Skocz do zawartości
IGNORED

Jeśli nie Siltech, to co? Kabel głośnikowy

Awo

Rekomendowane odpowiedzi

Narazie sprzedalem juz prawie caly system, zreszta K2 moglbym juz ze 3 sety sprzedac, wiec problemu nie ma;)

Jest duzo podrobek, dlatego zaznaczylem ze oryginalow musi poszukac. Ja na swoje K2 mialem chetnych od reki, ale tylko ludzi ktorzy slyszeli je u mnie.

Nie slyszales zdaje sie K2, ja slyszalem Mity i transparenty ale przeciez jest wiele modeli;) wiec nie wiem o ktorych mowisz konkretnie.

Transparenty podbaja mi sie ale dopiero referencyjne bo do ultra i to moim zdaniem jest jakis zart i za cene w jakies stoja na rynku SH mozna kupic AQ czy nawet MITa ktory bedzie jednak duzo lepszy, ale pojawia sie klopot o ktorym wspomniales..podrobki tej pierwszej.

Mitow starych i dobrych wogole nie slyszalem oprocz 850 Shotgunow, ale to nie u mnie w systemie wiec nie jestem w stanie sie obiektywnie odniesc, moge jedynie stwierdzic, ze nie psuly dzwieku bo system gral dobrze, nawet bardzo podobnie do mojego. Najwyzsze nowe Mity podobaja mi sie jednak bardziej, dzwiek jest moim zdaniem czystszy, to samo K2 sa moim zdaniem duzo czystsze od starych Mitow, rowniez 850tek, gora jest duzo lepsza. Co srebro to srebro.

Proponuje posluchac nowych wysokich AQ bo mozna sie pozytywnie zaskoczyc, nie ma co sie czepiac jednej 2 firm i sie w ten sposob ograniczac. oczywiscie zdac sobie nalezy sprawe ze tak wysokie AQ czy Siltechy to jednak srebro i trzeba system zestawiac inaczej niz w przypadku miedzianych kabli a zwlaszcza Mitow czy transparentow ktore sa sporo ciemniejsze.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

K2 Wojtka słuchałem wtedy kiedy miałem stary komplet absorberów, a Valhallę już na nowych, więc niestety nie są to wprost porównywalne wrażenia. U mnie głośnikowy Nordost gra w sposób zbliżony do K2, nie mam problemów z brakiem gładkości, bas też schodzi bardzo nisko, przy czym nie jest jakoś specjalnie wyeksponowany. Jest po prostu równy. Musiałbym mieć na dziś K2, żeby się wiążąco wypowiedzieć. Ja oceniam te kable jako grające na bardzo zbliżonym poziomie, co już samo w sobie jest komplementem dla Audioquesta.

Tylko z tego co pamietam K2 szly u Ciebie wylacznie na gore pasma a bas byl zasilany innymi kablami glosnikowymi, w takim wypadku trudno ocenic co mialo lepszy bas, K2 czy Valhalla.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Fakt, ale akurat Valhallę obadałem w dwóch systemach, zarówno u mnie, jak i na JBL Ti-250. W obu bas znakomity, bez uwag. Więc zakładam, że nie będzie tu specjalnie miejsca na postęp, nawet gdyby K2 miało być jeszcze lepsze. Valhalla grała po prostu referencyjnie. Ten Audioquest był o ile pamiętam w wersji single-wire, natomiast Valhalla jest bi-wire co niestety utrudnia bezpośrednie porównanie.

Tak, jest singlewire, ale mozna wyslac do AQ i zrobia z niego za darmo biwire. Tomku, bas na K2 jest zdecydowanie glebszy i do tego z podobna rozdzielczoscia, wierz mi na slowo:)

• 5 tygodni później...

Gdyby ktoś miał ochotę to jest do kupienia Siltech Ls- 188 G5 Classic jedyne 1599Euro za odcinki 2x2m .Kabelek z Holandii więc z pewnością można wykluczyć ze to podróbka z Chin.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-38250-0-63379700-1418655327_thumb.jpg

post-38250-0-00577800-1418655350_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie sądze że w Holandii nie ma podróbek jednak gośc który sprzedaje akurat ten model Siltech LS-188 G5 ma 100% pozytywnych komentarzy a i jak zyje nie widziałem na zadnym ebay-u podróbki tego modelu. Za to jak wiadomo pelno jest podróbek nowych generacji G7.

Nie sądze że w Holandii nie ma podróbek jednak gośc który sprzedaje akurat ten model Siltech LS-188 G5 ma 100% pozytywnych komentarzy a i jak zyje nie widziałem na zadnym ebay-u podróbki tego modelu. Za to jak wiadomo pelno jest podróbek nowych generacji G7.

Zakończenie kabli - wtyki są oryginalne Siltecha tak więc możesz kupować bez obaw. Po za tym tam gdzie drwa rąbią

to i wióry lecą - wiadomo że pracownicy dostają gifty w postaci kabli albo kupują taniej jeśli już muszą.

Sytuacja z Fadelem wygląda tak, że p. Jean bardzo poważnie chorował i najprawdopodobniej niestety zmarł, aczkolwiek dystrybutor nie ma żadnego formalnego potwierdzenia tej smutnej wiadomości. Dostawy nowych kabli Fadela nie są już realizowane od początku tego roku i faktycznie pozostały ostatnie sztuki. Co będzie dalej Michał nie wie. Prawdopodobnie marka przetrwa, bo jest zbyt rozpoznawana na całym świecie, pytanie tylko czy ktoś ją kupi, czy też prowadzić będą spadkobiercy pozostaje otwarte. Na dziś dzień nic więcej nie wiadomo.

Cześć Tomek. Rzeczywiście, okazuje się ze spółka Fadel Art Technology znajduje się w likwidacji.

Ponoć biznes kablarski jest jednym z najbardziej lukratywnych, a tu proszę… Nawet nie sprzedaż, a po prostu likwidacja.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Rzeczywiście, okazuje się ze spółka Fadel Art Technology znajduje się w likwidacji.

Niestety potwierdziły się smutne doniesienia... Jak dotarłeś do tego francuskiego KRSu? Rozumiem, że tam jest obowiązek publikowania informacji o likwidacji spółki prawa handlowego?

Pozdrawiam

Tomek

Ponoć biznes kablarski jest jednym z najbardziej lukratywnych, a tu proszę… Nawet nie sprzedaż, a po prostu likwidacja.

Może zięć nie ma zdolności marketingowych?

Dziś trudniej jest niż w latach 90...konkurencja na rynku kabli olbrzymia.

• 1 miesiąc później...

Porównywał ktoś oryginalne Siltechy ( szczególnie topową serię Double Crown) z podróbkami z Chin - ale bezpośrednio - czyli miał u siebie i oryginał i podróbkę i może napisać czym się rózni w wyglądzie a czym w brzmieniu ?

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Hehehe....Dobre. Czy sądzisz, że ktoś kto ma od dystrybutora oryginał będzie w tym czasie brał i pożyczał nie wiadomo skąd podróbę? Sądzisz, że dystrybutor wypożyczyły te kable komuś kto w ogóle choćby pomyśli o podróbkach? Albo czy ktoś kto ma podróbę to będzie miał dostęp do oryginału? Jak sądzisz, ile osób w Polsce miało w ręku oryginały? Zadałeś pytanie na które nigdy nie dostaniesz odpowiedzi, chyba że ktoś będzie robił sobie z ciebie szyderę.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

może napisać czym się rózni w wyglądzie a czym w brzmieniu ?

Wyglądem różnią się zdecydowanie.

Czy różnią się brzmieniem tego nie wiem bo nie miałem nigdy podróbek.

Może brzmieniem nie różnią się wcale ;)

a to ciekawe co mówicie - ja mam znajomego Holendra, który miał w ręku tzw "podróbę" z Chin i oryginał od dealera z certyfikatem z Holandii ( Siltech Double Crown Empress XLR) - nie porównywał brzmieniowo ale wizualnie twierdzi, że ten interkonekt był po prostu identyczny.

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

a to ciekawe co mówicie

Skoro tak to niepotrzebnie pytasz na forum.

Ale czy dopuszczasz taką ewentualność , że może Twój znajomy miał po prostu 2 podróby w ręku i nawet nie zdawał sobie z tego sprawy?

Kup podróbę , znajomi się nie połapią ;)

Niestety potwierdziły się smutne doniesienia... Jak dotarłeś do tego francuskiego KRSu? Rozumiem, że tam jest obowiązek publikowania informacji o likwidacji spółki prawa handlowego?

Pozdrawiam

Tomek

Hej Tomek,

Francuski KRS to Infogreffe:

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

(Sorry za OT).

Ukryta Zawartość

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Słuchałem podróbkę IC. Grał bardzo dobrze w bardzo dobrym systemie.

Możesz przybliżyć co to znaczy "bardzo dobry system" w Twojej wypowiedzi?

A słuchałeś również oryginału w tym systemie?

Nie rozumiem jak ktoś , kto ma "bardzo dobry system" kupuje podróbki kabli?

W jakim celu?

Niestety nie mogę przybliżyć tego systemu. Oryginałów nie słuchaliśmy. Słuchało nas kilka osób. Właścicielem IC nie był właściciel zestawu. Nie powiem też jakie były kable w zestawie. A były bardzo dobre. Podróbki były równie dobre.

To prawda, jak się czyta niektóre posty, to po prostu brak słów. Jak tylko pada pytanie o konkrety to okazuje się, że są ściśle tajne, przed przeczytaniem spalić.

Nie denerwujcie się...... - chciałbym po prostu porównać te rzekome "podróbki" z oryginałem - bo lubię być pewny że mnie nikt nie robi w wała - i nie chodzi tutaj o "podróbki" - tylko o oryginał - przypomnę ze interkonekt Siltecha DC kosztuje 78tys. zł

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Nie denerwujcie się...... - chciałbym po prostu porównać te rzekome "podróbki" z oryginałem - bo lubię być pewny że mnie nikt nie robi w wała - i nie chodzi tutaj o "podróbki" - tylko o oryginał - przypomnę ze interkonekt Siltecha DC kosztuje 78tys. zł

Nadal nie rozumiem Twojego pytania ?

Czy liczysz na to ,że podróbka z Chin będzie taka sama jak oryginał z Holandii tyle tylko ,że tańsza?

Powiem może inaczej.

Mam takiego sąsiada , który ubrania D&G i buty Prada kupuje w Turcji , zegarki Maurice Lacroix kupuje w Tajlandii w swoim BMW dospawał sobie dodatkowy wydech i nalepił na klapie bagażnika symbol M.

Zakładam ,że jego ego i samopoczucie wzrosło niebywale ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.