Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie o audio.

piano

Rekomendowane odpowiedzi

A Signature nie jest?Mikado też widziałem w wyborowym towarzystwie, nawet z zamieszczonymi to Arrakis i co z tego.

Nie denerwuj się.Gryfon to bardzo dobry sprzęt.Zarówno CD, wzmacniacze a nawet kolumny.

Ich prezentacje w Monachium były bardzo dobre.

Teraz mają nowe dzielone kolumny,nazywają się Pendragon. Za 3 dni posłucham.

No i te osoby to muzycy, mają własnie studia i tam mają te wzmacniacze.

Pełna lista [ nie do końca] - szczęśliwców - posiadaczy wzmacniaczy FM Acoustic , ze strony producenta.

Same znane i uznane nazwiska gwiazd.

ever growing number of musicians, producers, studios, concert halls and other professionals. Some of them have asked us not to use their name in public, which is fully appreciated and complied with. Therefore, the list below is only a partial list of users whose association with FM ACOUSTICS equipment has been reported. Alice, Italy

Herb Alpert

Joan Armatrading

AC/DC, Australia

Joan Baez

Chet Baker

John Barry

Carmelo Bene, Roma, Italy

Arturo Benedetti-Michelangeli, Switzerland

Leonard Bernstein, U.S.A.

Alpha Blondy, U.S.A.

Lucciano Berio, Italy

David Byrne, U.S.A.

John Catchings, Cellist, Nashville

Phil Carmen, Stein am Rhein, Switzerland

Adriano Celentano, Italy

Chage & Asuka, Japan

Ray Charles, U.S.A.

Kenny Chesney, U.S.A.

Suzanne Ciani, U.S.A.

Antonio Conde, Binz, Switzerland

Paolo Conte, Italy

Miles Davis, U.S.A.

Fabrizio De Andre', Italy

Depeche Mode, London, U.K.

Georges Delerue

Double, Switzerland

Fleetwood Mac, L.A., U.S.A.

Go West

Herbie Hancock, U.S.A.

Heaven 17

Herbert Grönemeyer, Germany

Herbie Hancock, U.S.A

Heart

Billy Idol, L.A., U.S.A.

Eliahu Inbal, Paris & Frankfurt

Anthony Jackson, New York, U.S.A.

Maurice Jarre, U.S.A.

Keith Jarrett, U.S.A.

Billy Joel, U.S.A.

Jesse Johnson, U.S.A.

Julia Migenes Johnson, U.S.A.

Grace Jones, U.S.A.

Ricky Lee Jones, U.S.A.

Gene Kelly, U.S.A.

Jim Kerr, U.S.A.

Joachim Kuehn

Katia et Marielle Labecque, France

John Mac Laughlin

Michel Legrand

Level 42, U.K.

YoYo Ma

Miriam Makeba, South Africa

Branford Marsalis, U.S.A.

Nick Mason, Pink Floyd, London, U.K.

Sir Yehudi Menuhin

Al Di Meola

Hibary Misora, Japan

Yves Montand, France

Barjesten Morteza, Encino, U.S.A.

Alannah Myles

Mizuki Nakajima, Japan

Randy Newman, U.S.A.

Olivia Newton-John, Los Angeles, U.S.A.

Mike Nichols, U.S.A.

Noa, U.S.A.

Leo Nucci, Italy

Ozzy Osbourne

Mauro Pagani, Milano, Italy

Robert Palmer, Switzerland

I Phoo, Milano, Italy

PFM (Premiata Forneria Marconi), Italy

Symbol (Prince), U.S.A.

Manitas de Plata

Jean Luc Ponty

Flavio Premoli, Varese, Italy

Pure

Queen, London, U.K.

Ruggiero Raimondi, Italy

Eros Ramazotti, Italy

Chris Rea, U.K.

The Red Hot Chili Peppers, U.S.A.

Lou Reed, U.S.A.

Mino Reitano, Milano, Italy

The Rolling Stones, U.K.

Rose Tattoo, Australia

Vasco Rossi, Italy

Sabrina Salerno, Italy

Ryuchi Sakamoto, U.S.A.

Arturo Sandoval, Miami, U.S.A.

Savage, Massa Carrara, Italy

Lalo Schifrin

Wayne Shorter, U.S.A.

Jimmy Sommerville, U.S.A.

The Sparks, U.S.A.

David Sylvian, U.K.

Simply Red, U.K.

Siouxie and the Banshees, London, U.K.

Sting, U.K.

Bill Summers, U.S.A.

Talking Heads

Tears For Fears, U.K.

Thompson Twins, U.S.A.

Tomita, Japan

Top Rangers, Bregenz, Austria

U2

Vangelis, England

Vinx, L. A., U.S.A.

George Walker, Montclair, U.S.A.

Joe Walsh, U.S.A.

John Warwick, U.S.A.

Roger Waters

Muddy Waters

Orson Welles, U.S.A.

Steve Winwood

Wu-Tang Clan, U.S.A.

Pełna lista [ nie do końca] - szczęśliwców - posiadaczy wzmacniaczy FM Acoustic , ze strony producenta.

Same znane i uznane nazwiska gwiazd.

ever growing number of musicians, producers, studios, concert halls and other professionals. Some of them have asked us not to use their name in public, which is fully appreciated and complied with. Therefore, the list below is only a partial list of users whose association with FM ACOUSTICS equipment has been reported. Alice, Italy

Herb Alpert

Joan Armatrading

AC/DC, Australia

Joan Baez

Chet Baker

John Barry

Carmelo Bene, Roma, Italy

Arturo Benedetti-Michelangeli, Switzerland

Leonard Bernstein, U.S.A.

Alpha Blondy, U.S.A.

Lucciano Berio, Italy

David Byrne, U.S.A.

John Catchings, Cellist, Nashville

Phil Carmen, Stein am Rhein, Switzerland

Adriano Celentano, Italy

Chage & Asuka, Japan

Ray Charles, U.S.A.

Kenny Chesney, U.S.A.

Suzanne Ciani, U.S.A.

Antonio Conde, Binz, Switzerland

Paolo Conte, Italy

Miles Davis, U.S.A.

Fabrizio De Andre', Italy

Depeche Mode, London, U.K.

Georges Delerue

Double, Switzerland

Fleetwood Mac, L.A., U.S.A.

Go West

Herbie Hancock, U.S.A.

Heaven 17

Herbert Grönemeyer, Germany

Herbie Hancock, U.S.A

Heart

Billy Idol, L.A., U.S.A.

Eliahu Inbal, Paris & Frankfurt

Anthony Jackson, New York, U.S.A.

Maurice Jarre, U.S.A.

Keith Jarrett, U.S.A.

Billy Joel, U.S.A.

Jesse Johnson, U.S.A.

Julia Migenes Johnson, U.S.A.

Grace Jones, U.S.A.

Ricky Lee Jones, U.S.A.

Gene Kelly, U.S.A.

Jim Kerr, U.S.A.

Joachim Kuehn

Katia et Marielle Labecque, France

John Mac Laughlin

Michel Legrand

Level 42, U.K.

YoYo Ma

Miriam Makeba, South Africa

Branford Marsalis, U.S.A.

Nick Mason, Pink Floyd, London, U.K.

Sir Yehudi Menuhin

Al Di Meola

Hibary Misora, Japan

Yves Montand, France

Barjesten Morteza, Encino, U.S.A.

Alannah Myles

Mizuki Nakajima, Japan

Randy Newman, U.S.A.

Olivia Newton-John, Los Angeles, U.S.A.

Mike Nichols, U.S.A.

Noa, U.S.A.

Leo Nucci, Italy

Ozzy Osbourne

Mauro Pagani, Milano, Italy

Robert Palmer, Switzerland

I Phoo, Milano, Italy

PFM (Premiata Forneria Marconi), Italy

Symbol (Prince), U.S.A.

Manitas de Plata

Jean Luc Ponty

Flavio Premoli, Varese, Italy

Pure

Queen, London, U.K.

Ruggiero Raimondi, Italy

Eros Ramazotti, Italy

Chris Rea, U.K.

The Red Hot Chili Peppers, U.S.A.

Lou Reed, U.S.A.

Mino Reitano, Milano, Italy

The Rolling Stones, U.K.

Rose Tattoo, Australia

Vasco Rossi, Italy

Sabrina Salerno, Italy

Ryuchi Sakamoto, U.S.A.

Arturo Sandoval, Miami, U.S.A.

Savage, Massa Carrara, Italy

Lalo Schifrin

Wayne Shorter, U.S.A.

Jimmy Sommerville, U.S.A.

The Sparks, U.S.A.

David Sylvian, U.K.

Simply Red, U.K.

Siouxie and the Banshees, London, U.K.

Sting, U.K.

Bill Summers, U.S.A.

Talking Heads

Tears For Fears, U.K.

Thompson Twins, U.S.A.

Tomita, Japan

Top Rangers, Bregenz, Austria

U2

Vangelis, England

Vinx, L. A., U.S.A.

George Walker, Montclair, U.S.A.

Joe Walsh, U.S.A.

John Warwick, U.S.A.

Roger Waters

Muddy Waters

Orson Welles, U.S.A.

Steve Winwood

Wu-Tang Clan, U.S.A.

Niektórzy już raczej nie zaprzeczą :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Niektórzy już raczej nie zaprzeczą :)

Rafaello , oj znależli by się gdyby nie tak poważne nazwiska.Wiesz, my to mamy ułańską fantazję ........ ale pośmiać się z siebie

to już nikt nie będzie chciał.

Rafaello , oj znależli by się gdyby nie tak poważne nazwiska.Wiesz, my to mamy ułańską fantazję ........ ale pośmiać się z siebie

to już nikt nie będzie chciał.

Muszę napisać do Milesa Davisa do U.S.A. jak mu się sprzęt sprawuje.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Sly, nie złoszczę się, tylko dalej nie ma odpowiedzi, dlaczego miałby być lepszy, dla kogo i czy w każdym systemie.

Dla pełnej jasności.Nie neguję AA, bo nie mam najmniejszego powodu.Być moze jest, a być mozę nie.

To tak trochę jak wcześniejsze posty, że Q7 jest lepsze od Utopii czy Arrakis.

Lukasiq jesteś 2 osobą !!!!!!!!! na forum AS po Sly'u która pochlebnie ocenia Accustic Arts. Trochę się dziwię ale tak jest niestety...

Sly zachwala bo sprzedaje ;)

A propos jeszcze Wilsona (właśnie Elb, co to za tajemnica?) -

Czy coś jest nie tak ze zdrowiem p. Dave'a? Jest krótko ogolony, a właściwie to łysy i przez ostatnie kilka miesięcy strasznie się postarzał.

Nie, podobno Dave razem z synem już jakiś czas temu postanowili że walną się obaj na łyso :)

Wilson zaprezentuje dziś Duette Series II:

Duette Series-2 at a glance:

- The Duette Series-2’s tweeter performance is enhanced by the inclusion of the rear wave chamber from Wilson’s Convergent Synergy Tweeter. The rear tweeter baffle is borrowed from the Alexia version of Wilson’s CST design. The wave chamber substantially reduces chamber-born diffraction. Reducing these artifacts greatly lowers the noise floor, and results in higher treble resolution. Detail naturally emerges from a grainless, black background.

- The Series-2 features an all new cabinet. The primary goal was to greatly enhance the time-domain performance of Duette. The front baffle is angled at approximately 10° to align the tweeter and the woofer. Additionally, the main body of the cabinet is now built entirely out of Wilson’s proprietary composite, X-material, including the internal bracing. The baffle is built from Wilson’s newest composite, S-material. This combination has proven to yield the best combination of resonance control and beautiful tonality.

- The design has been simplified. The goal was to substantially increase Duette’s performance in the most commonly used applications. Duette is now fully optimized for vertical placement only, eschewing the need for the Magnepods® imbedded in the enclosure. Instead, receptacles in the bottom of the Series-2 take a specially designed diode foot, and facilitate its attachment to the new dedicated stand.

- The New Series-2 Dedicated Stand seamlessly integrates the separate Novel crossover, and provides captive dressing for the umbilical. Greater attention has been paid to the draining of resonances away from the Duette—the Duette Series-2 is bolted directly to the stand.

i jeszcze film:

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Zachwalam go od 1.5 roku bo to świetny DAC i transport, a ogłoszenie dałem kilka dni temu tylko dlatego, że Metronome wypuszcza dzielony transport pasujacy stylistycznie do DAC-a C-8, którego też mam i myśle o zakupie. Byłby komplet. Premiera za 3 dni w Monachium.

Ale nie mam żadnego ciśnienia na sprzedaż AA, a poza tym w tym wątku chyba nic nie pisałem o AA więc skąd ten zarzut?

Taaa - ziew.

Połowa osób z tej listu już nie żyje. FM działa od wielu lat, i tak ze 40 lat temu robiła faktycznie fajne wzmacniacze STUDYJNE. Być może wymienione osoby faktycznie miały w jakimś okresie wzmacniacze FM u siebie. Od tego czasu pewnie 90% z nich zdążyła je zmienić.

Niestety obecnie produkowane produkty FM, nie mają wiele z nimi wspólnego. To napompowany marketingowy balon. Klasyczne pozycjonowanie poprzez cenę.

$150k za końcówkę mocy, która poza transformatorem, 4 kondensatorami i kilkoma elementami nie ma nic w środku ? Absurd. Ostatnio rozmawiałem z kilkoma osobami w branży, NIE BĘDĄCYMI konkurentami FM, i wszyscy mieli podobne zdanie. Dźwięk OK, ale bez szału, jakich wiele, za to ceny - jedyne w swoim rodzaju.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Hmm, Keith Jarret i Branford Marsalis nigdy nie posiadali FM Acoustics.

Rowniez watpie zeby Rickie Lee Jones ale sie dowiem. Aczkolwiek George Walker posiada z tym ze mieszka teraz w New Jersey. Lista troche outdated.

IMO

“I drink a great deal. I sleep little and I smoke cigar after cigar. That is why I am in the two-hundred percent form” Winston Churchill

Zachwalam go od 1.5 roku bo to świetny DAC i transport, a ogłoszenie dałem kilka dni temu tylko dlatego, że Metronome wypuszcza dzielony transport pasujacy stylistycznie do DAC-a C-8, którego też mam i myśle o zakupie. Byłby komplet.

Ale nie mam żadnego ciśnienia poza tym w tym wątku chyba nic nie pisałem o AA więc skąd ten zarzut?

Sly - na końcu specjalnie puściłem oko. Ja wiem że ci się autentycznie podoba. Po prostu nie mogłem sobie odmówić, aby strzelić do Ciebie z tej samej broni z jakiej się ciągle do mnie strzela :)

Ja jak pisze dobrze o czymś co chcę kupić, to uprawiam marketing, a jak piszę dobrze o czymś co posiadam, to zachwalam bo za 2 lub 3 lata na pewno będę chciał sprzedać, LOL.

Lukasiq jesteś 2 osobą !!!!!!!!! na forum AS po Sly'u która pochlebnie ocenia Accustic Arts. Trochę się dziwię ale tak jest niestety...

Przeprosiny przyjęte :)

Dokładnie tak uważam, że to dobry odtwarzacz. Podkreślam jednak, że słuchałem go bardzo krótko i widoczne w dobrze skomponowanym systemie. No i ja wybrałbym Pucciniego, którego niestety albo się kocha, albo nienawidzi. Tak czy inaczej - AA na tym pułapie cenowym jest jedną z kilku pozycji wartych rozważenia.

Elberoth,

Nuda z tymi szczekaczkami od Wilsona. Liczyłem co najmniej na nowe Maxxy :)

Nowe Maxx 5 dopiero na CES.

Taaa - ziew.

Połowa osób z tej listu już nie żyje. FM działa od wielu lat, i tak ze 40 lat temu robiła faktycznie fajne wzmacniacze STUDYJNE. Być może wymienione osoby faktycznie miały w jakimś okresie wzmacniacze FM u siebie. Od tego czasu pewnie 90% z nich zdążyła je zmienić.

Niestety obecnie produkowane produkty FM, nie mają wiele z nimi wspólnego. To napompowany marketingowy balon. Klasyczne pozycjonowanie poprzez cenę.

$150k za końcówkę mocy, która poza transformatorem, 4 kondensatorami i kilkoma elementami nie ma nic w środku ? Absurd. Ostatnio rozmawiałem z kilkoma osobami w branży, NIE BĘDĄCYMI konkurentami FM, i wszyscy mieli podobne zdanie. Dźwięk OK, ale bez szału, jakich wiele, za to ceny - jedyne w swoim rodzaju.

Elb, z Ciebie jest niezły pijar/owiec - w jednej chwili potrafisz z brzydkiego kaczątka zrobić łabądka [co prawda czarnego ale

zawsze] a z dobrych urządzeń FM które cieszyło i cieszy uszy ponad 100 lepszym i bardzo dobrym muzykom zepchnąć do ligi D

Przykro mi to powiedzieć ale jesteś dla mnie niewiarygodny i mało rzetelny w sprawach audio . To czy coś ma 1 zasilacz

albo 150 kondensatorów nie ma znaaczenia. Ma natomiast grać dobrze i jesli tak jest to o co chodzi ?

Zaczynam dzień od Audiostereo!

Po rannej toalecie, śniadanko, kawka i co..,???

Oczywiście - Audiostereo!

Cholerka..,też tak macie, czy mnie już tak powaliło?!:)

Drogi Kolego!

jak nie mam wolnego i nie mogę walnąć lufy, to pozostaje forum;[-)

więc trochę też tak mam, bo potem niestety robota..

Przykro mi to powiedzieć ale jesteś dla mnie niewiarygodny i mało rzetelny w sprawach audio .

Z twoich ust to akurat komplement.

dzwiek pianina mam juz zakodowany w mozgu do grobowej deski. :)

to współczujmy ja i moja wątroba, bo pianina brzmią kiepsko...

pomysł J@A był całkiem, całkiem..

proponuje posłuchać Fortepianu - dobrego, i w dobrych warunkach (akustyka + naciskający klawisze)

Elb a Raidho 4.1 ? Co myślisz?

Nie słuchałem. Słuchałem wcześniejszych wersji - kiedyś Nordost zawsze używał tych kolumn do swoich prezentacji. Bardzo eteryczne brzmienie, ale jakby bez masy - być może była to jednak 'zasługa' Nordosta. Ostatnio stały się jakby modne.

a Raidho 4.1 ?

Sly,

Słuchałem Raidho 3.1 bardzo szybkie, neutralne.Gdybym miał trochę większy pokój, to zainteresowałbym się C 4.1, a już na pewno chciałbym ich posłuchać.

Napisz lepiej jak Magico :)

Dzisiaj przywiozłem do domu, i chciałbym o tym dniu jak najszybciej zapomnieć. Waga tych kolumn to jakiś koszmar ! Do tego te wielkie skrzynie. Do wynoszenia na 100% zatrudnię już ekipę od przeprowadzek.

Słuchałem też krótko Q3 w AS, i powiem szczerze - wielki brat jest pod wrażeniem. Dawno nie słyszałem to (nie) grających kolumn. W tych kolumnach po prostu słychać, że obudowy nie słychać. Dźwiek całkowicie oderwany od kolumn, w jeszcze większym stopniu niż w wysokich Avalonach czy Wilsonach, hektary przestrzeni, spójność, nasycenie dźwięku. Teraz się obawiam że jak podłączę S5 to się rozczaruję. Jeszcze nie zdążyłem posłuchać - jutro ma być u Cludior to może je wypakujemy ze skrzyń.

Dawno nie słyszałem to (nie) grających kolumn. W tych kolumnach po prostu słychać, że obudowy nie słychać. Dźwiek całkowicie oderwany od kolumn, w jeszcze większym stopniu niż w wysokich Avalonach czy Wilsonach, hektary przestrzeni, spójność, nasycenie dźwięku.

No! to czyli nie jestem głuchy :)

A najlepsze jest to, że ciężko je opisywać w kontekście basu, średnicy i góry, stereofonii i sceny itd itp. Po prostu wszystko jest takie jakie być powinno. Gra muzyka.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.