Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

i to co napisal sly wydaje sie rozsadne, wszystko zalezy od implementacji

no chyba ze sie ujawnia ci od przepasci miedzy usb a spdif

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

oprocz Ciebie i Elba nikt tego nie potwierdza, takze zostawmy to na razie

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

no to kto to slyszal kur....mac?:)

Ja kur... słyszałem:)

Najpierw słyszałem, jak spdif gra lepiej od usb jak miałem S10. Używałem wtedy AP1, potem AP1+, potem Bada usb. Pisałem to wyraźnie na naszym forum i na CA, kilku innych userow to potwierdzało.

Potem słyszałem wyraźnie jak usb gra lepiej od spdif i to nawet puszczajc sygnał przez Bada usb.

Ten drugi przypadek to W 20.

Dlatego jak kupiłem W20 mogłem sprzedać Bada i oszczędzić na kablu BNC.

Wszystko zależy od jakości aplikacji interfejsu.

Konto w trakcie usuwania

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Ja kur... słyszałem:)

Najpierw słyszałem, jak spdif gra lepiej od usb jak miałem S10. Używałem wtedy AP1, potem AP1+, potem Bada usb. Pisałem to wyraźnie na naszym forum i na CA, kilku innych userow to potwierdzało.

Potem słyszałem wyraźnie jak usb gra lepiej od spdif i to nawet puszczajc sygnał przez Bada usb.

Ten drugi przypadek to W 20.

Dlatego jak kupiłem W20 mogłem sprzedać Bada i oszczędzić na kablu BNC.

Wszystko zależy od jakości aplikacji interfejsu.

Mariusz pisałeś i tak u ciebie jest ale ja już nie jestem w stanie czytać,że te różnice są miażdżące, nokautujące i walcujące bo w audio nie ma takich rzeczy! szczególnie w przypadku źródeł i okablowania co innego w przypadku kolumn, tu różnice są wyraźne szczególnie w przemyślanie zaadoptowanym pomieszczeniu, różnica między złą a dobrą kolumną w tym samym przedziale finansowym jest oczywista a różnica z różnych przedziałów cenowych bywa,choć też nie zawsze nokautująca.Nie jestem wyznawcą ślepych testów, ale ludzie ogarnijcie się, gdyby to było tak jak np pan Stasiop usiłuje tu lansować, przy okazji niby przypadkiem promując swój produkt, to z palcem w nosie w ślepym teście odróżniacie w-20 od Trinity a tak to pewnie Trinity jest nie do odróżnienia od starego CEC-a.W przypadku kolumn trafialność byłaby pewnie 20/10 i tyle w temacie-dość ściemniania pod płaszczykiem kręcenia własnych lodów!!!

Nigdy nie pisałem ze coś miażdży albo nokautuje. To nie boks:)

Zmiana jaka niesie dobra aplikacja usb jest innego zakresu niż zmiana kolumn czy wzmaka.

Przy usb to jest ten sam dźwięk i barwa, tylko wszystko,lepiej słychać to jest trochę jak lepsza matryca w fotografii.

Konto w trakcie usuwania

Kolego 747 ja jestem tolerancyjny ale jeszcze jeden wpis kolegi w stylu "Poczytaj mi mamo" i będę zmuszony kolegę urlopować.

Nie chcę tego robić ale więcej nie będę kolegi błagał.

Proszę o wypowiedzi TYLKO w temacie wątku albo zalecam odpoczynek od tego wątku.

Kolega pozwala sobie na dowolną stygmatyzacje mojej osoby, na swobodne traktowanie tematu, vide dziesięć stron o typach lamp, inne utarczki czy wtrącenia nie na temat, kiedy moja osoba w delikatny sposób nawiązuje do ogólnego nastroju wpisów i innych userów, Kolega od razu reaguje GROŻBĄ BANA.

Kolega przestał być dla mnie osobą poważną.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Kolega przestał być dla mnie osobą poważną.

Nie chciałbym bawić się w adwokata Jarka ,ale myślę,że już dawno udało Ci się osiągnąć pełną symetrię w tych relacjach.

jeżeli 747 w ten sposób piszesz między wierszami i to nazywasz klasą to cóż to za klasa panie 747 ??

Tu wiosną zeszłego roku odbył się koncert klas, Kolego Squad05, proszę żałować jeśli Kolega w nim nie uczestniczył.

Miałby Kolega solidny materiał porównawczy do oceny, nawet dla badań socjologicznych, jakby się Kolega mocno uparł.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pytanie za 100 punktów, co jest w tej skrzyni?

post-874-0-47775300-1389560521_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Trinity??

Niestety, podpowiedzi poniżej:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) ?

post-874-0-08259300-1389561136_thumb.jpg

post-874-0-05463400-1389561158_thumb.jpg

post-874-0-51229600-1389561164_thumb.jpg

post-874-0-56374100-1389561169_thumb.jpg

post-874-0-20870500-1389561177_thumb.jpg

post-874-0-30149800-1389561184_thumb.jpg

post-874-0-18845400-1389561599_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bardzo ciekawa opinia nt zewnetrznego zegarowania DAC'a - watek o Vivaldim na whatsbestforum :

Pytanie :

The master clock is not supposed to affect the sound of the DAC? So what does improve the sound of a DAC?

Odpowiedz :

If the engineering's been done well, nothing. If you want to improve the sound of a DAC, buy a better DAC or mod the one you have. Bruce is pointing out that if a DAC's clocking performance is improved by connecting to an external clock its a sign that something's seriously wrong with its internal clock in terms of jitter. This is because an externally fed-in clock isn't going to have the best jitter because of its physical distance. When a DAC receives an external clock signal it uses that one and disregards its internal one (something of a simplification for non-engineering types ).

Ktos skomentuje ?

I jeszcze taka ciekawostka o super Femto Clocku w MSB :):

Yes that's how I understand it too. But since MSB is using multibit technology, the requirement for such a precise clock is not there. I suspect this clock has more placebo effect than technical effect on the output waveform.

Konto w trakcie usuwania

Trinity ale bez skalpela nie otworzysz.... :-)

Wcale to nie było śmieszne-bo słów Nirvana i Skalpel nie wolno wypowiadać.........grozi to pozwem!!

ps.

prosze być ostrożnym i się bać

życzliwy

Bardzo ciekawa opinia nt zewnetrznego zegarowania DAC'a - watek o Vivaldim na whatsbestforum :

Pytanie :

The master clock is not supposed to affect the sound of the DAC? So what does improve the sound of a DAC?

Odpowiedz :

If the engineering's been done well, nothing. If you want to improve the sound of a DAC, buy a better DAC or mod the one you have. Bruce is pointing out that if a DAC's clocking performance is improved by connecting to an external clock its a sign that something's seriously wrong with its internal clock in terms of jitter. This is because an externally fed-in clock isn't going to have the best jitter because of its physical distance. When a DAC receives an external clock signal it uses that one and disregards its internal one (something of a simplification for non-engineering types ).

Ktos skomentuje ?

Opcje są 3:

1. Uwierzyć i nie kupować zegara za ponad 50kzł.

2. Nie wierzyć i kupić zewnętrzny zegar

3. Bardzo nie wierzyć i kupić zewnętrzny zegar + rubidowy wzorzec

Jak zwykle zmiany są subtelne ale moim zdaniem zegarowanie wszystkich kolcków ma sens i jest jak najbardziej słyszalne. Nie są to zmiany olbrzymie ale zawsze kilka procent na plus do gładkości brzmienia.

A Trinity można??

;-)

Jak lubisz Matrix-a to tak.

Odpowiedz :

Temat obszerny...to musi byc zegar bardzo dobrze ekranowany z super zasilaniem taki jak np Vivaldi, jesli zegar bedzie niskiej jakosci moze pogorszyc a nawet pogorszy

Yes that's how I understand it too. But since MSB is using multibit technology, the requirement for such a precise clock is not there. I suspect this clock has more placebo effect than technical effect on the output waveform.

W wielobitowcach tez slychac wplyw zegara ale nie tak bardzo, to jest istotne bardzo w niskobitowcach

Jak zwykle zmiany są subtelne ale moim zdaniem zegarowanie wszystkich kolcków ma sens i jest jak najbardziej słyszalne. Nie są to zmiany olbrzymie ale zawsze kilka procent na plus do gładkości brzmienia.

Subtelne??? a Ja slyszalem z bardzo dobrze poinformawanych zrodel ze praca Vivaldiego bez clocka to jedna a nawet dwie klasy w dol jakosciowe ;)

Ukryta Zawartość

myślę że w kuferku jest niezbędnik jakiegoś przygodnego domokrążcy :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak to co? audiofilska przestrzeń!

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Co tu na watku taki marazm dzisiaj? ;)

A ja slucham wlasnie duzo starych roznych nagran i nie moge sie nadziwic jak wtedy dobrze nagrywali muzyke, lata 50-80. Ale i dzisiaj sa bardzo dobre technicznie wydania ze zawrot glowy co ta elektronika potrafi...

Przed chwila sluchalem Marley-a i powiem szczerze dobrze to nagrali, pozniej perfectu i tez bardzo dobrze, a z nowszych rzeczy Jopkowa Upojenie i uwazam wybitnie dobra technicznie plyta ale bardzo trudna dla sprzetu. Lubie takie trudne plyty technicznie mozna sie zmierzyc z wyzwaniem ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.