Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze doświadczenia z MIT-em

Rekomendowane odpowiedzi

Moje doświadczenia z MIT-em są jak najlepsze. Oracle to rewelacja, czym wyższe tym lepiej ale polityka cenowa firmy jest trudna do zaakceptowania.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

No właśnie słyszałem dużo dobrego o tych kablach i korci mnie na wymianę TaraLabs na MIT-y Oracle.

Ale nie wiem czy skórka warta wyprawki?

MIT-y w USA - moim ulubionym kraju:) można kupić nowe za 40-50% ceny katalogowej.

Ja używam TaraLabs już trochę czasu i jak dotąd nie ma co narzekać.

Ale człowiek potrzebuje ciągłych zmian bo inaczej trochę się nudzi u nas na wsi :)

Ano właśnie a ty nie lubisz amerykańskiego marketingu a w MIT-ach też jest tego sporo. Na to nie ma rady.

Ceny są tak wysokie że nawet 50% to okaże sie spora kwota.

Nie wiem jaki masz budżet ale przeskok z Tary Air 1 na MIT Oracle to bardzo duży skok.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Rozbiję świnkę i policzę , może starczy.

Pytanie tylko czy warto? Patrząc obiektywnie , można by wydać na kable każde pieniądze tylko czy jakość jest wprost proporcjonalna do ceny?

Myślę , że akurat w kablach i innych gadżetach nie zawsze.

Moje doswiadczenia z mitem sa jak najlepsze posiadam Oracle i gora jest wspaniala ,Tara Labs air1 to fajne kable ale to nie fair stawiac je obok Oracle ,moze mniejszym wydatkiem a napewno tez upem bylo by wskoczenie np na tare The One o 0,8 juz nie mowie ,poprawa bedzie duza no i Tare juz znasz i ci sie podoba, aaa i mysle ze ta gora to nie wina Tary raczej napewno nie to cos innego

Edytowane przez Amores999

moje doswiadczenia z mitem jak najlepsze posiadam Oracle i gora jest wspaniala ,Polecam

też posiadam Oracle i nie tylko góra jest wspaniała ale wzrost ceny w stosunku do np Tary Air 1 jest pewnie 6-8x a nie gra 8x lepiej bo to nawet jest nie możliwe, więc przyrost ceny nie jest proporcjonalny do przyrostu poprawy brzmienia systemu.

moze nie moze tak, dla Ciebie moze nie, dla mnie moze nawet poprawa brzmienia byc 50 krotna ,dlatego mowie zeby poszedl wyzej w Tare, skoro ma i mu sie podoba powinien sprobowac The One moze 0,8

pozdro

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

moze nie moze tak, dla Ciebie moze nie, dla mnie moze nawet poprawa brzmienia byc 50 krotna ,dlatego mowie zeby poszedl wyzej w Tare, skoro ma i mu sie podoba powinien sprobowac The One moze 0,8

pozdro

Chyba nie do końca znasz TaraLabs .

Miałem THE ONE i poszedłem wyżej na AIR 1.

Powyżej AIR jest już tylko THE ZERO.

Kable TaraLabs cechuje ekstremalna neutralność brzmienia i duża przestrzeń a bas jest jak dla mnie o.k.

Co do cen to MIT nie jest aż tyle droższy od TaryLabs jak myślicie - przynajmniej w USA. W Polszy jak zwykle wszystko stoi na głowie.

Ja generalnie od lat nie kupuję prawie nic z Audio w PRL-u.Nie będę przepłacał a ściema naszych sprzedawców , że gwarancji nie ma to tylko ściema.

jarek&ania,

jak cię znuży szukania przycyzny problemnów z lapmą, posłuchaj może również Hegla. Topowa integra gra na tyle ciekaw że korci mnie odsłuch konstrukcji dzielonej. Estetyka dźwięku powinna koledze odpowiadać.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Nie znam firmy HEGEL. Być może jest to fajny sprzęt ale to niestety nie ta półka cenowa co T+A V-Seria :(

Ja nie mam nic do zarzucenia moim klockom T+A - grają na prawdę świetnie.

Nie są one do końca lampowe a hybrydowe.

Mają ciekawe rozwiązania (np. jako jedyne na świecie mają wzmocnienie toru zasilania w 100% oparte na lampach w układzie kaskadowym) oraz wiele innych rzadkich rozwiązań.

Przez połączenie tranzystorów i lamp grają inaczej niż typowa lampa i nie mają tych złych cech dla typowych wzmacniaczy lampowych.

Grają gładko i muzykalnie i mają wykop i dynamikę.

Są na AS ludzie , którzy słyszeli ten sprzęt i myślę że wszystkim się podobał dżwięk produkowany przez tą serię.

Myślę , że znalazłem przyczynę piszczenia wysokich. Problem najprawdopodobniej leży w odtwarzaczu CD, który przenosi częstotliwości grubo ponad 100kHz iw przedwzmacniaczu uszkodził zasilanie lamp (za wysokie napięcia powodują tzw, przesterowanie sygnału).

Może się mylę ale zobaczymy co powiedzą w fabryce. W tym tygodniu wysyłam klocki do T+A.

Chyba nie do końca znasz TaraLabs .

Miałem THE ONE i poszedłem wyżej na AIR 1.

Powyżej AIR jest już tylko THE ZERO.

Kable TaraLabs cechuje ekstremalna neutralność brzmienia i duża przestrzeń a bas jest jak dla mnie o.k.

Co do cen to MIT nie jest aż tyle droższy od TaryLabs jak myślicie - przynajmniej w USA. W Polszy jak zwykle wszystko stoi na głowie.

Ja generalnie od lat nie kupuję prawie nic z Audio w PRL-u.Nie będę przepłacał a ściema naszych sprzedawców , że gwarancji nie ma to tylko ściema.

Mylisz sie i to bardzo Air 1 jest nizszym modelem ty mowisz o seri RSC a po niej jest seria ISM Onboard do niej naleza The 1,The 2 i The 3 ,potem jest 0.8 no i The zero ktory aktualnie mam pozyczony ,chyba ze piszesz o RSC AIR RS-1 no to inna sprawa ,ale opisales to tak ze wyglada na to ze masz RSC Air 1

jezeli masz RS-1 to powiem ci ze Oracle mi sie bardziej podoba od the zero ,the zero jest bardzo wybredny i nie kazdy wzmak mu podola

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)
1337626070[/url'>' post='

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez sly30

Nie znam firmy HEGEL. Być może jest to fajny sprzęt ale to niestety nie ta półka cenowa co T+A V-Seria :(

Ja nie mam nic do zarzucenia moim klockom T+A - grają na prawdę świetnie.

Nie są one do końca lampowe a hybrydowe.

Mają ciekawe rozwiązania (np. jako jedyne na świecie mają wzmocnienie toru zasilania w 100% oparte na lampach w układzie kaskadowym) oraz wiele innych rzadkich rozwiązań.

Przez połączenie tranzystorów i lamp grają inaczej niż typowa lampa i nie mają tych złych cech dla typowych wzmacniaczy lampowych.

Grają gładko i muzykalnie i mają wykop i dynamikę.

Są na AS ludzie , którzy słyszeli ten sprzęt i myślę że wszystkim się podobał dżwięk produkowany przez tą serię.

Myślę , że znalazłem przyczynę piszczenia wysokich. Problem najprawdopodobniej leży w odtwarzaczu CD, który przenosi częstotliwości grubo ponad 100kHz iw przedwzmacniaczu uszkodził zasilanie lamp (za wysokie napięcia powodują tzw, przesterowanie sygnału).

Może się mylę ale zobaczymy co powiedzą w fabryce. W tym tygodniu wysyłam klocki do T+A.

no to czeka cie z miesiac czekania ,tez kiedys do nich wysylalem cd,ale ogolnie profesjonalne podejscie :-),co do brzmienia T+A wielu nie slyszalo i odwraca sie do samej nazwy plecami ,a sound jest niesamowity !!!!!

Nie będę z tobą się wykłócał kliknij sobie na poniższy link a potek możemy pogadać:

Ukryta Zawartość

przeczytaj moj post ,nie kumasz

Ukryta Zawartość

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Myślę , że się nie mylę co do TaraLabs.

RSC AIR to seria z zeszłego roku a RSC AIR RS1 to nowa seria z poprawioną jakością.

I to jest to różnica o której piszesz.

Jak nie wierzysz to możesz zadzwonić sobie do kol Matta z Tary i zapytać.

pozdr.

Sorry pomyliłem facetów z TaraLabs.

Kolega nazywa się Peter Sallers

Myślę , że się nie mylę co do TaraLabs.

RSC AIR to seria z zeszłego roku a RSC AIR RS1 to nowa seria z poprawioną jakością.

I to jest to różnica o której piszesz.

Jak nie wierzysz to możesz zadzwonić sobie do kol Matta z Tary i zapytać.

pozdr.

Sorry pomyliłem facetów z TaraLabs.

Kolega nazywa się Peter Sallers

dzizus odpuszczam znam tare od 8 lat i pierwszy raz takie rzeczy czytam ,wystarczy zajrzec do audiosystemu nie trzeba nigdzie dzwonic

seria RSC Air 1 jest produkowana od dobrych 10lat ostatnio weszla tylko series 2

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Amores999
Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

no to czeka cie z miesiac czekania ,tez kiedys do nich wysylalem cd,ale ogolnie profesjonalne podejscie :-),co do brzmienia T+A wielu nie slyszalo i odwraca sie do samej nazwy plecami ,a sound jest niesamowity !!!!!

przeczytaj moj post ,nie kumasz

Ludzie po prostu wierzą w marketing a nie własne uszy. Stąd ta marka jest mało popularna w Polsce. W Niemczech i nie tylko jest b. znana i ceniona

dzizus odpuszczam znam tare od 8 lat i pierwszy raz takie rzeczy czytam ,wystarczy zajrzec do audiosystemu nie trzeba nigdzie dzwonic

seria RSC Air 1 jest produkowana od dobrych 10lat ostatnio weszla tylko series 2

http://www.audiosystem.com.pl/firmy/18/

Nie patrz na jakiś tam audiosystem. Mają nie aktualną ofertę kolego.

1337627329[/url'>' post='

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez sly30

O czym ty chłopie gadasz? Tara Labs jest mało znana i mało popularna w Polsce?

Jest właśnie bardzo popularna, wręcz już opatrzona i osłuchana.

Za to w Niemczech nie jest zbyt uznana i bardziej ceni sie inne marki.

Chodziło zapewne o firmę T+A.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Ludzie po prostu wierzą w marketing a nie własne uszy. Stąd ta marka jest mało popularna w Polsce. W Niemczech i nie tylko jest b. znana i ceniona

Nie patrz na jakiś tam audiosystem. Mają nie aktualną ofertę kolego.

Jarku napisz prosze dokladnie jaki masz kabel glosnikowy ,spisz dokladnie jak jest napis przy widelkach czy bananach nie wiem co tam masz

Sly zle zrozumial chodzilo o popularnosc T+A w Polsce

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Chodziło zapewne o firmę T+A.

Widzę ,że są tacy co czytają ze zrozumieniem.

Dzięki za wyjaśnienie koledze bo mi się zwierciadło potłukło :)

O.K. dla mnie wystarczy mądrości . Jak w pieprzonym sejmie na ul. wiejskiej

Pisałem o T+A a nie o TaraLabs. Ponadto jak już piszesz to bez komentarzy pod moim adresem bo nie mam 7 lat i blond kręconych włosów.....

Jeśli pisałeś o T+A to masz oczywiście racje, Przepraszam.

Wyglada że Tara Labs faktycznie wycofała stare modele AIR1,2,3. To były średniej klasy kable ale też nie kosmicznie drogie.

AIR1 miał cenę ok 1000$ i był znacznie niżej oceniany niż The 0.8 a RS-1 jest lepszy od The 0.8 ale w USA ma cenę netto 4800$.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Powtórzę może to co wiem (może się mylę) od kolegów z fabryki a nie od jakiegoś dealera z Polski.

Poprzednie AIR 1,2,3 miały niebieski kolor końcówek i nie ma już ich w produkcji i takie właśnie mam (kupione w zeszłym roku).

Zostały zastąpione nowym kablem AIR tzw ulepszonym.

Dotyczy to wszystkich kabli AIR również sieciówek.

Zamówiłem właśnie 2 kolejne sieciówki i będę miał je za ok. 2 tygodnie.

Zrobię wam zdjęcia żebyście uwierzyli - jeżeli będzie taka potrzeba.

audio system to rzetelny i profesjonalny dystrybutor na dodatek oficjalny i autoryzowany przez tare labs takze spokojnie mozna im zaufac jezeli masz RSC Air 1 to uwierz mi i wszystkim na tym forum bo zaloze sie ze przyznaja mi racje ze seria ISM Onboard niewazne czy the 1,2,3 jest wyzsza seria niz RSC Air 1 ,nie bede pisal do tary bo mi wstyd i glupio pytac o tak oczywista sprawe

pisalem ostatnio tez o problemach ze Svetlana w moim V10 kupilem nowki JJ wlozylem i wszystko smiga az milo sound mocny jak 500 watowy tranzystor i powiem ze wcale nie brzmia gorzej niz svetlany ,powiem wiecej jestem totalnie rozczarowany nowa Svetlana

pozdro

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Zgłupiałem już zupełnie.

Miałem do niedawna THE ONE i sprzedałem aby kupić lepszy kabel i kupiłem AIR.

Jeżeli masz rację to chyba ugryzę się w dupę :)

Z ciekawości zadzwonię jutro do kolegów z Tary upewnię się:

• Pokaż nowe odpowiedzi