Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Ktoś je słyszał?

Może Jarek odpytałbyś trochę Szemisa o kable AN i przelał tu trochę tej wiedzy?

Pytałem o kable Kondo Wojtka i on ma raczej średnie zdanie na temat tych kabli a konkretnie kabli AC.

Natomiast IC Kondo są w miarę dobre.

Chociaż ja uważam ,że są lepsze na rynku ;)

Co chcesz Przemek wiedzieć konkretnie i na temat jakich modeli Kondo.

Wojtek będzie u mnie za 3 godz. to pogadam z nim konkretnie.

Tak ,to byl chyba ten model. Miedzianych nie probowalem, a moze bedzie warto dla porownania z nowa seria textura fortis , cenowo graja w podobnej lidze.

Cenowo to nowa para SPc 2x2,5m jest spokojnie do kupienia za jakieś 3000 PLN. Tak więc to tyle co średnia siecówka;-). Srebrne są zdecydowanie droższe ale nadal na dzisiejsze ceny kabli to nic wielkiego.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jarek negocjuje cenę...

Hehehe... dogadałem się z Wojtkiem ,że te Kagury dostanę bezpłatnie za ich reklamę na AS tak jak niektórzy nasi forumowi koledzy ;)

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Hehehe... dogadałem się z Wojtkiem ,że te Kagury dostanę bezpłatnie za ich reklamę na AS tak jak niektórzy nasi forumowi koledzy ;)

Gratulacje!!!:))

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Pisząc na poważnie posłucham jeszcze Absolare i może Octave Jubilee a potem zobaczymy.

Negocjować cenę można z potencjalnym sprzedawcą.

Po co zawracać dupę komuś jak nie wiadomo czy kupi się konkretny produkt ?

Ale do co do jednego macie rację : "płakałem" jak oddawałem Kondo ;)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

To ostatnie co wymieniłeś to trochę brzydal.

Może warto jeszcze wziąć pod uwagę te topowe Unison Research.

Czy preamp T+A się rozegrał?

No tak, Octave piękne nie jest ale gra podobno nieźle.

Preamp T+A stoi nie podłączony bo grałem na czymś innym.

Ale jak na razie nie rozegrał się tak jak poprzednik.

topowe Unison Research.

Nie wiem jak z awaryjnością i wykonaniem tych konstrukcji bo opinie od ludzi , którzy mieli UR nie są zbyt optymistyczne.

Ale grać podobno potrafią ;)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

A udało się pogadać o kablach głośnikowych?

Tak , chwilę pogadaliśmy i Wojtek twierdził ,że IC Kondo są jak dla niego neutralne tzn. nic nie dodają i nic nie ujmują.

Ale wg. niego najlepiej spasowane są z ich własnymi konstrukcjami.

Co jest zrozumiałe.

Podobno konstruktor tak stroił sprzęt aby grał optymalnie z rodzimymi kablami.

Ale kable AC są kiepskie i Wojtek sam to dzisiaj usłyszał u mnie jak grały Kagury na miedziakach Kubali ;)

Wpięliśmy również samo srebro jako IC i wg. mnie było gorzej tzn. bas schodził wyraźnie niżej ale był troszkę za bardzo rozlazły i lekko rozjaśniło się tło (było trochę za ostro).

Myślę ,że tutaj chodzi o braki w zrównoważeniu wszystkich pasm przez co wydaje sie ,że góra jest za bardzo wyeksponowana.

Może topowe Siltechy (które są bardziej dociążone) były by lepsze .

Trzeba spróbować samemu.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Czyli w jakim zestawie okablowania Kagury zagrały NAJlepiej?

PRE - AC SIltech Double Crown

DAC - AC SIltech Double Crown

Transport - AC Siltech Ruby Mountain II

Kagura - AC Kubala Sosna Elation

IC MIT Oracle MA-X SHD i Kondo

Głośnikowe MIT Oracle MA-X

Przy czym nie zmienialiśmy kabli głośnikowych na inne ale po wielu próbach z wieloma konstrukcjami MIT-y najbardziej mi podchodzą.

Tak było u mnie ale u Ciebie może być pewnie zupełnie inaczej.

Wojtek sam był pod wrażeniem i nie ukrywał tego , że był zaskoczony , że Focale mogą tak ładnie zagrać (nie jest fanem Focala).

Słuchaliśmy kilku różnych płyt i rodzajów muzyki ( w tym płyty przywiezione przez Wojtka) ale dla mnie Peter Janson i jego gitara klasyczna wypadła rewelacyjnie.

Miało się wrażenie , że facet siedzi w pokoju przed nami na krześle i gra ;)

Również wokale wypadają b. ładnie i naturalnie ale z tego Kondo przecież słynie w świecie.

Fajnie, dzięki za rozpiskę. Wygląda na to, że było dużo okablowania dociążającego brzmienie (MITy i K-S). To jednak jest wyjście poza pewien stereotyp, że jak Kondo - to srebro.

PRE - AC SIltech Double Crown

DAC - AC SIltech Double Crown

Transport - AC Siltech Ruby Mountain II

Kagura - AC Kubala Sosna Elation

IC MIT Oracle MA-X SHD i Kondo

Głośnikowe MIT Oracle MA-X

Przy czym nie zmienialiśmy kabli głośnikowych na inne ale po wielu próbach z wieloma konstrukcjami MIT-y najbardziej mi podchodzą.

Tak było u mnie ale u Ciebie może być pewnie zupełnie inaczej.

Wojtek sam był pod wrażeniem i nie ukrywał tego , że był zaskoczony , że Focale mogą tak ładnie zagrać (nie jest fanem Focala).

Słuchaliśmy kilku różnych płyt i rodzajów muzyki ( w tym płyty przywiezione przez Wojtka) ale dla mnie Peter Janson i jego gitara klasyczna wypadła rewelacyjnie.

Miało się wrażenie , że facet siedzi w pokoju przed nami na krześle i gra ;)

Również wokale wypadają b. ładnie i naturalnie ale z tego Kondo przecież słynie w świecie.

Ładne zestawienie ..............Siltecha się zrobiło.

Może by podpasowały monobloki Siltech Signature SE Tube Amplifier?

W HOLANDII są do wzięcia za 48000 euro-warto posłuchać-nawet nie wiem na jakiej lampie są,ale wydanie 200000 pln powinno coś zapewnić.

Zadaje sobie i Tobie Jarku pytanie...........czy za mniejsze pieniądze w/g Ciebie nie może świetnie zagrać z Utopiami Stella?

Mam na uwadze oczywiście tylko monobloki.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Zadaje sobie i Tobie Jarku pytanie...........czy za mniejsze pieniądze w/g Ciebie nie może świetnie zagrać z Utopiami Stella?

Mam na uwadze oczywiście tylko monobloki.

Tego nie wiem ale pewnie można zagrać dobrze na wielu innych konstrukcjach (monoblokach).

Jak powszechnie wiadomo podobno cena nie ma znaczenia i nie gwarantuje dobrego dźwieku.

Sam tego doświadczyłem na kilku przykładach.

Jednak w przypadku Kondo czy Tenora trudno nie odnieść wrażenia ,że ich cena (choć abstrakcyjnie wysoka) ma przełożenie na dźwięk.

Ale pisać można wiele.

Najlepiej posłuchać samemu i ocenić potencjał tych urządzeń.

Ja jestem otwarty na różne propozycje sprzętowe i nie mam żadnych preferencji dot. marki czy kraju pochodzenia a jedynym warunkiem jest to ,że musi to być sprzęt zbudowany w oparciu o lampę.

U Jarka pewnie zagrało lepiej niż u mnie, bo miał lampy NOS w Kagurach a ja tylko te zwyklaki i u mnie grało to za jasno.

Robic odsluchy tak drogiego sprzetu jak Kondo i nie przygotowac sie lampowo to juz beznadzieja!jak potem mozna cos napisac realnego i konkretnego o tym wzm lampowym jak nie miales dobrych i znanych lamp.Lampy to 50% sukcesu w wzm lampowym,szkoda bylo tobie dawac ten sprzet,lepiej by to sprawdzil SA.

Ciekawe jak ty cokolwiek możesz pisać o sprzęcie audio skoro nie masz i nie miałeś w zasadzie żadnego. Sprzet miałem z fabrycznymi, powtarzalnymi lampami, które przewiduje producent. Opisywanie go na lampach NOS jest bez sensu bo moźliwość kupienia kolejnego, identycznego zestawu lamp NOS, grającego tak samo jest praktycznie niemożliwe. A ty skąd wiesz jak ważne są dobre lampy skoro takich nie masz?

Mirek, przesadzasz.

Dystrybutor udostępnia sprzęt komu chce, przede wszystkim osobom, które potencjalnie stać na zakup danego urządzenia.

Co miał niby Sly zrobić? Kupić sobie za wczasu komplet NOSów?

Opisał sprzęt w takiej konfiguracji w jakiej otrzymał i chwała mu za to.

Ciesz się, że możesz tu poczytać cokolwiek o urządzeniach, które są obecnie top of the top i poszerzyć swoje horyzonty.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.