Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

na koniec hajend DIY w moim wykonaniu tzn. sposób na podłączenie kolumn i pre do wzmacniacza D'Agostino aby zachować bezpieczniki w całości.

Zastanawiam się czy nie zacząć sprzedaży takich kartonowych przekładek po kilka złociszy?

Skoro można zarabiać na workach z piaskiem w kształcie myszy to może powycinam takie tekturki np. w kształcie misia i zrobię biznes mojego życia? ;)

Dorobię jakieś logo i napis : "Hand made in EU aproved by NASA USA" i pójdą po kilka stówek.

Załączone miniatury

Załączona grafika: MOMENTUM_tył.jpg

Ja tak robiłem w przypadku końcówki BAT-a VK 500. Te tłoczące się kable ze zdjęcia kojarzą mi się z gromadką małych piesków przy miskach :)

A nie myslałeś o Reimyo KAP -777?

pzdr

A na koniec hajend DIY w moim wykonaniu tzn. sposób na podłączenie kolumn i pre do wzmacniacza D'Agostino aby zachować bezpieczniki w całości.

Skandaliczna sprawa. Tak kosztowne urządzenie a funkcjonalny koszmar. Podziwiam, że Ci sie chciało!

Kiedyś to robiło sie porządne gniazda głosnikowe;-)

1269375862_82430699_3-Krell-FBI-integrated-amplifier-Electronics.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-1597-0-01239600-1389812063_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jakoś te d'Agostino do mnie nie przemawiają.

Po okresie projektowania wielkich i złożonych piecy Krella, które co by nie mówić fajnie grały, gość poszedł w jakąś taką mini-popierdółkę.

Co w tym wzmacniaczu jest wartościowego, poza obudową?

Co jest innowacyjnego w konstrukcji, że ma to być ósmy cud świata?

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Nie znam sprzętu ale producenta znam . To ten od tych drzewnianych podkładek chyba?

I chyba ma w pre jakieś lampki?

Ten łysy?

A to nie jest szofer tego D'Agostino?

Ja gdzieś już ten uśmiech widziałem?

Hmmm..... już wiem był taki jeden drobny cwaniaczek . Rostowski na niego wołali.

Nie znam sprzętu ale producenta znam . To ten od tych drzewnianych podkładek chyba?

I chyba ma w pre jakieś lampki?

Zgadza się. Pogadaj ze stefkiem .On ma taki wzmacniacz. A też przerzucił sprzętu sporo.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Skoro można zarabiać na workach z piaskiem w kształcie myszy to może powycinam takie tekturki np. w kształcie misia i zrobię biznes mojego życia? ;)

Jarek, ja Ci dam te myszy ale weź się od nich w końcu odpiórkuj :)

Miałeś u siebie Krakowskie Towarzystwo Soniczne? Poznaje po audiofilskich skarpetach ;)

Jakoś te d'Agostino do mnie nie przemawiają.

Po okresie projektowania wielkich i złożonych piecy Krella, które co by nie mówić fajnie grały, gość poszedł w jakąś taką mini-popierdółkę.

Co w tym wzmacniaczu jest wartościowego, poza obudową?

Co jest innowacyjnego w konstrukcji, że ma to być ósmy cud świata?

NIe ma co narzekać. Lepiej spojrzeć co Krell zaprezentował w tym roku w Vegas. TO nawet nie jest koszmar...to są kosmiczne jaja;-)

500x1000px-LL-648181d0_PICT_20140108_121534.jpeg

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jarek, ja Ci dam te myszy ale weź się od nich w końcu odpiórkuj :)

Moja kotka nie taki myszy mi do domu przynosi.

Ale jeszcze na sprzęt nie kładłem.

Pomaga? Sądzisz, że powinienem spróbować? ;)

Jarek - to super, ale dlatego pytam co jest innowacyjnego w tym wzmacniaczu, bo topologia układu musi być inna niż w starych Krellach.

Jaki był pomysł na ten wzmacniacz: krótka ścieżka sygnału, super komponenty, jakieś unikalne rozwiązanie układowe?

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jarek - to super, ale dlatego pytam co jest innowacyjnego w tym wzmacniaczu, bo topologia układu musi być inna niż w starych Krellach.

Jaki był pomysł na ten wzmacniacz: krótka ścieżka sygnału, super komponenty, jakieś unikalne rozwiązanie układowe?

Przemek ja tego wzmaka jeszcze nie rozkręcałem bo generalnie boję się prądu.;)

Nie znam konstrukcji ale jak to zwykle bywa jest w jego konstrukcji na bank coś rewolucyjnego. Jak to zwykle bywa w tym hajendzie ;)

Ja moge odnieść się tylko do dżwięku i jest on lepszy od tego na jaki wskazywała by jego budowa.

Sly - nie. Końcówek SE845NEC, czyli wersji push-pull na dwóch lampach 845 nie było jeszcze w Polsce, przynajmniej z oficjalnego kanału dystrybucyjnego.

W Grobel Audio jest SE845, czyli monobloki na pojedyńczej lampie 845.

Sygnatura brzmienia jest ta sama, tylko NEC jest bardziej uniwersalny jeżeli chodzi o dobór kolumn.

SE845 miałem w domu i rozważałem do siebie wersję NEC, ale ostatecznie zostałem przy JA80 do moich kolumn. Zyskiem jest masa i wypełnienie kosztem mniejszej eteryczności środka i góry w porównaniu do triody.

Lepiej późno, niż później;-)

Abstrahując od dźwięku (nie podpasował mi, ale nie miałem u siebie ustawionego przez Dana i z jego nagraniami i namaszczeniem) to tego Momentum ani na moment nie postawiłbym w domu, a już na pewno nie pokazałbym go Ani;-)

Ale to tylko kwestia gustu, a podobno "nie powinienem tu być wyrocznia, lub w C-dur, zabierać głosu". Tak mówi Moja.....

Nieśmiało wtrącę, może warto posłuchać Electro - oczywiście monobloków, najlepiej najlepszych z ich pre...

miałem parę urządzeń tej firmy, co prawda z niższej półki, ale łączyły zalety trana z lampą..

a ceny jeszcze nie z Marsa;-)

Witold, na poprzednich stronach tego wątku polecałem Jarkowi monobloki Electrocompanieta NEMO lub NADA ale stwierdził że to nie ta liga o której myśli więc dałem

spokój. Może tak być że Jarek nie zdaje sobie sprawy jak grają te monobloki - ale jeśli nie spróbuje nigdy tego się nie dowie. W końcu jego wybór i jego pieniądze.

Witek , Electro? WTF?

WP to może dla mnie grać nawet na bałałajce.

Jak widziałem jego kolumny to mam podstawowe pytanie jak on może oceniać sprzęt a szczególnie zakres niskich częstotliwości ?

Ale to już inna bajka.

Jeżeli Soulution jest taki jak opisujesz to jak to mogło grać dobrze na AS w Monachium?

Wygląda na to że na gusta ludzi nie mamy wpływu ;)

A na koniec świeża ocena dżwięku , który obecnie u mnie leci z kolumn dokonana przez moją narzeczoną:

Cytuję:

"...weż to k**wa w końcu wyłącz..."

Niewiasta się lekko poirytowała ;)

Jeszcze jedno pytanie do kolegów co to na konstrukcjach się lepiej wyznają.

Czy to jest normalne zachowanie kiedy przy każdorazowym włączaniu pre słychać trzask w kolumnach?

To samo dzieje się jak robię głośniej lub ciszej .

Ewidetnie coś się psuje - nie ma prawa nic trzaskać przy włączeniu pre. Natomiast przy ściszaniu lub zgłaśnianiu winę za taki stan ponosi potencjometr.

A pro po, zasada włączania systemu dla wszystkich: 1.napęd. 2.dac. warto poczekać około 45 sek i pre [ ja mam włączony non stop ] na końcu wzmacniacz lub monobloki.

Wyłączamy sprzęt w odwrotnej kolejności zaczynając od wzmacniacza.

Jeszcze jedno pytanie do kolegów co to na konstrukcjach się lepiej wyznają.

Czy to jest normalne zachowanie kiedy przy każdorazowym włączaniu pre słychać trzask w kolumnach?

To samo dzieje się jak robię głośniej lub ciszej .

Wine za to ponosza przekazniczki ktore steruja wzocnirniem wzmaka, niestety tak byc musi bo jest to w torze sygnalowym i nie ma tego jak wyciszyc aby nie ingerowac w sygnal...Moze to byc niestety niebezpieczne dla glosnikow.

Na zdjeciu te przekazniczki czerwone kapturki.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co do Electrocompanieta miałem kiedyś przyjemność obcować z ówcześnie topowymi AW-180 i były to bardzo, bardzo rzetelne urządzenia.

Nie znam dźwięku NEMO, ale nie zniechęcałbym się tym, że o Electrocompaniecie niewiele się pisze i niewiele się słyszy. To, że nie należy do mainstreamu, nic nie oznacza. Te wzmacniacze to połączenie prawdziwej elektrowni z bardzo dobrą muzykalnością. Moim zdaniem te najlepsze systemy, na prawdę najlepsze wcale nie są oparte o komponenty, o których się dużo mówi czy pisze. Weźmy Burmestera czy T+A, - to nie jest czołówka gazet, a obaj na tym gracie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.