Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie o audio.

piano

Rekomendowane odpowiedzi

Rockporty mi się nie podobają z wyglądu. A jak coś dużo kosztuje a jest brzydkie, to nie będę działał wbrew sobie.

O TADzie myślałem, chociaż... nie wiem sam... są mega dobre, ale to trochę nie moje brzmienie.

Q3 i SUB - fajnie, ale będzie wyglądać jak kino domowe :) Tfuuu! psia mać! :)

Q5 byłyby idealnym kompromisem. Tym bardziej, że wzmacniacze jakie biorę pod uwagę mają dużo mocy. Zazwyczaj 500+

Poza tym do pomieszczenia ~50m2 mogą być wystarczające.

Nie brałem "piątek" pod uwagę, bo Elberoth sam mnie nastraszył i tu i na zagranicznym forum, że potrzebują reaktora jądrowego do napędzenia :)

Łukasiq

W odniesieniu do Magico S5(2753), to Elb ma rację i dobrze to opisał.Po odsłuchu u niego - potwierdzam.

Dodam, że S5 napędzane były budżetowym Cary i strach mysleć co będzie, gdy S5 dostaną lepszego prądu.

Twoja sprawa, ale jak nie kupisz Magico, to normalnie dostaniesz bana:))

Dodam, że S5 napędzane były budżetowym Cary i strach mysleć co będzie, gdy S5 dostaną lepszego prądu.

Twoja sprawa, ale jak nie kupisz Magico, to normalnie dostaniesz bana:))

Hola Hola :) A YG Acoustic Sonja? ;) to powinno byc jeszcze duzo lepsze ;)

YG Acoustic z tego co sprawdzalem nie ma dystrybucji na Polske. Pewnie i tez nie bedzie z tego powodow w PL zwolennikow.

Powod - nikt tutaj na tym nie zarobi ;)

Pomiarowo to bajka w porownaniu z Magico, uwazam ze powinno sie chociaz je posluchac jesli juz idziemy w takie topowe konstrukcje. :)

Juz pisalem na temat Magico i zachwycalem sie ich pomiarami i pokrylo sie ze Magico to super kolumny ale jest jeszcze lepsza konstrukcja niz Magico - YG Acoustic ;)

Obu kolumn nie sluchalem, opieram sie TYLKO na pomiarach, ale jak widac jest wysoka korelacja pomiedzy pomiarem a odsluchem :)

Mowcie co chcecie i tu sie zgodze z Elberothem ze ta szeroka scianka w Magico bedzie zle wplywac na Stereofonie i to mnie bardzo w tych kolumnach wnerwia. Dodatkowo okazuje sie ze jednak membrany z nanorurukami nie sa wcale takie sztywne maja rezonanse poza pasmem filtrowania i to bedie slychac (jako meczaca ostrosci) bo jest to w okolicach najwiekszej czulosci sluchu. w YG tych wad nie ma ;)

YG

Stasiu....

Gdyby piano Cię nie lubił (z resztą jak wszyscy) to byś już stąd wyleciał :)

Akurat tego bym się nie bał. Spokojnie każdy dobry piec to uciągnie ze spokojem.

Burmester zum Beispiel? :)

Nikomu nic nie mówiłem, ale słuchałem wczoraj Burka.

Wspaniały.

tu widać jak lipne są oceny na podstawie różnych pomiarów.

Wpierw okazuje się że magico są najlepsze, potem okazuje się że jednak mają sporo wad itd.

Trzeba posłuchać i musi się podobać.

Jak się podoba i kasa na zakup jest to trzeba kupić i koniec bo życie szybko ucieka i za chwile

nie będzie już sensu czegokolwiek kupować poza miejscem na cmentarzu.

Kazdy glosnik ma jakies swoje wady, tutaj nie ma konstrukcji idealnych, zawsze sa jakies kompromisy. Ale w YG jest ich jeszcze mniej, ja bym je chociaz posluchal, nie mowie o zakupie :)

A jesli chodzi o latanie...to lubie latac WYSOKO :D

Wpierw okazuje się że magico są najlepsze, potem okazuje się że jednak mają sporo wad itd

Pisalem ze nie widzialem wczesciej pomiarow YG, pomiary wcale nie sa lipne. Magico sa numer 2 na liscie pomiarowej ale YG nr 1

<br />Nie wiem dlaczego wcześniej nawet nie myślałem o Q5. Bałem się o te 86dB efektywności i impedancji schodzącej do 2,75 Ohma. <br />

A co Cię tu martwi?!Moje wcześniejsze schodziły do 1,9 Ohm:)

Elb, podawał przykłady końcówek, którymi spokojnie napedzisz Q5.

<br />Stasiu....<br />Gdyby piano Cię nie lubił (z resztą jak wszyscy) to byś już stąd wyleciał :)<br />

Ja gdzieś pisałem, ze go lubię??!

:)))

Mowcie co chcecie i tu sie zgodze z Elberothem ze ta szeroka scianka w Magico bedzie zle wplywac na Stereofonie i to mnie bardzo w tych kolumnach wnerwia. Dodatkowo okazuje sie ze jednak membrany z nanorurukami nie sa wcale takie sztywne maja rezonanse poza pasmem filtrowania i to bedie slychac (jako meczaca ostrosci) bo jest to w okolicach najwiekszej czulosci sluchu. w YG tych wad nie ma ;)

Weź idź wreszcie czegoś posłuchać i zweryfikuj te swoje opowieści ;).

Jak nie masz gdzie posłuchać to poczytaj w internecie porównania Magico z YG.

"Ludzie mówią",że YG są dużo bardziej analityczne,jaśniejsze,i mniej muzykalne niż Magico.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

"Ludzie mówią",że YG są dużo bardziej analityczne,jaśniejsze,i mniej muzykalne niż Magico.

To nie YG sa jasne tylko YG sa jeszcze wierniejsze i pokazuja co daje zrodlo ;)

Potrzeba gladkiego zrodla nie koniecznie super drogiego no Total-dac bylby super tak mysle ;)

Przepraszam, ale wypisujesz zupełne androny. Przypomnę, YG ma ALUMINIOWE membrany, które ze względu słabe tłumienie wewnętrzne, maja znacznie większe rezonanse własne niż kanapka z włókna węglowego. Aluminium nie jako materiał na membranę znany jest od lat i jego problemy również. Jeżeli już, to właśnie te membrany będą dzwonić jak dzwon :)

Wpierw okazuje się że magico są najlepsze, potem okazuje się że jednak mają sporo wad itd.

Bo kto tak powiedział ? Stasiop ? Nie rozśmieszaj mnie :)

Nie wiem dlaczego wcześniej nawet nie myślałem o Q5. Bałem się o te 86dB efektywności i impedancji schodzącej do 2,75 Ohma.

Sasha: 1,8 Ohm

Alexia: 1,6 Ohm

Wszystko na basie :)

Magico Q5:

price: 59 900 $

cena: 292 500 PLN

k...a! dolar podrożał?

A jaka jest AKTUALNA cena Q5 w US ? Możliwe że jest jak z Q7 - myślałeś że kosztują $160k, a tymczasem podrożały do $185k. Uczciwy przelicznik to $1 = 1 eur.

(YG) Pomiarowo to bajka w porownaniu z Magico.

Kolejna bzdura.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Przepraszam, ale wypisujesz zupełne androny. Przypomnę, YG ma ALUMINIOWE membrany, które ze względu słabe tłumienie wewnętrzne, maja znacznie większe rezonanse własne niż kanapka z włókna węglowego. Aluminium nie jako materiał na membranę znany jest od lat i jego problemy również. Jeżeli już, to właśnie te membrany będą dzwonić jak dzwon :)

A te swoje opowiesc na czym opierasz? Bo ja na pomiarach, moze sa to pomiary firmowe oraz Stereophile ale jednak jest to jakis pomiar. A YG maja krotsze wodospady w srodku pasma przenoszenia.

I na podstawie tych pomiarow z mat. firmowych oraz porownan Q5/YG ze Stereophila to Ty wypisujesz androny a nawet androidy ;)

Popatrz tez co wyrabiaja membrany z nanorurek a co usztywniane i poprawnie tloczone Alu lotnicze ;)

Kolejna bzdura.

KONKRETY kolego prosze ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To nie YG sa jasne tylko YG sa jeszcze wierniejsze i pokazuja co daje zrodlo ;)

Potrzeba gladkiego zrodla nie koniecznie super drogiego no Total-dac bylby super tak mysle ;)

A nie mógłbyś założyć osobnego wątku pt.

"Moje teorie a praktyczne odsłuchy"

Wtedy może z ciekawością coś by się poczytało,a tak to już trochę przynudzasz ;).

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Wtedy może z ciekawością coś by się poczytało,a tak to już trochę przynudzasz ;).

Oki moze masz racje zostawiam kolegow z problemem ;)

(YG) Pomiarowo to bajka w porownaniu z Magico.

Kolejna bzdura.

A tu cyt ze Stereophila cyt:

In its ads, YG Acoustics states that the Anat Reference II Professional is "The best loudspeaker on Earth. Period." Its impressive measured behavior doesn't detract from that claim.—John Atkinson

Ale widocznie J. Atkinson tez sie myli :D

Ale ekspert Elberoth i jego klakierzy wiedza lepiej :D :D :D

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.