Skocz do zawartości
IGNORED

Jeśli nie Siltech, to co? Kabel głośnikowy

Awo

Rekomendowane odpowiedzi

A nie przyszło Wam do głowy, że może gospodarz tego odłuchu sobie nie życzy. Byłem zaproszonym gościem i tyle. Poza tym ja jestem trochę dłużej na forum niż co poniektórzy, a moja wiarygodnosć bierze się z tego, że nie jestem gadułą. Polecam to co jest godne polecenia i tylko to. Dlatego chętnie jestem zapraszany na różne prezentacje.

Ależ nikt nie zamierza podważać niczyjej wiarygodności. Mam tylko wrażenie, że jeżeli ktoś z własnej woli twierdzi, że słuchał podróbki w "bardzo dobrym systemie" jak sam twierdzi, to naturalne są reakcje ludzi chcących poznać szczegóły tego "bardzo dobrego systemu"(i zapewne podróbki też.)

Naturalnie szanujemy prywatność i nie nalegamy, ale uważam, że ciekawość ludzka w tym przypadku jest usprawiedliwiona.

No a co do prostej współzależności wiarygodności i długości bycia na forum.. To wcale nie jest takie jednoznaczne. Podobnie jak wiarygodność i długość życia:)). Oczywiście nie mam na myśli nikogo konkretnego. To tylko taka uwaga ogólnej natury.

A co do cen tych kabelków. Toż to po prostu rozbój w biały dzień.

ja nie kupie Siltecha - bez względu czy oryginał czy podróba - ale nurtuje mnie tamat tych ponoć podróbek, które są przynajmniej z wyglądu identyczne jak oryginały. Wg mojego znajomego, który "miał w ręku" oba Siltechy DC wykonanie i wygląd jest identyczne - zapewne przewodniki będą inne. No i pozostaje pytanie kto robi te podróby - bo to wbrew pozorom wcale nie jest takie proste jak się niektórym wydaje.

.

A buty z Prady j

kupione w Turcji nie sa identyczne z wyglądu i dotyku jak te kupione w oryginalnym butiku we Francji czy Włoszech.

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Nadal nie rozumiem Twojego pytania ?

Czy liczysz na to ,że podróbka z Chin będzie taka sama jak oryginał z Holandii tyle tylko ,że tańsza?

Powiem może inaczej.

Mam takiego sąsiada , który ubrania D&G i buty Prada kupuje w Turcji , zegarki Maurice Lacroix kupuje w Tajlandii w swoim BMW dospawał sobie dodatkowy wydech i nalepił na klapie bagażnika symbol M.

Zakładam ,że jego ego i samopoczucie wzrosło niebywale ;)

Pięknie to ująłeś!!.....jestem miłośnikiem dobrych zegarków i właśnie Maurice Lacroix to moja ulubiona marka

"Bycie na forum " to fukcjonowanie w określonym środowisku. Ja w tym środowisku jestem 15 lat. Po stronie słuchających chociaż wiele osób z branży mnie zna a ja ich. A Ciebie kto zna albo kogo Ty znasz? Widzisz z tego się bierze wiarygodność. Poza tym ja mówię nie tylko do Ciebie, który mnie nie zna, ale do dwudziestu innych osób, które mnie zna.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

ja nie kupie Siltecha - bez względu czy oryginał czy podróba - ale nurtuje mnie tamat tych ponoć podróbek, które są przynajmniej z wyglądu identyczne jak oryginały. Wg mojego znajomego, który "miał w ręku" oba Siltechy DC wykonanie i wygląd jest identyczne - zapewne przewodniki będą inne. No i pozostaje pytanie kto robi te podróby - bo to wbrew pozorom wcale nie jest takie proste jak się niektórym wydaje.

.

A buty z Prady j

kupione w Turcji nie sa identyczne z wyglądu i dotyku jak te kupione w oryginalnym butiku we Francji czy Włoszech.

Widzisz dla Ciebie i wieleu innych osób , które mają pojęcie jak odróżnić wspomniane oryginalne buty Prady od podróbki jest tak proste jak dla innych odróżnienie oryginalnego kabla Siltecha od jego podróbki.

Dlatego twierdzenia Twojego kolegi na temat Siltecha można między bajki włożyć.

Na ebay pelno jest podróbek. Na allegro regularnie ogłasza się allegrowicz z interkonektami Siltecha SILTECH SQ-88B G5 wtyki WBT,piekne podroby te WBT

W ogłoszeniach na hifi.pl tez sa takie kwiatki glosnikowy Siltecha model 770l.

Niech mi ktoś wytłumaczy bo nie rozumiem jak można na okraglo wystawiać ten sam model albo pisać że ma się dwa komplety, no dobry bajer to jest i widać jeleni na to nie brakuje. Z tego co wiem Siltech nie nie ma swej produkcji w chinach wiec nie ma mowy o jakiś wyciekach ich wyrobow z tych fabryk .Sa to ordynarne podróbki które nie lezaly nawet kolo oryginalu a tym bardziej postawienie znaku rownosci jeśli chodzi o brzmienie miedzy podróbą a oryginalem to już jakas kpina lub prowokacja jest.

No to widzę że jednak nic się w tej sprawie nie dowiem. Akurat znajomy z Holandii to bardzo doświadczony audiofil. Nie mogl się nadziwić ze ta podróbka jest identyczna jak oryginał. Co więcej jakość wykonania tez wg niego byla identyczna. Niestety nie mógł porownac brzmienia.

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Kable Siltecha należy kupować tylko u autoryzowanych dealerów i tylko z certyfikatem oryginalności, tylko wówczas możemy być pewni jakości .Wszystkie które posiadam mają certyfikat. Jeśli nie ma certyfikatu to znaczy że to podróba. Oczywiście certyfikat też można podrobić więc zakup należy dokonać tylko u autoryzowanego dealera, nie ma innej drogi jeśli nie chcemy być nabici w butelkę,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-18481-0-92858700-1422552025_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jestem pod wielkim wrażeniem

Ja też.

Szczególnie czytając ,że ktoś chciałby kupić taki kabel bez sprawdzenia jego pochodzenia i to na aukcji ebay ,dodatkowo wystawionej w .... Chinach.

Każdy kabel ma certyfikat i nr. seryjny , który łatwo zweryfikować pisząc lub dzwoniąc do fabryki.

Już sam pomysł kupowania tego typu rzeczy na aukcji jest powiedzmy mało przemyślany ;)

Chyba ,że chodzi nie o dźwięk tylko o to żeby pochwalić się kolegom, wtedy rozumiem taki zakup.

Wszyscy tu teoretyzuja. Czyli nikt nie miał okazji porównać łeb w łeb podróbka vs oryginał. Ja dociekam temat bo moze to oryginał za prawie 80tys. to jest kabel dla frajerów a nie podrobka za kilka tysięcy. Zresztą jak ktoś mysli ze wszystkie ''topowe'' firmy kablarskie robią kable same to jest w WIELKIM błędzie.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Ja dociekam temat bo moze to oryginał za prawie 80tys. to jest kabel dla frajerów a nie podrobka za kilka tysięcy.

Podaj przykłady podróbek lepszych / równych oryginałom.

Może być przykład z innej branży.

Alez ja nigdzie nie piszę ze podróbka jest lepsza niz oryginał. Tak nie jest raczej na pewno. Ale chciałbym sprawszic na ile jest i czy jest roznica pomiędzy oryginalem a podrobka takiego np. Topowego Siltecha.

A co od początku pisałem? I co? Nikt kto miał do czynienia z oryginałami nie wziąłby do ręki podróby. Ja miałem tylko od dystrybutora.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Ale chciałbym sprawszic na ile jest i czy jest roznica pomiędzy oryginalem a podrobka takiego np. Topowego Siltecha.

Dlaczego uważasz ,że akurat w tej branży miałoby być inaczej niż w innych branżach?

Podróba to zawsze jest i będzie podróba , inaczej słowo "oryginał" nie miałoby sensu.

pozdr.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Moja żona widziała na bazarze idelną podróbkę, nie do odróżnienia, kurtki Moncler.

Jest wiele przykładów podróbek na pierwszy rzut oka łudząco podobnych do oryginału.

Czasami jednak diabeł tkwi w szczegółach tzn. w tym czego gołym okiem nie widać tzn. np. użyte materiały wewnątrz buta , kurtki .... czy kabla ;)

Bardzo ciężko jest na rynku wtornym o topowe bądź wysokie modele Siltecha.Nikt przy zdrowych zmysłach nie sprzeda ich za ułamek ceny bo zna ich wartość .Jeśli sa za kilka lub kilkanaście procent ich wartości początkowej to można sobie miedzy buty wlozyc ich autetntycznosc.

.

15 lat.

Wspólczuję.

cena jest chora

Jestem ciekaw sytuacji, oczywiście wirtualnej, kiedy polski krajowy producent przedstawia produkt lepszy o klasę od topowego Siltecha, przytaczając twierdzenie Kolegi poważny produkt hi end dwa razy lepszy, czy o klasę lepszy, to ok pięciokrotnie większa jego cena.

Byłby niezły ubaw przy okazji obserwowania sytuacji, kiedy przy konfrontacji z krajowym produktem, Siltech wypadłby jako nie nadający się do zastosowań w audio..

Oczywiście taki producent w Polsce nie sprzedałby w cenie przystającej do architektury rynku narzuconej przez topowych producentów w tym Siltecha, żadnego produktu, nawet z certyfikatem przedstawiającym album dokumentalnych fotografii, pokazującym proces produkcji który musi w takim przypadku trwać około 2-3 miesięcy pracy twórcy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.