Skocz do zawartości
IGNORED

Gdzie kupić produkty firmy GrandHigh?

robert1256

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam pytanie jak wyżej,

kiedyś te produkty byly szeroko dostepne, dystrybutorem byla firma eic, dzisiaj nie ma tego kompletnie nigdzie, jedynie w jednym ruskim sklepie internetowym ,zero dostepnosci, strona grandhigh nie updaejtowana od 2011 r. ????

Dzięki za odp.! :)

firma widmo, kompletnie zero informacji a produkowala kolumny po 15 tys.

chinski sklep

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Tak to już jest z wieloma firmami, szczególnie chińskimi, które dziś robią hi-end, a jutro sprzedają czosnek, bo się bardziej opłaca. Jeszcze jeden argument za tym, żeby kupować wyroby uznanych producentów.

Kiedyś to chyba PolPak sprzedawał ...

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Widziałem kilka ich wyrobów- szkoda zachodu. To tandeta, wyglądająca na zdjęciu jak kolumny, a z bliska jak kalafior.

Typowy wyrób kolumnopodobny dla nieuświadomionych.

z tego co słyszałem firma zajęła się deweloperką..... czyli nabierania gości cd

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

firma widmo, kompletnie zero informacji a produkowala kolumny po 15 tys.

chyba 15k fenów;] wtedy by się zgadzało. Daruj sobie to coś, firmy chińskie, które autentycznie produkują dobry sprzęt bez problemu utrzymują się na rynku. Chociażby takie audio-gd jest na rynku od 9 lat a yaquin ponad 10. Lepsze chińskie firmy nawet doczekały się polskich dystrybutorów.

No spoko spoko, tylko wierzcie lub nie głośniki były naprawde dobre.

O czym świadczy większosć opini z 2004/2006 roku kiedy to (w Polsce) trochę ludzi to pokupowało.

z tego co słyszałem firma zajęła się deweloperką..... czyli nabierania gości cd

Mógłbyś rozwinąć? ;) Bo nie do końca rozumiem o co chodzi.

Polecam zobaczyć ruski sklep bestacoustic.ru gdzie są omawiane produkty grandhigha i są naprawdę w dość wysokich cenach. mnie szczególnie spodobał się model Me2 i GH1. tak na marginesie ;)

No spoko spoko, tylko wierzcie lub nie głośniki były naprawde dobre.

O czym świadczy większość opini z 2004/2006 roku kiedy to (w Polsce) trochę ludzi to pokupowało.

15, 25 czy 30 tys. za parę nie oznacza absolutnie nic. Sam miałeś okazję ich posłuchać? Jeśli nie to... prawdopodobieństwo, że za pół roku po wystawisz je na allegro jest równe 100%.

• 4 tygodnie później...

Cd-ciag dalszy, przebranzowanie sie w celu wciskania niekoniecznie dobrego produktu/uslugi szerszej rzeszy czarnej masy w celach zarobkowych :p przypuszczam ze o to chodzilo autorowi slow...

A tu autoski sklepik GH :-) w chinach

Ukryta Zawartość

post-50142-0-79008400-1375394514_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dzisiaj otworzyłem głośniki tylnie surroundowe gh s300. co ciekawe glosniki marki gh, nawet kondensator ich roboty.

Ukryta Zawartość

post-50142-0-55972200-1375634640_thumb.jpg

post-50142-0-61010100-1375634642_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Pozwolę sobie zacytować post użytkownika "Rolandsinger", może zdementuje to plotki o tym, ze gh to kiepskie kolumny :-)

"Dzisiaj rano przesłuchiwałem w jednym ze znanych katowickich salonów audio (nie będę robił kryptoreklamy) system niemal identyczny jak mój, z tym wszak wyjątkiem, że wzmak Denona to nie moja 1500AE, lecz 2000AE, a IC były o wiele droższe - XLO Limited Edition, głośnikowce też znakomite - MIT Magnum - grało to w zestawieniu z Waflami Pacific Evo 2^40 i Mission M35i. Sprzęt testowałem na własnych płytkach. Wrażenia odsłuchowe są następujące (wzmak porządnie wygrzany):

1) Najpierw głośniki Mission M35i

- Diana Krall - album - "The Girl In The Other Room" SACD Hybrid - realizacja przez wielu uważana za znakomitą: scena bogata, przestrzenna, dźwięk poza głośnikami, góra nieco bardziej detaliczna niż w Grand High, mniej więcej jak 1:1,2 na korzyść Mission,ale talerze wcale nie brzmiały realistyczniej, TYMCZASEM Z KONTARABASEM W KAWAŁKACH 3,4,5,7 TRAGEDIA!!!!!!!!!!!! Głośniki buczą zamiast reprodukować potężny dźwięk tego instrumentu. Celulozowe membranki się po prostu dławiły!!!!!!!!!!!!!!! Uwaga! Bas był w wzmaku na 0, spran też, głośność - na poziomie wykonania live (potencjometr na godz. 9.00). Komentarz obsługi - zmieńmy nagranie. Mówię - OK śmiejąc się w głębi duszy.

- Idzie Dire Straits - "Brothers In Arms", i tu się zgodzę, wokal Knopflera jest jakby minimalnie bliżej słuchacza, oderwany od systemu, rozdzielczość dobra, średnica nieco ocieplona, bas oczywiście znacznie płytszy i nie wcale lepiej kontrolowany, ale OK bas to plebejskie zjawisko w audiofilskim odsłuchu (tylko co sterylna reprodukcja np. na ulubionych przez konserwatywnych audiofili małych monitorkach ma wspólnego z realizmem wykonania na żywo, gdzie wiele instumentów gra bardzo nisko i potężnie, jak np. stopa w perkusji czy wspomniany kontrabas???). Analityczność dobra, lepsza niż w GH może o 5-10%. Ale barwy jakby spłycone, nieco chłodniejsze, bliższe mojemu ampli Onkyo w tym wąskim aspekcie w zestawianiu z GH. Ogólnie różnica niewielka, bas płytszy, góra żywa, minimalnie bardziej rozświetlona, scena za to jakby skromniejsza, ale OK głośniki nie wygrzane.

- Sheryl Crow - The Globe Sessions - i znów bas znacznie płytszy, za to góra niemal identyczna jak w GH, dynamika i precyzja, zwłaszcza tego skąpego basu nieco lepsza. Stereofonia IDENTYCZNA!!! Słyszałem tak samo intensywnie głos Sheryl Crow i w tym samym miejscu poza głośnikami, co w domu na moich chińskich, ponoć szmirowatych, będących rzekomo podstępem jakiegoś tam dystrybutora - Grand High`ach!!!

- The Best Of Shade (Digitally Remastered 2000) - i znów to samo, porawiona góra, minimalnie żywsza i nieco bardziej szczegółowa, ale naprawdę bardzo nieznacznie. Za to basu j.w. mało, naprawdę mało (uwaga nie jestem zwolennikiem rozwlekłego basiska, zagłuszajacego inne dźwięki, lubię jego precyzję i dynamikę, ale tu prezentacji brakuje dobrze pojętej potęgi wykonania w realu), wokal Shade nieco ostudzony. Scena tak samo przestrzenna jak w GH, nic a nic szersza.

2) Wharfedale Evo^2-40:

Wszystko gorsze niż w Mission na tych samych nagraniach. Dźwięk płaski, scena uboga, góra nawet słabsza niż w GH, talerze jakby ktoś je owiązał ręcznikami!!!!!!!!!! Średnica podobna, cieplejsza niż w Mission i GH, jak dla mnie podobna do naleśnika z syropem klonowym, przesłodzona!!!!Bas mniejszy niż w Mission, bliższy monitorom. Ogólnie, nie chciałbym ich nawet gdyby kosztowały połowę tego, co moje Grand High TS5000. A kosztują 4 kzł!!! Obłęd!!!

I co Pan na to Panie Zbigu? Nie wierzy Pan, proszę sprawdzić GH TS5000 są dostępne do odsłuchu w każdym Saturnie czy MM (podobno FS 2000 i TS 3080 są jeszcze lepsze, ale nie będę wyrokował, nie słuchałem), można przynieść swoje nagrania, a nawet cdka i wzmaka, że by nie było, że grają z jakimś tandetnym ampli za 1000 zł i dlatego Pan je zdyskwalifikuje. Prosze posłuchać i zastanowić się nad swiomi komentarzami.

Ja na ww. odsłuch wybrałem się z psychicznym nastawieniem, że mam w domu gówno zamiast głośników, i że wszystko czego bym nie posłuchał będzie brzmiało lepiej niż moje głośniki. A tu takie miłe zaskoczenie. Nie wykluczam, że znalazłbym coś lepszego od GH i opisywanych powyżej brytyjskich konstrukcji w pułapie do 4 kzł, tylko czekam na jakieś rekomandacje."

• 2 tygodnie później...

Dystrybutorem Grand High w Polsce była firma E.I.C. Z tego co wiem producent podniósł ceny i polskiemu przedstawicielowi przestało się opłacać je sprzedawać w naszym kraju (M-Audio sprzedaje cały czas).Najpopularniejszym modelem (o ile pamiętam)były wolnostojące kolumny o symbolu 2000 (chyba).

No tak też widze na stronie bestacoustic.ru to te grandhighe sa bardzo tam drogie. TS 5000 kosztowaly ok. 2 tysięcy zł a tam 240 000 rublli (w przeliczeniu 23 000 zł !!!) może coś źle licze ?

Chcą wydoić "nowych russkich" z kasy- oni nie kupią kolumn tańszych od własnych (złotych) zębów. (A przecież i tak nie posłyszą różnicy między Grandhighami, a normalnymi kolumnami.)

Chcą wydoić "nowych russkich" z kasy- oni nie kupią kolumn tańszych od własnych (złotych) zębów. (A przecież i tak nie posłyszą różnicy między Grandhighami, a normalnymi kolumnami.)

A GrandHigh to nienormalne kolumny? :-)

Wiesz to, że nie mają na sobie znaczka za który płacisz 5x więcej w stosunku do rzeczywistej wartości takich "markowych kolumn". Ja już się przekonałem, że to, że na kolumnie będzie napisane np. elac nie świadczy w żadnej mierze o jakości, elacy i tannoye 2x droższe niż cały zestaw najtanszego pianocrafta poległy przy nim..

.

Jak widać gh dobrze wypadły w porównaniu użytkownika Rolandsinger, miał dostęp do sprzętu z wysokiej półki 2x droższym niż GH. Ja nie mógłbym tak porównać, ale dla mnie grały rewelacyjnie i te TS5000 strasznie nisko schodzą.

Za każdym razem, gdy piszę o normalnych kolumnach, mam na myśli produkt wykonany przez normalną firmę, której podstawową działalnością jest produkcja kolumn i ewentualnie też głośników. Grand High, to NAZWA, nie firma- produkują to, co w danym momencie potrzebuje klient, dziś kolumny, jutro taczki lub kwietniki. To to samo, co Prism, VK, czy inna tandeta.

Nie wrzucałbym do jednego wora grandhigh, akurat te kolumny są projektowane i wykonywane przez jedną firmą, która była/jest(?) w branzy audio. Głośniki są grandhigh, a nawet kondensatory, niektóre ich kolumny naprawdę mają bardzo fajny design (niekonieczne te, które były dostępne w PL). taczki? kwietniki? kolumny gh1 ważyły 500 kg sztuka, zapewne nie kosztowaly 2 tyś.

natomiast prism, to chinskie kolumny mingo z doklejonym logo (nie krytykuje, bo kolumny sa niezle w tej cenie, mysle ze lepsze niz jakies najtansze "markowe" :-) ).

• 4 miesiące później...

Nie wiem czy ktoś się interesuje tym, ale dodam, że strona internetowa grandhigh.cn zmieniła się (chyba 2 dni temu :) ), także firma widać działa, co prawda nadal strona pod względem informacji jest uboga, wysłałem im mail odnośnie sprzedaży w eu, cieakwe co odpiszą. :)

Wszystko fajnie tylko....po co? Po co na rynku kolejny chinol? Zły czy niezły to juź nawet nie ważne. Jest taki wybór innych brandów, że nie wiadomo co wybierać a tu kolejny chinol!

Miałem wiele lat temu te kolumny TS5000. Kupiłem chyba za 1500 zł para na jakiejś super wyprzedaży sprzętu demo i sprzedałem po pół roku za niewiele mniej. Były duże i nieźle wyglądały z daleka (bo z bliska raczej taniocha, skrzynki zwykły laminat, jakieś niby złote pierścienie maskujące głośniki z blachy etc.), a grały adekwatnie do swojej ceny i to tylko dlatego, że pudło było bardzo duże co dawało niezły bas ale średnie i góra zależne głównie od głośników były kiepściutkie. Czytając ten wątek od początku wydaje mi się, że ktoś tu próbuje odgrzać stary kotlet i za chwilę pojawi się w Polsce nowy dystrybutor tej marki w Polsce. Życzę powodzenia

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.