Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Dziwne to forum, gdzie blokuje się audiofilów, a pozwala trollować szkodnikom

Powtarzam to od lat.

Nawiasem mówiąc,ciekaw jestem,który z modów wpadł na ten "znakomity" pomysł.

Ktoś z moderacji ma chyba problem z percepcją

Mam wrażenie,że nie tylko z percepcją ;)

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Stary, Szymon, Slaj... do kompletu Stefka, Marsla, Jarka i kilku innych wy***rdolić na zbity pysk, to zostanie nam porządny jutubowy hiend z nirwaną jako wisienka na torcie.

W końcu ktoś robi tu porządek, bo mnie też już zaczęło wk***iać jak testują klocki w cenie mojego systemu i jeszcze bezczelnie opisują to na forum.

Mało tego, robią to w swoich domach, a nie jak porządni audiofile na wystawach i jutubach.

Dobrze im tak!

Sadysta dał dziecku brzytwę a dziecko uśmiechało się coraz szerzej i szerzej.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Na prośbę Sylwka zamieszczam jego wpis :

" Przepraszam wszystkich, ale nie będę mógł pisać przez jakiś okres. Od pewnego czasu dostaję bez powodu, za zupełne błachostki kolejne punkty karne. Dziś dostałem następne i do tego 10 dniową blokadę na pisanie, za wpis do złośliwego electro o treści..."jasne synku, masz rację"...co zostało uznane za obraźliwe!! Ktoś z moderacji ma chyba problem z percepcją, lub jeszcze gorzej. Pozdrawiam prawie wszystkich. Dziwne to forum, gdzie blokuje się audiofilów, a pozwala trollować szkodnikom, którzy nienawidzą tego hobby i ludzi kochających audio. Sly30"

P.S.

Robert co tu się dzieje na tym forum .

Czy Was (moderację ) już na prawdę Bóg opuścił ?

To zwykła pospolita głupota moderacji, małostkowość i pewnie jeszcze poczucie wyższości i zazdrość.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

....jestem naprawdę (nie obrażony) tylko wkurwiony tą sytuacją...ostatnio pisałem na temat Amplifona z Szymonem i Sylwkiem

to są ludzie którzy mają najwięcej do powiedzenia w tym temacie.....teraz mogę iść sobie na szczaw

rozmowa czy możliwość pisania z takimi ludzmi jest bezcenna!....przynajmniej ja tak to odbieram...to nie jest wiedza książkowa czy gazetowa

ale lata praktyki, ogromna masa przerzuconego sprzętu i SPORO wydanej kasy tylko dla pasji którą sobie umiłowali...

k**wa LUDZIE CZY WY TEGO NIE ROZUMIECIE!!!!

To zwykła pospolita głupota moderacji, małostkowość i pewnie jeszcze poczucie wyższości i zazdrość.

No cóż ja za tekst o podobnym wydźwięku od czapy dostałem 5 punktów ostrzeżenia.

Tak że tylko patrzeć.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Proszę moderację o więcej rozwagi, banowanie tak znaczących dla forum osób jest szkodliwe dla tego forum. Panowie musicie to zrozumieć, jak odejdą z tego forum takie persony jak Sly czy Szymon to forum i wpisy w nim mocno zubożeją. Chyba, że moderacji zależy na tym by pisały tylko osby, które sprzętu na oczy nie widziały, a się na jego temat wypowiadają.

Wtedy proponuję zmienić nazwę forum na "Audiostereo i fanstastyka" i będzie po myśli moderacji.

Jak drogą moderację świerzbią tak mocno ręce proponuje zbanować moją osobę, a odbanować Sly i Szymona.

k**wa LUDZIE CZY WY TEGO NIE ROZUMIECIE!!!!

Mirek, to nie są moderatorzy, to są tchórze, którzy tylko realizują polecenie Skrzypczaka, któremu się wydaje, że wpływy będą wieczne za klikanie .... klikanie podsycane opłacanymi przez AS trollami dla których audio na wysokim poziomie to fanaberia bogaczy. Ot taka polska zawiść gołodupców. Sly, Szymon jesteśmy z wami ... a tym trzyliterowym moderatorzynom pokazujemy środkowy palec.

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

• 1 miesiąc później...

Witam.

Dzisiaj w końcu po urlopie dotarł do mnie nowy dac Metronome C8+ .

Razem z nim dotarły również zamówione lampy Amperex CCA - D Getter.

Na razie nawet nie próbowałem firmowych JAN -ów bo wiem jak grało na nich urządzenie demo , które miałem kilka tygodni temu.

Wsadziłem od razu rzeczone Amperex-y ( polecane przez kol. Masza ) i pozostaje czekanie jak całość zagra po ok. 100 godz.

Nie będę wyłączał dac - a , niech chodzi na okrągło a lampy Amperexa ( nówki Pewex ) grzeją się aby osiągnąć swoje parametry.

Jestem ciekawy jak wypadną w porównaniu do firmowych JAN-ów.

Niestety na razie jest tyle zmiennych ,że nawet nie chcę pokusić się o jakąkolwiek ocenę , nawet wstępną.

Nie dostałem jeszcze moich kabli zasilających Harmonixa więc tymczasowo gram na Kubali.

Po dostawie Harmonixów można powiedzieć ,że system jest złożony w 100% - mission accomplished ;)

Tak to wygląda z Amperexami :

Nie będę wyłączał dac - a , niech chodzi na okrągło a lampy Amperexa ( nówki Pewex ) grzeją się aby osiągnąć swoje parametry.

Jeśli mogę doradzić z doświadczenia, przy wygrzewaniu przyda się trochę tzw. "stresu" dla sprzętu, czyli warto wyłączyć na ok. 10-15 min. i znów włączyć. Polecam ten zabieg dokonać w trakcie cyklu wygrzewania kilkukrotnie. To jakoś uwarunkowane jest teorią, ale nie spamiętałem...;)

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Dzięki za radę.

Tak też zamierzałem zrobić ale dopiero jutro czyli po kilku godzinach.

Jak sądzisz jak powinien wyglądać taki cykl , czyli co ile godzin warto wyłączyć sprzęt (lampy) na kilkanaście minut i ponownie włączyć ?

Dzięki za radę.

Tak też zamierzałem zrobić ale dopiero jutro czyli po kilku godzinach.

Jak sądzisz jak powinien wyglądać taki cykl , czyli co ile godzin warto wyłączyć sprzęt (lampy) na kilkanaście minut i ponownie włączyć ?

Jak jesteś w domu to co godzinę wyłącz na 15 minut.

Chodzi bardzej o rozładowanie i ponowne załadowanie kondów i przy okazji rozgrzewanie i studzenie lamp. Raczej trzymaj okres off nie mniej niż 15 minut.

Ja to robiłem w cyklach (oczywiście jak byłem w domu a nie w pracy) 2 godzinnych, wychodząc z założenia, że im więcej wpier...wycisku dostaną, tym lepiej. Ale to tylko moje doświadczenie. Może ktoś podzieli się swoim.

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

O.K. rozumiem ,że macie na myśli "stand by" a nie wyłączanie z sieci ?

Przy wyłączaniu z sieci daje to raczej odwrotny skutek od zamierzonego tzn. sprzęt potrzebuje znowu co najmniej kilkanaście godzin na osiągnięcie swoich parametrów pracy.

Pass to wielkie bydlaki i te normalnie rozgrzewają się jakieś 1,5 godz. do prawidłowej pracy.

Poza tym sprzęt ( cały) był wyłączone ponad miesiąc bo byłem na urlopie i po włączeniu po takim czasie jak zawsze jest masakra tzn. szarość , brak wysokich i generalnie sprzęt gra o klasę niżej niż kiedy jest systematycznie codziennie włączany.

Passy mogą być cały czas włączone, tylko przed wyłączaniem całkowitym z sieci DACa zalecałbym ściszenie do maksimum.

Moim zdaniem, sprzet ma byc caly czas wlaczony a nie odlaczany i znowu ladowany, z punktu widzenia teorii to sie nie klei.

Ale jest tyle zmiennych, ze moge sie mylic, chociaz wydaje mi sie ze lepiej jak jest caly czas pod pradem elektronika. Moze lampy maja inaczej a tutaj to sie moge mylic bo sie na bankach nie znam.

Na prawdopodobnie zasilaczu Twojego DACa masz wyłącznik on/off i tego użyj.

Reszta sprzętu może być włączona.Stand by odłącza tylko cześć napięć.

Stand by na pewno odłącza wysokie napięcie od lamp zostawiając żarzenie.

Twój DAC jest jednak nowy więc użycie głównego wyłącznika on/off ma większy sens.

Moim zdaniem, sprzet ma byc caly czas wlaczony a nie odlaczany i znowu ladowany, z punktu widzenia teorii to sie nie klei.

Stasio, tutaj masz absolutną rację. Sprzęt nowy powinien być włączony non stop aby wszystkie części i podzespoły

wygrzały się prawidłowo. Po tygodniu mozna robić jakieś eksperymenty z włączaniem lub w stand by.

Ciekawostką jest to ,że mój preamp wcale nie ma nawet wyłącznika sieciowego.

Po prostu wtykamy kabel zasilający w gniazdo i już preamp jest włączony.

Nie ma możliwości wyłączenia go chyba , że odepniemy kabel AC.

Pytałem w tej sprawie w fabryce dlaczego Nelson Pass zdecydował się na takie rozwiązanie i usłyszałem ,że wyłącznik prądowy jest jednym z najbardziej degradujących dźwięk podzespołów.

Tak więc preamp mam cały czas pod prądem i mogę tylko pilotem wyłączyć wyświetlacz.

Cytrus coś w tym jest. Ja nawet po wygrzaniu jak sprzęt nie gra parę dni zauważam poprawę po takim małym "szoku".

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Ciekawe jak to się ma do typowych gniazdek w UK i IRL, które mają wbudowany włącznik / wyłącznik. Do tego jeszcze te nieszczęsne kable zasilające w standardzie gniazdka UK mają zawsze swój własny bezpiecznik...

“With age comes wisdom, but sometimes age comes alone.”

― Oscar Wilde

Cytrus coś w tym jest. Ja nawet po wygrzaniu jak sprzęt nie gra parę dni zauważam poprawę po takim małym "szoku"

Takie wlaczania i wylaczania nie sa za dobre dla wszelkich kondensatorow, wiec wnioski moim zdanie bledne.

Byc moze lampy to lubia wiec moze to wynika z tego, kondensatory z pewnoscia nie!

Ciekawe jak to się ma do typowych gniazdek w UK i IRL, które mają wbudowany włącznik / wyłącznik. Do tego jeszcze te nieszczęsne kable zasilające w standardzie gniazdka UK mają zawsze swój własny bezpiecznik...

Gniazda prądowe w UK to najlepsze gniazda sieciowe na naszej planecie. Wtyczka sieciowa również ma niesamowity zakres styku i przesyłu prądu. Europejskie gniazda i kontakty degradują przesył prądu. Sprawdziłem i wiem że

systemy odpalone w UK grają zdecydowanie lepiej niż te same uzywane w PL czy Niemczech. Przywiozłem listwę

sieciową Transparentr Audio z gniazdami angielskimi. Listwa ta rozkładała wiele kondycjonerów które w tamtym czasie

przewinęły się przez mój pokój. Mam ją do dzisiaj i czasami stosuję.

Pytałem w tej sprawie w fabryce dlaczego Nelson Pass zdecydował się na takie rozwiązanie i usłyszałem ,że wyłącznik prądowy jest jednym z najbardziej degradujących dźwięk podzespołów.

Starczyłoby zapytać na forum.

Starczyłoby zapytać na forum.

Pytałem o wiele innych rzeczy , w tym o tą sprawę.

Wybacz kolego ale przed zakupem urządzeń na temat ich konstrukcji mam zwyczaj pytać konstruktora tychże urządzeń a nie internetowych ekspertów.

nie internetowych ekspertów.

Nie wolno być ekspertem?

Nie wolno przedstawiać treści na forum?

Nie jest dobrze, ze istnieje narzędzie publiczne do rozpowszechniania ich?

Wiele osób nie dopuszcza do swojej świadomości informacji, że ktoś może coś wiedzieć i że hi end to może być obszar, w którym potrafi się poruszać.

Kreujecie rzeczywistość wirtualną tą metodą, podtrzymujecie status quo, w którym absolutna większość produktów nigdy nie powinna stanąć na półce w salonie audio w dziale hi end.

Wybacz kolego

Cytrus coś w tym jest. Ja nawet po wygrzaniu jak sprzęt nie gra parę dni zauważam poprawę po takim małym "szoku".

Tak Lucky. Coś w tym jest. Analogiczną sytuację do twojej mam u siebie. U mnie m.in. następuje spora/dość zauważalna poprawa rozdzielczości.

Nie wolno być ekspertem?

Chyba nie do końca zrozumiałeś co napisałem ;)

Sugerujesz ,że przed zakupem urządzenia powinienem najpierw zapytać Ciebie o opinię ?

Pozwolisz ,że będę kierował się innymi kryteriami wyboru takimi jak odsłuch i rozmowa z konstruktorem przed zakupem.

Mam nadzieję ,że nie masz nic przeciwko takiemu rozwiązaniu ?

Wiele osób nie dopuszcza do swojej świadomości informacji, że ktoś może coś wiedzieć i że hi end to może być obszar, w którym potrafi się poruszać.

Kolega porusza się w tym obszarze jak widać dosyć swobodnie.

Tak Lucky. Coś w tym jest. Analogiczną sytuację do twojej mam u siebie. U mnie m.in. następuje spora/dość zauważalna poprawa rozdzielczości.

Rozumiem ,że chodzi o urządzenia nowe ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.