Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie o audio.

piano

Rekomendowane odpowiedzi

No jak...jeszcze kilka dni temu zacząłeś powoli przechodzić na stronę maruderów i pisałeś że tego czy tamtego nie da się usłyszeć,

że cyfra to cyfra itd, że różnic nie ma a teraz?.....zmiana?

Witaj w "Klubie" :)

Przygotuj sie na sprzedaz nerki jak lubisz muzyczke :D

Ale lan od NAS do streamera nie gra - próbowałem tych "specjalnych" :)

Gra gra ;) jak sprzedaz nerke i zrobisz konkretne zakupy, uslyszysz ze gra, uslyszysz :D

Stasiu,

a czemuż mam nerkię przedawać?

ps

temat: "Poddzwonienia w fortepianie"

-mógłbyś rozwinąć?

Kiedyś odpowiedziałem "za Ciebie", ale nie jestem pewny czy dobrze:)

pzdr

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Hi hi... właśnie wymieniłem cyfrówkę Transparenta na Harmonixa.

Do dzisiaj uważałem, że kabel cyfrowy nie ma prawa "zagrać".

Widać, są rzeczy, o których się nawet "fizjonomom" nie śniło ;)

To dałeś ciała z cyfrówką Harmonixa.

Jak szyko kupiłem tak szybko sprzedałem, na szczęście bez strat. Trochę musisz poszukać aby znależć dobrą cyfrówkę.

Ok, pomogę Ci. Stealth VariDig Sextet best of the best.

Za drogo ? Pozostaje Ci tylko Siltech.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jak celujemy wysoko, m.in. w Vivaldiego, to może warto spróbować?

Na pewno warto.

Chociaż uważam, że 90 % dobrego dżwięku to DAC.

Calypso design ma powalający i jeżeli zagra lepiej niż C8 to bierz w ciemno (przynajmniej na test).

Ja kombinowałem ostatnio z lampami w pre (a mam ich troszkę w kolekcji) i wróciłem m.in. do Mullardów.

Niestety kończy się ich żywot bo szumią więc muszę wymienić na nowe.

W poniedziałek dostanę kilka kabli na testy (też cyfrowych) i zobaczymy.

Metronome to fajny DAC - tylko ten wiejski design w oczy kłuje ;(

Ok, pomogę Ci. Stealth VariDig Sextet best of the best.

Jak ja kocham takie autorytarne stwierdzenia:)

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

• Użytkownicy+

Ktoś z szacownego grona się wybiera?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Palton

a miało być bez reklam;)

Staś,

właśnie o rzeczony efekt poddzwonienia w fortepianie - co to jest i czym się objawia.

Kiedyś pisałeś by zwrócić na to uwagę, że jak jest to "be"

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Przyjacielu, to się nie wypożycza to się kupuje bo szkoda czasu na zabawę.

Jurgen (przyjacielu mój) bardzo cenię sobie twoje rady ale wybacz ,że tym razem uwierzę jednak własnym uszom.

Więc można czy nie można wypożyczyć do testu?

• Użytkownicy+

A i tu się znów mylisz Jurgen.

Piotr nie namawia, tylko zaprasza.

System jest w miarę przejrzysty - pozwala na żonglowanie innymi "komponentami".

Nie trzeba go łatać np kablami podbijającymi bas, jak to ma Textura - wiem, bo słuchałem.

Textury nie znam, ale reszta to prawda. Znam kilka systemów starego, chociaż od tego czasu sporo w nich pozmieniał. Każda konfiguracja jest dogrzana, nieco wycofana góra pasma i plastyczna średnica + bas. Powoduje to, że starsze ostre nagrania wypadają nieźle, jednak do neutralności jest daleko. Podoba mi się taka prezentacja i w drugim systemie chętnie bym to widział. Jednak w pierwszym, wolę szybciej i dokładniej, zwłaszcza na basie.

Palton

a miało być bez reklam;)

???

Jurgen (przyjacielu mój) bardzo cenię sobie twoje rady ale wybacz ,że tym razem uwierzę jednak własnym uszom.

Więc można czy nie można wypożyczyć do testu?

Będzie ciężko, swój używam więc potrzebuję.Najszybciej NL lub Portugalia.Jeśli chcesz podeślę linki.

Może Sly coś więcej podpowie.

Staszek , k**wa a co tobie się stało ,że się ze mną zgadzasz?

Nie rób mi tego !!!

A było już tak fajnie .......;)

Zeby nie bylo za slodko napisalem ze 70% wiec co sie czepiasz? ;) Jest po staremu przeciez :D

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Będzie ciężko, swój używam więc potrzebuję.Najszybciej NL lub Portugalia.Jeśli chcesz podeślę linki.

Widziałem na ich stronie gdzie mozna ten kabel dostać.

W ciemno lub po okazyjnej cenie nie biorę niczego.

Widziałem na ich stronie gdzie mozna ten kabel dostać.

Jak wiesz kto oni, to pogadaj na pewno wypożyczą za kaucją u dilera w EU.

Ultimate Audio w Portugalii ,MB-Audio w NL, AudioPro w Niemczech.

Na pewno warto.

Chociaż uważam, że 90 % dobrego dżwięku to DAC.

Calypso design ma powalający i jeżeli zagra lepiej niż C8 to bierz w ciemno (przynajmniej na test).

Ja kombinowałem ostatnio z lampami w pre (a mam ich troszkę w kolekcji) i wróciłem m.in. do Mullardów.

Niestety kończy się ich żywot bo szumią więc muszę wymienić na nowe.

W poniedziałek dostanę kilka kabli na testy (też cyfrowych) i zobaczymy.

Metronome to fajny DAC - tylko ten wiejski design w oczy kłuje ;(

Mialem Mullardy w swoim czasie w dwoch sprzetach Amplifona ( TACD 01 i W40) i to byly najlepsze lampy , z jakimi mialem do czynienia. Teraz dobrana parka kosztuje chyba grubo ponad tysiaka.

Konto w trakcie usuwania

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

ialem Mullardy w swoim czasie w dwoch sprzetach Amplifona ( TACD 01 i W40) i to byly najlepsze lampy

Tak to dobre lampy (12AT7/AX7). Ja używam w całym secie 20 lamp więc jest ich troszkę ;)

Mam też "zdobyczne" GE z 1956 r. jako kwadrę NOS (nówki nie śmigane).

Super lampy low noise a i brzmieniowo podobne do Mullardów z tą różnicą ,że Mullardy grają chyba najcieplej i najpełniej ze wszystkich lamp.

W pre grają razem z Baldwinem (Raytheon) , który wg mnie jest najlepszą lampą "ever made".

Każda konfiguracja jest dogrzana, nieco wycofana góra pasma i plastyczna średnica + bas. Powoduje to, że starsze ostre nagrania wypadają nieźle, jednak do neutralności jest daleko. Podoba mi się taka prezentacja i w drugim systemie chętnie bym to widział. Jednak w pierwszym, wolę szybciej i dokładniej, zwłaszcza na basie.

Robert,

przecież ponoć jesteś "osłuchany" a powyższe stwierdzenia, to jakbym "niedowalo..go nastolatka" słuchał, sory...

Kiedy byłeś ostatnio na jakimś koncercie muzyki klasycznej, by móc zweryfikawać barwę instrumentów?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.