Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  90 członków

MingDa Klub
IGNORED

Klub użytkowników wzmacniaczy lampowych MingDa

Rekomendowane odpowiedzi

Halo Patryk ! Jak tam ? :)

Wyśmienicie :P

MC88-C zostaje u mnie.

Każdego dnia słucham po około 3 - 4 godziny. Od poniedziałku mam już 14,5 godzin grania.

Za jakiś czas opiszę wrażenia :)

pzdr.

Edytowane przez Patryk-1980

"Lampa nie umiera nigdy"

Patryka ponad rok na lampę namawiałem, nawet odsłuchać nie chciał a teraz fan :)

Odpaliłem MC368-B5 nie będę pisał że flagowiec bo od dziś oficjalnie ogłosiła MingDa nowy model na KT150:

http://www.mei-xing.com/china/cpzx.html

są też inne nowe produkty na 2014

Z audio jest jak z chlebem, jeden lubi słodki a drugi kwaśny.

Mi się marzy MC600-CD już od zeszłego roku, (taki system kompletny z wzmakiem) niestety Elektropunkt nie ma w ofercie cedeków. Ale namawiam chłopaków cały czas by też wrzucili do oferty. Niestety cedeki tej marki podrożały o 30%

pzdr.

"Lampa nie umiera nigdy"

słuchaj na razie na fabrycznych lampach, niech się wygrzeją, osłuchaj się z dźwiękiem wzmacniacza, a potem jak będziesz wiedział co chcesz zmienić to hulaj dusza, zabawa przednia z wymianą lampek, ale kasy w kieszeni szybko ubywa, pzdr

Zawsze słucham spokojnie, bo życie takie niespokojne...;-). Nie jest to mój pierwszy kontakt z tym graniem, brakowało mi tylko bezpośredniego (u mnie w domu) porównania z Creek'iem. Jeśli coś jest lepsze, to jest i nic tego nie zmieni. Już w połowie zeszłego roku wiedziałem, że zacznę (skończę?) z lampą, ale kilka spraw musiałem sobie pukładać. Ale dzięki za sugestię, każde dobre słowo warte kolejki:-))). Pzdr!

niech się wygrzeją

Mój egzemplarz już wygrzany.

Moja MingDa tak gra wspaniale że nie w głowie mi zmiany lamp czy kwestie wygrzania się wzmacniacza (same lampy producent wstępnie wygrzewa przez około 50 godzin)

pzdr.

"Lampa nie umiera nigdy"

Patryk, pewnie, że "firmowo" gra cudnie, ale wiem, że można jeszcze lepiej, bo sam słyszałem w Tychach. Z tego co pamiętam były "tylko" 2 lampy wymienione. Właśnie po to kupiłem egzemplarz bez pilota, żeby resztę mieć w kieszeni na lampki.

Skiba jak juz musisz to zeby Ci kieszeni nie urwalo (nie warto kupowac drogich lamp bez glebszych przemyslen) to wymien sobie 12AX7 na Tung-Sole - dostaniesz mocniejszy bas lepiej kontrolowany i wieksza bardziej 3-D przestrzen. Potem posluchaj chociaz z miesiac i powiesz czego Ci brakuje w dzwieku - mozna sie wtedy zastanawiac :)

pozdrawiam

Kuba001>

trafiłeś w "10" z tym basem, na razie tylko tego "brakuje" - kontroli, bo mocny to jest, a może poluzowany i dlatego wydaje mi się mocny? Właśnie o takie sugestie mi chodzi, nie żebym całe bebechy i wszystkie lampy wywalił:-). Co mi zostanie...;-))). Już i tak nowy stolik muszę sobie sprawić, bo do tej pory to "naleśniki" wchodziły na półki łatwo, a te lampy to wysokie!!! Dzięki!

sklep "lampy elektronowe" - tam kupisz bez problemu, ja w zeszłym tygodniu kupiłem u nich parkę tych Tung-soli i już od razu słychać, że bas się poprawił, zobaczę co będzie jak się lampki wygrzeją

http://sklep.lampyelektronowe.pl/?52,12ax7-tung-sol

Żebyśmy się dobrze zrozumieli - nie jestem w gorącej wodzie kąpany, każdy mój zakup jest głęboko przemyślany (nawet w delikatesach:-)). Wywołując temat wymiany lamp, chciałem poznać opinie, porady nt. dźwięku, sklepów internetowych lub stacjonarnych. A to czy kupię, co i kiedy to inna sprawa, bo ściubię każdą złotówkę. Zbieram informacje i segreguję, chyba jak większość, bo po to te kluby/zakładki są tworzone. Pozdrawiam. Dzięki Kuba001!

Skiba, mam model na lampkach EL 34, moja sugestia, w pierwszym rzędzie wymień lipne chińskie małe lampki, lampy mocy zostaw, nie są złe. Nie znam twojego systemu, ale mingda lubi jasne małe lampki. Jeśli będziesz miał pytania, wal śmiało

Moje www.seozmagania.blogspot.com dla wszystkich ciekawskich

Dzięki Elmero, śledzę dokładnie cały wątek i wiele pożytecznych informacji już w nim zawarłeś, kilka pozwoliłem sobie skopiować i zachować w notatniku, aby na przyszłość wykorzystać. Ja lubię jak jest ciepło w muzyce, w domu, na dworze;-))). Cd mam szybkie, detaliczne i raczej po jasnej stronie mocy. Koledzy podpowiadają, że Tung-sol, ale zwykłe czy gold? 12AU7 też z tej firmy? Pewnie trzeba kombinować. Zawsze jak nie podejdą lampki, będzie można się podzielić, bo grono fanów lampy rośnie aż miło:-). Pzdr!

Edytowane przez skiba

Za kilka dni mam imieniny więc zrobię sobie mały prezencik i kupię parę lamp sterujących do mojego mc34a.

Wybór padł na 12ax7t psvane. Źródłem jest system ortofona 2m blue /rpm 5.1/ifi iphono.

Jak myślicie lepiej kupić na lampyelektronowe.pl szybko i bezpiecznie czy w ChRL poprzez eBay sporo taniej?

Dzięki Elmero, śledzę dokładnie cały wątek i wiele pożytecznych informacji już w nim zawarłeś, kilka pozwoliłem sobie skopiować i zachować w notatniku, aby na przyszłość wykorzystać. Ja lubię jak jest ciepło w muzyce, w domu, na dworze;-))). Cd mam szybkie, detaliczne i raczej po jasnej stronie mocy. Koledzy podpowiadają, że Tung-sol, ale zwykłe czy gold? 12AU7 też z tej firmy? Pewnie trzeba kombinować. Zawsze jak nie podejdą lampki, będzie można się podzielić, bo grono fanów lampy rośnie aż miło:-). Pzdr!

Nie pomogę w wyborze, ponieważ nie używam lamp z bieżącej produkcji.

Moje www.seozmagania.blogspot.com dla wszystkich ciekawskich

Michale kupiłem w lampyelektronowe.pl, szybko, sprawnie i na temat. Lampki grają już ponad rok i jak na razie jest ok. Podobnie jak u Ciebie grają m.in. z ortofonem blue i pro ject 5.1 - moim zdaniem udane zestawienie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.