Skocz do zawartości
IGNORED

Czy jestem trutniem?

fox733

Rekomendowane odpowiedzi

Jesteś rencistą?

nie jestem pasożytem rencistą, jestem regulaminowym emerytem który 25 lat swojego życia poświęcił na wspomaganie energią własną tego wszystkiego co doprowadziło do dzisiejszego burdelu i dziś wstyd mi przed synami, że swego czasu nie wykazałem się pragmatycznym rozsądkiem i nie zostałem na intratnym "zmywaku"

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

nie jestem pasożytem rencistą, jestem regulaminowym emerytem który 25 lat swojego życia poświęcił na wspomaganie energią własną tego wszystkiego co doprowadziło do dzisiejszego burdelu i dziś wstyd mi przed synami, że swego czasu nie wykazałem się pragmatycznym rozsądkiem i nie zostałem na intratnym "zmywaku"

Toż samo i ja Drogi Janie. Po 35 latach pracy w tym 21 prowadząc działalność gospodarczą, to dzisiejsze antyobywatelskie i antyrodzinne Państwo spowodowało, że zmusiłem starszego syna do poszukania godności na emigracji. Młodszy również już dojrzał do świadomego inwestowania w siebie i uczyni to samo.

Serdeczności Włodek.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Znaczy byłeś komunistą i członkiem PZPR?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"(...) Praca wychowawcy klasowego ma obecnie w naszych szkołach szczególne znaczenie. W swym przemówieniu na III Zjeździe Związku Zawodowego Nauczycielstwa Polskiego Prezydent RP Bolesław Bierut mocno podkreślił dpowiedzialność nauczycieli za wychowanie młodego pokolenia na aktywnych obrońców pokoju i socjalizmu, na szczerych patriotów Polski Ludowej. W skazania Prezydenta Bieruta zawarte w wymienionym przemówieniu są skonkretyzowaniem zadań postawionych przed nauczycielstwem przez VI Plenum Komitetu Centralnego Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej. (...)"

Ukryta Zawartość

Znaczy byłeś komunistą i członkiem PZPR?

ziomala szukasz? nic z tego

(ups! vlado mnie uprzedził :))

jedna z definicji inteligencji mówi, że pozwala ona jednostce dostosować się do każdych warunków

i zeszmacenie się nie jest tu warunkiem sine qua non

Nie tylko pan , panie Mamel jest rozczarowany , większość z nas oszukano i nadal się oszukuje , szacunek !

Piotr

Gość papageno

(Konto usunięte)

Oszukano was, naiwne dzieciątka. To wasza wina. Po co było im wierzyć (takim i owakim). Ja nikomu nie wierzę, pracuje już 35 lat i nadal będę, i zawsze starałem się tak ułożyć sobie pracę i życie, żeby nie być od onych zależnym. I udaje się.

Oszukano was, naiwne dzieciątka.

Oszukali nas ci , którzy z nami walczyli i to jest przykre .

To wasza wina. Po co było im wierzyć (takim i owakim)

Masz rację za naiwność się płaci ! (naszą naiwność)

Ja nikomu nie wierzę,

Ja już też !

pracuje już 35 lat i nadal będę, i zawsze starałem się tak ułożyć sobie pracę i życie, żeby nie być od onych zależnym. I udaje się.

To trudne , niemniej świadczy o Twojej zręczności , ze swej strony życzę Tobie powodzenia , moje uszanowanie !

Piotr

Oszukano was, naiwne dzieciątka. To wasza wina. Po co było im wierzyć (takim i owakim). Ja nikomu nie wierzę, pracuje już 35 lat i nadal będę, i zawsze starałem się tak ułożyć sobie pracę i życie, żeby nie być od onych zależnym. I udaje się.

płacisz podatki?- płacisz

napędzasz koniunkturę - napędzasz?

to nie pieprz głupot o niezależności od onych , bo nawet jeszcze nie pojąłeś o co im biega

Czy na tym forum nie ma nikogo kto lubiłby swoją pracę?

Ja lubię, nawet bardzo. Bardziej to lubię tylko nie pracować....

A tak serio, to wydaje mi się, że każdy powinien wykonywać pracę którą lubi i z której czerpie satysfakcje. Inaczej ciężko coś dobrze robić i być zadowolonym z życia, cieszyć się tym co się ma i być otwartym, pozytywnie nastawionym do świata i ludzi osobnikiem.

Ale chyba nie wszystkim to dane, stąd też poziom frustracji, krytykanctwa i niezrozumienia dla tych, którzy "mają i się tym cieszą"

pozdr!

Gość StaryM

(Konto usunięte)

A tak serio, to wydaje mi się, że każdy powinien wykonywać pracę którą lubi i z której czerpie satysfakcje. Inaczej ciężko coś dobrze robić i być zadowolonym z życia, cieszyć się tym co się ma i być otwartym, pozytywnie nastawionym do świata i ludzi osobnikiem.

Jak padł PRL, to pewien kierowca z PGR odkupił od upadającego zakładu dwa szambowozy i dwa ciągniki. Zatrudnił jeszcze kolegę i zaczął się zajmować wywożeniem nieczystości. Dobre czasy bezkarnego wpuszczania ich do rzek i jezior się skończyły, a wiejskiej kanalizacji to raczej jeszcze nie było. Złoty interes. Jak mawiał cesarz Wespazjan: pecunia non olet. Czy lubił tę pracę? Nie byłbym taki pewny. Ale kasa z tego była dobra. Na pewno nie musiał odczuwać frustracji z powodu pieniędzy, które zarabiał. Stać go było na różne zbytki, na które nie mogli się pochwalić ci z bardziej pachnącą pracą. Ba niektórzy nawet mogli mieć bardzo pożyteczną pracę i prestiżową, np. lekarz. A i tak doktor zarabiał mniej od owego "szambonurka". Doktor był sfrustrowany, gdy ten wyprzedzał go swoim nowiutkim mercedesem.

W szczycie rozwoju firmy, gość miał kilka szambowozów i obskakiwał kilka gmin. Biznesmen pełną gębą.

Niestety, przyszła ta paskudna Unia i zaczęła dawać kasę na oczyszczalnie ścieków i kanalizację na wsiach. Dziś gość funkcjonuje tylko jako tako, dzięki nielicznym wiejskim wybudowaniem. No a Unia to dla niego samo zło. ;)

mieszkam 6km od oczyszczalni monstrum pt. czajka, gdzie przychodzą ścieki z Otwocka, Legionowa, Ursusa, Wilanowa

ale tu kanalizacji nie mam i tak będzie jeszcze z 10 lat, stąd - szambonurek 15km od PKiN to jedyna możliwa opcja

więc panie szanowny widać, że gówno ma Unia do gówna

podobnych sloganów, jak np. "ustawa śmieciowa przejęła przez gminy prawo własności śmieci" (ostatnia taka była za Bieruta), potrafią lemingi wytworzyć na poczekaniu krocie

bo przecież Unia to francja-elegancja, nawet myśleć za nich potrafi

Ja lubię, nawet bardzo. Bardziej to lubię tylko nie pracować....

Ale chyba nie wszystkim to dane, stąd też poziom frustracji, krytykanctwa i niezrozumienia dla tych, którzy "mają i się tym cieszą"

pozdr!

I jeszcze powinno ciągle świecić słońce, i żeby było ciepło, najlepiej około 22 stopni.

Tak, ale o nich nie mówimy, tylko o ludziach świadomych siebie i swoich wyborów, którzy nie zawsze kierują się tylko kasą, co nie znaczy że nie mają dobrze zarabiać, jeśli dobrze pracują!

• 2 tygodnie później...

Ci panowie raczej nie mają takich dylematów...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

nie jestem pasożytem rencistą, jestem regulaminowym emerytem który 25 lat swojego życia poświęcił

Mamel, jeśli można spytać: jesteś górnikiem przodkowym? czy innym pracownikiem zawodów chronionych/w trudnych warunkach? Bo 25 to tak... krótko dość. Sorry za wścibskość.

Powrót po dłuższej przerwie...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.