Skocz do zawartości
IGNORED

Jakiego programu do odtwarzania używacie

5z0p3n

Rekomendowane odpowiedzi

Foobar ma zalety, których nie mają inne odtwarzacze - możliwość rozszerzania jego funkcjonalności przez dodatkowe pluginy. Ja dla siebie znalazłem wszystko co potrzebuję - żeby wymienić kilka opcji: zdalne sterowanie z tableta (msz. lepsze niż Gizmo), możliwość dowolnego kształtowania interfejsu, możlwość odtwarzania absolutnie każdego formatu plików audio...

Niestety nie odtwarza plików *.mpg :(

Monitor Audio RX8, RX Center, Silver 1; DAC : 8-ch DIYINHK ES9016, XMOS Multichannel; Power AMP : 6-ch TPA3255

zgadza się, ale ja miałem, mam i będę ich miał ich całkiem sporo (radio z SAT) i choć nie są wzorcem jakości to ciężko jest mi się pogodzić z faktem, iż nie mogę ich odtwarzać foobarem.

Monitor Audio RX8, RX Center, Silver 1; DAC : 8-ch DIYINHK ES9016, XMOS Multichannel; Power AMP : 6-ch TPA3255

Ludzie z Arcama okreslili mój problem jako: This noise you are describing relates to file types and bit rate changes from the laptop…..this is not a fault and is not caused by the Rwave.

Dochodzi kolejne pytanie w tym poscie, Jak macie skonfigurowane te playery. Testuje teraz rDAC'a i mam trzaski WASAPI w foobarze nie pomogł. Teraz zwiększam stopniowo Latency Compension w Asio4All ale już trace cierpliwość

Miałem to samo. Nic ci nie da machanie suwakami, zmiany kabelków itp:) Zainstaluj WASAPI wersje 3.1 bądź nowszą (bo już są) , gwarantuje że problemy znikną. Ustaw w foobar stereownik WASAPI EVENT.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Niestety nie odtwarza plików *.mpg :(

mpg to raczej kontener video więc nie dziwota, że foobar nie chce mieć z nim nic do czynienia :-)

Choć czytałem gdzieś, że trwają prace nad zmuszeniem foobara do czytania tych plików.

Kris

Star trekkin' across the universe; Boldly goin' forward, still can't find reverse...

mpg to raczej kontener video więc nie dziwota, że foobar nie chce mieć z nim nic do czynienia :-)

A polemizowałbym. Mpg to kontener, zawierający w sobie audio i video, video, lub audio. Programy radiowe z TV Sat takie są.

Ale to, że trwają prace to cieszy :)

Miałem to samo. Nic ci nie da machanie suwakami, zmiany kabelków itp:) Zainstaluj WASAPI wersje 3.1 bądź nowszą (bo już są) , gwarantuje że problemy znikną. Ustaw w foobar stereownik WASAPI EVENT.

Ukryta Zawartość

I bądż tu mądry. Dalej nic. wersja najnowsza zainstalowana. Bawiłem się tez zmianą priorytetów programów. Nic, Dodam że odtwarzanie przy pomocy innego programu także nie pomaga. Cykanie jest nie do przyjęcia.

Ukryta Zawartość

To mnie zaskoczyłeś teraz...kurde byłem pewien na 100% że to pomoże. Męczyłem się z tym przez prawie rok, też mam rDac-a. Trzaski pojawiały się przy przewijaniu a często też w trakcie normalnego odtwarzania np. w połowie utworu takie pykanie, pomagało tylko danie stop i włączenie od nowa. Przez te akcje przeszedłem na JRivera bo nie było żadnych problemów, jednak tak mnie denerwowała obsługa tego programu...że wróciłem znów do Foobar-a i wyszukałem właśnie WASAPI 3.1 . Jak ręką odjął wcześniejsze problemy. Wywal może aktualnego Foobara, zainstaluj od nowa, zainstaluj WASAPI i może "zatrybi".

Bawiłem się tez zmianą priorytetów programów

Ja bawiłem się i priorytetami, zasilaniem systemowym, buforami, kablami USB i dupa, pomogło to o czym pisałem wyżej.

A foobar nie korzysta z ffmpeg?

Korzysta, do mp3, aac, vorbis.

Sybic, ja jeszcze nie spotkałem żadnego pliku audio *.mpg. Za to spotkałem mnóstwo plików video *.mpg ;) :)

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

Moja obecna konfiguracja czasem sobie "pyknie" przy zmianie utworu, a najczęściej przy skakaniu po linii czasu playera...najwięcej atrakcji miałem przy asio4all...jak to się "rozgrzało" to potrafiło trzeszczeć w trakcie odtwarzanie...czas używania i zmiany utworów nieuchronnie powodował zepsucie poprawnego działania. W końcu wywaliłem dziadostwo i stąd moja konfiguracja...teraz nie mam żadnych podobnych niespodzianek.

Sybic, ja jeszcze nie spotkałem żadnego pliku audio *.mpg. Za to spotkałem mnóstwo plików video *.mpg ;) :)

Jeśli masz tuner SAT i jeśli nagrywasz na nim stacje radiowe, no to właśnie tam są te nieszczęsne mpegi.

Z tunera SAT to nagrywałem w dziewięćdziesiątym którymś roku na minidisca:) Z Wizji TV:). To były czasy...teraz chyba lepiej nagrywać z playerów internetowych na PC.

Jeśli masz tuner SAT i jeśli nagrywasz na nim stacje radiowe, no to właśnie tam są te nieszczęsne mpegi.

Niestety, mój tuner nagrywa wszystko (i programy TV, i programy radiowe) do plików *.trp, czyli radio zapisuje również jako typowy format video.

Ale we właściwościach pliku, w parametrach audio można przeczytać, że np. radio z Cyfry+ jest w formacie mp2.

Ciekawostka: Radio Maryja nagrywa razem z obrazem, również do pliku *.trp

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

Ciekawostka: Radio Maryja nagrywa razem z obrazem, również do pliku *.trp

Wychodzi na to że Rydzyk wysyła tajne informacje:) Zakodowane hipnotyzujące video którego nie widać:):)

I bądż tu mądry. Dalej nic. wersja najnowsza zainstalowana. Bawiłem się tez zmianą priorytetów programów. Nic, Dodam że odtwarzanie przy pomocy innego programu także nie pomaga. Cykanie jest nie do przyjęcia.

Jeśli słuchasz zripowanych płyt i grasz na 16 bit 44,1 KHz to w ustawieniach systemowych ustaw te same parametry. Powinno przestać cykać przy przełączaniu utworów.

W foobarze mam ustawione : 16bit.

A gdzie w ustawieniach systemowych zmienia się ten parametr.

Ok. Znalazłem jest ustawione na 16 bit 44100 HZ, nie moge tego wogóle zmienić. wiec od początku jest domyslnie.

Dzisiaj sprawdze jeszcze czy występuje to na innym laptopie.

Foobar2000, iTunes, XMPlay

<br /> i mam trzaski WASAPI w foobarze nie pomogł.<br />

Może to zwykłe zbyt wysokie wysterowanie,

można prosto sprawdzić na XMPlay, ten program nie wymaga instalacji:

- wtedy - nacisnąć prawym przyciskiem na pasku dolnym lub górnym i wybrać "options and stuff" -> "DSP" -> wybrać "Auto-amp" inne niż "off", można też ręcznie zmieniać "Amplification"

może trzaski ustaną

Nie należy mylić prawdy z opinią większości

5z0p3n, stawiam, że to wina kompa. U mnie tylko DS działa ok. KS, WASAPI, ASIO, wszędzie są "pyknięcia" przy przewijaniu. Na XP KS i ASIO "pyka". Na Win7, WASAPI.

Dlatego teraz jadę na DS. FI oraz FO ustawione wszędzie na 50ms i jest ok.

sybic, a może takie coś wypróbujesz?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kris

Star trekkin' across the universe; Boldly goin' forward, still can't find reverse...

Konwerter jakiś mam, który przerabia mpg na wav, ale to kłopot... nie wspominając, że wav zwykle jest większy od tego mpega :)

Wcześniej był Foobar, ale od dłuższego czasu używam Aimp3 z Asus ASIO i Foobara włączam tylko wtedy, gdy chcę przeskanować muzykę wtyczką Dynamic Range Meter :P.

Excel powiadacie - Hm:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) lub

Ukryta Zawartość

Prosto łatwo i przyjemnie:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

PC+DAC PCM1795/NUDA+TELEFUNKENS600/KHOZMO+ALEPH J 2xMONO+HURRICANE=DIY

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.