Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie o audio.

piano

Rekomendowane odpowiedzi

Spokojnie, Chłopaki,

Z danego sowa nie będę się wycofywał - dałem wam 1 str, to się wyhasajcie politycznie:)

Sorki Piano, na tym kończę temat polityki i ekonomii.

A ptaszki nie orza nie sieja ......a zyja i ubrania maja lepsze .....

Ale działają, muszą szukać ziarenek i robaczków, niektóre polują inne grzebią w ziemi lub oskubują roślinki.

Nie siadają na gałęzi i nie drą dzióbków że coś im się należy i trzeba im dać!!

A jeśli nie będą się starać i nie zadbają o pokarm i swoje gniazdko to umrą!!

Starają się więc jak tylko mogą. I to jest właśnie wolny rynek a na pewno zaprzeczenie socjalizmu.

Ale działają, muszą szukać ziarenek i robaczków, niektóre polują inne grzebią w ziemi lub oskubują roślinki.

Nie siadają na gałęzi i nie drą dzióbków że coś im się należy i trzeba im dać!!

A jeśli nie będą się starać i nie zadbają o pokarm i swoje gniazdko to umrą!!

Starają się więc jak tylko mogą. I to jest właśnie wolny rynek a na pewno zaprzeczenie socjalizmu.

Skoro piano zezwolil, to tylko w kwestii wyjasnienia.

Sam jestem produktem wolnego rynku i nie mam zamiaru na niego sie uskarzac:)

Jednak to wlasnie on - wolny rynek , bedac najbardziej efektywna maszyna wytwarzania dobr i bogactwa, generuje nierownowage, taka jego kurna natura:)

Pytanie, co zrobic , aby oslabic negatywne skutki spoleczne tej nierownowagi, to wlasnie obszar polityki .

Ja jestem za taka, ktora nie roznicuje ludzie tylko na takich co maja i umieja miec, ale rowniez umieja byc. Do tego potrzebna sa idee demokratyczne, inaczej w okresach kryzysow groza nam wojny, a tego nie lubimy my audiofile, bo w okopach kiepsko slychac muze:)

Konto w trakcie usuwania

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Do tego potrzebna sa idee demokratyczne, inaczej w okresach kryzysow groza nam wojny,

Problem tylko w tym , że z tej idei demokracji a właściwie jej pierwowzoru amerykańskiego został przysłowiowy "funt kłaków".

Wiesz na czym polega różnica pomiędzy monarchią a systemem anglo-saskim (demokracją)?

W pierwszym przypadku kradnie grupa uprzywilejowana a w drugim wszyscy :)

Oczywiście że trzeba "być" ale nie może być też tak że pseudo-politycy działają w taki sposób żeby dobijać ludzi twórczych a wspomagać tych którzy mogą a nie chcą pracować.Wolą brać zasiłki, wyłudzone renty a potem nie ma kto pracować.

Nie może być tak że jeden daje z siebie dużo i jest za to jeszcze ukarany podatkami i różnymi opłatami a drugi leży przed TV całe dnie, nic nie robi i jemy się należy i za swoją postawę zostanie nagrodzony comiesięcznym zasiłkiem czy innymi świadczeniami.

To jest dopiero chore i niesprawiedliwe.

W pierwszym przypadku kradnie grupa uprzywilejowana a w drugim wszyscy :)

Wole ten drugi wariant, bo juz go znamy z niedawnej historii:)

A na powaznie - to przy whisky dla Ciebie jak bedzie okazja ( dla mnie wino , czerwone , przy wyjatkowych okazjach pijam Wysokiego Brajana, jesli wiecie o co chodzi)

idei demokracji a właściwie jej pierwowzoru amerykańskiego

Jarek, to przeciez nie Amerykancy wymyslili domkoracje, oni tylko tak to sprzedaja na swiecie jak swoje. Wiekszosc dobrych rzeczy powstala w Europie:)

Oczywiście że trzeba "być" ale nie może być też tak że pseudo-politycy działają w taki sposób żeby dobijać ludzi twórczych a wspomagać tych którzy mogą a nie chcą pracować.Wolą brać zasiłki, wyłudzone renty a potem nie ma kto pracować.

Nie może być tak że jeden daje z siebie dużo i jest za to jeszcze ukarany podatkami i różnymi opłatami a drugi leży przed TV całe dnie, nic nie robi i jemy się należy i za swoją postawę zostanie nagrodzony comiesięcznym zasiłkiem czy innymi świadczeniami.

To jest dopiero chore i niesprawiedliwe.

Jak nie chcesz, zeby Ci biedniejszy , ale silny sasiad wlazl do domu , ukradl Utopie, zbalamucil Pania i uciekl mercem, to lepiej plac podatki , to tzw mniejsze zlo :)

Panowie, milo bylo, ide na lancz z zona:)

Konto w trakcie usuwania

Czy George i Dick są audiofilami??!

Jeśli nie, to proszę zostawić problemy świata i skupić się na audio.

Wreszcie głos rozsądku.........bardzo mi sie to podoba!!

TO NIE KIERCELAK TO FORUM AUDIO JEST

Pytanie, co zrobic , aby oslabic negatywne skutki spoleczne tej nierownowagi, to wlasnie obszar polityki .

Ja jestem za taka, ktora nie roznicuje ludzie tylko na takich co maja i umieja miec, ale rowniez umieja byc. Do tego potrzebna sa idee demokratyczne, inaczej w okresach kryzysow groza nam wojny, a tego nie lubimy my audiofile, bo w okopach kiepsko slychac muze:)

Niestety sprawy w Polsce i w Europie nie ida w dobrym kierunku. Generalnie kryzys jest poprzez to ze ropa jest bardzo droga - wszystko sprowadza sie do ceny energii. Dlatego ja jestem za rozwojem energii termojadrowej, juz wiemy jak ja wytwarzac w ten sposob powstanie energia tania i w ogromnych ilosc z wody morskiej. Potrzeba tylko jeszcze troche badan naukowych i ogromnych inwestycji w kilkanascie elektrowni na calym swiecie. Z tego co czytalem taki naddatek energii ktory bedzie wtedy wytwarzany pozwoli rozwinac technologie oczyszczenia srodowiska na szeroka skale oraz pozwoli na doprowadzenie wody do terenow gdzie wystepuje susza. Energia termojadrowa bedzie super tania i jest bardzo malo odpadow radioaktywnych (to czysta energia) A naddatki energetyczne beda takie ze bedzie ona doslownie za grosze. Ale staruchy wola inwestowac w rope wiadomo dlaczego (money money money) jak spiewala kiedys Abba

A jesli chodzi o Polske to w Polsce trzeba rozwalic kliki i wywalic staruchow ktorzy "rządzą" od wielu lat NIC NIE ROBIAC.

Trzeba dopusci modych do rzadzenia oni maja jeszcze jakies morale i nowe swieze pomysly na Polske

A i jeszcze jedno zlikwidowac PSL :D

Na wstepie chciałbym ciebie prosić abyś nie pisał do mnie w protekcjonalnym tonie , bo nie mam 6 lat i blond kręconych włosów.

Przepraszam jarku&aniu za swoje prostactwo i sposób w jaki się do Ciebie zwróciłem. Sypię głowę popiołem i czerwienię się ze wstydu... jeszcze raz, sorry! Nie trawię lewactwa i obecnego sposobu kierowania krajem, z którym jestem związany i w który zainwestwałem. Obecna administracja niestety promuje socjal, wynagradza nierobów i mąci. Masz dużo racji, że z tej prawdziwej amerykańskiej demokracji został przysłowiowy funt kłaków. Cenię piano i nie będę się rozpisywał na temat obecnej sytuacji w USA bo musiałbym się przez kolejne sto stron rozwodzić nad marną i jakże koślawą polityką obecnych rządzących moim krajem - powiem tylko: fuck them all!

Na wstepie chciałbym ciebie prosić abyś nie pisał do mnie w protekcjonalnym tonie , bo nie mam 6 lat i blond kręconych włosów.

Przepraszam jarku&aniu za swoje prostactwo i sposób w jaki się do Ciebie zwróciłem. Sypię głowę popiołem i czerwienię się ze wstydu... jeszcze raz, sorry! Nie trawię lewactwa i obecnego sposobu kierowania krajem, z którym jestem związany i w który zainwestwałem. Obecna administracja niestety promuje socjal, wynagradza nierobów i mąci. Masz dużo racji, że z tej prawdziwej amerykańskiej demokracji został przysłowiowy funt kłaków. Cenię piano i nie będę się rozpisywał na temat obecnej sytuacji w USA bo musiałbym się przez kolejne sto stron rozwodzić nad marną i jakże koślawą polityką obecnych rządzących moim krajem - powiem tylko: fuck them all!

Parker's Mood

A przechodząc płynnie od Ameryki do audio...

Jak myślicie? Gdyby Mark Levinson czy Dan D'Agostino zostali przy swoich firmach to czy rozdawaliby karty na rynku high end w roku 2013?

Sam miałem produkty i ML i Krella i wspominam je z łezką w oku. Ale na dzień dzisiejszy trochę odstają od peletonu.

Jak myślicie? Gdyby Mark Levinson czy Dan D'Agostino zostali przy swoich firmach to czy rozdawaliby karty na rynku high end w roku 2013?

Sam miałem produkty i ML i Krella i wspominam je z łezką w oku. Ale na dzień dzisiejszy trochę odstają od peletonu.

Levinson nie był konstruktorem audio, ale że jako był muzykiem, konkretnie trębaczem (nie najlepszym zresztą) o duszy audiofilskiej to miał wizję dżwięku... Poszedł na łatwiznę i sprzedał swoje pomysły wraz z nazwiskiem korporacji (co za głupota), a póżniej się sądził i przegrywał. Uważam, że do zdecydowanie najlepszych produktów Madrigala w latach dziewięćdziesiątych należały referencyjne monosy No.33 i niereferencyjne, wszak bardzo dobre No.33H. Następnym hitem był znakomity pierwszy, również referencyjny preamp No.32. Solidna robota, wzmaki z impedancją wyjściową rzędu 0.04 ohma będące w stanie uciągnąć lokomotywę Santa Fe, DF > 800 w całym akustycznym paśmie... i ponadczasowy design. Świetne rezultaty brzmieniowe osiągał ten sprzęt z Dynaudio Evidence Master. Obecnie, chociaż dobrze oceniany sprzęt ML, przeżywa swój koniec i wątpię, żeby już czymkolwiek i kiedykolwiek mnie zaskoczył. Krell powstał chyba osiem lat póżniej niż Levinson i w sumie stosował podobne rozwiązania. Obecnie tylko CD No.512 jest moim zdaniem warty uwagi... jak ktoś chce się jeszcze bawić w odtwarzacze to można się nad tą opcją zastanowić.

Parker's Mood

Obecnie tylko CD No.512

Dokładnie tego playera miałem i uważam, że jeśli ktoś słucha dużo jazzu, to jest to najlepsze źródło bez względu na kwotę. Kusiły mnie też kiedyś monobloki 53, ale jakoś się nie złożyło i wybrałem wtedy co innego.

Nie zapomnę też nigdy mojego krótkiego spotkania z sytemem Krella EVO ONE + EVO TWO. Dwa dwuczęściowe monobloki i czteroczęściowy (!!) przedwzmacniacz. Grało to bodajże z jakimś dCSem i Wilsonami. Chyba ostatnie dziecko D'Agostino w Krellu. Wybitny dźwięk, jak dla mnie lepszy od dzisiejszych Momentum.

piano,

Na AM jest dużo ciekawych ofert :)

Poza tym w audio już mnie pociąga co innego, a Krella po prostu dobrze wspominam. To tak jak niektórzy mają z Kondo - wielkie WOW!, ale czy kupiliby go nawet jeśli mieliby kasę? Nie sądzę. A Krell EVO jest podobny do Momentum i w sumie nie ma czemu się dziwić. A jednak na dzień dzisiejszy bardziej mi się podobają Szwajcary :)

Gratuluję szybkiej i udanej sprzedaży.

Co teraz?

No.512 nie jest aż takim starym odtwarzaczem i niejednego jeszcze fana formatu CD mógłby zadziwić.

Oczywiście zapomniałem dodać, że nie tylko formatu CD ale i jak najbardziej SACD. Widziałem, że M.Stryjecki w którymś z ostatnich numerów HFiM pastwił się nad tym odtwarzaczem, ale recenzji nie czytałem i nie wiem nawet co napisał i jak ocenił tę sztukę. Masz rację LUKASIQ, że niektóre produkty są ponadczasowe, jak muzyka Davisa, Coltrane, Birda, Claptona, Hendrixa... Mówię o analogu jako wmacniaczach, bo cyfra to przepaść i pędzi do przodu technologia digital audio niemalże z prędkością światła, aż ciężko nadążyć... zarówno na rynku konsumenckim jak i profesjonalnym.

Parker's Mood

<br />Gratuluję szybkiej i udanej sprzedaży.<br />Co teraz? <br />

sorki, ale Palton zadzwoni i nam zeszło...

Dzięki:)

Co teraz?

marslo miał lunch z żoną(twierdzi, ze swoją):))Ja mam propozycję ze strony żonki - iść na pięterko:)), albo.., zostać z wami:)

I co tu począć panie..?:)

Na poważnie, to jestem na etapie testów.

Wole ten drugi wariant, bo juz go znamy z niedawnej historii:)

A na powaznie - to przy whisky dla Ciebie jak bedzie okazja ( dla mnie wino , czerwone , przy wyjatkowych okazjach pijam Wysokiego Brajana, jesli wiecie o co chodzi)

Jarek, to przeciez nie Amerykancy wymyslili domkoracje, oni tylko tak to sprzedaja na swiecie jak swoje. Wiekszosc dobrych rzeczy powstala w Europie:)

Jak nie chcesz, zeby Ci biedniejszy , ale silny sasiad wlazl do domu , ukradl Utopie, zbalamucil Pania i uciekl mercem, to lepiej plac podatki , to tzw mniejsze zlo :)

Panowie, milo bylo, ide na lancz z zona:)

Nie wymyślili demokracji ale wprowadzili ją sprawnie działającą i trwałą jako pierwsi w nowożytnym świecie.

Na marginesie- nie umiemy w Polsce rozmawiac kulturalnie w necie o roznicach politycznych i ten zly standard debaty jest prznoszony na inne fora, chocby o audio.

Wydaje mi się, że w necie nie umiemy nawet kulturalnie rozmawiać o naszych pasjach - patrz standard forum...

Na szczęście w tym wątku nasz "miły dyktator" trzyma porządek i jestem ZA.

Bo niewiele jest wątków, które chce się śledzić i jeszcze czasem coś wnoszą do tematu <naszej pasji>

Tak trzymaj i pomysł nowego wątku o CD mógłby wszystkim wyjść na dobre..

Osz..,Wy!!!Tak mnie nie lubita!!!

Choć jeden by napisał - zostań:(((

Jakbym słyszał Markowskiego;

"..,Idź precz...":)

Jest na Wasze!:0

podobno kobietą czy kobietom się nie odmawia:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.