Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Urządzenia spina się poprzez LAN, tak jak komputer i router, albo komputer i drukarke sieciową, albo dwa komputery w domu, albo komputer i NAS. Jak to pójdzie po wifi, to nie wiem, ale nie widzę technicznych przeszkód.

Ale komp przecież nie ma wyjścia RJ45 a Merging Dac chyba nie ma WiFi.

Dlatego musisz mieć przejściówkę .

Nie wiem może coś źle napisałem ?

Ale komp przecież nie ma wyjścia RJ45

Zawsze mają, choć czasem faktycznie na przejściówce, bo złącze RJ45 jest dla najcieńszych obudów zbyt duże. Ale to standardowe akcesoria producenta. Niemniej jak już będziesz miał gdzie wetknąć kabel, to dugi koniec do Merginga i gotowe.

Możesz też wetknąć merginga do routera wifi: wszystkie mają oprócz wifi kilka wejść RJ45. Przejściówkę jeśli jest faktycznie potrzebna miałbym jednak pod ręką, bo jak to będzie po wifi, to nigdy pewności nie ma.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Ale komp przecież nie ma wyjścia RJ45

Jak nie ma jak ma u mnie np. w lapku trzecie gniazdo z lewej strony klawiatury za HDMI.

Jarek schyl się i popatrz; nie wzywaj serwisu ;)

Wesołych Świat

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Jak nie ma jak ma u mnie np. w lapku trzecie gniazdo z lewej strony klawiatury za HDMI.

Jarek schyl się i popatrz; nie wzywaj serwisu ;)

Wesołych Świat

To jest Apple: ma tylko Thunderbolt :) Trzeba kupić przejściówkę za standardową dla Apple cenę 120 PLN. Też mam Appla i tych różnych przejściówek to mi się już całe podełko wala (każda po 120 PLN)

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Przejściówkę jeśli jest faktycznie potrzebna miałbym jednak pod ręką, bo jak to będzie po wifi, to nigdy pewności nie ma.

Z tym WiFi nie wpędzaj Jarka w koszta bo znów zacznie szukać full wypas routerów WiFi a można wszystko to załatwić np. w ramach Dante TM który jest standardem PRO przeznaczonym do studiów nagraniowych i takich tam :D

Jarek zacznij najpierw od studiowania tego :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a później wejdź na ich stronę:

Ukryta Zawartość

Coś sobie tam dla siebie dokombinujesz i będziesz miał na prawdę super granie!

Rafaell ale ja nie mam "lapka" , ja mam Apple ;)

Kurde rozumiem, samo zło ;)

To jest Apple: ma tylko Thunderbolt :) Trzeba kupić przejściówkę za standardową dla Apple cenę 120 PLN.

Jarek już wydał tyle kasy na audio że te 120 zeta dla pazernego Apple przeleje jego czarę goryczy ;)

są Chińskie zamienniki za 1/5 ceny robione w tej samej fabryce co dla apple , wystarczy poszukać :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z tym WiFi nie wpędzaj Jarka w koszta bo znów zacznie szukać full wypas routerów WiFi a można wszystko to załatwić np. w ramach Dante TM który jest standardem PRO przeznaczonym do studiów nagraniowych i takich tam :D

Jarek zacznij najpierw od studiowania tego :

Ukryta Zawartość

a później wejdź na ich stronę:

Ukryta Zawartość

Coś sobie tam dla siebie dokombinujesz i będziesz miał na prawdę super granie!

Kurde rozumiem, samo zło ;)

Jarek już wydał tyle kasy na audio że te 120 zeta dla pazernego Apple przeleje jego czarę goryczy ;)

są Chińskie zamienniki za 1/5 ceny robione w tej samej fabryce co dla apple , wystarczy poszukać :)

Nie wprowadzaj zamieszania. :)

Dante, przynajmniej w tej chwili nie jest protokołem nastawionym na maksymalną jakość. Bardziej na funkcjonalność i łatwość obsługi związaną głównie z łatwą integracją stref i źródeł dźwięku, produkcją i post- produkcją, głównie stage'ową i broadcastingową. Ograniczeniem teoretycznym jest tu 24/192, i chyba kilka urządzęń ma taki potencjał. W praktyce część urządzeń pracuje do 24/96, zdecydowana większość raczej do 24/48. Do tych zastoswań więcej i tak nie jest potrzebne.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Uwaga! Mam aktualnie na "sprzedaż"... następujące myśli na potrzeby audiofilii i muzyki:

-Nauczył się Pan czegoś od publiczności?-Tak, aby ją ignorować tak bardzo, jak to tylko możliwe. J. Zorn

Ograniczeniem teoretycznym jest tu 24/192

Ja tam nie zauważam przez to 24/192 jakiś specjalnych ograniczeń, napisz lepiej na jakich kolumnach z jakim wzmacniaczem i u kogo można to zauważyć :)

....napisz lepiej na jakich kolumnach z jakim wzmacniaczem i u kogo można to zauważyć :)

Z pewnością nie na koncertach i w hotelach, na stadionach, lotniskach, w kościołach, urzędach i uniwersytetach, gdzie głównie jest instalowany. :)

Uwaga! Mam aktualnie na "sprzedaż"... następujące myśli na potrzeby audiofilii i muzyki:

-Nauczył się Pan czegoś od publiczności?-Tak, aby ją ignorować tak bardzo, jak to tylko możliwe. J. Zorn

Z pewnością nie na koncertach i w hotelach, na stadionach, lotniskach, w kościołach, urzędach i uniwersytetach, gdzie głównie jest instalowany. :)

Jak bym tego w studio nie słuchał to nie był bym takim entuzjastą tego rozwiązania :)

Piszę o odsłuchu podczas nagrywania, zarąbiście to brzmi nim później pójdzie do produkcji gdzie......to ...wiesz co :)

W poniedziałek podmienię.

tak sie zastanawiam jak goście z taką kasą (dcs) zrobili taką z dup...y aplikacje ?

ja przy budżecie 0,1% ich zrobiłem ładniejszą i działająca dużo szybciej ,nawet z wsparciem online update tidal etc

Ukryta Zawartość

W poniedziałek podmienię.

A pamietaj sprawdzi bez zegara według mnie grało to mniej ostro

Ukryta Zawartość

To faktycznie raczej niemożliwe.

Czy na Aurenderze można ustawiać wielkość bufora czy latencji? Słychać zmiany?

Wielkość buforow podobno dziala na potencję....jest wprost proporcjonalna do ich wielkości tzn. rośnie)).........ale bez przesadyzmu Panowie.

Ale nie zagrał lepiej niż to co mam, dlatego zamiana Gryphona na tego Rossiniego nie miałaby sensu.

Przeciez rozdzielczosc Kaliope i Rossiniego to jak 100:1 z korzyscia dla Rossiniego oczywiscie ma sie rozumiec, oj Sly30 i Ty tego taki wielki audiofil nie slyszysz? :D Mi wystarczyla wystawa w obu przypadkach. ;)

Powiem więcej ... Vivaldi z płyty grał słabiej niż Rossini po ethernecie.

Chociaż ja mam teraz inny kabel AC podłączony do Dac-a więc nie do końca jest to miarodajne.

Brakuje jednak tak jak w Vivaldim nieco masy w dźwięku i blasku szczególnie przy niskich poziomach wzmocnienia.

Czyli jednak dobrze slyszalem...

Jak na razie najlepsza prezentacja plików jaką słyszałem choć Metronome C8+ i Calypso gra jednak wyraźnie lepiej.

Mozesz rozwinac ta wypowiedz, opisac co jest lepsze?

Jasne, jak zawsze masz rację. MIałem oba sprzęty u siebie i mogłem porównać. Opisałem w swoim wątku, więc nie będę powtarzał. Finalnie Gryphon podoba mi się bardziej. Ma więcej smaczków w tle, jest bardziej soczysty i gęsty, a dCS trochę wyjałowiony. Gdyby dCS zagrał lepiej to już by u mnie stał.

Ma więcej smaczków w tle, jest bardziej soczysty i gęsty, a dCS trochę wyjałowiony.

Co do tego ze jest troche wyjalowiony, to sie zgodze, nawet w porownaniu z Kaliope. Co do smaczkow jak i soczystosci to nie bardzo sie zgodze, Kaliope ma tania soczystosc jak i gestosc to jest dzwiek tanich klockow, takie efekty dosc latwo uzyskac.

Smaczki to tez wioska, to nie jest rozdzielczosc tylko analitycznosc. Rossini pokazuje klase w szczegolnosci na klasyce widac ze barwowo jest bardzo wierny z natura i tam sa wlasnie prawdziwe smaczki. Jak na moje ucho nikt nie zrobil lepszej barwy niz dcs w Rossinimi, chociaz fakt, jest w barwie tez duzo suchosci i wyjalowienia. Byc moze C8+ z napedem CD jaki ma Jarek, gra lepiej niz Rossini, nie wiem, nie slyszalem, slyszlem C8+ tylko z ich napedem plikowym, a ten nie bardzo jak wiadomo gra.

Kolejny raz przekonuje sie, ze Jarek dobrze slyszy, jest obiektywny w swej subiektywnosci jak i i jest to co pisze wielokrotnie bardzo zgodne z tym co uwazam na temat grania wielu sprzetow.

Czytajcie wpisy Jarka! POLECAM!

Taka mala wazelinka, ale wiecie ze pisze to co mysle. ;)

Pozdr Stasiop

A moze Rossini jako transport po AES, podmienic na chwile z Calipso? Moze granie z plikow bedzie lepsze z Metronome.

Ja bym bardziej sprobowal podlaczyc naped CD Metronoma pod Rossniniego i posluchac, uwazam ze moze byc duze zaskoczenie na plus.

Ja proponuje czytać "tylko" naszego forumowego pseudo - branżystę "audiofila - jutubera - showmena - oglądacza wystawowego" Stasiop'a ... wtedy będzie obiektywna prawda. Dawno go nie było i cholera znowu wypłynął przed Świętami ze swoimi mądrościami ... też Cię pozdrawiam Stasinku :(

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

No tak, obiektywizm i pisanie prawdy nie jest na tym forum w cenie!

A ja powiem krotko, chcecie najlepsze zrodlo do plikow w bardzo rozsadnej cenie?

KUPCIE DCS ROSINI

Stasiop, jaki obiektywizm, nic nie slyszales poza wystawa, a madrzysz sie jakbys wszystkie rozumy pozjadal, czy ty jestes niereformowalny?

I nie wprowadzaj ludzi w blad

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Stasiop, jaki obiektywizm, nic nie slyszales poza wystawa, a madrzysz sie jakbys wszystkie rozumy pozjadal, czy ty jestes niereformowalny?

Rossinniego i owszem sluchalem tylko na wystawie, ale poslucham go sam na sam w styczniu. To co slyszalem wystarczy aby powiedziec z bardzo malym bledem, ze to najlepszy dzwiek zrodla cyfrowego jaki slyszalem w zyciu.

Posluchaj a sam sie przekonasz.;)

I nie wprowadzaj ludzi w blad

Chyba zartujesz...:) od wprowadzania ludzi w blad i naganiania na szmelcowate sprzetu jest tutaj wielu innych kolegow ;)

Ja pisze to co slysze. ;)

No tak, obiektywizm i pisanie prawdy nie jest na tym forum w cenie!

A ja powiem krotko, chcecie najlepsze zrodlo do plikow w bardzo rozsadnej cenie?

KUPCIE DCS ROSINI

Kupimy Stasinku, kupimy... :-))

Posluchaj a sam sie przekonasz.;)

A ja posłuchałem i się nie przekonałem. Owszem to bardzo dobry DAC, ale jeden z wielu bardzo dobrych.

Kupimy Stasinku, kupimy... :-))

Sly brawo! W koncu uslyszales, a ja juz stracilem nadzieje ;)

A ja posłuchałem i się nie przekonałem. Owszem to bardzo dobry DAC, ale jeden z wielu bardzo dobrych.

Bzdura, jest wybitny! Sa trzy wybitne zrodla na rynku: Vivaldi, Rossini i C8+, reszta to sporo nizsza polka.

Panowie jak już ustalicie , który dac jest najlepszy na świecie to napiszcie proszę.

Oszczędzę sporo czasu i energii na szukanie.

A moze Rossini jako transport po AES, podmienic na chwile z Calipso? Moze granie z plikow bedzie lepsze z Metronome.

No i chyba dupa bo o ile się nie mylę Rossini nie ma wyjścia cyfrowego ;(

Panowie jak już ustalicie , który dac jest najlepszy na świecie to napiszcie proszę.

'Najlepsze' dwa DAC-i to ma sie rozumiec jest Kaliop z Lampizatorem ex aequo. :D

Sly brawo! W koncu uslyszales, a ja juz stracilem nadzieje ;)

Bzdura, jest wybitny! Sa trzy wybitne zrodla na rynku: Vivaldi, Rossini i C8+, reszta to sporo nizsza polka.

stasiop enough pls

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.