Skocz do zawartości
IGNORED

jak uzdrowic biedne panstwa w tym polske?

antymalkontent

Rekomendowane odpowiedzi

Dobrze, że jeszcze ktoś dostrzega totalny upadek poziomu mainstreamowych mediów elektronicznych... już myślałem, że jestem sam.

No ale SKĄD niby mają brać owe media młodych, wykształconych ludzi?

KTO niby ma ich dziś nauczyć pisać poprawnie po polsku i czytać ze zrozumieniem?

Przecież nie system oświatowy...

Nie jesteśmy żadnym wyjątkiem. Wszędzie zaczyna być ten sam model. Wąska grupa stara się o jak najlepsze wykształcenie, wiedząc że to najlepsza inwestycja a większość idzie z prądem i ma gdzieś ciężką pracę przy nauce jeśli nie trzeba jej wykonywać ... bo nie ma przymusu. Trochę to sprawa rodziców i wzorców rodzinnych. Sam musiałem wielokrotnie "tłumaczyć" dziecku świat i "zmuszać" do ciężkiej nauki a potem - jeśli zaskoczy - to już samo dalej wie, w którym kierunku iść ... tyle, że trzeba długo i ostro finansować dziecko.

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Takie sobie zwyczajne - z nudów- pierdolenie dla "mateuszka",które to mateuszko za "skundlenie polszy" - winien po pysku dostać

mozesz sobie uwazac to co tam sobie uroisz ale fakty mowia same za siebie

jak na razie jestesmy rynkiem zbytu i zrodlem taniej sily roboczej. dodatkowo uzaleznieni totalnie energetycznie i ekonomicznie od innych. czy ci sie to podoba czy nie polsza nie jest krajem z ktorym ktos sie liczy. sorry!

raz kraje owczesnej europy wypiely sie na polsze co w skutkach kosztowalo je duzo wiecej niz pierwotnie zakladaly

teraz myslisz ze jest inaczej? unia drenuje ten teren ale tym razem skutecznie bo pospolu

Uważasz że nie mam racji? Niewidzisz zagrożeń?

Ot - choćby ostatnio... Polska cichaczem przystąpiła do jewrounii bankowej. Media milczą a to jest jeden z najważniejszych newsów w tym roku!

Czy zdajesz sobie sprawę co to oznacza dla ciebie, twojej rodziny, twojego kraju?

Od teraz,jeśli któryś z banksterów znajdzie się w kłopotach, twój kraj sfinansuje banksterowi dalsze dolce vita w ramach OBOWIĄZKOWEJ pomocy biedniejszych dla bogatszych.

Zapłacisz ty - z podatków które Polska ci zabiera. Jak będzie trzeba to się je podwyższy.

Fajnie,nie?

Słowo "suwerenność" coś ci w ogóle mówi?

Uwazam ze masz bardzo duzo racji.

Ale wiem tez, ze od samego wylewania krokodylich lez nikomu nie przybedzie.

Polacy juz sie wyplakali, po rozpaczy pozostalo otepienie. Potrzebny jest psycholog.

To co sie dzieje w zaleznosci Polski od kapitalu i jego dyzurnego zolnierza - UE, jest jak gra szulera w pokera z leszczem ("Wielki Szu"). Owszem, jestesmy jako kraj "wyjebani". Jako narod, jeszcze nie.

A wiesz jak mozna temu zaradzic ?

Podpalic firanki i narobic halasu.

obywateledecyduja.pl

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

Ale szacunek Ojczyźnie się należy...

przepraszam jesli kogokolwiek urazilem bo naprawde nie mialem zamiaru

piszac o skundleniu polski mialem na mysli to ze ekonomicznie, militarnie i energetycznie nie mamy w zasadzie nic do powiedznia. oraz ze te wszytskie aspekty sa juz ugruntowane na tyle ze w zasadzie jest zbyt pozno zeby cokolwiek robic

nic ponad to

na tyle ze w zasadzie jest zbyt pozno zeby cokolwiek robic

Mylisz sie.

Jest to wynikiem naszej niewiedzy 23 lata temu.

23 lata minely.

Wiemy wiecej i co wiecej, wielu z nas sie juz zachlysnelo i nasycilo.

Dzis jest wystarczajace, abysmy przestali narzekac.

Jutro poprostu zacznijmy dyskutowac o przyszlosci.

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

Nie, to byl przeblysk.

Niedlugo w moim "O mnie" znajdziesz "projekcje" mego przeblysku.

"Poznana prawda musi dać życie nowej pracy".

PS.

I nie ma to zadnego zwiazku ze Smolenskiem.

>Krzysiek

Jestem pewien, że tego głęboko nie przemyślałeś. Miałem nadzieje do czynienia ze światowymi i uniwersalnymi wartościami a tu jak by cię tupolew w głowę uderzył?

Tu jeszcze jeden się pokazuje z biało-czerwonymi konturami Polski i madonną.

Miałem nadzieje do czynienia ze światowymi i uniwersalnymi wartościami

Raczej skupiam sie na Polsce, ale szerokim lukiem omijam biezace, polityczne napierdzielanki.

Interesuje mnie historia i przyszlosc.

Terazniejszosc jest do przepracowania i jest malo istotna.

Dla mnie terazniejszosc istnieje jakby rownolegle do prawidlowej wizji Polski.

Interesuje mnie historia

...wyciagnij wiec z niej wnioski ...to niestety ona ma w tym kraju najwiekszy wplyw na przyszlosc...i terazniejszosc

''Polacy maja wszystkie przymioty, oprocz zmyslu politycznego'' Winston Churchill

...wyciagnij wiec z niej wnioski ...to niestety ona ma w tym kraju najwiekszy wplyw na przyszlosc...i terazniejszosc

Ale my tez tworzymy historie.

Dlaczego tak sie wszyscy boicie pozytywnego myslenia ?

Widze tylko same przybite i zgorzkniale umysly.

... wole realnie

Niestety te realia sa jak u malych dzieci.

Zaslanianie oczu raczkami, i juz mnie nie widac.

Niestety te realia sa jak u malych dzieci.

Zaslanianie oczu raczkami, i juz mnie nie widac.

...bardzo ciekawe to co piszesz

''Polacy maja wszystkie przymioty, oprocz zmyslu politycznego'' Winston Churchill

...bardzo ciekawe to co piszesz

To przenosnia.

Nauczylismy sie wynajdywac niekonczace sie przeszkody, aby stac z boku i sie nie angazowac.

Krzysztof

Nie potrafisz korzystać z dobrych rad.

To chwilowe.

Praca powoduje, ze rzeczywistosc jest dynamiczna i zmienna.

Traktuj tego awatara jak chwilowy drogowskaz.

Rafał Górski - obywateledecyduja.pl

Podsłuchane w pociągu, Dwaj starsi Panowie:

Pan starszy 1: "Teraz młodzi mają łatwiej, cała wiedza jest dostępna w komputerze".

Pan starszy 2: "Ale przestali myśleć"

:)

> mateuszek

polskia w zasadzie jest tak slaba ze brakuje juz tylko troche do dna

Nie jest slaba.

Taka wizje przyjmujesz, bo taka Ci pokazuje Polske dyzurna TV i dyzurne gazety.

Zauwaz, ze jesli w TV powiedza, ze jakas galaz przemyslu pada, i warto ja sprzedac bo jest na ten chlam kupiec,

to Ty sie z tym zgodzisz i nawet nie jekniesz jak ta galaz pojdzie pod mlotek za ta przyslowiowa 1zl.

A gdybys pomyslal samodzielnie, porozmawial z innymi, i poszukal alternatyw, to nie musial bys sie z tym zgodzic.

Polska, tak jak inne kraje ma ALTERNATYWY.

Wszystko polega na wlasciwej decyzji.

Decyzje podejmuja TYLKO ludzie.

Dlaczego to maja byc jacys mityczni ONI ?

Polska, tak jak inne kraje ma ALTERNATYWY.

Wszystko polega na wlasciwej decyzji.

Decyzje podejmuja TYLKO ludzie.

Dlaczego to maja byc jacys mityczni ONI ?

przede wszytstkim nie ogladam tv od 17 lat to tak na poczatek

sledze natomiast dane ekonomiczne i wyglada to slabo

bo to co mozna bylo sprzedac za ta przyslowiowa zlotowke (czytaj to co bylo jescze rentowne na tyle zeby ukrasc zostalo ukradzone)

nie ma zadnych mityczych "onych" sa to konkretni ludzie

alternatywy nie ma bo nie ma ludzi ktorzy ta alternatywe moga wdrozyc

a nawet jak sie znajda to pamietaj ze obecny rzad wprowadzil prawo ktore daje mozliwosc skorzystania z zagranicznej pomocy na wypadek rozruchow

o ustaleniu prawa oddolnie chyba tez slyszales

wiec prosze mi powiedz JAK cokolwiek chcesz robic - poza gledzeniem na necie?

a i to sie moze szybko skonczyc po tym jak mainstream wykonczy media opozycji

Nie jestesmy na dnie.

Ponizej wklejam opracowanie jaka jest wartosc Polski i stopien okradania nas przez UE, w pigulce:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wrogie Polsce informacje w mainstreamowych mediach, maja doprowadzic otepiala opinie publiczna Polski, do milczacej zgody na wszystko.

alternatywy nie ma bo nie ma ludzi ktorzy ta alternatywe moga wdrozyc

My jestesmy tymi ludzmi.

My wszyscy, caly Narod.

a nawet jak sie znajda to pamietaj ze obecny rzad wprowadzil prawo ktore daje mozliwosc skorzystania z zagranicznej pomocy na wypadek rozruchow

Ale prawo mozna zmienic.

Czy az tak jestes umocowany w dzisiejszym bagnie informacyjnym, ze wierzysz w to, ze ktos tu wejdzie zeby nas tlumic ?

To polityka zastraszania.

To od nas zalezy czy sie tego przestraszymy.

Zauwaz ze cale dzialanie mainstreamu polegaj na tym, zeby wychowac sobie spoleczenstwo egoistow, gdzie de facto nie ma byc spoleczenstwa, a posluszne reklamie jednostki.

Dopiero nasza wspolna rozmowa, zaangazowanie, wspolny cel, moze byc przeciwwaga dla celowego procesu atomizacji.

o ustaleniu prawa oddolnie chyba tez slyszales

Nie wiem co tu konkretnie masz na mysli.

wiec prosze mi powiedz JAK cokolwiek chcesz robic - poza gledzeniem na necie?

Po pierwsze, to nie gledzenie.

Gledzienie to tu bylo wczesniej, zreszta sam sie rozejzyj po tematach niby politycznych i religijnych.

Tam jest gledzenie.

Malo tego, wcale nie na tematy polityczne i religijne, tylko silne roznicowanie sie niby w pogladach (to mowil Jan Pietrzak).

Wiecej tu szukania spiskow i tego co ja nazwalem wynajdywaniem pretekstow, zeby stac z boku.

Jak nie ogladaszTV to zacznij.

Wlasnie powstala zupelnie odmienna w tresci telewizjarepublika.pl

A media opozycyjne i alternatywne, przeniosly sie juz dawno do sieci.

Tyle ze sama natura sieci powoduje, ze najwiecej tam yntelygentow.

A czesto madry nie idzie w parze z wyksztalcony.

Ukryta Zawartość

wszytsko co piszesz ma sens

TVrepublike znam

i nawet sie z nia zgadzam

ale mimo ich wysilkow widzisz jak sa tlamszeni?

przeczytaj knige naczelnego "do rzeczy" jak rzad stara sie wykonczyc opozycyjne media

a narod - taaa.

narod nie potrafi czytac ze zrozumieniem a i tak w zasadie nic nie czytuje no moze poza insturkcja kolejnego smerfona albo etykietki nowego piwa

tez pomijam wyksztaciuchow uwlaszczonych na transformacji ktorzy z braku argumentow bluzgami koncza kazda dyskusje

a czy policja bedzie lala wode czy uzyje innych srodkow przymusu bezposredniego to zoabczymy za pare dni w stolycy

Jest masa artykulow, ktore potwierdzaja, ze spoleczenstwa powinny zrewidowac swoje dawne decyzje i podjac nowe

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Prof. Musiał: "Proces zmieniania historii dokonuje się na naszych oczach. Państwo niemieckie świadomie dokonuje odwrócenia pojęć. To jest akt agresji"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

obserwuje od jakiegos czasu proces przedstawiania argumentacji za tym ze w polszy moze byc jeszcze normalnie

i nie rozumiem jednego - inteligentni ludzie wypowiadajacy sie na wszelakie tematy dotyczace "uzdrowienia" kraju rozmijaja sie jednym faktem - prosta matematyka

pisza skomplikowane referaty na temat jak to unia nas oszukuje, politycy okradaja itp ale zdaja sie nie zauwazac jednego faktu ze kraj nie jest studnia bez dna.

kredyty trzeba bedzie splacac. a dzieci sie nie rodza. dochodowe przedsiebiorstwa nie sa polskie lub nie przynosza polsce dochodu.

matematyki nie da sie ot tak po prostu nagiac do swoje nawet najlepszej woli

To ustalmy cos

W Polsce moze byc:

1.LEPIEJ- prawda ( trzeba tylko poprosic tych co maja sie w niej najlepiej aby wyrzekli sie swoich wplywow, znajomosci, profitow na rzecz dobra ogolu a ci co nadole nie uznali ze to frajerzy i nie chcieli wykorzystac chwili i zajac ich miejsca)

2.JESZCZE GORZEJ-prawda ( to z latwoscia wystarczy ciagnac tak dalej jak jest)

...a na ta chwile sytuacja w kazdym calu jest........do dupy

z tego co ostatnio widziałem to Polska bardzo się rozwija - byłem ostatnio we Wrocławiu po długim czasie i rzeczywiście widać zmiany ( może niektórym umykają drobne zmiany codzienne ale wizyta w jakimś miejscu po czasie daje dużo lepszy obraz zmian ) - co kawałek jest agencja albo klub go-go a dziewczyny chodzą i rozdają zaproszenia jak na promocję nowej cukierni. Hotele pełne turystów ( głównie seksturystów ) - idzie ku lepszemu ... wydzieramy klientów Tajlandii

odwiedzam polske raz - gora dwa razy do roku od parunastu lat - moze na poczatku nieco czesciej - tak 3 razy do roku

glownie rodzinna lodz w ktorej odgrywa sie permanenta tragedie z elementami horroru i od czasu do czasu inne wieksze miasta w tym warszawe

takie cykle pozwalaja mi trzezwo ocenic sytuacje. dodam tylko ze czasem docieram tam autem choc ze wzgedu na infrastruture drogowa (albo jej brak) staram sie tego unikac

a tak widze obecnie alternatywe dla obecnie sytuacji

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.