Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie o audio.

piano

Rekomendowane odpowiedzi

Gość JAudio

(Konto usunięte)

Słuchałem Martona, ale w całkowicie nieznanym dla mnie systemie, więc nie czuję się na siłach wypowiadać jak gra. Zawada twierdzi że jest dużo lepszy niż jego TacT Millenium, i to mimo faktu że jako źródło używa antycznego ML 36/37s.

Dziękuję.

Powściągliwość, brak odpowiedzi też może być odpowiedzią. :-)

jakoś dziwnie byłem przekonany, że to się dokładnie tak zakończy.

Stiopa,myślałem ze Luqasic jest bardziej konkretny w praktyce niż w teorii.Ale co tam jego życie, jego decyzje.

I widzisz za to lubię Brytyjczyków bo prawie w każdym domu jest 1 przyzwoity system ze średniej półki i gdyby reszta nacji

miała podobne preferencje to światowy przemysł Audio byłby tak dochodowy jak wydobywanie ropy naftowej[;]

Słuchałem Martona, ale w całkowicie nieznanym dla mnie systemie, więc nie czuję się na siłach wypowiadać jak gra. Zawada twierdzi że jest dużo lepszy niż jego TacT Millenium, i to mimo faktu że jako źródło używa antycznego ML 36/37s.

Elberoth tak wyrobionego ucha jak Twoje nikt na forum AS nie ma, więc taki czy inny system jako całośc nie przeszkadza w tym

aby ocenić jeden z ważniejszych elementów toru.Napisz więc jak naprawdę gra dla Ciebie Marton Opusculum Reference ?

Jesli do końca nie jesteś pewien opinii po prostu wypożycz Martona do domu i posłuchaj w swoim systemie.Czekamy.

Niechęć Elberotha do wyrażenia swoich wrażeń wynika zapewne z faktu, że nie chciał mnie, jako użytkownikowi Martona, zrobić przykrości.

Całkiem możliwe ze tak właśnie jest , ale znając Elb'a to gdyby coś żle grało to napisał by natychmiast, więc skłaniałbym się

do opinii że podoba mu się Marton Opusculum tylko nie wie jak to ująć słowami bo BRANŻA się przygląda.

Bo laptopy to się kupuje HP

No wlasnie Laptopy HP najbardziej awaryjne. Pracowalem kiedys w warsztacie naprawiajac laptopy. Maja zle zaprojektowane chlodzenie i jesli jest w pomieszczeniu duzo kurzu to radiatorek sie zapych co skutkuje pozniej tym ze laptop nie ma wentylacji co skutuje tym ze pekaja polaczenia w grafikach kulkowe wewnatrz scalaka na BGA. I laptop wlasciwie jest na smietnik po roku uzywania. Co ciekawe nigdy sie to nie dzieje w okresie gwarancyjnym...Czyzby spisek ? ;)

Jurgen,

Musisz się bardziej postarać, bo to słowa bez pokrycia:))

Ja np. podczas ostatnich odsłuchów, poszedłem w tym lubieniu nieco dalej i walnąłem sobie fotę z sympatycznym kolegą przed rezydencją Łukasiqa.

Fajnie wygladacie.Pozdrawiam

Najlepsze laptopy od strony konstrukcyjnej jak i wytrzymalosciowej i cenowej to..........................

SAMSUNG jak ostatnio wszystko ;)

Wlasnie kupilem na poczatku roku nowego Samsunga i chodzi swietnie!!!

Laptop Samsung NP550P7C-S05UK(WIN8,INTEL CORE i7,8GB,1TB,BLURAY,1Gb LAN.LCD 17.3)

Najlepsze laptopy od strony konstrukcyjnej jak i wytrzymalosciowej i cenowej to..........................

SAMSUNG jak ostatnio wszystko ;)

Stasio,trochę przesadzasz to nie to forum.

Widzisz, zaczęło się co kto kiedy,komu,kupił i za ile

Jesli do końca nie jesteś pewien opinii po prostu wypożycz Martona do domu i posłuchaj w swoim systemie.

Całkiem możliwe, że taki będzie finał tej historii :) Ale na pewno nie będzie to za tydzień cy za dwa, bo jestem zbyt zajęty. Ba - tych Magico S5 nie miałem jeszcze okazji od tygodnia posłuchać, bo albo byłem poza warszawą, albo siedziałem do późna w biurze. Ale to i tak lepiej niż z Metronome C-8 - dostałem od dystrybutora do posłuchania, przestał tak 10 dni nierozpakowany w kartonie, i w końcu wrócił - bez słuchania :(

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Stasio,trochę przesadzasz to nie to forum.

Mylisz sie! Ja gram z laptopa ;) Wy tez bedziecie do 2 lat max tylko jeszcze o tym nie wiecie ;)

I beda takie dyskusje wsrod Panow Audiofili ...A jaki masz procek, a ile Ram-u dokupiles i jakiej firmy... ? :D

Najsmieszniejsze jest jednak to, ze juz teraz ludzie na forach zagranicznych tak dyskutuja ;) U nas prowincja wiec to potrwa jeszcze troche :)

A ja nie sądzę. Myślę że wręcz przeciwnie w topowych systemach będzie odejście od laptopów na rzecz coraz lepszych transportów plików.

Stawianie laptopa obok wzmacniacza za 100tys wygląda ohydnie i trąci burakiem i piszę to ogólnie a nie personalnie.

To tak jakby do Audi S5 ładować się w rozwalających się sandałach.

Nie! Jednak komputer ma wiecej plusow. Mozesz siedziec przy nim, pisac maile sterowac domem zakupami i przelaczac sobie muzyczke. Komputer jest bardziej uniwersalny pod kazdym wzgledem. Nie mowiac juz o audycjach streamingowych czy tez ogladaniu filmow i TV. Wszystko juz moze leciec przez komputer, wystarczy szybki net i szybki komputer... :)

A ja nie sądzę. Myślę że wręcz przeciwnie w topowych systemach będzie odejście od laptopów na rzecz coraz lepszych transportów plików.

Stawianie laptopa obok wzmacniacza za 100tys wygląda ohydnie i trąci burakiem i piszę to ogólnie a nie personalnie.

To tak jakby do Audi S5 ładować się w rozwalających się sandałach.

Za piec lat nikt nie bedzie wiedzial co to jest odtwarzacz CD!!tak bedzie popularny jak gramofon!

taaa..,i po roku, dwóch mogę tak wyglądać.

Dzięki!

Nie! Jednak komputer ma wiecej plusow. Mozesz siedziec przy nim, pisac maile sterowac domem zakupami i przelaczac sobie muzyczke. Komputer jest bardziej uniwersalny pod kazdym wzgledem. Nie mowiac juz o audycjach streamingowych czy tez ogladaniu filmow i TV. Wszystko juz moze leciec przez komputer, wystarczy szybki net i szybki komputer... :)

Być może.Poważni ludzie chcący słuchać muzykę a nie bawić się w wieczne klamizerstwo i przekładanie procesorków nie będą się bawić w taki syf.

Bo to jest dziadowanie i śmieciarstwo. Kupią po prostu jak najlepszy transport plików, po 3 latach wymienią go na jeszcze lepszy i nie będą sobie zawracać głowy duperelami bo nie mają czasu ani chęci na takie bzdury.

Komputery w znanej formie nie są do muzyki tak jak kabriolet nie służy do wożenia ziemniaków na bazar ale oczywiście można jak ktoś się uprze.

Wielu twierdzi że obecny Aurender gra u nich lepiej niż komputer. U mnie zagrał nieźle ale Linn Akurate DS zagrał wyraźnie lepiej.

Teraz wychodzi nowy, znacznie lepszy Aurender czyli powinien być wyraźny postęp. Sprzęty które wyjdą za 3 lata powinny być jeszcze znacznie lepsze i uwolnią ludzi od używania laptopów i innego pseudo muzycznego sprzętu.

a kuźwa wyprawy do sklepu na rowerze nie liczysz?

Mam do sklepu 18 km x 2 = 36km na rowerek w sam raz, aby walczyć z oponkami.

A co myslisz ze podnoszenie sie z fotela zeby zmienic CD to taka wielka gimnastyka...? :D

Komputer i tak każdy ma w domu a do np oglądania TV służy duży TV a nie laptop.

Poza tym przeglądanie maili i stron www coraz bardziej przechodzi do tabletów i różnego przenośnego

sprzętu. Odtwarzacze CD będą na rynku jeszcze wiele lat na podobnej zasadzie jak gramofony.

Wielu twierdzi że obecny Aurender gra u nich lepiej niż komputer. U mnie zagrał nieźle ale Linn Akurate DS zagrał wyraźnie lepiej.

Bo ty słuchałeś po SPDIF. A trzeba było słuchać po USB.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Teraz wychodzi nowy, znacznie lepszy Aurender czyli powinien być wyraźny postęp. Sprzęty które wyjdą za 3 lata powinny być jeszcze znacznie lepsze i uwolnią ludzi od używania laptopów i innego pseudo muzycznego sprzętu.

Moze i masz racje...

Aurender grał po USB a Linn grał po BNC i Linn grał wyraźnie lepiej co wprawiło w zdumienie poprzedniego dystrybutora o holenderskim nazwisku. Był u mnie osobiście i był pewien porażki Linna po czym przecierał oczy ze zdumienia.

Zresztą ja też byłem zaskoczony bo chciałem kupić tego azjatę jako drugi DS do drugiego systemu.

Sam Aurender grał fajnie dopóki nie zagrał Akurate DS z tym samym DAC-iem. Później próby były też na innym DAC-u.

Zawsze Linn grał lepiej i co ciekawe również sam Aurender lepiej grał z mojego NAS-a niż ze swojego dysku gdzie miał ok 100 plików hires.

W finale musiałem kupić drugiego takiego samego Linna bo po prostu grał lepiej nie wspominając obsługi, dostępnego softu itd. Do Linna jest 6-8 dobrych programów sterujących a do Aurendera...jeden i to bardzo niedopracowany.

Ale za lat kilka Aurender w kolejnym wcieleniu może być świetnym urządzeniem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.