Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

W mojej ocenie oznaczenie "Branża" jest właśnie bardzo fair i uczciwe w stosunku do innych użytkowników forum. Ja się cieszę, że jest taka możliwość.

Przecież ci ludzie są wśród nas, interesują się tematyką i mają prawo zabierać głos na forum.

Gdy są oznaczeni, to wiadomo, kto jest związany zawodowo z audio.

Na zagranicznych forach też jest to praktykowane z dopiskiem "dealer disclamer".

Już kategoria "branża" jest dziwactwem. No bo przecież jak można poważnie traktować wpisy takich osób? Przecież nie można traktować ich wiarygodnie.

jasne - idąc tym tokiem rozumowania - każdy recenzent to konfabulant, sprzedawca to złodziej a producent - oszust. Zabronić recenzowania, linkowanie karać dożywotnim banem. :) Forum jest takie - jakie przyjęło zasady. Wszystko zależy jak się ludzie umówią, na co zezwalają a na co przymykają oko. Nie zawsze jest sposób by zweryfikować: kto mija się z prawdą - bo nie wie, choć myśli że wie, a kto robi to świadomie, z premedytacją. Nawet jeśli robi to we własnym interesie - w tym też nie ma nic zdrożnego z samej zasady. Na świecie mało jest czystych altruistów. Raczej należą do wyjątków. Tego akurat nie zmienisz

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Cir mój misiaczku specjalnie dla Ciebie ustawię sobie branża boś stał się strasznie mądry po zostaniu moderatorem (woda sodowa). Ja nigdy nie ukrywałem, że jedyne co mam wspólnego z firmami audio to akustyka, którą traktuję głównie jako hobby. Jakbyś dobrze popytał kogo trzeba to byś wiedział z czego żyję.

Na forum występuję prywatnie i nie prowadzę żadnej sprzedaży produktów powiązanych ze mną firm. Jednak aby ukoić Twe skołatane nerwy jestem cały niebieski )

Cir mój misiaczku specjalnie dla Ciebie ustawię sobie branża boś stał się strasznie mądry po zostaniu moderatorem (woda sodowa). Ja nigdy nie ukrywałem, że jedyne co mam wspólnego z firmami audio to akustyka, którą traktuję głównie jako hobby. Jakbyś dobrze popytał kogo trzeba to byś wiedział z czego żyję.

Na forum występuję prywatnie i nie prowadzę żadnej sprzedaży produktów powiązanych ze mną firm. Jednak aby ukoić Twe skołatane nerwy jestem cały niebieski )

Szymonku temat twojej branzy wraca na tym forum jak bumerang od lat ,ciagle powtarzasz to samo - ostatnie zgloszenie w tym temacie dostałem dwa dni temu jak sie pojawiłeś

nie mój problem czy ta firma to twoje hobby czy nie , moderacja dostaje link z oficjalnej strony tej firmy i ciebie z nazwiska

w temacie wody sodowej -wystarczy do mnie nie pisać i nie mamy dalszej przyjemności rozmowy ze sobą

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Panowie.

Nie tak dalej jak dzisiaj rano podobna dyskusja nagrodzona zostala banami moderacji i kasacja wpisow.

Mam zasadnicze pytanie czy ten watek stal sie jakas publiczna toaleta gdzie kazdy moze sobie wejsc i ulzyc ?

Korcilo mnie pare razy , zeby zabrac glos w sprawie tej niezbyt budujacej wymiany zdan , ale mysle , ze w tym przypadku jest tak jak z haslem modernizmu - mniej znaczy lepiej.

No to dam glos zgodnie z wola Jarka w okolicach 11-12 sierpnia po odsluchu C8 DAC w zestawie z S 10 i W 20 .

Prosze kolegow o automoderacje, zeby watek dotrwal do tego czasu:)

Konto w trakcie usuwania

Wszystko wskazuje na to ze w Metronome C8 siedzi 4 przetworniki Sabre a to oznaczaloby ze pomiarowo Dac C8 jest w stanie byc nawet lepszy niz caly set Vivaldiego ;) Nie jest to pewna informacja bo niestety zdjec C8 brak, ale bardzo prawdopodobna...no chyba ze Jarek wezmie srubokret odkreci i porobi kilka zdjec ? ;)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Dystrybutor mowil mi , ze te kosci nie sa opisane.

Poprosilem dystrybutora i on napisal wczoraj do fabryki z prosba o wyjasnienie.

Niestety osoba najbardziej kompetentna w tej sprawie jest tymczasowo na urlopie wiec kontakt jest utrudniony.

Ale , ze francuzi kontaktowali sie rowniez ze mna bezposrednio (ich akcent w jezyku angielskim jest czarujacy) sprobuje dopytac tez osobiscie.

Nawiasem mowiac co by tam nie siedzialo Metronome gra tak jak mi sie podoba czyli barwa lampy ;)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Korcilo mnie pare razy , zeby zabrac glos w sprawie tej niezbyt budujacej wymiany zdan , ale mysle , ze w tym przypadku jest tak jak z haslem modernizmu - mniej znaczy lepiej.

No to dam glos zgodnie z wola Jarka w okolicach 11-12 sierpnia po odsluchu C8 DAC w zestawie z S 10 i W 20 .

Prosze kolegow o automoderacje, zeby watek dotrwal do tego czasu:)

Mariusz nie przejmuj sie u mnie 33 stopnie w cieniu i pękla kolejna butelczyna wina Sassicaia .

Wiec swiat nie jest taki zly jak to na forum moglo by sie wydawac ;)

Cir opisz lepiej jak zostałeś moderatorem bo na pewno nie z racji doświadczenia w branży audio. Widzisz ja nikogo poklepywać po pleckach nie muszę i Twoje charakterystyczne "Polak Polakowi Polakiem" na mnie nie działa.

Zapomniałeś, że główną cnotą moderacji ma być BEZSTRONNOŚĆ! Wiele jednak wody musi jeszcze upłynąć, abyś to pojął. Ja już spotkałem na swej drodze wielu takich Cirusiów i wiem jak skończyli.

Jeżeli chcesz być pomocnym moderatorem to włącz wreszcie ten znaczek branża zwykła lub alkoholowa a nawet UWAGA KOSMITA bo mi to wszystko lotto. Wchodzę tu dla zabawy i porozmawiać z normalną częścią użytkowników.

Przepraszam Cię Jarku za off ale wymagało to wyjaśnienia.

Nie mam fotki. Ale słyszałem tylko że ktoś odkręcał i sam pytał dystrybutora co tam może siedzieć bo opisane nie jest.

Lampizator też zaciera ślady :) Wstydzą się kostki?

Jak można zmodyfikować kość przetwornika? Przecież to siedzi w jednym układzie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-874-0-93290500-1375460814.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wystarcz poczytać na stronce Metronome o C8, gdzie podane są parametry upsamplera :

• Sample rate converter :
    Dynamic range capacity : 175dB
    Distortion + noise : -140dB
    Internal processing : 32 bit

a potem rzucić okiem na pierwszą stronę karty katalogowej CS8421.

Wystarcz poczytać na stronce Metronome o C8, gdzie podane są parametry upsamplera :

Sample rate converter :

Dynamic range capacity : 175dB

Distortion + noise : -140dB

Internal processing : 32 bit

a potem rzucić okiem na pierwszą stronę karty katalogowej CS8421.

wow Sherlock Holmes :) kolejka !

Tak czyli to Sabre raczej nie jest. CS8421 to taki bardzo sredni upsamapler i regenerator, bawilem sie nim juz dosc dawno, zadna rewelacja

No a podawanie parametrow calego DAC-a jako parametry up-samplera to mocne przegiecie faktow! ;)

Duzy minus dla firmy Metronome za zwyczjne nie zgodne z prawda zawyzanie mocno parametrow.

Jak można zmodyfikować kość przetwornika? Przecież to siedzi w jednym układzie:

Być może nie można.Tak sobie gdybałem. Często firmy zamawiają różne elementy pod własne "widzi mi się".

Być może nie można.Tak sobie gdybałem. Często firmy zamawiają różne elementy pod własne "widzi mi się".

Chyba raczej chodzi o modyfikację analogowej części wyjściowej ale specem to ja w tym nie jestem. Stasiop co w tym można zmodyfikować?

Stasiop co w tym można zmodyfikować?

Mozna dopisac kilka instrukcji do scalaka :D wielka mi modyfikacja :D Firmy w ten sposob podnosza swoj prestiz dla lamerskiej czesci swiata audio...Zreszta ciezko powiedziec o jaka modyfikacje chodzi zazwyczaj to jest robienie burzy w szklance wody.

Mozna dopisac kilka instrukcji do scalaka :D wielka mi modyfikacja :D Firmy w ten sposob podnosza swoj prestiz dla lamerskiej czesci swiata audio...

Dziękujemy za wyjaśnienie.

No to mnie zmartwiles Stasiu.

Wynika z tego , ze pomiarowo ten sprzet nie ma prawa dobrze zagrac ;)

Popełnię sepuku z łuku ;(

Nic jeszcze nie wiadomo za bardzo, trzeba byloby znac calosc konstrukcji ;) ale ten CS8421 to z pewnoscia to nie ma najmniejszego startu do upsamplera w Vivaldim

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Nic jeszcze nie wiadomo za bardzo, trzeba byloby znac calosc konstrukcji ;) ale ten CS8421 to z pewnoscia to nie ma najmniejszego startu do upsamplera w Vivaldim

Kurcze, Stasiu a ja taki "gupi" bylem i myslalem , ze wystarczy posluchac.

Znalazłem świetną stronę związaną z tematyką audio. Wiecie kto ją prowadzi? Świetnie napisane teksty, chętnie poczytam więcej. Nie wiem tylko dlaczego nie da się wkleić linku. Nazywa się soundrebels kropka com. Czy mogę prosić o wyjaśnienia dlaczego nie można wklejać linków, może naczelny Cir się wreszcie popisze i to naprawi.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.