Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Jakich to różnic nie słyszę?

Z tego co cie zdazylem poznac to sluchasz calosciowo, nie slyszysz aury, nie slyszysz niuansow barw, mysle ze tez nie bardzo rozumiesz na czym polega rozdzielczosc zrodla i mylisz rozdzielczosc z analitycznoscia.

To prawda, że słucham całościowo muzykę, a nie wsłuchuję się na siłę w każdy niuans tracąc przy okazji sens i ogląd całego przekazu muzycznego. I słyszę różnice między DAC-ami, wzmacniaczami, kolumnami i przede wszystkim wyraźnie słyszę trzaski i pykania na vinylach.

O jakich gramofonach dyskutujecie bo o ile mi wiadomo żaden z Was nie ma i nie używa gramofonu? płyt na czarnym krażku tez nie posiadacie :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

O jakich gramofonach dyskutujecie bo o ile mi wiadomo żaden z Was nie ma i nie używa gramofonu? płyt na czarnym krażku tez nie posiadacie :)

Rafaellu , raczej Stasio próbuje nawrócić na vinyl co poniektórych. Większość z tego wątku nie chce rozmawiać o gramofonach.

Rafaellu , raczej Stasio próbuje nawrócić na vinyl co poniektórych. Większość z tego wątku nie chce rozmawiać o gramofonach.

Ja tam nie chce nikogo nawracac, chce tylko uzmyslowic fanow cyfrowego dzwieku ile jeszcze jest do zrobienia w przypadku grania z CD czy tez plikow.

Mnie tam nie trzeba nawracać, zarówno bardzo dobre CD jak i dobry vinyl uważam za równoprawne źródła dźwięku :)

Proponuję np. posłuchać SME 20/3 z wkładką DV DRT XV-1s

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Mnie tam nie trzeba nawracać, zarówno bardzo dobre CD jak i dobry vinyl uważam za równoprawne źródła dźwięku :)

Proponuję np. posłuchać SME 20/3 z wkładką DV DRT XV-1s

Skoro już koniecznie będę chciał słuchać tak archaicznych wynalazków jak skwierczące, pykające, zniekształcające zarówno liniowo i jak i nieliniowo i drapiące niemiłosiernie winyl lub szelak gramiaki to z całą pewnością pójdę w kierunku patefonu, ten przynajmniej nie ma żadnej elektroniki - ot taka czysta przyjemność (tylko muza i skrobanki - co prawda zdecydowanie preferuję to co je poprzedza) ;)

Skoro już koniecznie będę chciał słuchać tak archaicznych wynalazków jak skwierczące, pykające, zniekształcające zarówno liniowo i jak i nieliniowo i drapiące niemiłosiernie winyl lub szelak gramiaki to z całą pewnością pójdę w kierunku patefonu, ten przynajmniej nie ma żadnej elektroniki - ot taka czysta przyjemność (tylko muza i skrobanki - co prawda zdecydowanie preferuję to co je poprzedza) ;)

To nie chodzi czy będziesz chciał ale czy będziesz mógł!

Ten "drapak" jest w tym zestawie w cenie podobnej do bardzo dobrego CD playera.

Gość

(Konto usunięte)

Ja tam nie chce nikogo nawracac, chce tylko uzmyslowic fanow cyfrowego dzwieku ile jeszcze jest do zrobienia w przypadku grania z CD czy tez plikow.

Staszek...przestań słuchać z pceta to usłyszysz jak dobre granie dają pliki...

Pzdr ;-)

Staszku, a może lepiej zbudować gramofon???

Witam.

Czy ktoś z kolegów może mi pomóc rozwikłać zagadkę z DCS Rossinim ?

Mam podpięty serwer Synology po RJ45 do niego a na Ipadzie mam ściągniętą aplikację (Rossini for Iphone ).

Przed zainstalowaniem i podpięciem DCS-a miałem na Synology kilka albumów i aplikacja ( na Ipadzie ) po zainstalowaniu je bez problemu widziała.

Zripowałem kilka moich płyt CD i skopiowałem do tego samego katalogu na serwerze i ... aplikacja ich nie widzi.

Kombinuję jak koń pod górę i nie wiem jak sobie z tym problemem poradzić.

Ktoś wie w czym leży problem?

Zamiast słuchać muzyki to człowiek kombinuje i musi się męczyć z tym badziewiem ;(

Witam.

Mam podpięty serwer Synology po RJ45 do niego a na Ipadzie mam ściągniętą aplikację (Rossini for Iphone ).

Przed zainstalowaniem i podpięciem DCS-a miałem na Synology kilka albumów i aplikacja ( na Ipadzie ) po zainstalowaniu je bez problemu widziała.

Zripowałem kilka moich płyt CD i skopiowałem do tego samego katalogu na serwerze i ... aplikacja ich nie widzi.

Zamiast słuchać muzyki to człowiek kombinuje i musi się męczyć z tym badziewiem ;(

Zaloz moze nowy katalog,albo wskaz gole pliki bez przynaleznosci do katalogu.zreszta z ta aplikacja jak pisze Sly faktycznie sa problemy.

Bo aplikacja na dCS-a nie nadaje się do obsługi plików. Jako DAC jest ok, ale jako odtwarzacz plików u mnie odpadł w przedbiegach.

Ale to jest chyba problem z aplikacją na Ipadzie bo nie widzi nowych plików.

Te , które widzi działają bez zarzutu.

Zaloz moze nowy katalog,albo wskaz gole pliki bez przynaleznosci do katalogu.zreszta z ta aplikacja jak pisze Sly faktycznie sa problemy.

Ja mam na Synology utworzony katalog muzyka i podkatalog FLAC gdzie mam wszystkie płyty.

Przeniosłem z katalogo FLAC jeden plik do głównego katalogu Muzyka i nic z tego.

Masakra.

Gość

(Konto usunięte)

Ja mam na Synology utworzony katalog muzyka i podkatalog FLAC gdzie mam wszystkie płyty.

Przeniosłem z katalogo FLAC jeden plik do głównego katalogu Muzyka i nic z tego.

Masakra.

Jarek...a jak granie...? Przekonasz się do plików?

Pzdr :-)

Masakra.

No chyba Sly ma jednak racje...no i Ty tez: masakra.

Jarek...a jak granie...? Przekonasz się do plików?

Pzdr :-)

Wyleczyłem się już na dobre z grania z plików.

Dla mnie to jest " infine commedia ".

Dźwięk jak z doopy a do tego jeszcze problemy z aplikacjami ... szkoda nerwów.

Chyba problem ustąpił.

Aplikacja Bubble na Androida zaczęła działać ;)

Serdeczne podziękowania dla kol. Żbik za pomoc .

Zasiadam do słuchania ...

Powrot do plikow? Powodzenia,choc ja uwazam ze to jeszcze nie ten czas.

Jarek, takie zwroty akcji u Ciebie z plikami jak w "audiofilskim horrorze" :))) ... no może w końcu zaskoczy plikowa nirwanka.

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Wyleczyłem się już na dobre z grania z plików.

Dla mnie to jest " infine commedia ".

Dźwięk jak z doopy a do tego jeszcze problemy z aplikacjami ... szkoda nerwów.

Weż Marslo po tym wpisie do ignorowanych)...........bo jak to przeczyta-to masz przechlapane!!

Powrot do plikow? Powodzenia,choc ja uwazam ze to jeszcze nie ten czas.

Bo jeszcze mało dobrego w swoim zyciu słyszaleś -to dlatego tak piszesz.

U mnie pliki już prawie lepsze jak u Szymona

Dzisiaj jestem po Wigilii w firmie i nie mam "siły" na słuchanie.

Ale jutro od rana szable w dłoń i walczymy.

Mam pliki hires , zwykłe , ripy , sripy ... posłuchamy jak będzie.

pozdr.

Weż Marslo po tym wpisie do ignorowanych)...........bo jak to przeczyta-to masz przechlapane!!

Mariusz mnie ostatnio nie lubi więc jestem zdruzgotany i nie wiem czy dojdę do siebie po tym ciosie ;)

Bo jeszcze mało dobrego w swoim zyciu słyszaleś -to dlatego tak piszesz.

U mnie pliki już prawie lepsze jak u Szymona

Fakt, malo tego sluchalem i raczej bylem rozczarowany,ale chyle czolem przed doswiadczeniem.

Witam.

Dali gosciowi porszaka do sprobowania, a on jezdzic nie umie i prawka nie ma.

Wniosek- kiepskie to " porsze", jedyny sluszny.

I jak tu takiego lubic?:)

Konto w trakcie usuwania

Dzisiaj jestem po Wigilii w firmie i nie mam "siły" na słuchanie.

Ale jutro od rana szable w dłoń i walczymy.

Mam pliki hires , zwykłe , ripy , sripy ... posłuchamy jak będzie.

pozdr.

Mariusz mnie ostatnio nie lubi więc jestem zdruzgotany i nie wiem czy dojdę do siebie po tym ciosie ;)

JAREK opisałem ci wszystko co i jak, daj sobie spokój z app dcs albo lumin slbo bubleupnp i zainstaluj minimserwer!! Na synology

Gość

(Konto usunięte)

JAREK opisałem ci wszystko co i jak, daj sobie spokój z app dcs albo lumin slbo bubleupnp i zainstaluj minimserwer!! Na synology

Ach te hiendowe chłopaki...nigdy nie słuchają rad jak nie udowodnisz, że masz "napchane kieszenie"...

Marcin tak też zrobiłem.

Nie skumałem ,że przy dodaniu nowych katalogów trzeba Minimserver ręcznie przesortować.

Ale kolega z forum pomógł i wszystko gra i buczy , również Bubble i ... Muchentuchen ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.