Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

A topowy Acro 9500 to cenowa popierdolka przy topowych Siltechach.

Podejrzewam ,że nie tylko cenowa.... ;)

Ale podobno polski dealer ma te cudowne i w Polsce tak szeroko rozreklamowane kable Acrolink więc w końcu będę mógł się "nausznie" przekonać.

Już gdzieś wcześniej czytałem o innym cudownym kablu , który czyni cuda i jest nie do pobicia.

A był nim podobno Argento.

Jedno co mogę o tym kablu powiedzieć , że to na prawdę wspaniała reklama.

Z resztą jest już dużo gorzej żeby nie powiedzieć beznadziejnie.

Poza tym ty Mariusz słuchałeś Siltecha przez 15. min i może dlatego wydawało się tobie to co opisujesz.

Dużo zależy również od tego do czego go podłączyłeś

Już wcześniej pisałem do czego moim zdaniem te kable się nadają.

Oby to samo nie było z tym Acrolinkiem.

Ale jest u dealera i na 100% wezmę i 9300 i 9500 na odsłuch.

"поживем - увидим" ;)

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Nie do końca.

Ja słuchałem cztery razy,całego kompletu także,ani razu mi się portfel nie otworzył :).

I właśnie za to m.in. tak cenie opinie Stefana-nigdy nie ma lipy,pada:sprawdzam! i wszystko jest jasne.Żadnego chrzanienia typu słuchałem tam lub tu.Do tego powszechna wiedza czego i na czym słucha i ja mam obraz całości.

Jarek nic osobistego:)

Teź cenie Stefana.....a nawet jestem jego....ste...FANEM.

Co do opinii Jarka o kablach AC to jednak w każdym systemie jest inaczej. U Mnie Argento FMR to jeden z najlepszych kabli AC.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

I właśnie za to m.in. tak cenie opinie Stefana-nigdy nie ma lipy,pada:sprawdzam! i wszystko jest jasne.Żadnego chrzanienia typu słuchałem tam lub tu.Do tego powszechna wiedza czego i na czym słucha i ja mam obraz całości.

Jarek nic osobistego:)

Dla każdego coś miłego ;)

Ja opisuję tylko to co słyszałem u siebie w swoim systemie.

I uważam ,że jak dla mnie jest to w miarę miarodajne - przynajmniej dla mnie.

Jak kończy się słuchanie czegoś w innych systemach miałeś ostatnio przykład na temat wrażeń ludzi z ostatniego AS.

Jeden dał by się pociąć ,że to co słyszał to dżwięk najlepszy na świecie a inny wręcz odwrotnie.

Dlatego z opiniami jest jak z wyborami : nie ważne kto na kogo głosował, ważne jest kto liczył głosy ;)

pozdrawiam

jamówię sly30

Panowie,dziękuję za dobre słowo ;).

Wystarczy,bo zaraz mnie Jarek stąd przegoni :).

Najważniejsze.by wszyscy byli zadowoleni.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Dla każdego coś miłego ;)

Ja opisuję tylko to co słyszałem u siebie w swoim systemie.

I uważam ,że jak dla mnie jest to w miarę miarodajne - przynajmniej dla mnie.

Jak kończy się słuchanie czegoś w innych systemach miałeś ostatnio przykład na temat wrażeń ludzi z ostatniego AS.

Jeden dał by się pociąć ,że to co słyszał to dżwięk najlepszy na świecie a inny wręcz odwrotnie.

Dlatego z opiniami jest jak z wyborami : nie ważne kto na kogo głosował, ważne jest kto liczył głosy ;)

pozdrawiam

Jarek byłbym ostatnim burakiem gdybym negował Twoje doświadczenia.Ja tylko odnoszę się do tego,że budowanie wiarygodności na tak kruchym lodzie jak to forum to proces,często karkołomny,ale i tu na szczęście są ludzie, dzięki którym coś można i dla mnie Stefek taki właśnie jest!Znam go jeszcze z innego portalu i wiem ,że nie nigdy nie pieprzy!

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Wystarczy,bo zaraz mnie Jarek stąd przegoni :).

Ja nie jestem Staszek.

Nie bój żaby ;)

Dopóki dyskusja trzyma poziom i wymieniamy się swoimi spostrzeżeniami na temat sprzętów bez personalnych wycieczek i zwykłej chamówy ( co jest już tradycją na tym forum) każda opinia jest mile widziana.

Ja nie jestem Staszek.

Nie bój żaby ;)

Jak to mówią:

Żaba w wodzie,nie ubodzie :).

Nie wiedziałem,że Staszek tak przegania.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Ja nie jestem Staszek.

Nie bój żaby ;)

Dopóki dyskusja trzyma poziom i wymieniamy się swoimi spostrzeżeniami na temat sprzętów bez personalnych wycieczek i zwykłej chamówy ( co jest już tradycją na tym forum) każda opinia jest mile widziana.

To fakt!:)

Jarek,

Musza byc tacy audiofile jak Ty, inaczej Siltech by zbanczyl:)

Na szczescie mnie jego urok nie bierze, moge sluchac godzinami i nic.

Poslucham 15 min Acrolinka i wiem , ze to jest to:)

Konto w trakcie usuwania

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Poslucham 15 min Acrolinka i wiem , ze to jest to:)

Mariusz, ty to masz słuch i to w twoim wieku !

No,no ..... o resztę to nawet boję się zapytać ;)

Lepiej nie pytać.Po co się załamać... :-)...a już tak na serio akurat w tym temacie podzielam pogląd marslo i uważam, że Arcolinki są super.

Wiadomo, że nie do wszystkiego i nie zawsze ale tak jest z wszystkimi kablami.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Lepiej nie pytać.Po co się załamać... :-)...a już tak na serio akurat w tym temacie podzielam pogląd marslo i uważam, że Arcolinki są super.

Wiadomo, że nie do wszystkiego i nie zawsze ale tak jest z wszystkimi kablami.

"Się okaże" ;)

Nie chcę się wypowiadać bo muszę ich posłuchać u siebie.

W przeszłości już kilka rzeczy miało gwarantować opad szczeny.

Ale ja mam twardą szczękę i jakoś ciężko mi czasami opada ;)

Myślę, że to inna kwestia.Ty lubisz jasne brzmienie i do tego wiele uznanych sprzętów nie pasuje.

Przypuszczam że Acrolink 9300 może tobie bardziej przypasować niż znacznie ciemniejszy 9500.

I tak cud że spodobały się tobie Anacondy Z-Tron bo na początku też pisałeś że takie, siakie i owakie a jednak po czasie okazało się, że do końcówek są najlepsze.A to są generalnie ciemne kable ale możliwe że w zestawieniu z jasnymi Siltechami tobie przypasowały.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

I tak cud że spodobały się tobie Anacondy Z-Tron bo na początku też pisałeś że takie, siakie i owakie a jednak po czasie okazało się, że do końcówek są najlepsze.A to są generalnie ciemne kable ale możliwe że w zestawieniu z jasnymi Siltechami tobie przypasowały.

Dokładnie tak było/jest.

Wszystkie kable , które miałem pożyczałem po kilka szt.

Próbowałem u siebie różnych konfiguracji i tak jak wcześniej pisałem Anacondy Z-Tron powędrowały ostatecznie do końcówek mocy.

Do żródła i pre nie nadawały się kompletnie bo następowała degradacja dżwięku tzn. przebasowanie i dziwne wyostrzenia na wysokich tonach.

Generalnie jak ktoś już wcześniej napisał było " bum,bum,bum...".

Ale do końcówek sprawdziły się fantastycznie i porównywalnie do Synergistic-a choć subiektywnie nieco lepiej.

To samo tyczy się innych kabli w tym Siltecha.

Miałem podpięte Siltechy do wszystkich elementów toru włącznie z listwą zasilającą.

Stereofonia, czystość dżwięku, wybrzmiewanie vocali i instrumentów najlepsze jakie słyszałem (opinia moja zbieżna z opinią kilku innych osób , które tego słuchały).

Minus to odchudzenie dżwięku na średnicy choć nie aż tak wielkie.

Tak więc kompromisem i najlepszą konfiguracją dla mnie pozostało połączenie zalet obydwu kabli i pozostawienie Silecha do pre,dac , żródła i listwy a do końcówek powędrowały Anacondy.

I jak na razie w połączeniu z IC i głośnikowymi MIT-a jest jak dla mnie to optymalne rozwiązanie.

Nie zgodzę się z twoją opinią ,że T+A gra jakoś nadzwyczajnie jasno.

Gdyby tak było to właśnie Anaconda a nie Siltech powinien pozostać w pre czy żródle. A tak się nie stało.

Ponadto Siltech wcale nie rozjaśnia dżwięku jak typowy srebrny kabel.

Tutaj chodzi raczej o niespotykaną czystość przekazu i przepiękne odwzorowanie poszczególnych dżwięków.

Piszę oczywiście o kablach Double Crown i Ruby Mountain.

Oczywiście każdy oczekuje zadowolenia z dżwięku takiego jaki wydaje się dla jego własnego ucha najlepszy.

Poza tym aby ocenić jak konkretne kable grają trzeba posłuchać (tak jak wszystkiego innego) przez dłuższy czas ich u siebie w systemie a nie gdzieś u kogoś w przypadkowej konfiguracji.

Ale oczywiście mogę się mylić i może wystarczy youtube ;)

A kto to pozbywa się to to:-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To znajomego, który wchodzi teraz w poważny buisness i wyprzedaje sprzęt.

Z tego co wiem to daczek w idealnym stanie. Cena nowego 16800€, czyli 70 tys. Gdyby cena była ok to myśle że warto. Pytał mnie jakiś czas temu i nawet myślałem o nim do drugiego systemu.

To znajomego, który wchodzi teraz w poważny buisness i wyprzedaje sprzęt.

Z tego co wiem to daczek w idealnym stanie. Cena nowego 16800€, czyli 70 tys. Gdyby cena była ok to myśle że warto. Pytał mnie jakiś czas temu i nawet myślałem o nim do drugiego systemu.

To Elbik robi za komisanta? Oczywiście za darmo bo prowizjami się brzydzi, po prostu kolega nie umiał korzystać z internetu i zrobił mu małą przysługę :)
Gość masza1968

(Konto usunięte)

"Nowy 68tys zł. Szanujmy swój czas - proszę bez propozycji typu 1/3 ceny sklepowej."

Skoro jest taki gówniany jak twierdził tu sprzedający to 1/3 ceny sklepowej powinno być pobożnym życzeniem. Po jego tutejszej rekomendacji C8 - góra 20% :)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Potwierdzam , gra na prawdę "do dupy".

I jeszcze ten jitter .... wysoki jak Himalaje.

Więc nie przesadzał bym i dał bym góra wartość jaką otrzyma się w skupie złomu.

W sumie to tylko obudowa jest warta zainteresowania.

W środku to tylko śmieci z wystawki przy fabryce MSB ;)

Panowie dajcie spokój organizatorowi Audio Show. Musi handlować sprzętem aby zapewnić Wam możliwość obejrzenia wyjątkowego wydarzenia...przecież wystawa to żaden interes. Nikogo nie może zatrudnić do pomocy bo zysk marny, sam siedzi po nocach i musi to wszystko ogarnąć. Te dziesiątki pokoi! Sam JEDEN!!!

,,ja jestem jeden, firm 80, a doba ma 24h :("

Ludzie z DIY mu jeszcze zawracają głowę pierdołami i nie może zarobić jak trzeba na wynajętych im pokojach.

Jak nie przestaniecie tej wrogiej działalności wobec kolegi Elberotha to w przyszłym roku nie będzie Audio Show...i co zrobicie?

Mariusz, ty to masz słuch i to w twoim wieku !

No,no ..... o resztę to nawet boję się zapytać ;)

Wiesz, byłem na chrzcinach mojej wnuczki ( już trzecie wnucze ) , to czytałem "as" ale mało odpowiadałem.

Powiem Ci w zaufaniu, ze w audio klocki jestem niezły, ale jak chodzi o reszte to jestem miszcz.

A może byłem ? Już nie pamiętam:)

Konto w trakcie usuwania

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.