Skocz do zawartości
IGNORED

Te SKOKi są bezpieczne ?

czester15.30

Rekomendowane odpowiedzi

To są raporty KNF . Innej instytucji , która ma takie uprawnienia i doświadczenie w Polsce nie ma . Być może są zafałszowane przez pryzmat polityczny ale ja w skoku pracowałem i te raporty potwierdzają tylko moje obserwacje. W sumie szkoda . Po pracy w banku niemieckim , kiedy zacząłem pracę w SKOK miałem nadzieję na pracę dla Polaków . Ale już na szkoleniu zrozumiałem jak daleko tym instytucjom do baków . Taki biznes patykiem na wodzie pisany i to nie dla klientów ( członków kasy , którzy są teoretycznie jej właścicielami ) tylko dla wąskiej grupy najwyższego kierownictwa , która poprostu wyprowadza pieniądze z kas przez podstawione firemki , które obsługują kasy .

...there is no spoon...

To są raporty KNF . Innej instytucji , która ma takie uprawnienia i doświadczenie w Polsce nie ma . Być może są zafałszowane przez pryzmat polityczny ale ja w skoku pracowałem i te raporty potwierdzają tylko moje obserwacje. W sumie szkoda . Po pracy w banku niemieckim , kiedy zacząłem pracę w SKOK miałem nadzieję na pracę dla Polaków . Ale już na szkoleniu zrozumiałem jak daleko tym instytucjom do baków . Taki biznes patykiem na wodzie pisany i to nie dla klientów ( członków kasy , którzy są teoretycznie jej właścicielami ) tylko dla wąskiej grupy najwyższego kierownictwa , która poprostu wyprowadza pieniądze z kas przez podstawione firemki , które obsługują kasy .

jakos mnie to nie dziwi, tak się działa w pseudokapitalizmie a jak jeszcze cos co jest nasze i jest dostep do dużej kasy to już pozamiatane złodziejstwo pelna para, na prawde nie wiem co na to poradzić, zagraniczni wypompowują za granice i wykorzystują prawo i pseudokapitalizm do minimalizacji strat i maxymalizacji wywozu kasy za granice a nasi znow rozkradają jak cos ma wartość... i tak zle i tak niedobrze

chwilowy brak działalności w audio.

• 2 miesiące później...
Gość Gosc

(Konto usunięte)

No i Panie kto za to płaci?

Pan, płaci, Pani płaci, to sa nasze pieniądzę.... społeczeństwo płaci.:

http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,16364149,Rekordowa_wyplata_z_BFG_dla_klientow_bankrutujacego.html#BoxSlotI3img

• 2 miesiące później...
  • 4 tygodnie później...

wszystkie skoki sa tak mniej wiecej bezpieczne jak skok na glowe z pałacu kultury.

tzn teraz juz sa jak bedziemu placic za wywiane pieniadze z funduszu bankowego.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Chłopakom pokićkało się zupełnie.

SKOK'i to pewniejsza i bezpieczniejsza lokata niż banki.

Tępy Samcik z GW już od co najmniej 15 lat opluwa SKOK-i. Opluwał je jeszcze w czasach gdy raczkowały i PiS nie było jeszcze na świecie. Przeczytajcie dokładnie rzeczony artykuł w Wybiórczej. Ostatnie zdanie artykułu:

Według KNF trudna sytuacja SKOK nie zagraża ich członkom. W przyszłym tygodniu w życie wchodzi ustawa, która poddaje depozyty w SKOK kurateli Bankowego funduszu gwarancyjnego"

Dlaczego KNF i Samcik nie prześwietlą Providentów, Wonga.com,i setek innych lichwiarzy?

SKOKI od momentu powstania byly kierunkowane na ....wyplyw.Pisalem to na pierwszej stronie wontku..Bledem było ich objecie gwarancjami bankowymi.Mialo to pierdyknac i uczyc rozumu.

a tak teraz biercki udaje ze byloby fajnie ale nadzorca komplikuje.Rozpieprzyc to towarzystwo zlodzieji...

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Ale jakże przyjemne.

Zwłaszcza te w bok.

Ciekawe gdzie podziali się obrońcy SKOKów?

Przytłoczył ich ciężar bolesnych faktów?

Co ty. Nic ich nie przytłoczyło. Nadają spokojnie w innych tematach.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Może dodam (skoro mnie tu przywołałeś) że podobne procedery kwitną i w innych bankach, tego tak GW i inni nie nagłaśniają.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

podobne procedery kwitną i w innych bankach,

Napisz nazwy, adresy i dodaj, jaka gazeta lub TV pierwsza o tym poinformowała. Masz czas do zachodu słońca.

Po co czekać jak jesteś tak mocno zainteresowany zapoznaj się z wyszukiwarką (to wcale nie unik)....doprecyzuję jeszcze byście mnie dalej nie dopytywali że chodziło mi o to że GW (między innymi) wiadomym sobie umiłowaniem darzy SKOKI i jak widać tafia to na podatny grunt. :)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Nie umiesz korzystać z wyszukiwarki czy nigdy nie słyszałeś o grupach wyłudzających kredyty?

Zawsze mają kogoś zaufanego w banku....tu wygląda na to że mieli prezesa, taka różnica.

Nie odwracaj kota ogonem. Tu nie chodzi o ekipę cwaniaków robiących szwindle polegające na wyłudzaniu kasy na słupa przy pomocy pazernej pani z okienka.

Skoki dopóki nie dostały się pod nadzór KNF prowadziły radosną prowizorkę, biorąc kasę jak leci, pożyczając komu popadnie i nie mając żadnego kapitału który by gwarantował oszczędności klientów.

Kto miał na tym się nażreć to się nażarł.

Teraz gdy muszą wszystko raportować do KNF tylko patrzeć jak to wszystko pierdolnie i zrobi się afera na miarę Amber Gold do potęgi entej.

Nie umiesz korzystać z wyszukiwarki czy nigdy nie słyszałeś o grupach wyłudzających kredyty?

Zawsze mają kogoś zaufanego w banku....tu wygląda na to że mieli prezesa, taka różnica.

Katolicko-endecka mentalnośc.

Teraz gdy muszą wszystko raportować do KNF tylko patrzeć jak to wszystko pierdolnie i zrobi się afera na miarę Amber Gold do potęgi entej.

Najgorsze jest to, że Kaczyński i jego wielbiciele stwierdzą, że to wina KNF a sprawcy przekrętów będą chodzić w aureoli politycznych męczenników.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.