Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Zależy czy dymasz czy jesteś dymanym :)

Przez youtuba też się liczy?

Albo lepiej przez redtuba ;).

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

To znaczy dobrze,czy źle,bo już nie wiem :)

Co tu dużo mówić , do Tenora Audio "trochę im brakuje" :)

Poza tym mój T+A z kabelkami AC Elation na monosach grał jak dla mnie znacznie lepiej.

Ypsilon to bardziej tranzystor niż lampa a to jest dla mnie nie do przyjęcia.

Nie gra to żle ale nie gra to na tyle dobrze żebym chciał to kupić.

Pogram jeszcze kilka dni a potem przełączę z powrotem na T+A i zobaczymy jak będzie w drugą stronę.

No jak mi wyjasnia guru audiostereo to juz bede wiedzial o co chodzilo :D Guru musial sie wypowiedziec bo bez niego kazda inna wypowiedz innego usera jest niekompletna nie tresciwa i nic nie warta. :D Dziekuje Ci guru audiostereo ze nam to dobrze wyjasniles. Juz teraz bedziemy wiedziec nasze Ty swiecace nad nami sloneczko :D

Chyba się ktoś wk***ił na te wzmaki i pomazał im szyby ze złości :)

Warunki produkcji prawie jak Velum. Chyba chcą z jednego wzmaka z rok pożyć, Grecja widać nadal w kryzysie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Po dwóch dniach odsłuchów można wyciągnąć pewne wnioski na temat urządzeń Ypsilon - a.

Ten zestaw , który obecnie posiadam nie przypadł mi do gustu.

Wykonanie tych urządzeń jest perfekcyjne (jedne z najlepszych jakie widziałem frezowane aluminium) , funkcjonalność również bez zarzutu ale dźwięk nie jest dla mnie tym czego oczekuję.

Jest to mój 3 sprzęt o konstrukcji hybrydowej jaki słucham i muszę przyznać ,że jest to zupełnie inna filozofia dźwięku niż T+A czy Tenor Audio.

Ypsilon gra jak b.dobry tranzystor i dla fanów tych urządzeń uważam go za b. godnym polecenia.

Dźwięk jest neutralny ale nie do przesady , rozdzielczy ale brakuje mi pewnych smaczków lampowych, dynamiczny ale bas jest typowo tranzystorowy czyli zwarty , krótki ale trochę za mało dociążony.

Generalnie fajny sprzęt ale jednak Tenor czy T+A jest wyraźnie bliżej mojemu gustowi.

Może dlatego ,że ja jednak przyzwyczaiłem się już do dźwięku aksamitnego, z miękkim i głębokim lampowym basem - trochę może wolniejszym niż w typowym tranie, dźwięku lekko pokolorowanego przez lampy.

Nie jest to może dźwięk "naturalny" jak to nazywa Staszek ale jednak jeżeli miałbym wybierać pomiędzy neutralnością trana a barwą lampy skłaniam się ku temu drugiemu dlatego Ypsilon to nie jest to czego szukam.

Nie oznacza to ,że ten sprzęt nie może się podobać bo byłoby to niesprawiedliwe.

Czy jest sens słuchania topowych monobloków Ypsilona tego nie wiem . Muszę porozmawiać z producentem na ten temat.

Jeżeli są one tak samo bardziej po stronie brzmienia tranzystora nie ma to chyba raczej sensu.

Tenor Audio to po prostu inny świat - ten sprzęt jest chyba wyjątkowy .... jak ktoś nie słuchał niech żałuje ;)

Może ktoś ma jakieś propozycje.

P.S.

Od razu odpowiem : tak, Amplifona na pewno posłucham ;)

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Jarek dlaczego nie kupisz tego Tenora skoro znalazłeś swoje granie? Po co ta żonglerkę, nie szkoda życia?tyle muzy do przesłuchania a ja odnoszę wrażenie,ż e Ty od półtorej roku czegoś szukasz zamiast cieszyć się muzyką.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

To nie jest tak jak myślisz. Ja mam na czym grać i jestem nawet b.zadowolony.

Ale jak sam wiesz można zawsze inaczej - lepiej.

Szukam (bez jakiegoś wielkiego ciśnienia) i przeglądam różne inne produkty aby być na bieżąco i ew. kupić coś lepszego dla siebie.

Ale nie jestem jakimś wyjątkiem. Wielu innych forumowiczów też sprawdza inne konstrukcje i jak widać czasami znajdują coś dla siebie.

Przecież wszyscy mamy wspólne zainteresowania w tym kierunku i chętnie wymieniamy się opiniami.

Ja wielu ciekawych i przydatnych rzeczy dowiedziałem się od kolegów i jestem im za to wdzięczny.

A muzyka ? Leci codziennie i przyjemnie ;)

P.S.

Co do Tenora to wszystko jest super z wyjątkiem ceny tego sprzętu ;(

Takie wydatki robi się z chłodną a nie gorącą głową bo to nie jest przecież para gaci ;)

A poza tym są czasami ważniejsze rzeczy , które mają priorytet .

Sam wiesz ,że nikt kto ciężko pracuje nie wywali 0,5 mln. ot tak z dnia na dzień na kilka klocków do zabawy.

Dlatego spokojnie jeszcze się rozglądam.

Szukam (bez jakiegoś wielkiego ciśnienia) i przeglądam różne inne produkty aby być na bieżąco i ew. kupić coś lepszego dla siebie.

Ale nie jestem jakimś wyjątkiem. Wielu innych forumowiczów też sprawdza inne konstrukcje i jak widać czasami znajdują coś dla siebie.

Przecież wszyscy mamy wspólne zainteresowania w tym kierunku i chętnie wymieniamy się opiniami.

Ja wielu ciekawych i przydatnych rzeczy dowiedziałem się od kolegów i jestem im za to wdzięczny.

P.S.

Takie wydatki robi się z chłodną a nie gorącą głową bo to nie jest przecież para gaci ;)

Sam wiesz ,że nikt kto ciężko pracuje nie wywali 0,5 mln. ot tak z dnia na dzień na kilka klocków do zabawy.

No pod tym postem to sie podpisuje obiema " recami".

Tylko kwotę bym troche obniżył , troszeczkę, dodając jedno zero:)

Czyli 0,05 mln.

Nie lubię bardzo drogich sprzętów, mam na nie alergie:)

Rose wypite, wakacje rozpoczęte:)

Konto w trakcie usuwania

Rose wypite, wakacje rozpoczęte:)

Pozdrawiam pozdrawiam dzieli nas kanal :) Ahojjjj :)

Daj numer telefonu do żony to powiem żeby Ci internet odcięła bo zamierzamy pod Twoją nieobecność powrzucać na Ayona i Lampizatora :)

Heh, bedzie sie dzialo ...

Słowo klucz to synergia, bez niej ani rusz.

Do mnie synergicznie pasują obecnie wakacje i wino:)

Za pierwszy wers plus, bo to prawda, troszkę zaniedbywana, nawet przez tych "zasłużenie-osłuchanych-w-czterech-ścianach-i-jednym-systemie"

drugiego zazdroszczę... ale przyjdzie taka chwila, "że ja też" tylko zamiast wina, to będzie piwo.

Bo Tak!

Tak naprawdę żadna z tych lamp nie jest w 100% kompatybilna z drugą. Tak ze koniec tematu.

Według mnie jest tak

6c45pi=cv 5112=ec 8020=we 437 A=3A167M

DOBRANOC.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

P.S.

Jarek oczywiście że z zimną głową i oczywiście,że pół bani za sprzęt to dużo dla jednych a dla drugich na waciki, taki jest świat i ja z tym nie mam problemu:))klocki, które odsłuchujesz są po za moim horyzontem finansowym i to też nie jest dla mnie problelmem,taki świat:)) Myślałem natomiast,że Ty czegoś szukasz a to znaczy że teraz coś Ci w graniu przeszkadza, twierdzisz,że nie,więc rozumiem że przyglądasz się rynkowi -być może coś się trafi:)) i w tym właśnie kontekście pytałem ,ale rozumiem i kolejny raz doceniam,że potrafisz o tym dyskutować w kulturalny sposób.Życze Ci żebyś jak najszybciej odnalazł spokój i oszczędził kręgosłup:))

Jarek to jeszcze wypadaloby posluchac Lamm'a ML3

Ukryta Zawartość

i do tego moze pre

Ukryta Zawartość

czesto zestawioane wlasnie z kablami Kubala-Sosna

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jarek to jeszcze wypadaloby posluchac Lamm'a ML3

Wojtek , słuchałeś tego Lamm-a ?

Jak to gra i gdzie ew. można pożyczyć do odsłuchu?

Z tego co się kiedyś tym sprzętem interesowałem to robią chyba tylko w czarnym kolorze?

Tego nie slyszalem, mam tylko pre tej marki.

Zgadza sie, tylko czarne.

W PL dystrybucji nie ma.

Ukryta Zawartość

W dani pre LL1 39.000EUR a koncowki ML3 127.000EUR

Ukryta Zawartość

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

W PL dystrybucji nie ma.

Ale za to mają dystrybucję na Białorusi ;)

Zajebiście ....

Jak nie mają ani w PRL-u ani w Rzeszy to raczej dupa.

Na Białoruś na razie się nie wybieram.

Ale jak tak dalej pójdzie w tym kraju to kto wie ;)

W Holandii odpowiednio wiecej 45k i 150k

Jest jeszcze Szwecja i Szwajcaria.

Moze Vladimir ma tam jakiegos kumpla ze studiow;)

Według mnie jest tak

6c45pi=cv 5112=ec 8020=we 437 A=3A167M

DOBRANOC.

Jak to było w Janosiku są trzy prowdy prowda, tys prowda i g...o prowda to co napisałeś to ta trzecia wersja:)

Porównaj piny i parametry zobaczysz że są to podobne ale inne lampy

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Porównaj piny i parametry zobaczysz że są to podobne ale inne lampy

Ja tam na lampach się nie znam ale moja babcia mówiła mi ,że WE 437a produkował TYLKO Western Electric i bezpośrednich zamienników tej lampy brak.

Ale na upartego zamiennikiem cycatej blondynki może być lala dmuchana w blond peruce ... ;)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Chciałbym podzielić się z pozostałymi userami tego forum pewną ciekawostką n.t. obsługi klienta w firmie T+A w Niemczech.

Otóż miałem pewien problem z moim preampem , który trafił jakiś czas temu do fabryki w celu weryfikacji.

Po kilkukrotnej wymianie maili na ten temat usłyszałem , że problem który zgłaszałem u nich nie występuje i jest trudny do jednoznacznej weryfikacji przez personel techniczny firmy.

W związku z powyższym oświadczono mi ,że otrzymam z powrotem NOWY preamp a stary zostanie w fabryce.

Nie wiem czy ktoś z was miał podobny przypadek kiedy producent po kilku latach w ramach "kulancji" oddaje za free klientowi NOWY sprzęt za kilkadziesiąt tyś pln?

P.S.

Przesyłka sprzętu do mnie oczywiście na koszt producenta ;)

To się nazywa dbanie o klienta.

Chciałbym podzielić się z pozostałymi userami tego forum pewną ciekawostką n.t. obsługi klienta w firmie T+A w Niemczech.

Otóż miałem pewien problem z moim preampem , który trafił jakiś czas temu do fabryki w celu weryfikacji.

Po kilkukrotnej wymianie maili na ten temat usłyszałem , że problem który zgłaszałem u nich nie występuje i jest trudny do jednoznacznej weryfikacji przez personel techniczny firmy.

W związku z powyższym oświadczono mi ,że otrzymam z powrotem NOWY preamp a stary zostanie w fabryce.

Nie wiem czy ktoś z was miał podobny przypadek kiedy producent po kilku latach w ramach "kulancji" oddaje za free klientowi NOWY sprzęt za kilkadziesiąt tyś pln?

P.S.

Przesyłka sprzętu do mnie oczywiście na koszt producenta ;)

To się nazywa dbanie o klienta.

Ale wady nie wykryli :)
Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Ale wady nie wykryli :)

Szklanka może być do połowy pusta lub do połowy pełna.;)

Nie wiem czy nie wykryli .

Ważne jak się zachowali. Znasz jeszcze kogoś takiego?

Bo ja się jeszcze nie spotkałem.

Zazwyczaj każą wysyłać sprzęt kilka razy i usiłują coś tam niby naprawiać lub co gorsze wmawiać klientowi ,że jest głupi i to jego wina więc gwarancja akurat tych wad nie obejmuje.

Taka jest zwyczajowa procedura i to nawet u szanowanych producentów.

W tym wypadku zrobili tak jak zrobili a wcale nie musieli.

Wiec jak dla mnie zachowanie o.k.

Oby więcej takich było na rynku ;)

Miałem taki przypadek. Firma Trimex wymieniła mi Nada 372 na nowszy 375(nowy w pudełku). Mimo ze 372 był półtora roku po gwarancji. 372 nie był juz produkowany. Wszystko bez żadnej doplaty. Można w Polsce? Można! :)

"To co teraz, ha?"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.