Skocz do zawartości
IGNORED

Aniołowie,święci,relikwie,cuda itp.

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Jezus Chrystus będąc człowiekiem umiera na krzyżu , po trzech dniach wskrzesza Go Bóg -Ojciec , czy kłamię ?

W Biblii jest napisane w Ewangeliach że Jezus Chrystus ''Wstał z martwych" a nie że wskrzesił Go Bóg Ojciec.

"A little knowledge inclineth men's minds toward atheism, but greatness of knowledge bringeth men's minds back again to God" Lord Bacon

Sprecyzuj proszę o jakie wykształcenie pytasz?

Zaczynasz stosować uniki, czy udajesz że nie rozumiesz o co mi chodzi, dobrze uznaj że pytania nie było. ;)

Trynitarianie próbują w oparciu o te myśli budować taką argumentację:

Do zastanowienia ? :

I czekam na wersety z Biblii , w których jest mowa , że Bóg....

Znajdziesz tam odpowiednie wersety i przykłady do przemyślenia!!! :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Co tak zaniemówiłeś ?

Mam podobnie jak zadajesz dużo głupich pytań! ;))

Ja posługuję się Biblią !

Ślepiec też posługuje się białą laską. ;)

Ktoś tu już zauważył, że Ty nigdy nie przestaniesz zadawać pytań. Dostałeś odpowiedź, i w jaki sposób reagujesz?

Nie chwaląc się, ja tą taktykę zauważyłem! :))))

Wiesz dlaczego to robię , aby wykpić i ośmieszyć....

a przede wszystkim wykazać dogmaty katolickie , które nie mają nic wspólnego z Biblią i nauką Jezusa Chrystusa !

Siebie ośmieszasz doskonale, ale nie o to chyba ci chodzi?

Arku nawet księża nie potrafią dać mi odpowiedzi na moje pytania !

Popatrz, na samych niedouczonych trafiasz?

.... nie można być jednocześnie nieśmiertelnym Bogiem i śmiertelnym człowiekiem ?

Pisałem ci już że nie wszystko musi się w Twojej głowie zmieścić.

...w której Jezus mówi , że jest Synem Bożym

Jak myślisz, będąc synem swego ojca, jesteś większy czy mniejszy od niego?

...czy kłamię ?

A może błądzisz?

Ukryta Zawartość

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Zaczynasz stosować uniki, czy udajesz że nie rozumiesz o co mi chodzi, dobrze uznaj że pytania nie było. ;)

Witaj.

Uznajmy, że pytanie było zadane mimochodem w trakcie dyskusji:-)

Zostawmy boskość Pomazańca Bożego stronom walczącym namiętnie o własne prawdy, ja nawiązując do tematu wątku, prosiłbym abyś wyjaśnił mi na podstawie jakich przesłanek wynikających z Pisma Świętego kościoły chrześcijańskie nadają świętość swym męczennikom. Coś mi mówi, że święty w pojęciu kościołów, to coś innego niż Bóg i aniołowie. Bardzo proszę wyjaśnij mi w sposób ludzki, nie cytatami, które znów podlegałyby interpretacji.

Pozdrawiam Włodek.

To pytanie zadaj Trynitarianom !

Znajdziesz tam odpowiednie wersety i przykłady do przemyślenia!!! :)

Ukryta Zawartość

Wkleiłem teks ze strony , do której zapodałeś link i teraz odpowiedz mi na moje pytania :

• Trójca Święta - jest to jeden Bóg w trzech osobach. Trójosobowy Bóg objawia się człowiekowi jako (Ojciec, Syn Boży i Duch Święty), jednak każda z tych osób jest tym samym, jednym Bogiem.
    Wikipedia
    PYT. 1-W takim razie , dlaczego jedna z osób trójcy , tj. Jezus modli się do drugiego przejawu trójcy , tj. Boga ?
  • Dlaczego pierwsi chrześcijanie nie modlili się do Jezusa oraz Ducha Świętego , a jak mniemam znacznie lepiej znali Pismo Święte od kk , ponieważ uczył ich Największy Nauczyciel ?

• Bóg jest wszechmocny, wieczny i nieskończony. Poszczególne Osoby są tożsame co do natury i substancji (są jednym i tym samym Bogiem), ale są oddzielnymi osobami, różniącymi się pochodzeniem i wzajemnymi relacjami. Bóg Ojciec nie pochodzi od nikogo, Syn Boży został zrodzony przez Ojca (a nie stworzony), Duch Święty pochodzi od Ojca i Syna (katolicyzm) lub tylko od Ojca (prawosławie).
    Definicja Trójcy Świętej na podstawie Katechizmu Kościoła Katolickiego

• Pyt. 2 - W takim razie , dlaczego Jezus został stworzony przez Boga i dlaczego umarł , Bóg jest wieczny , tzn nieśmiertelny ?
  • Jeden jest Bóg, Ojciec Słowa żywego, osobowej Mądrości, mowy i obrazu Przedwiecznego. Jeden też Pan, jedyny z jedynego, Bóg z Boga, odbicie i obraz Bóstwa, Słowo działające, Mądrość ogarniająca istotę wszystkich rzeczy, Moc powołująca do bytu wszelkie stworzenie, prawdziwy Syn prawdziwego Boga, niezniszczalny z niezniszczalnego, nieśmiertelny z nieśmiertelnego, wieczny z wiecznego. I jeden Duch Święty mający istnienie z Boga, a który i przez Syna objawił się ludziom. Doskonały obraz Syna doskonałego, Życie i przyczyna życia, Źródło święte, Świętość dająca uświęcenie. W Nim objawia się Bóg Ojciec, który jest ponad wszystkim i we wszystkim i Bóg Syn, który jest przez wszystko. Trójca doskonała, niepodzielna i nieodmienna w chwale, wieczności i królowaniu. W Trójcy nie ma nic stworzonego, nic służebnego, nic dodanego, czego by przedtem nie było, a dopiero później przybyło. Tak więc nigdy nie brakowało Ojcu Syna, ani Synowi Ducha, ale zawsze ta sama Trójca nieodwracalna i nieodmienna.
    Grzegorz Cudotwórca (270 r.)

To dlaczego powyższy tekst mówi o Synu oraz : " W Trójcy nie ma nic stworzonego, nic służebnego" , to dlaczego Jezus modlił się do Boga , dlaczego kazał chrześcijanom modlić się do Boga i dlaczego zawsze mówił , iż posłał Go Bóg -Ojciec , że przyszedł wypełnić nie swoją , lecz Boga-Ojca wolę ?

Czytaj więcej na:

Ukryta Zawartość

Vide supra PYTANIE 3

W Biblii jest napisane w Ewangeliach że Jezus Chrystus ''Wstał z martwych" a nie że wskrzesił Go Bóg Ojciec.

Ale wstał za sprawą swego Ojca -Boga

Napisano dziś, 11:11

Bardzo dobre pytanie !

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Piotr

Odpowiedź.

To pytanie zadaj Trynitarianom !

Drogi Piotrze to ma być odpowiedź? Czy ucieczka od prawdy?

Jeżeli tylko sarkazm to wybacz nie rozumiem go.

Nie widzę sensu dawać co odpowiedzi na pytania skoro tak je traktujesz!

Wkleiłem teks ze strony , do której zapodałeś link i teraz odpowiedz mi na moje pytania :

Tylko tyle zdołałeś przeczytać co wkleiłeś? ;)

Pod tym tekstem jest szereg odnośników wyjaśniających! Czytaj a znajdziesz odpowiedź!

Chyba że cały czas udajesz że ci na tym zależy? ;)

Myślisz że przez kolejne mnożenie pytań coś tu uzasadnisz czy udowodnisz?

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Ale wstał za sprawą swego Ojca -Boga

Gdzie mogę znaleźć to w Biblii? W samych Ewangeliach nic takiego nie występuje.

"A little knowledge inclineth men's minds toward atheism, but greatness of knowledge bringeth men's minds back again to God" Lord Bacon

....Coś mi mówi, że święty w pojęciu kościołów, to coś innego niż Bóg i aniołowie.

Coś mi się zdaje że prowokujesz, w takim razie może wystarczy jak powiem - dobrze kombinujesz.

Może nie uznasz za prowokację, gdy jednak odpowiem cytatem. ;)

"Mt 15:4 nakazuje czcić ojca i matkę nawet gdyby oni nie byli całkowicie oddani Chrystusowi. O ileż bardziej powinniśmy czcić osoby, które były dla nas poprzednikami w wierze, wskazywały nam Chrystusa i naśladowały Go aż do śmierci. Kpł 26:2 nakazuje czcić świątynię. W NT świątynię Bożą stanowią chrześcijanie (1Kor 3:16). Wobec tego należy czcić osoby, które wykazały się szczególną świętością przed Panem. Ich to przypomina nam Hbr 13:7 ("Pamiętajcie o swych przełożonych, którzy głosili wam Słowo Boże i rozpamiętując koniec ich życia, naśladujcie ich wiarę!"). Rz 13:7 mówi: "Oddawajcie każdemu to, co się mu należy: (...), komu cześć - cześć". Flp 2:29 dodaje, że już za życia mamy "otaczać czcią" (BT, ks.Rom, ks.Dąbr, ks.Wu) godne tego osoby."

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam. ;)

Ukryta Zawartość

Coś mi się zdaje że prowokujesz, w takim razie może wystarczy jak powiem - dobrze kombinujesz.

Może nie uznasz za prowokację, gdy jednak odpowiem cytatem. ;)

Każdy temat poddany pod dyskusję jest po trosze prowokacją:-) Oczywiście uznaję Twoją odpowiedź i dziękuje. Jeśli nie czujesz się znużony moimi infantylnymi pytaniami prosiłbym, abyś mi wyjaśnił czy katolicy oddawanie czci swym Świętym rozumieją jako kierowanie do nich modlitw?

W.

wszyscy, w każdej nieomal sprawie, korzystamy na tym świecie z usług pośredników i nikt dotychczas nie negował ich użyteczności

aż do teraz

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

wszyscy, w każdej nieomal sprawie, korzystamy na tym świecie z usług pośredników i nikt dotychczas nie negował ich użyteczności

aż do teraz

Ja nie pytam Drogi Janie aby negować, ja pytam aby zrozumieć pojmowanie wiary chrześcijańskiej przez katolików. Stąd teraz korzystam z uprzejmości i wiedzy kolegi Maju ( niestety nie znam imienia) który bardzo uprzejmie się nią dzieli. O ironio, ja właśnie pojmowanie chrześcijaństwa z perspektywy wiary katolickiej znam w najmniejszym stopniu.

Jak zawsze serdecznie pozdrawiam. Włodek.

Problem z posrednikami bywa taki, że można dostać "produkt" niezgodnyc z zamówieniem, bo "trzaski na łączach" albo jedynie "wielka wyprzedaż promocyjna".. I zamiast własnego zdrowia, o które prosiliśmy w modlitwie, nagle ozdrowieje teściowa :)

Gdzie mogę znaleźć to w Biblii? W samych Ewangeliach nic takiego nie występuje.

Dzieje Apostolskie , rozdział 2 werset 32 :

32 Tego właśnie Jezusa wskrzesił Bóg, a my wszyscy jesteśmy tego świadkami. 33 Wyniesiony na prawicę Boga, otrzymał od Ojca obietnicę Ducha Świętego i zesłał Go, 34 jak to sami widzicie i słyszycie. Bo Dawid nie wstąpił do nieba, a jednak powiada:

Rzekł Pan do Pana mego:

Siądź po prawicy mojej,

35 aż położę nieprzyjaciół Twoich

podnóżkiem stóp Twoich.

36 Niech więc cały dom Izraela wie z niewzruszoną pewnością, że tego Jezusa, którego wyście ukrzyżowali, uczynił Bóg i Panem, i Mesjaszem".

Odpowiedź.

Drogi Piotrze to ma być odpowiedź? Czy ucieczka od prawdy?

Jeżeli tylko sarkazm to wybacz nie rozumiem go.

Nie widzę sensu dawać co odpowiedzi na pytania skoro tak je traktujesz!

Tylko tyle zdołałeś przeczytać co wkleiłeś? ;)

Pod tym tekstem jest szereg odnośników wyjaśniających! Czytaj a znajdziesz odpowiedź!

Chyba że cały czas udajesz że ci na tym zależy? ;)

Myślisz że przez kolejne mnożenie pytań coś tu uzasadnisz czy udowodnisz?

Miałem nadzieję , że odpowiesz Słowem Bożym (Biblia ) , cóż przeceniłem Twoje możliwości .

Problem z posrednikami bywa taki, że można dostać "produkt" niezgodnyc z zamówieniem,

Celna uwaga Jar !

"Święci nie-święci. O nicponiach, rzezimieszkach, oszustach i wyznawcach szatana, którzy jednak zostali świętymi" Thomas J. Craughwell

Ukryta Zawartość

"Każdy święty ma swoje wykręty" - przysłowie często używane, ale niestety zazwyczaj w złym znaczeniu. Nie oznacza ono, że każdy święty miał coś na sumieniu. Powiedzenie powstało w okresie baroku, kiedy rzeźbę cechowała ekspresyjność i wyrazistość. Szaty świętych układały się w misterne fale, a ich poza daleka była od klasycznych wzorców. Pierwotnie zdanie to nie odnosiło się więc w żaden sposób do charakteru osób wyniesionych przez Kościół na ołtarze. Thomas Craughwell w swojej książce udowadnia jednak, że rzeczywiście wielu świętych miało burzliwą przeszłość i zanim poświęciło się służbie Bogu oddawało się uciechom tego świata.

Książka jest zbiorem kilkunastu żywotów dotyczących 25 świętych i 3 błogosławionych. Autor nie stworzył hagiografii. Nie unika trudnych tematów. Wprost pisze o egoizmie św. Ignacego Loyoli, marnotrawstwie św. Franciszka, defraudacjach św. Kaliksta, św. Patryku uczestniczącym w pogańskich obrzędach czy św. Augustynie głoszącym heretyckie poglądy. Odbrązawia postacie świętych, dzięki czemu widzimy je jako osoby z krwi i kości (czego nie możemy czasami doznać czytając hagiografie).

Thomas Craughwell

Wyraźnie zaakcentowano kulminacyjny punkt życia każdego ze świętych - nawrócenie i poświęcenie się Bogu. Prowadziły do tego różne drogi. Jedni zostali nagle natchnieni Duchem Świętym, drudzy obserwowali pobożnych chrześcijan i wyciągali wnioski. Łączyło ich jedno - wszyscy zmienili całkowicie swoje życie i hierarchię wartości. Zrezygnowali z ziemskich uciech, wyrzekli się hedonizmu i porzucili egoistyczny punkt widzenia. Ich droga nie była usłana różami. Każdy z nich zmagał się z innymi przeciwnościami. Św. Jan Boży z alkoholizmem, św. Pelagia z rozwiązłością, a bł. Aniela z Foligno z plotkarstwem. Czasami wystarczyło wyznanie swojej grzeszności (jak u św. Dyzmy, który krótko przed śmiercią krzyżową skierował do Jezusa słowa: "Panie, wspomnij na mnie, gdy przyjdziesz do swego królestwa"), innym razem szlak do świętości prowadził przez lata wyrzeczeń.

Książka została napisana w przystępny i żartobliwy sposób. Pozwala odkryć, że święci mieli ludzkie twarze i często daleko było im do statycznych póz, w których przedstawiani są na pomnikach czy obrazach. Wytrwale podążali jednak za Chrystusem i doskonali się w cnotach. Z całą pewnością można stwierdzić, że celem książki jest nie tyle przedstawienie prawdziwych życiorysów wybranych świętych i błogosławionych, ale zachęcenie do zmiany swojego życia i przekonanie, że jeśli ludzie opisani na kartach książki mogli osiągnąć zbawienie duszy, to i my mamy na to szansę. Potrzebna jest "tylko" ogromna determinacja i wytrwałość. W jednym z rozdziałów pojawia się następujące zdanie: "Nawet jeśli miałbym umrzeć tysiąc razy za swe oddanie Chrystusowi - wszystko zrobiłbym dokładnie tak samo jak tym razem". Słowa św. Genezjusza najlepiej podsumowują zasady, którymi kierowali się święci przedstawieni w książce po swoim nawróceniu.

Ukryta Zawartość

Piotr

Dzieje Apostolskie , rozdział 2 werset 32 :

Dzięki

Problem z posrednikami bywa taki, że można dostać "produkt" niezgodnyc z zamówieniem, bo "trzaski na łączach" albo jedynie "wielka wyprzedaż promocyjna".. I zamiast własnego zdrowia, o które prosiliśmy w modlitwie, nagle ozdrowieje teściowa :)

i dobrze, co żałować zdrowia teściowej, grunt że technika działa :)

Nie rozmawiam z Tobą o poglądach religii , która w imię Boga dopuściła się inkwizycji i błogosławiła żołnierzy idących zabijać na wojnie , lecz o życiu i naukach Jezusa Chrystusa , który był Święty i nie robił oraz nie uczył tego , co robi kk !

Ja o biblii misiu...manipulujesz słowami Jezusa.

Mne to w sumie nie dziwi...ale dobrze, że uwidacznia manipulacje sekty jehowitów.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Jak spojrzymy na codzienną praktykę to Kościół Katolicki bezustannie przekręca i manipuluje wszystkim, co przekazał nam Jezus.

Jestem Europejczykiem.

Stąd teraz korzystam z uprzejmości i wiedzy kolegi Maju...

Bez przesady, zwróć uwagę że nie wszyscy tak sądzą, ja również. ;)

Kolega mamel już w zasadzie odpowiedział na tyle ile ja własnymi słowami mógłbym. Nie wiem czy jakieś oficjalne opracowania KK Ciebie interesują. Piszę tak dlatego że np. 23031970 prawie nigdy tego co podaje nie czyta.

Ma potem pretekst zadawać ciągle te same pytania. ;)

Problem z posrednikami bywa taki, że można dostać "produkt" niezgodnyc z zamówieniem, bo "trzaski na łączach" albo jedynie "wielka wyprzedaż promocyjna"...

Celna uwaga Jar !

Można sprowadzić wszystko do żartu, problem w tym gdy się ten tekst rozpatrzy poważnie.

Czyli jak, do kogo, o co się modlimy i czy to jest zgodne z Wolą Bożą - to tak w skrócie. Potem dopiero można oceniać skuteczność modlitw.

Piotrze na pytanie o to czy jesteś ważniejszy od ojca (kontekst Trójcy Św.,Ojciec- Syn) uniknąłeś odpowiedzi, powiedz mi czy Bóg wysłuchuje wszystkich Twoich modlitw? Jaka masz skuteczność w tej materii? ;)

Miałem nadzieję , że odpowiesz Słowem Bożym (Biblia ) , cóż przeceniłem Twoje możliwości .

Wcześniej w tym wpisie odpowiedziałem ci częściowo dlaczego nie odpowiadam dodam jeszcze jedno szkoda czasu.

Nawet gdy podam wyczerpującą odpowiedź kończy się tym że zadajesz kolejne, tyle tylko ze w zdwojonej ilości nie odnosząc się do poprzednich.

Przeczytałeś link w którym znalazłbyś odpowiedź na te pytania? Założę się że nie. :))))

Jak spojrzymy na codzienną praktykę to Kościół Katolicki bezustannie przekręca i manipuluje wszystkim, co przekazał nam Jezus.

Jak się spojrzy historycznie KK cały czas stał na straży tego co przekazał Jezus. Ci którym się to nie podoba lub błądzą manipulują faktami by go zdyskredytować.

Twoje słowa są tyle warte co każdego sekciarza...niejednokrotnie udowodnieś jak potrafisz manipulować i kłamać żeby spelnić się jako jehowita i oczernić KK.

Masz krótką pamięc? Przypomniec ci?

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Kolega mamel już w zasadzie odpowiedział na tyle ile ja własnymi słowami mógłbym. Nie wiem czy jakieś oficjalne opracowania KK Ciebie interesują. Piszę tak dlatego że np. 23031970 prawie nigdy tego co podaje nie czyta.

Ma potem pretekst zadawać ciągle te same pytania. ;)

Tak bardzo proszę o linki, ja pytam z potrzeby pozyskania wiedzy o polskim KK dla pełniejszego obrazu chrześcijaństwa dziś w EU.

Cóż, Piotr walczy o utwierdzenie siebie, że Jego wybór pojmowania Pisma Świętego jest najwłaściwszy. On nie pyta, on stawia figury retoryczne.

Czy mogę liczyć na dalszą Twą pomoc, czy jestem Ci zbyt uciążliwym?

Pozdrawiam Włodek.

Czyli jak, do kogo, o co się modlimy i czy to jest zgodne z Wolą Bożą - to tak w skrócie. Potem dopiero można oceniać skuteczność modlitw.

w takiej np. energetyzacyjnej (i nie tylko) technice pt. Reiki, niby nie mającej nic wspólnego z chrześcijaństwem, po ustaleniu intencji działania, obowiązkiem jest dodanie "in divine order"

czyli nie ma się co dziwić jeśli modlitwa nie zawsze skutkuje (nie każdemu jest dane wygrać w totka :))

Kluczem jest energia i poznanie jej przepływów. A podstawą do tego jest oczywiście potencjał.

"Nie moja a Twoja wola" jest formułką kończączą prawie każde modlitwy "o coś" i sytemy "uzdrawiania"; stanowi pewne 'zabezpieczenie" by się w tych działaniach nie zapętlić i stale "nie dokładać do ognia".

Aktywność, aby była twórcza wymaga zrównoważenia pasywnością. Pasywność można rozumieć jako pokorę, czyli "zgodę" na to, co się ma stać na skutek modlitwy. W stanie pasywności powinno dojść znowu do zrównioważenia potencjałów, czyli powinien być odzyskany stan początkowy sprzed modlitwy. Wyrównanie energii polega na wykonaniu pracy, czyli tego, co sobie określiliśmy w modlitwie.

Proces wygląd podobnie jak zwyky trening, wysiłek w określonym celu, relaks.

Tak samo w medytacji.

Po aktywności (wysiłek) musi nastąpić kontemplacja (relaks).

Tak bardzo proszę o linki, ja pytam z potrzeby pozyskania wiedzy o polskim KK dla pełniejszego obrazu chrześcijaństwa dziś w EU.

Czy mogę liczyć na dalszą Twą pomoc, czy jestem Ci zbyt uciążliwym?

Pozdrawiam Włodek.

Mogę podać te z których sam nieraz korzystam. Konkretne zagadnienia musisz w nich sobie sam znaleźć. :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To te linki co miałem jak to się mówi pod ręką.

Pozdrawiam Andrzej.

w takiej np. energetyzacyjnej (i nie tylko) technice pt. Reiki...

Kluczem jest energia i poznanie jej przepływów.

Jak czytam takie teksty, nie wiem dlaczego, budzi się we mnie Natanek. :))))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak czytam takie teksty, nie wiem dlaczego, budzi się we mnie Natanek. :))))

(dobrze choć, że nie diabeł z heya :))

Pan Cię Maju poprowadzi, wszystko przed Tobą, zawsze też masz prawo wyboru

Mogę podać te z których sam nieraz korzystam. Konkretne zagadnienia musisz w nich sobie sam znaleźć. :)

Bardzo dziękuję, przestudiuję uważnie. Gdybym jednak nie odnalazł w nich wszystkich odpowiedzi na moje pytania, pozwolę sobie poprosić cie o wskazanie pomocnych. Nie przez lenistwo tylko przez szacunek dla czasu. Zapewne dużo szybciej wskażesz mi najprzydatniejszy, nim sam się dokopię do niego w internecie. Niestety dla mnie Wikipedia jest poślednim źródłem wiedzy.

Dziękuję za pomoc i serdecznie pozdrawiam. Włodek.

Bardzo dziękuję, przestudiuję uważnie.

Tak naprawdę to co raz odkrywam jakąś nową ciekawą stronę, nie wykluczone że tych najlepszych jeszcze nie znam. :)

Cieszę się że moglem pomóc.

Ponieważ Jezus Chrystus zawsze słuchał i wypełniał wolę swojego Ojca !

29 "Trzeba bardziej słuchać Boga niż ludzi - odpowiedział Piotr i Apostołowie. 30 Bóg naszych ojców wskrzesił Jezusa, którego straciliście, zawiesiwszy na drzewie. 31 Bóg wywyższył Go na prawicę swoją jako Władcę i Zbawiciela, aby dać Izraelowi nawrócenie i odpuszczenie grzechów. 32 Dajemy temu świadectwo my właśnie oraz Duch Święty, którego Bóg udzielił tym, którzy Mu są posłuszni". Dzieje Apostolskie 5 : 29-32

" 42 tymi słowami: "Ojcze, jeśli chcesz, zabierz ode Mnie ten kielich! Jednak nie moja wola, lecz Twoja niech się stanie!" " Ewangelia Św. Łukasza 22 : 42

A na to, Maju, już trafiłeś?

Ani łojca dyrektora !

Piotr

A na to, Maju, już trafiłeś?

Nie, idiotyczne strony wyczuwam od razu i nie mam spaczonego poczucia humoru, które działa tylko na podatne jednostki. Patrz 23031970. :)))

Tobie widzę nie pierwszyzna ze trafiasz na prymitywizmy. Pytałem w innym temacie , jak to robisz że znajdujesz idiotyzmy jak w temacie o KK?

Ukryta Zawartość

Nie zająknąłeś się słowem wklejając te głupoty a sprostowań nie komentujesz?

Ukryta Zawartość

Do tego trzeba mieć umiłowanie prawdy, a z tym krucho. ;)))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.