Skocz do zawartości
IGNORED

Komputerki do audio

ayran

Rekomendowane odpowiedzi

Mi wolno nie odróżniać algorytmów, bo nie odróżniam kabli usb.

A co ma piernik do wiatraka? Ja odróżniam kable USB,choć rzadko. Mam długą Suprę i krótsze Belkina. Oraz kilkanaście innych, zwykłych. I słychać różnicę. Choć lepiej oceniany w Audio-Video był Belkin, słucham na zbyt długiej Suprze, bo daje nieco zaokrąglenia. Nic wielkiego, ale summa summarum czuć.

A co ma piernik do wiatraka? Ja odróżniam kable USB,choć rzadko. Mam długą Suprę i krótsze Belkina. Oraz kilkanaście innych, zwykłych. I słychać różnicę. Choć lepiej oceniany w Audio-Video był Belkin, słucham na zbyt długiej Suprze, bo daje nieco zaokrąglenia. Nic wielkiego, ale summa summarum czuć.

Dobrze, że dyski podłączone kablami usb do mojego NAS o tym nie wiedzą. Ja słyszę inne rzeczy: zobacz stronę o mnie. Zobaczysz, że cię deklasuję.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Dobrze, że dyski podłączone kablami usb do mojego NAS o tym nie wiedzą. Ja słyszę inne rzeczy: zobacz stronę o mnie. Zobaczysz, że cię deklasuję.

Mówimy o USB pomiędzy kompem a HiFace EVO. Tych przy dyskach nie słyszę :) W sumie tę Suprę kupiłem, bo potrzebowalem długiego, dobrze zaekranowanego kabla. Potem tego Belkina. Fakt, rozum mówi że nie mam prawa słyszeć różnicy. Ale słyszę. Powiem jednak od razu, że nie jest ona powalająca i o kablu USB można myśleć na samym końcu.

Mam to samo. Niby rozum podpowiada, że nie mogę słyszeć tego co słyszę ale słyszę.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

...Ja słyszę inne rzeczy...

...Niby rozum podpowiada, że nie mogę słyszeć tego co słyszę ale słyszę.

Tak, wiem. Słyszysz warkot cichego NASa wsadzonego do pawlacza w przedpokoju

podczas słuchania muzyki.

To jest gorsza choroba niż audiofilizm, bo słyszysz dźwięki, których nie powinieneś słyszeć ;-)

Tak, wiem. Słyszysz warkot cichego NASa wsadzonego do pawlacza w przedpokoju

podczas słuchania muzyki.

To jest gorsza choroba niż audiofilizm, bo słyszysz dźwięki, których nie powinieneś słyszeć ;-)

Oj nie odrobiliśmy zadania domowego: przeczytaj stronę o mnie.

A dysk było słychać jak był w salonie.

Miałem w zeszłym roku. Wtedy to była nowość i albo wsparcie było niedopracowane albo była zwalona implementacja i mi nie działało. Czasami system go widział a czasami nie, jakby było za mało prądu.

W każdym razie jeśli konwerter jest zgodny ze standardem uac1/uac2 to działa. System przy starcie sam sobie załaduje moduł snd_usb_audio więc o sterowniki przejmować się nie musisz. Uruchom sobie jakiegoś live cd linuxa i zobaczysz czy ci działa czy nie.

Zobacz to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

Chcę sobie kupić jakiś komputerek do audio. Większość nie chce laptopa, ale ja jestem inny ;). Moim zdaniem laptop jest lepszy bo mam już wyświetlacz i nie muszę wyciągać komórki, tabletu czy kombinować z jakimś pilotem by sobie muzę puścić.

Co myślicie o takim netbooku?

Ukryta Zawartość

1. Czy filmy w fullhd odtworzy ten laptop (procesor)?

2. Jak jest pod linuxem z dotykowym ekranem? Czy ten Daphile do audio obsługuje dotykowy ekran?

3. Są jakieś dystrybucje pod audio które też mogą odtwarzać filmy?

Ukryta Zawartość

skwaruch, ja mam osobiscie odraze do takich tandetnych plastikowych wynalazkow. Wiekszosc to trupy majace przezyc okres gwarancyjny i nic wiecej. Jezeli szukasz porzadnego laptopa nie tylko do audio to polecam Ci np. Delle z serii Precision, uzywke kupisz za 1000PLN, np. ten:

Ukryta Zawartość

Mam identyczny tyle ze moj ma SSD i 8GB RAM. Ta seria byla przeznaczona dla profesjonalistow i tak tez pracuje, jakosc wykonania jest wzorcowa, obudowa z magnesium, wyswietlacz RGB o rozdzielczosci 1920x1200 czyli wiecej niz Full Hd, karta graficzna NVidia ma 1GB ramu, filmy w Full Hd to dla tego laptopa przyslowiowy pikus. Ciesze sie za kazdym razem jak go wlaczam, nawet mimo swojego wieku robi wrazenie nie tylko wygladem ale i kompfortem pracy. Co ciekawe, podlaczony do DACa przez USB na baterii, gra bajecznie. Ma wejscie eSata do szybkiego transferu danych z zewnetrznych dyskow oraz display port umozliwiajacy podlaczenie go do dwoch monitorow jednoczesnie.

Powaznie zastanawiam sie nad zakupem drugiego egzemplarza do zastosowan AV, moim zdaniem w tej cenie to rewelacja.

Innym ciekawym rozwiazaniem sa uzywane Macbooki, nawet 13", tyle ze wiadomo, Apple kosztuje..

Ukryta Zawartość

rambo54,

Czepiasz się szczegółów ;)

jest jeszcze taki z tym procesorem, ale cena "ciut" większa

Ukryta Zawartość

nookie736,

Dzięki za opinie. Co do propozycji to jest ciut za duża, praktycznie wszystkie jego zalety, które wymieniłeś są mi zbędne. Też ma teraz fujitsu dla profesjonalistów, 4 letni, z którego jestem zadowolony, ale w pracy, bo przy oglądaniu filmów już np wiatraczek się kręci i jest dla mnie za głośno. Szukam czegoś małego co bierze mało prądu (mało się grzeje) mało miejsca zajmuje itd.

Ukryta Zawartość

Poszukaj czegoś co nie ma huczących wiatraków

Zakładam że ten procesor co ma niby TDP 4W to nie będzie wymagać mocnego odbioru ciepła.

Mam w domu MSI GE70, w którym ściąłem spodnią pokrywę i przy filmach już wiatrak się nie włącza, a w stresie to temp. spadła z 80 stopni do 70.

rambo54,

Czepiasz się szczegółów ;)

jest jeszcze taki z tym procesorem, ale cena "ciut" większa

Ukryta Zawartość

nookie736,

Dzięki za opinie. Co do propozycji to jest ciut za duża, praktycznie wszystkie jego zalety, które wymieniłeś są mi zbędne. Też ma teraz fujitsu dla profesjonalistów, 4 letni, z którego jestem zadowolony, ale w pracy, bo przy oglądaniu filmów już np wiatraczek się kręci i jest dla mnie za głośno. Szukam czegoś małego co bierze mało prądu (mało się grzeje) mało miejsca zajmuje itd.

To ja bym szukal Macbokka 13", swietny sprzet, nawet te starszej daty. Mialem okazje sie bawic kilkoma i naprawde ciezko sie im oprzec.

Ukryta Zawartość

Kup sobie asusa T100, mam, wyrwałem używany za 1000zł. Bateria jest obłędna, ładuję raz na dwa dni. Pasywne chłodzenie, odtwarzałem na nim filmy o bitrate 30Mb+ i obciążenie oscylowało koło 90%. Oczywiście filmy szły na zewnętrzny ekran po HDMI. Super sprzęt za małą kasę. Obsługuje WIFI 5GHz, czym nigdzie się nie chwalą. Tylko bierz wersję bez dysku wbudowanego w klawiaturę, będzie ciszej, no chyba że nie masz serwera NAS, czy dysku zewnętrznego.

Zabawki typu medion zostaw dla naiwnych którzy wierzą że tania chińska produkcja może dobrze działać.

Windows mnie nie satysfakcjonuje

Dephile nie stawia się na laptopie, bo na ekranie i tak nic nie będziesz wyświetlał, co prawda ja nie mam tego systemu, ale to jest serwer: instalujesz go na jakimś terminalu podłączonym do sieci ethernet i do sprzętu audio i sterujesz inną maszyną z ekranem, (PC, Laptop, Tablet, Smartfon). Takie terminale opisywali chłopaki w temacie "linuxowe granie" zdaje się że fujitsu, za jakieś 200zł, ale można samemu coś pasywnego złożyć, taniej niż laptop, nawet używany. Ale to już temat na inną dyskusję.

No to jak w końcu jest?

Komputerek i system mają wpływ na brzmienie, czy nie?

W innych wątkach jakoś czytam nieustanną negację tego wpływu,

z Kolegami rambo i BeatX na czele.

A tutaj - proszę... kilkanaście stron dysputy na temat jaki komputerek... czy taki , czy siaki...jaki system, czy linux, czy windows...

Już się pogubiłem... ;-)))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.