Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie o audio.

piano

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

No, to widzisz jaki ze mnie koneser :)

Ja też jak byłem jeszcze "młody i piękny" też smakowała wóda i podobały się chude i wysokie blondynki ;)

Teraz nie jestem już "młody" i gust się zmienił.

Zarówno w przedmiocie trunków jak i kobiet ;)

O audio nawet nie wspomnę.

Tak więc wszystko co dobre jeszcze przed tobą kolego ;)

Caol ila, Lagavulin itp.

Obie posiadam w kolekcji ;)

Lagavulin (Island whisky) to moja ulubiona.

Ale nie proponuj Lukasiq - owi jej bo to już dla zaawansowanych pijaków ;)

Czyli za młodu wódka i szczupłe blondynki a teraz na stare lata łycha i małe, grube cyganki?

Ja pier.... to dobrze, że nie lubię łychy.Może to od niej takie zmiany percepcji?

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Czyli za młodu wódka i szczupłe blondynki a teraz na stare lata łycha i małe, grube cyganki?

Ja pier.... to dobrze, że nie lubię łychy.Może to od niej takie zmiany percepcji?

I koniecznie ze sztuczną szczęką ....... wiesz dłaczego ;)

Sly,

jakbyś spróbował w beczce po sherry leżakowanej, to zapewne byś zmienił zdanie:)

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

• Użytkownicy+

W Kraku jest fantastyczny klub Harris Piano. Tam, w niewielkiej sali z łatwością można stwierdzić, że trąbka brzmi aksamitnie. Jak Ci ten instrument tnie uszy - to sorry, ale masz źle "postawiony" system.

A gdzie zazwyczaj, do cholery są realizowane nagrania - w studiu czy w parku?

Qrcze, ale mnie osłabiłeś.

:))) Trąbki tną ... na koncertach free. Jeśli zawsze masz pastelowo, to coś jest nie tak.

Co do drugiej części, to źle to interpretujesz. Mówiłem o tym, że instrument ma swoją barwę itd. jednak to co się zwykle słyszy, to instrument + akustyka sali. A ta druga jak wiadomo, jest różna dla poszczególnych pomieszczeń. Nie ma więc ponownie, jednego wzorca.

Ja też jak byłem jeszcze "młody i piękny" też smakowała wóda i podobały się chude i wysokie blondynki ;)

Chudej blondynki w życiu nie miałem (przepraszam za określenie :) ) Zawsze mnie kręciły dobrze zbudowane, ciemnookie brunetki a'la Włoszki :)

Na wódkę jestem skazany... pochodzeniowo :) I, owszem lubuję się w 'czystych'. Jest wiele dobrych wódek, szczególnie właśnie rosyjskich, polskich i, o dziwo, skandynawskich. Reszta świata nie zna się na tym kompletnie. Tak jak na whisky znają się jedynie wyspiarze.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Sylwester już kiedyś pisałem tobie ,że whiskey to nie jest ......whisky.

Z kukurydzy to popcorn dobrze smakuje ;)

Sly,

jakbyś spróbował w beczce po sherry leżakowanej, to zapewne byś zmienił zdanie:)

Dobrze prawisz kolego :)

Ze mnie marny smakosz i znawca alkoholi.Generalnie nie lubię smaku alkoholi a zapachu whisky to już nie znoszę.

Od razu mam odruch wymiotny ale są wyjątki. Coś tam japońskiego kiedyś próbowałem i coś co nie miało tego

typowego zapachu który ma whisky i koniaki.Pamiętam że było OK, ta whisky to Southern Comfort. Nawet nie wiem czy to na pewno whisky.

Ale fajnie mieć ten "dymek" na spotkaniu z kumplami więc wódka z sokiem wchodzi dobrze.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Southern Comfort. Nawet nie wiem czy to na pewno whisky.

No niestety przykro mi ale to (tfu!) burbon , tak jak Jim Beam ;)

To tak jakbyś wymieszał np. Wyborową i wodę po goleniu ;)

Pachnie ładnie ale za to smakuje jak .......

Tak więc mylisz się ,że nie lubisz whisky .

Ty jeszcze jej po prostu nie próbowałeś :)

Jest wiele dobrych wódek, szczególnie właśnie rosyjskich, polskich i, o dziwo, skandynawskich. Reszta świata nie zna się na tym kompletnie. Tak jak na whisky znają się jedynie wyspiarze.

Tak, a na winach Francuzi... Jeżeli Tequila to wódka, to latynosi też się na tym znają. Od tanich po 1000$ za flaszkę. Już dawno odrzuciłem mocne alkochole, a jedyną benzyną, która mi jeszcze podchodzi to właśnie bimber z kaktusa. Reszta bimbru paszła w p..du!

Wreszcie jakiś rozsądny temat, a nie ciągle tylko o tych radioodbiornikach...

Parker's Mood

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Tak, a na winach Francuzi... Jeżeli Tequila to wódka, to latynosi też się na tym znają. Od tanich po 1000$ za flaszkę. Już dawno odrzuciłem mocne alkochole, a jedyną benzyną, która mi jeszcze podchodzi to właśnie bimber z kaktusa. Reszta bimbru paszła w p..du!

I to jest piękne w alkoholach ,że każdemu co innego smakuje.

Podobnie jest w audio, ale niektórzy tutaj na forum chcieli by wszyscy "pili" tylko jeden rodzaj trunku (np.ten w aluminiowym pojemniku) ;)

))) Trąbki tną ... na koncertach free. Jeśli zawsze masz pastelowo, to coś jest nie tak.

No to Ci stawiam koncert w Harrisie jak będziesz w Kraku.

Posłuchamy i pogadamy:)

Stasiu,

o książkę Świetlickiego Ci chodzi?

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Jeżeli Tequila to wódka, to latynosi też się na tym znają.

Tequile lubię w gorące imprezowe noce :) Chociaż wódką to bym tego nie nazwał. Wódka jest wódką, jeśli ma napisane 'wódka', 'vodka' itd. Chopin, Belvedere, Grey Goose, Skyy czy królowa Stolicznaja. W sumie wszystkie rosyjskie są dobre. Mają fajny delikatny słodkawy smak. Polski "wypas" znany na świecie - Starka. Świetna sprawa, tylko, że droga :)

Stasiu,

o książkę Świetlickiego Ci chodzi?

Nie, chodzilo mi o to

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Nie, chodzilo mi o to http://www.12krokow.niepije.pl/

Uuuuuu.......Stasiu aż tak żle było z tobą ,że takie stronki ciebie interesują ? :)

Tu masz do kompletu:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Bia%C5%82e_myszy

Uuuuuu.......Stasiu aż tak żle było z tobą ,że takie stronki ciebie interesują ? :)

Tu masz do kompletu:

Ukryta Zawartość

Myszki to dopiero po maratonie :D

Ukryta Zawartość

Syn najstarszy miał drąg długi, z wielkim łbem na kształt maczugi, a ten drugi, bardziej nad pływanie, stawiał na obserwowanie i nie było mistrza w świecie by pokonał go w lornecie... cieszą matkę takie dzieci, lecz ją martwi ten syn trzeci, którym wielkim był zakałą, bo miał... lornetkę bardzo małą...

Parker's Mood

Z lornety to ja tylko

bez_nazwy.jpg

a propos - idę szykować przegryzki na mecz :)

Nie wiem czy się interesujecie piłką, ale życzę wszystkim na wieczór głośnego darcia ryja:

LEWANDOWSKI!!! GOOOOL!!!

Miłego wieczoru :)

Textury nie znam, ale reszta to prawda. Znam kilka systemów starego, chociaż od tego czasu sporo w nich pozmieniał. Każda konfiguracja jest dogrzana, nieco wycofana góra pasma i plastyczna średnica + bas. Powoduje to, że starsze ostre nagrania wypadają nieźle, jednak do neutralności jest daleko. Podoba mi się taka prezentacja i w drugim systemie chętnie bym to widział. Jednak w pierwszym, wolę szybciej i dokładniej, zwłaszcza na basie.

Byłeś dwa lata temu u mnie,a to jest kawal czasu-ponadto słuchales mocno zmeczony-czas AS.........i w dodatku na tym-czego juz nie posiadam.

Takze nie jest tak jak opisujesz-bo jest teraz inaczej-bo i samo pomieszczenie jest inne.

Nie wiesz to nie pisz taka jest zasada-bo możesz sie bardzo pomylić.

Co to jest ta neutralność-możesz wytłumaczyć nam wszystkim.

No to Panie:

Ukryta Zawartość

:)

Ukryta Zawartość

Wpis tygodnia!

Którego, bo ten się już kończy:)

Z lornety to ja tylko

A to Pan oglądał?:)

Ukryta Zawartość

Niektórzy wolą ..,piweczko

Sly,

sly zmienia zdanie, tylko gdy słyszy :)

albo na podstawie tego co słyszy - jak wolisz.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.