Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie o audio.

piano

Rekomendowane odpowiedzi

Niech polska branża, a właściwie dealerzy się uczą :)

"Lukasz

I watched the match too,

I know we can make this happen , I never quote via internet, Come to London to listen, my driver can pick you up at airport, after great audition we go 4 great meal and we close the deal . Please call me on + 44 777 444 77 99 so we can fine tune the whole thing

Regards"

Lukasiq, to jest za trudne do zrealizowania w naszej przyziemnej mentalności . W tamtych warunkach to będzie best deal. Powodzenia.

Ale co jest za trudne? Odebranie kogoś z lotniska w obcym mieście? Czy zaproszenie kogoś na obiad po tym jak zostawi w moim salonie audio 6 cyfrową sumę? :) Niby głupia błaha sprawa a jak może zmienić podejście klienta do sprzedawcy.

Uwielbiam!Jeden z moich ulubionych))

Borewicz król!

Ale co jest za trudne? Odebranie kogoś z lotniska w obcym mieście? Czy zaproszenie kogoś na obiad po tym jak zostawi w moim salonie audio 6 cyfrową sumę? :) Niby głupia błaha sprawa a jak może zmienić podejście klienta do sprzedawcy.

Borewicz król!

No własnie o tym napisałem że w naszych realiach PL jest trudne do zrealizowania z powodu naszej mentalności - bo niby dlaczego ja mam jechać po klienta , przecież są taksówki a może nic nie kupi więc po co mam się starać, itd.

i co z tego, ze nic nie kupi.Opinia idzie w świat, a to z czasem procentuje.Budowanie wizerunku trwa latami.

Ostatecznie, taksówkę można zamówić i podstawić klientowi pod nos, a to wpisać w koszty.Niby bzdet, a kto zaprzeczy, że nie cieszy.

Kurde, nawet nie wiedziałem z kim mam do czynienia...

Dopiero teraz coś mi zaczęło świtać i przypomniałem sobie, że gdzieś widziałem to nazwisko. Teraz już wszystko jasne.

Ricardo Franassovici, facet który sprzedał więcej hi-endu niż chyba ktokolwiek na świecie i ma pojęcie większe o hi-endzie niż ktokolwiek na tym form

Dopiero teraz coś mi zaczęło świtać i przypomniałem sobie, że gdzieś widziałem to nazwisko. Teraz już wszystko jasne.

Jeśli się z nim spotkasz to proszę zapytaj tego Pana czy nadal ma taki dystans do muzyki z plików, a może po niemal dwóch latach jest już sprzęt, który potrafi odtwarzać pliki na poziomie jaki go zadowala?

W nawiązaniu do tego co powiedział w 2011 roku

He,he, Lukasiq,będziesz w najlepszym towarzystwie. Lubi Polaków.Pozdrów jego i Pedro ode mnie.Jakby pytał to przypomnij

że kupiłem jakieś 12 lat temu żródło Kena Kesslera.[cd transport + dac]

Najlepsze jest to, że dostałem po prostu informację, że mają demo Q7 w Londynie i sprawdziłem gdzie. Interesuje mnie jeszcze jeden wzmacniacz, www... -> dealers -> patrzę, świetnie! ten sam dealer. Napisałem maila na ogólny adres info@, i pytam czy mają jakimś cudem ten wzmacniacz i jakie mają źródła, bo interesuje mnie Vivaldi. Po godzinie otrzymuję odpowiedź (a przypominam, że jest sobota ok 19.) z innego maila ricardo@. Otwieram, czytam krótką konkretną wiadomość: "Lucas, I hope you are well , please give me a a call, I have all items. Regards". Wspaniale! :) Zapytałem jeszcze o kilka spraw, odpowiedź w ciągu godziny max pomimo godziny ok 23-1, czyli środek weekendu.

I jakim cudem taki człowiek ma nie być największym sprzedawcą high endu, skoro jest do dyspozycji non stop, zaprasza na obiad i jest prawie przekonany, że zrobimy deal :)

Najlepsze jest to, że dostałem po prostu informację, że mają demo Q7 w Londynie i sprawdziłem gdzie. Interesuje mnie jeszcze jeden wzmacniacz, www... -> dealers -> patrzę, świetnie! ten sam dealer. Napisałem maila na ogólny adres info@, i pytam czy mają jakimś cudem ten wzmacniacz i jakie mają źródła, bo interesuje mnie Vivaldi. Po godzinie otrzymuję odpowiedź (a przypominam, że jest sobota ok 19.) z innego maila ricardo@. Otwieram, czytam krótką konkretną wiadomość: "Lucas, I hope you are well , please give me a a call, I have all items. Regards". Wspaniale! :) Zapytałem jeszcze o kilka spraw, odpowiedź w ciągu godziny max pomimo godziny ok 23-1, czyli środek weekendu.

I jakim cudem taki człowiek ma nie być największym sprzedawcą high endu, skoro jest do dyspozycji non stop, zaprasza na obiad i jest prawie przekonany, że zrobimy deal :)

Mieszkam w Londynie,daj znac kiedy i gdzie,chetnie bym posluchal z toba tych kolumn,jezeli jest to mozliwe,z gory dziekuje.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Ta...

Prawie :) jak nasz rodzimy dystrybutor pewnej zacnej marki gramofonów.

Blisko miesiąc czasu pisałem kilkanaście maili, wykonałem kilka telefonów w sprawie uzgodnienia konfiguracji i finalizacji zakupu drapaka. Dla ułatwienia podam, że z mojej strony nie padła żadna haniebna :) propozycja cenowa, żadna propozycja cenowa. Chciałem kupić zgodnie z cennikiem.

Przez ten miesiąc byłem równo olewany i doprosić się nie mogłem o podanie kwot, terminu realizacji, warunków zakupu itp.

W końcu dałem za wygraną, napisałem bezpośrednio do producenta w Niemczech. Dostałem odpowiedź w ciągu 2 czy 3 godzin z przeprosinami za postawę tego "dystrybutora" i skontaktowano mnie z berlińskim dystrybutorem. Gramofon w interesującej mnie konfiguracji był u mnie po 3 dniach z ekstra przeprosinowym rabatem od producenta za napotkane "niedogodności".

Od tamtej pory uprzejmie podziękowałem rodzimym dystrybutorom i sprzedawcom.

Skoro mieszkasz w Londynie to jaki problem, żebyś ich posłuchał? :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

masza,

to zależy od dystrybutora, w Polsce ja na taki problem trafiłem tylko w Audioklanie - nigdy nie dostałem odpowiedzi.

Z Audiofastu czy Audiosystemu zawsze otrzymuję szybkie rzeczowe odpowiedzi.

Ukryta Zawartość

Skoro mieszkasz w Londynie to jaki problem, żebyś ich posłuchał? :)

Ukryta Zawartość

masza,

to zależy od dystrybutora, w Polsce ja na taki problem trafiłem tylko w Audioklanie - nigdy nie dostałem odpowiedzi.

Z Audiofastu czy Audiosystemu zawsze otrzymuję szybkie rzeczowe odpowiedzi.

Dzieki ,blisko mam,czesto jestem w tych okolicach ,tak ze zobacze.

Ukryta Zawartość

masza,

Trochę generalizujesz...kilku złych ludzi nie odpowiada za całą branżę...

Jest wielu sympatycznych dystrybutorów, którzy są też jednocześnie sprzedawcami w swoich sklepach/centralach. Ja do nich zaliczam osoby z Soundclub, Audioforte i HI FI Club z Warszawy. Poza tym są też sympatyczni sprzedawcy i bardzo pomocni w Audio System na Waliców.

A na obiad Fish and chips :D tradycjne luksusowe angielskie danie :D

U mnie Harmonix stereofonią i klarownością zjadł Transparenta Reference Digital Link.

w bezpośrednim porównaniu?

jeśli tak to na jakim sprzęcie?

bo aktualnie mam tego Transparenta i uważam, że jest świetny (jak wszystkie dobre Transparenty), ale jestem otwarty....

jednak niezdecydowanemu przyszłemu studentowi, który się zastanawia nad wyborem instrumentu, Pat Metheny mówi, że zawsze lepiej zacząć od fortepianu... Studencie - na dobrze brzmiącym i dobrze nastrojonym fortepianie jak zagrasz dobre dżwięki to brzmisz jak geniusz i już jeden akord robi wrażenie na ludziach... Na gitarze to wiesz jak jest, trudno albo i bardzo trudno... każdy dżwięk trzeba formować, każdy akord musi zabrzmieć i musisz się starać żeby te dżwięki zabrzmiały czysto, trzeba je moduloać i na początku nauki panie, palce bolą... wszystko bardzo trudne. Poza tym, na fortepianie każdy dżwięk ma swoje jedno miejsce, na gitarze ten sam dżwięk można uzyskać w kilku miejscach na gryfie... to jest bardzo skomplikowane.

A ja głupi myślałem, że na idąc na studia trzeba grać na wybranym instrumencie b. dobrze - żeby zdać konkursowy egzamin wstępny....

Przynajmniej u nas, bo może w Ju Es Ej jest inaczej.....

Pat Metheny jest super cala moja mlodosc to Pat Metheny i inni jak Garbarek, Keith Jarrett zreszta slyszalem ich na zywo sa wspaniali. Ale jesli chodzi o Pat-a M to uwazam jego wielkosc jest w duzym procencie przez Lyle Mays-a. I stad ten fortepian bo Pat tez mysli jakby fortepianowo gralem to wiem o co chodzi.

A ja głupi myślałem, że na idąc na studia trzeba grać na wybranym instrumencie b. dobrze - żeby zdać konkursowy egzamin wstępny....

Przynajmniej u nas, bo może w Ju Es Ej jest inaczej.....

W USA jest inaczej wit-toldzie, nie wiem czy lepiej czy gorzej wit-toldzie, ale na pewno inaczej. Jestem rad, że się rozumiemy... bo widzisz, ja o przystępności i turystyce powiatowej, a Ty o studiach, konkursach chopinowskich i ekwilibrystyce. Mam u siebie wielu po konkursach też, nawet tych monkowskich i raczej się dogadujemy, ale oni to z JuEsEj i inaczej to wszystko widzą...

Parker's Mood

Interesuje mnie jeszcze jeden wzmacniacz, www... -> dealers -> patrzę, świetnie! ten sam dealer. Napisałem maila na ogólny adres info@, i pytam czy mają jakimś cudem ten wzmacniacz i jakie mają źródła, bo interesuje mnie Vivaldi. Po godzinie otrzymuję odpowiedź (a przypominam, że jest sobota ok 19.) z innego maila ricardo@. Otwieram, czytam krótką konkretną wiadomość: "Lucas, I hope you are well , please give me a a call, I have all items. Regards".

Chcesz słuchać 458 ? Mają demo w Londynie z Q7 ? Jeżeli tak i chcesz jechać to daj znać, to chętnie się z tobą wybiorę posłuchać :)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.