Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie o audio.

piano

Rekomendowane odpowiedzi

nie pozwala mi traktować Cię poważnie.

Za to Twoje wpisy na Forum pozwalają mi Ciebie traktować jak najbardziej poważnie... jak najbardziej! Nikt piszący tutaj nie wypisuje tylu magicznych historii co Ty mój drogi... Większość zamożniejszej warstwy audiomaniaków słucha sprzętu/muzyki, wymienia, kupuje nowe, sprzedaje stare, dzieli się na Forum swoimi wrażeniami i nie opowiada tylu bzdetów z zakresu najdroższych klocków na świecie co właśnie Ty... i wybacz, ale jak na razie, to właśnie Twoje kazania są w stylu - Import-Eksport Nowoczesny Czarownik! Urządzasz kondo, latasz na odsłuchy, startujesz z negocjacjami itd. itp... Widzę, że ten wątek to dopiero otworzył Ci skrzydła i idziesz jak przecinak... Człowieku, bądz poważny... Nie wątpie w Twoje wyczynowe aspiracje audio, tylko jak na razie to wszystko wydaje mi się co najmniej bardzo śmieszne i nie ma to żadnego znaczenia czy się mylę czy też nie...

Parker's Mood

Gdybyś czytał to forum uważnie to byś wiedział, że póki co nie mam gdzie i na czym słuchać, co się niedługo zmieni.

Ja przynajmniej, jak coś mnie interesuje, to jadę tam, gdzie mogę tego posłuchać, a nie wróżę ze zdjęcia jak coś brzmi :)

Dzielę się z innymi swoimi odczuciami na temat audio, którego słuchałem, może ktoś się tym również zainteresuje i też posłucha. Chyba od tego jest forum?

Zamożniejsi tu piszący również mają bardzo drogie systemy i w tej chwili w ogóle się im nie dziwię, dlaczego nie chcą pisać na czym słuchają muzyki.

Co do negocjacji i moich rozmów z dystrybutorami - masz rację, zrobiłem błąd, mogłem przewidzieć zachowania podobne do Twoich i w ogóle się nie odzywać, bo po co? Na forum jest już wystarczająco dużo jadu, którego ilość wzrasta wraz z każdą złotówką wydaną na audio :)

Już się zamykam.

Posypuję głowę popiołem.

Przepraszam.

Będę spał w nogach.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Na forum jest już wystarczająco dużo jadu, którego ilość wzrasta wraz z każdą złotówką wydaną na audio :)

No co ty, chyba teraz żartujesz ?;)

Powiedz po kiego chu.... pytasz się i dyskutujesz na forum o tym czy powinieneś kupić to czy tamto ?

Zrozum ,że co byś nie kupił i tak dowiesz się na AS, że jesteś frajer i tępak i powinieneś kupić zupełnie coś innego.

Kup i słuchaj co cie się podoba , w końcu to twoje pieniądze.

Wklej potem swoje zdjęcia na AS to gawiedż krew zaleje;)

Szkoda twojego zdrowia psychicznego ;)

LUKASIQ

Nie trzeba być wróżbitą ani wybornym specjalistą, żeby wywnioskować jak brzmi pomieszczenie z ciężkimi wykładzinami, zasłonami i w ogóle napakowanymi elementami tłumiącymi dżwięk, zupełnie abstrahując od brzmienia kolumn czy też całego zestawu. Miałem swój sprzęt w takim pomieszczeniu i była tam zerowa przyjemność w słuchaniu muzyki; zupełnie brakowało muzycznego życia i powietrza... Takie są moje obserwacje i wrażenia. Nie rozumiem też, dlaczego wklejasz w swojej wypowiedzi wątek o zazdrości czy też zawiści, który jak rozumiem, dotyczy mnie. Ta cecha jest mi obca, a nawet jeżeli ją posiadam, to charakteryzuje się ona białym kolorem, co jest zupełnie normalnym zjawiskiem, bo zazdrość to jak najbardziej jedna z najpopularniejszych cech ludzkich charakterów i o tyle pozytywna, o ile, jak już wspomniałem, posiada kolor biały, a nie czarny. Poza tym, zapewne jak wiesz/rozumiesz, Forum jest wirtualnym miejscem spotkań ludzi z całego świata i przemyślenia czy też wypowiedzi przelane na ekran komputera, chcąc nie chcąc, spotykają się prawie zawsze z komentarzem adekwatnym do wpisu. Nie złość się, nie denerwuj, nie zwracaj na mnie uwagi, tylko dalej pisz i opowiadaj o systemach, przed którymi wstajesz i bijesz brawo...

Parker's Mood

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Też mu tak sugerowałem.Niech kupi co lubi i to jemu ma się podobać a nie innym.

No właśnie.

Jest taki wybór ,że zawsze można wybrać coś dla siebie.

Ale nie zawsze cena to wyznacznik jakości .

Czasami ważniejszy jest marketing ;)

Kiedys czytalem ksiazke prof z Japonii o nazwisku Kaku i on pisal o nowych technologiach. W kazdym badz razie opisywal tam winde w kosmos ktora juz sie obecnie projektuje. Wyglada to w ten sposob ze jest lina w kosmos zaczepiona na jakims sztucznym satelicie ziemi. I z ziemi jest winda na linie z nanorurek, a ta lina juz dokladnie nie pamietam ale jest grubosci wlosa lub cos kolo tego. To pokazuje jaki to jest wytrzymaly material w stosunku do innych z ktorych sa robione klasyczne membrany )

Problem polega w tym jak zapleść nano rurkę o długości 40 mikrometrów żeby z niej zrobić linę o grubości pięsci :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

akurat to z czego są robione membrany nie zawsze musi być najmocniejszym materiałem i jest mnóstwo różnych czynników które wpływają na to co jest dobrym materiałem na membrany - poza tym to technologia odtwarzania dźwięku przez głośniki jest tak niedoskonała że co by się nie zrobiło to i tak zawsze będzie tak se - idealny lub bliski temu głośnik w obecnej formie to czysta utopia ( i to nie z jmlab ) - obecnie zresztą jedyną drogą w bok która ewoluuje wydaje się AMT ( chociaż i tak jest to stara technologia ) ale myślę że wraz z rozwojem technologii coś w końcu się wykluje ciekawego

akurat to z czego są robione membrany nie zawsze musi być najmocniejszym materiałem i jest mnóstwo różnych czynników które wpływają na to co jest dobrym materiałem na membrany

Chodzi o to aby glosnik pracowal jak tlok a nie membrana wyginala sie w rozne strony przy roznych czestotliwosciach

AMT

Co to jest AMT bo ja nie wiem?

ale myślę że wraz z rozwojem technologii coś w końcu się wykluje ciekawego

Mi juz wystarczy ten filmik od Lukasiq-a, juz sie wyklulo. Jestem w szoku!!!

Biedne psisko, zawsze wierne i lojalne.

A mi szkoda Pana bo to istota rozumna :(

Wklej potem swoje zdjęcia na AS to gawiedż krew zaleje;)

Nie ma opcji :)

Poza tym kolegom się okna nie podobały i nie chcę ich narażać po raz kolejny na taką rysę na poczuciu estetyki. A ostatnio po nocach spać nie mogę, bo nie wiem jaki kolor kolumn wybrać. Wiesz jaki to stres!?

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Poza tym kolegom się okna nie podobały i nie chcę ich narażać po raz kolejny na taką rysę na poczuciu estetyki. A ostatnio po nocach spać nie mogę, bo nie wiem jaki kolor kolumn wybrać. Wiesz jaki to stres!?

Zawsze możesz wrócić do pierwotnej wersji czyli kolumny Wilson.

Tu nie ma problemu.

Chcesz w pszczółki albo w misie - no problem ;)

Mi juz wystarczy ten filmik od Lukasiq-a, juz sie wyklulo. Jestem w szoku!!!

Sam sie zastanawiam czy ja jestem normalny wydawac opinie o dzwieku High-End z filmu. :D Ale roznice sa takie ze chyba sie nie myle ;) A moze odwiezcie mnie do Tworek :D :D :D

Pal te okna, no ale co robisz z Bałtykiem, czy przychodzi do Ciebie jakiś dekorator żeby ufryzować fale? No i czy ten kolor wody niebieski jest na pewno Ten niebieski bo u innych to wiesz zabójczo niebieski jest na pewno :)

W innych też już się da, więc też no problem.

Tylko, że kompleksów dostałem i małej nerwicy. Nie wiem czy do okien będą pasować.

Rafaell,

Wybrałem wczoraj z projektantem piękne nowoczesne zasłony. Podobno dobrze tłumią! Coś takiego

mat2uh.jpg

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Tylko, że kompleksów dostałem i małej nerwicy. Nie wiem czy do okien będą pasować.

Zawsze możesz zabić okna dyktą albo wykleić szyby gazetami.

Ale tylko gazetą Fakt bo najlepiej będą "ściemniać" ;)

Rafaell,

Wybrałem wczoraj z projektantem piękne nowoczesne zasłony. Podobno dobrze tłumią! Coś takiego

mat2uh.jpg

O jak miło mały dzidziuś się szykuje na ten świat :)

O jak miło mały dzidziuś się szykuje na ten świat :)

Boże broń! To do salonu!

Zawsze możesz zabić okna dyktą albo wykleić szyby gazetami.

Ale tylko gazetą Fakt bo najlepiej będą "ściemniać" ;)

Uchodzę za zapyziałego noworysza. Może dwusetkami se wykleje :)

Czytam sobie i zalewa mnie, gdy ktoś czereśniacko jedzie po czyiś wnętrzach.

Wpierw niech wklei swoje, zobaczymy czy są takie kozackie.

Ktoś chyba nawet tu na forum pisał, że diamentowy Accuton kosztuje 50kzł.

Thiel & Partner (Accuton) tweeter z czarną diamentową membraną, produkowany wyłącznie dla firmy TIDAL

O ile dobrze pamiętam cena na ok. 5 lat wstecz to > 10 tyś euro.

Piano, no nie świruj i powiedz, że wnętrze pana Wilsona to coś szczególnego i wykwintnego. Szczególnie te foteliki złoto-różowe razem do kupy z białą wykładzinką. Nigdy nie wypowiedziałem się mój drogi o wnętrzach forumowiczów, a jak już to zrobiłem, to w samych superlatywach i chyba mi nie zarzucasz małostkowości czy też jakiegoś tępego skojarzenia, ale wybacz, propozycja Lukasiqa z pokojem pana Wilsona to jest koszmar, przynajmniej dla mnie. Nie odezwabym się, ale że to Ty, więc pomyślałem, że wypada. Porównaj swoje wnętrze do wnętrza Wilsona, pomyśł, zapytaj sam siebie czy chciałbyś mieć takie, skonfrontuj z opinią żony, a póżniej napisz coś sensownego...

Pozdro, M

Parker's Mood

Widzisz..,uważam, że można krytykować, a nawet czasem trzeba, ale pod warunkiem, ze ma się o tym choćby mgliste pojęcie i dobrze po uprzednim "pochwaleniu się własnymi wnętrzami".

Choć trochę obracam się we wnętrzarstwie, to nic mi do tego jak sobie Dave uścielił gniazdko.Skoro tak sobie pościelił, to znaczy, że dobrze mu z tym.

Nawiasem, znalazłem jedną fotkę co prawda, bez foteli, ale jesli Ci wierzyć, że są żółto różowe, to nie jest tak źle, bo wnętrze jest spójne kolorystycznie, wzorniczo i ma niezły balans kolorystyczny.

Zwróć uwagę na kolor zasłon i połączenie z kwiatowym akcentem na dywanie.Imho, całkiem niezła jest też barwa( jesli dobrze oddaje fotka, to złamany łosoś) ścian, która wespół z dodatkami tworzy wnętrze utrzymane w konwencji z zachowaniem lekkości, przestronności.

Jako całość może się podobać lub nie, ale na podstawie zdjęcia, które znalazłem, jest zachowana równowaga w barwach i motywach, a to już jest coś.Secesyjny stolik w orzechu na łapach, wykonany prawdopodobnie z latach 30-tych minionego wieku"odbija" , a zarazem ożywia wnetrze.

Eeee, nie jest tak źle:)

Widziałem milion sporo gorszych wnętrz.

Co do moich wnętrz...nie będę porównywał, bo nie mam takiego zwyczaju, choćby z uwagi na odmienność w stylu/lach przewodnich.

Nie pojadłem wszystkich rozumów, a także nie jestem mega projektantem, aby niczym autorytet, jechać po czyiś wnętrzach.

Bardziej cechuje mnie pokora dla umiejętności wnętrzarskich innych projektantów.

Sam zaprojektowałem swoje wnętrza( i nie tylko) i zdaje sobie sprawę, ze jednemu przypadną do gustu, a innemu przeciwnie.

U mnie dominuje czysty eklektyk z domieszką Angielskiego Baroku(salon), natomiast reszta wnętrz utrzymana w secesyjnym, złamanym Stylem Gregoriańskim z domieszką "Francji".

Miałem taką wizję i ją wcieliłem.Dobrze się w nich czuję i życzę każdemu, aby z podobną chęcią wracał do domu i dobrze się czuł w swoim wnętrzarskim zaciszu.

No dobra... przekonałeś mnie i już mi się wnętrze Wilsona podoba. Jest śliczne i stylowe. Wystarczy wyjaśnić fachowo, dopatrzyć się spójności kolorystycznej, znależć motywację i jest gites, to znaczy na zdjęciu, bo w realu jest to dla mnie nie do zaakceptowania, chociaż bardzo lubię stylowe wnętrza... Fuct fuctem, to najważniejsze, żeby sę podobało właścicielowi, no i żeby się w swoich czterech ścianach dobrze czuć, jak zaznaczyłeś w swoim wpisie. Widzisz Piano, Twoje wnętrze trzyma wysoki poziom i jest na czym oko zawiesić, natomiast tam, czyli na zdjęciu Wilsona nie ma nic co by mnie inspirowało, oczywiście oprócz sprzętu. Poza tym, nie znoszę wykładzin bo są po prostu niezdrowe i niepraktyczne. Moja bajka to parkiet i dużo stolarki... Nie ma takiego warunku, że nie wolno krytykować, jak się nie pokaże zdjęcia własnego wnętrza... no co Ty...??? Jak ktoś lubi się obnażać i pokazywać całemu światu swoje cztery ściany, to automatycznie wydaje zezwolenie na krytykę tego lokum... i nie muszę być forumowym ekshibicjonistą, żeby wyrazić swoją opinię na temat jakiegokolwiek wnętrza przedstawionego w internecie. Jak ktoś lubi to się obnaża, a jak nie, to się nie obnaża. Opisuje natomiast swoje wrażenia, które są zarazem krytyką i to nie ważne, czy pozytywną czy też negatywną. Teksty w stylu pokaż swoje, bo ja pokazałem, są, powiedziałbym, zupełnie błędnym rozumowaniem. Wynikałoby, że mieszkając w wielkiej płycie, w mieszkanku M 1/2, nie mam prawa do żadnej krytyki, a na jakiekolwiek zdjęcie z bogatym wnętrzem muszę cmokać i się spuszczać... bo moje jest ch...we. Zastanów się nad tym i przemyśl sytuację.

Parker's Mood

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.