Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Trzeba też wspomnieć o produktach SRA - tam też do wyboru do koloru: żółty, biały, srebrny, czarny, rubinowy i custom! Modern design!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Parker's Mood

Znalazlem taki film z ostatniej wystawy w Monachium

Ukryta Zawartość

Prosze mi teraz powiedziec jaki wzmacniacz tam gra? Bo wydaje sie byc jednak ze graja to Kondo Kagury, czy te mniejsze wzmaki, na filmie nie widac zeby jakikolwiek wzmak sie swiecil, w pokoju z tego co pamietam bylo zbyt jasno.

Jesli gralo tam Kondo Kagura to nie zagralo tam rewelacyjnie a jedynie dobrze.

Ukryta Zawartość

Granit niemodny i utwardza dźwięk, marmur to samo, drewno rozmiękcza, podobnie wszelkie mdf-y itp. Znajomy twierdzi, że tylko pleksi...

Akryl, tylko akryl!

Znalazlem taki film z ostatniej wystawy w Monachium

Ukryta Zawartość

Prosze mi teraz powiedziec jaki wzmacniacz tam gra? Bo wydaje sie byc jednak ze graja to Kondo Kagury, czy te mniejsze wzmaki, na filmie nie widac zeby jakikolwiek wzmak sie swiecil, w pokoju z tego co pamietam bylo zbyt jasno.

Jesli gralo tam Kondo Kagura to nie zagralo tam rewelacyjnie a jedynie dobrze.

Stasio, ten system gra słabiutko wręcz dramatycznie jak na Kondo - po prostu coś nie tak.

Mam podpięte bardzo dobre kolumnienki do laptopa więc jestem w stanie chociaż na te 50% ocenić dżwięk przez YT.

Ukryta Zawartość

a jednak przez youtube mozna oceniac:)

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Przecież Maggie robi sobie jaja z biednego Stasia...;))

Ok, nie do końca tak jest jak myślisz ale jeżeli ktoś chce bazować na dżwięku z YT to na prawdę jestem w stanie

ocenić tak na 50% jak to brzmi [ dzięki tym głośniczkom ]. Generalnie z YT brzmi róznie ale AV Showrooms nagrywają

PROFESJONALNIE.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Ok, nie do końca tak jest jak myślisz ale jeżeli ktoś chce bazować na dżwięku z YT to na prawdę jestem w stanie

ocenić tak na 50% jak to brzmi [ dzięki tym głośniczkom ]. Generalnie z YT brzmi róznie ale AV Showrooms nagrywają

PROFESJONALNIE.

Jaja sobie robisz...;))

Na you tube to najwyżej możesz spróbować ocenić akustykę pomieszczenia ....

Panowie nie kompromitujcie się...naprawdę ...

Czy mozemy prosic moderacje o wyczyszczenie wszystkich wpisow dotyczacych oceny dzwieku poprzez ogladanie youtube oraz o skasowanie watku, w ktorym nazwa tego serwisu sie pojawia?

Ja znajduje w zakldce "hiend" coraz mniej tresci wartych uwagi, nie wiem czy to tylko moje wrazenie.

Konto w trakcie usuwania

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Ja znajduje w zakldce "hiend" coraz mniej tresci wartych uwagi, nie wiem czy to tylko moje wrazenie.

Jaki kraj taki "hajend" ;)

Ja już nawet nie reaguję na takie wpisy, bo i po co?

Mariusz nie bądź stary zgred i daj się młodzieży wyszumieć :)

A tak dla odmiany w temacie to jadą do mnie właśnie IC RCA Siltecha Queen, Empress i Empress Crown na testy i na wymianę za mojego poczciwego MIT-a MA-X SHD.

Tak jak pisałem wcześniej najlepiej u mnie sprawdził się jako tor sygnału żródła cały tor z kabli Siltecha i chyba na tym zakończyłem poszukiwania.

Co ciekawe Siltecha kable lepiej brzmią jako RCA niż jako XLR a to ze względu na chyba najlepsze na rynku wtyki RCA .

Jedyne co jeszcze spróbuję to Purist Anniversary jako sieciówki i IC i chyba głośnikowe.

Ale to już z nowymi wzmacniaczami ;)

pozdr.

Nie wiem ale lacznosc po XLR-u musi byc duzo lepsza, jesli nie jest, to cos jest mocno skopane moim zdaniem, tym bardziej ze zmieniasz tylko kable, cos jest nie tak...

Też obiło mi się o uszy, że topowe Siltechy lepiej grają po RCA, niż po XLR, które są zwykłymi XLR, chyba Neutric. Ale teraz Siltech wypuszcza Empress Triple Crown ze specjalnymi wtykami RCA z różowego złota i z regulacją ekranowania. To może być ciekawe, choć ceny nie znam. Na pewno zwalająca z nóg.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Staszek niektóre lampy SET w ogóle nie mają XLR i grają wybitnie po RCA (Kondo).

Pisałem ,że akurat Siltech ma b.dobre wtyki RCA i one dają widocznie pozytywne wyniki.

Co nie znaczy ,że SIltech po XLR gra do doopy ;)

chyba Neutric.

Dokładnie tak.

RCA to chyba ich produkcja.

youtubem

Dźwięk z yt można wyciągnąć, przekonwertować i odtworzyć dobrym programem w systemie pc audio ze wspomaganiem, co, nowofalowcy tego nie wiedzą?

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

co, nowofalowcy tego nie wiedzą?

Ale ja jestem dziadek leśny, a żaden nowofalowiec;-) Znasz moje poglądy, konserwa jestem!!! U mnie komputer służy jedynie do tworzenia różnych dokumentów oraz wysyłania maili:-)

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Też obiło mi się o uszy, że topowe Siltechy lepiej grają po RCA, niż po XLR, które są zwykłymi XLR, chyba Neutric.

To jest nieporównywalne, bo w systemach zbalansowanych zawsze lepiej będzie grał XLR, niezależnie od rodzaju wtyków. Natomiast różnicę na korzyść RCA można usłyszeć jedynie w takich systemach jak pisał Jarek, czyli opartych o lampy SET, tam gdzie w ogóle nie ma XLR, bądź też są ale bardziej jako dekoracja:-)

konserwa

No nie, chyba moja skromna osoba jest tu ostoją konserwatyzmu, tradycyjnego podejścia i strażnikiem stałych wartości.

Kolega nie zauważył że jestem skonfliktowany z wszystkimi zwolennikami układów scalonych, nawet tych pozamykanych w pudełka kosztujące dziesiątki tysięcy punktów?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.