Skocz do zawartości
IGNORED

Mytek Stereo 192-DSD DAC a może coś lepszego w tej cenie?

krzysiekol

Rekomendowane odpowiedzi

- kupujesz Mytka , czy Hegla i zapomnij o SACD...

A mnie się wydaje, że Mytek to nawet w nazwie ma DSD ;-)

Słuchałem Hegla 25 i jakoś nie słyszałem zbyt dużej ilości sybilantów ... wręcz byłem zaskoczony jak ładnie wypadają wokale ... Być może kolega lubi stłumioną górę i stąd krytyka zacnych DAC-ów ;-) Proszę w takim razie przykład DAC, który idealnie przekazuje wokale bez sybilantów ... chętnie posłucham ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Wystarczy posłuchać urządzenia nie wygrzanego i można sobie wyrobić opinię, która czasem będzie miała niewiele wspólnego z rzeczywistym graniem po wygrzaniu.

Nie słuchałem Myteka ani HD25 ale prawdopodobnie opinii o "sybilantach" nie należy traktować zbyt dosłownie :) Jakby tak rzeczywiście było to Lipiński pewnie poszukałby innego źródła na Hi End w Monachium.

Gość BOBSAPP

(Konto usunięte)

W tej cenie nic ale raz mniejszej znajdzie się....

REGA dac....

Znacznie bardziej naturalna i organiczna z doskonałym rytmem

bez takich zapędów analitycznych jak mytek...

Połączona światłowodem z transportem daje więcej potęgi i dynamiki ...dżwięk jest twardszy niż na coxialu....

coxial natomiast doskonale akcentuje melodię

warto posłuchać

pozdraiam

Gość jamówię

(Konto usunięte)

W tej cenie nic ale raz mniejszej znajdzie się....

REGA dac....

Znacznie bardziej naturalna i organiczna z doskonałym rytmem

bez takich zapędów analitycznych jak mytek...

Połączona światłowodem z transportem daje więcej potęgi i dynamiki ...dżwięk jest twardszy niż na coxialu....

coxial natomiast doskonale akcentuje melodię

warto posłuchać

pozdraiam

To prawda REGA DAC jest urządzeniem fenomenalnym i gdyby producent wydumał sobie cenę 10kzł to też zostałby obcmokany za stosunek jakości do ceny. Znalazłem w sieci opis w którym bezpośrednio porównano regę do Scarlatiego-w jednym systemie i rega dała radę do tego stopnia, że można odnieść wrażenie, że argumenty za Scarlatim są w tym konkretnym odsłuchu na siłę. Rega jest nieprawdopodobnie gładka i muzykalna-fajny daczek
Gość jamówię

(Konto usunięte)

Ja też.....ale to było przed zakupem....

http://www.positive-feedback.com/Issue53/rega.htm

O to to, ja wpadłem na ten tekst szukając recenzji Debussyiego:)

Ciekawi mnie jedno pytanie. Czy zakupując np. tego DAC Mytek Stereo 192-DSD, wniesie on coś do mojego systemu? I czy wbudowany w nim wzmacniacz słuchawkowy będzie dużo lepszy niż ten wbudowany w Marantza? :)

Mam zestaw Marantz PM 7004, Marantz SA 7003, słuchawki AKG K 550 + kolumny Bowers & Wilkins CM1.

Ciekawi mnie jedno pytanie. Czy zakupując np. tego DAC Mytek Stereo 192-DSD, wniesie on coś do mojego systemu? I czy wbudowany w nim wzmacniacz słuchawkowy będzie dużo lepszy niż ten wbudowany w Marantza? :)

Mam zestaw Marantz PM 7004, Marantz SA 7003, słuchawki AKG K 550 + kolumny Bowers & Wilkins CM1.

Tak, z brzmienia miekkiego i lekko rozjasnionego, przesiadziesz sie na brzmienie krzykliwe, a nawet tzw krew z uszu. A big no no

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

• Redaktorzy

W weekend odebrałem coś niestety droższego od tytułowego Myteka, ale "trochę" bardziej rozbudowanego - 8 kanałowy, asynchroniczny DAC

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) obsługujący 44.1 - 384 kHz PCM i 2.8 - 12.2 MHz DSD. Co prawda w większości systemów w zupełności wystarczyłaby wersja 2-kanałowa (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ), ale akurat znajomemu, który sobie to cudo ściągnął zależało na wielokanałowości, więc nie będę marudził. Grunt, że maluch , nawet niewygrzany, gra zdecydowanie lepiej od Myteka.

post-2651-0-69020400-1374602865_thumb.jpg post-2651-0-23875800-1374602867_thumb.jpg post-2651-0-32041600-1374602864_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

A jak mu siem jeszcze zasilanie odpowiednie doda to dopiero bedzie.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

• Redaktorzy

No niestety, standardowy zasilacz jest mało imponujący i daje spore pole do popisu. Niestety to nie moja zabawka, więc nie będę na razie kombinował, ale postaram się wpłynąć na posiadacza E28, żeby odpowiednio dopieścił tego uroczego Kanadyjczyka.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• 2 lata później...

trochę czasu upłynęło więc pewnie możliwości porównania z innymi DAC-mi też.

Także pytanie wciąż aktualne czy w tej cenie Mytek to najlepszy zakup czy jednak konkurencja idzie dalej i ma do zaoferowania lepsze brzmienie?

Miałem ten DAC na odsłuchach mniej więcej przez tydzień. W moim systemie wypadł duzo gorzej niż Weiss. Był bardziej techniczny.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

a jaki warto brać pod uwagę?

W tej cenie kupisz używanego Eximusa DP-1 np. Miałem oba DACi w domu. Myteka gdzieś przez miesiąc, Eximusa przez dwa lata. Eximus to inna liga. Eximus to bardzo dobry SS. Oczywiście warto też się zastanowić czy nie wolisz lampowego DACa.

Mytek gra tak jak napisał pmcomp, technicznie aż do bólu. Sabre w złym wykonaniu IMHO. DP-1 ma tyle samo jak nie więcej rozdzielczości ale podanej w bardzo muzykalnej formie i ze świetną (fenomenalną i wielowarstwową) sceną zamiast płaskiej kreski między głośnikami jak to robi Mytek. Jest dużo recenzji DP-1 na świecie i co tu dużo mówić jest tak jak w większości nich można przeczytać.

DP-1 to też świetny pre w klasie A i wzmak słuchwakowy ale nie ma pilota za to.

(w zasadzie tak go lubiłem, że ostatnio prawie kupiłem sobie jednego ponownie ... jako dodatkowe pudełko, niestety francuz się wycofał w ostatniej chwili ze sprzedaży)

Pozdrawiam

“With age comes wisdom, but sometimes age comes alone.”

― Oscar Wilde

Mytek gra tak jak napisał pmcomp, technicznie aż do bólu. Sabre w złym wykonaniu IMHO.

No to zachwalę swojego. Mytek techniczny. Audio Note DAC4 muzykalny.

A Weiss, którego mam na sprzedaż (patrz sygnaturka) gdzieś pomiędzy. Szczegółowy i muzykalny. Ale szczegółów, tych dobrych więcej niż w Myteku ale muzyki niestety mniej niż w AN. Ach te lampy. Dlatego zostaję przy AN.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

<br />W tej cenie kupisz używanego Eximusa DP-1<br />

A co sądzicie o Hegel HD25?

<br />lampizator okablowany bazodrutem<br />
<br />lampizator okablowany bazodrutem<br />
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.