyt po prostu szkoda mi czasu, a 13 już parokrotnie odsłuchałem w całości i jest naprawdę OK.

Długo oczekiwane powroty płytowe bywają rozczarowujące, vide nagłaśniane co i raz "przełamanie" Metalliki wyglądające z grubsza jak "przełamanie" w stylu męczarni naszej reprezentacji, ale "13" to chlubny wyjątek od tej zasady. Moim zdaniem "13" to pełnoprawne wydawnictwo BS (na etapie z Ozzym bo pozostałe jakoś nie trafiają do mnie może poza "Mob Rules").

Wydanie 2 CD digipack USA. CD nr 2 z dodatkowymi nagraniami, nieco gorsze może niż materiał, który trafił na płytę, ale do posłuchania jak najbardziej.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.