Skocz do zawartości
IGNORED

A moze by tak smartfona?

dulon184

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem co Ty wciągasz więc....A co do kurzy pod szybka wyświetlacza w htc to można sobie wygooglować, miałem sensationa i co dwa tygodnie musiałem wydmuchiwać pyłki. Wada tego zresztą nie tylko tego modelu polegała na odklejaniu się szubki od wyświetlacza, szybkość pracy też nie powalała przy sgs2 który miałem równocześnie i jest ze mną do dzisiaj nie było porównania.

Golonkę wciągam. Jak młody wieloryb. :)

A Galaxy S2 na pewno jest lepsze od Sensation. Z tym masz 100% racji.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Ja mam Xperię Z. Przesiadłem się z Noki E71. Szybki jak przecinak, waży odpowiednio że czuć go w ręce, nie to co te Samsungowskie plastiki. Zdjęcia robi super. Żadnych zwisów. Wada: głupie ograniczenia unijne przez co gra cicho na słuchawkach.

tez mi sie konczy umowa i sie zastanawiam co wziac,obecnie mam galaxy s2 i nie mam specjalnie zastrzezen do tego telefonu poza tym ze troche laguje,porownywalem go galaxy s3 i wedlug mnie szkoda czasu i pieniedzy,mocno zastanawiam sie nad s4 tu juz jest lepiej nie ma takich lagow system dziala duzo plynniej,co do soniakow zeby nie te dziadowskie wyswietlacze ktore do samsungowych nie maja startu to bylyby nawet fajne,samsungi moze plastikowe ale ale wyswietlacze maja najlepsze,zaraz zacznie sie pierdolenie ze kolory przesycone itp dla mnie nie sa przesycone sa ok, poza tym w samsungach czarny jest czarny a nie bialoczarny jak w pozostalych i slabe koty widzenia,

dodam jeszcze ze samsungi to maszynki do wgrywania romow :) jest tyle tego ze kazdego dnia mozna latac z nowym romem,oficjalne i nieoficjalne,chinskie miui bylo nawet fajne,ciezko uceglic samsunga ale niektorym sie udaje :),wedlug mnie najlepsze smartfony na rynku, do innych marek nie mam takiego zaufania

nigdy nie kupilem htc chociaz mocno chwalone i w aluminiowych obudowachach ze wzgledu na wyswietlacze, wedlug mnie tragedia no ale niektorym podobaja sie wyblakle kolory htc

poza tym w samsungach czarny jest czarny a nie bialoczarny jak w pozostalych i slabe koty widzenia,

ja nie wiem co wy z tymi wyświetlaczami macie

gapicie się cały dzień w ten telefon ? robicie na nim grafikę jakąś? przecież to urządzenie do gadania + śmigania po internecie a nie profesjonalny monitor.

Akurat HTC ONE zdaniem większości recenzentów ma najlepszy wyświetlacz na rynku. Moim zdaniem też. Miałem wczesniej iPhone 4 przez 2 lata i iPhone 5 przez miesiąc. Jak dla mnie HTC one wygrywa ze smartfonami apple. Spróbujcie np. odtworzyć na iphonie filmik z dźwiękiem AC3. Co do Samsunga to ten amoled jest fajny w sklepie jak się bawisz telefonem przed zakupem. W całodziennym użyciu te cukierkowe i słodziutkie kolory naprawdę potrafią zmęczyć.

Aha na androidowym kitkacie wszystkie funkcje telefonu działają błyskawicznie. Dodatkowo od 8 miesięcy telefon ani razu mi się nie zawiesił.

ja nie wiem co wy z tymi wyświetlaczami macie

gapicie się cały dzień w ten telefon ? robicie na nim grafikę jakąś? przecież to urządzenie do gadania + śmigania po internecie a nie profesjonalny monitor.

Dla co poniektórych to przedłużenie organu, krótkiego irlandzkiego wisiorka :D

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Jak dla mnie HTC one wygrywa ze smartfonami apple.

Z produktami dla iDiotów wygrywa każde przyzwoite urządzenie na Androidzie, nie tylko HTC. :)

Akurat HTC ONE zdaniem większości recenzentów ma najlepszy wyświetlacz na rynku.

Wyświetlacz (japoński) jest w tym telefonie wspaniały.

Ale faktycznie - gdy oglądam film, to aż się prosi podkręcić saturację. I nie mogę znaleźć androidowego playera który ma regulację nasycenia. W Samsungu GS3 nie ma tego problemu ale za to kolory są mocno oczojebne i na dłuższą metę - męczące.

Tak źle i tak niedobrze.. :)

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

w htc masz zwykly wyswietlacz lcd(podswietlona matryca z cieklych krysztalow czy jakos tak) ktory sie charakteryzuje wyblaklymi kolorami slabym kontrastem i kiepskimi katami widzenia,najtansze w produkcji wyswietlacze,marketingowcy wciskaja ludziom kity ze niby najlepsze na rynku a pelikany lykaja :),czego to reklama nie robi

samsung daje amoledy ,calkowicie inna technologia,nie na cieklych krysztalach tak jak w lcd tylko na organiczych diodach oled cokolwiek to znaczy :) nowsza technologia znacznie drozsza ktora charakteryzuje sie znacznie lepszymi kolorami nieporownywalnym do lcd kontrastem i kontami widzenia,wystarczy se porownac w sklepie czy gdzies roznica spora,

a i zapomnialbym dodac wyswietlacze amoled nie potrzebyja dodatkowego podswietlenia,swieca sie tylko te piksele ktore maja sie swiecic dlatego czern jest taka czarna

potwierdzam z tymi ekranami- mam Samsung Wave 8500. System bada jest o kant tyłka potłuc, ale wyświetlacz amoled bajka. Przepiękne żywe kolory, idealna czerń, idealne kąty widzenia. aż chce się patrzeć :)

Topowe lumie mają ciekawe wyświetlacze. powłoka anty "odciskowa" faktycznie działa, ekrany są mniej wypalcowane niż inne.

Nie doceniasz iphona. Niesłusznie.

Sorry, oczywiście moja ocena jest niesprawiedliwa, ale po prostu mam alergię do sprzętu na "i".

do jakiej reszty? zdjęcia? gry? mapy?

jak mam potrzebę użycia mapy w trasie biorę tablet ,

do zdjęć mam zwykły aparat jakość bez porównania

do gier mam komputer z mocnym gpu

dla mnie smart nie jest rozwiązaniem uzytkowym w pełni uzasadnionym, ma duże kompromisy a zwłaszcza bateria na jeden dzień,

jak upadnie jest duże ryzyko rozbicia drogiego sprzętu a dla mnie jest telefon to użytkowa rzecz która łatwo upuścić zarysować czy zgubić lub może zostać ukradzony, dodatkowo za szybko się moralnie starzeją co roku jest gonitwa , wywalenie 3tysi na smarta który za rok dwa lata jest lowendowym modelem :) i są za drogie do tego co potrafią niaby robią zdjęcia ale słabe, niby można coś napisać ale dziubanie w klawiaturkę i klawisze 3x3mm nie dla mnie lub czytanie fontów na megga retinie o wielkości 1mm :)

Focal + Naim

do jakiej reszty? zdjęcia? gry? mapy?

do zdjęć mam zwykły aparat jakość bez porównania

do gier mam komputer z mocnym gpu

Czy za kazdym razem jak wychodzisz z domu to zabierasz ze soba telefon, tablet, aparat i komputer?

dla mnie smart nie jest rozwiązaniem uzytkowym w pełni uzasadnionym, ma duże kompromisy a zwłaszcza bateria na jeden dzień,

jak upadnie jest duże ryzyko rozbicia drogiego sprzętu a dla mnie jest telefon to użytkowa rzecz która łatwo upuścić zarysować czy zgubić lub może zostać ukradzony, dodatkowo za szybko się moralnie starzeją co roku jest gonitwa , wywalenie 3tysi na smarta który za rok dwa lata jest lowendowym modelem :) i są za drogie do tego co potrafią niaby robią zdjęcia ale słabe, niby można coś napisać ale dziubanie w klawiaturkę i klawisze 3x3mm nie dla mnie lub czytanie fontów na megga retinie o wielkości 1mm :)

Jak kupisz od razu jakis dobry smartfon to wczesniej zuzyje sie on fizycznie niz stanie sie tym "low endem". Juz od kilku lat najnowsze modele iPhone czy najlepsze telefony z Androidem nie wnosza nic nowego co by zmuszalo wlascicieli dwuletnich telefonow do zmiany. Jak pomyslisz ze smartfon moze zastapic zwykly telefon, table, GPS i komputer to te 3 tysiace wcale nie sa az tak duzym wydatkiem. Pozatym mozesz kupic najnowszy model Nexusa za $350 prosto od Google, ktory niewiele ustepuje "flagowcom".

Obecnie interakcja ze smartfonem juz dawno wyszla poza mala klawiature i ekran. Teraz mozesz wprowadzac dane do smartfona za pomoca gestow, mozesz dyktowac, mozesz zrobic zdjecie i telefon ci wyszuka co potrzebujesz (wlasnie mi sie przypomnialo ze smartwon moze tez zastapic skaner). Z drugiej strony nie musisz czytac malych literek, bo smartfon sam ci je przeczyta.

Co do baterii, to wytrzymuje ona wiecej niz dzien jezeli uzywamy smartfona tylko do rozmow i sms.

Tak czasto zabieram tablet w nim mam tez aparat a kosztuje zdecydowanie mniej

Wygodniej mi sie na nim przeglada www mejle niz na smarcie bo ma wiekszy ekran i klawiature. Kosztowal 1/4 tego co smart a robi to samo oprocza telefonu, no w sumie jest tez skype i tez mozna gadac.

Aparat w tablecie taki sam syfiasty do robienia zdjec dokumentow wystarczy i do fotek na fejsa.

Smart w obecnej formie jest dla mnie nie do przyjecia, bateria na jeden dzien to zart z uzytkownika ktory placi za to gruba kase i otrzymuje slaby aparat foto, maly wyswietlacz na ktorym ma szczypac litery i udawac ze tym urzadzeniem zrobi wszystko jak scyzorykiem mcgajwera.

I pytanie jak uzywasz smarta tylko do rozmow i sms to po co tobie smart? :) zwykla nokia nowa za 100pln to potrafi

Focal + Naim

Czy po mieście też poruszasz się z tabletem?

I pytanie jak uzywasz smarta tylko do rozmow i sms to po co tobie smart?

Najmniej smarta używam właśnie do tych celów.

Jeżdżę autem, tablet mam w kieszeni czesto, mieści się. Jak potrzebuje mape to go właczę ale generalnie raczej trasy, po miescie nie potrzebuje mapy wiem gdzie dojechac i jak.

Focal + Naim

I pytanie jak uzywasz smarta tylko do rozmow i sms to po co tobie smart? :) zwykla nokia nowa za 100pln to potrafi

Tu chodzi o zuzycie baterii. Gdyby sie dalo w tej Nokii uzywac internetu i GPS to tez by bateria starczyla na jeden dzien. Wylacz w smartfonie gps, wifi, 3G to tez bateria wystarczy na kilka dni.

Tak czasto zabieram tablet w nim mam tez aparat a kosztuje zdecydowanie mniej

Wygodniej mi sie na nim przeglada www mejle niz na smarcie bo ma wiekszy ekran i klawiature. Kosztowal 1/4 tego co smart a robi to samo oprocza telefonu, no w sumie jest tez skype i tez mozna gadac.

Co do cen, to kwestia tego jakiej klasy sprzet wybierasz. Ja widze ze w podobnej klasie tablet kosztuje 2/3 ceny smartfona a nie 1/4 jak piszesz. Pozatym tablety 8 calowe maja podobna rozdzielczosc ekranu do smartfonow i na wyswietlaczy zmiescisz tyle samo informacji na obu urzadzeniach.

Może to zadowoli każdego bo będzie wybór jakie komponenty zastosować :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Taki offtop: piszecie tutaj, że bez smartfona ani rusz, bo gps tu, gps tam. Czy dzisiaj już mało kto potrafi po własnym województwie poruszać się bez "telewizora" w samochodzie? Bo jeżdżąc po Polsce taką sytuację widzę coraz częściej, nawet po własnym powiecie. No chyba, że połowa kierowców jest "nawalona" i do domu wraca... prosto:/. Uważam, że nasze drogi są bardzo dobrze oznakowane (w porównaniu do lat przeszłych). Może jak się na spacer chodzi z kobietą albo dziećmi to też trzeba gps w telefonie mieć, chyba jakiś dziwny jestem, że tego ustrojstwa nie mam...

Może to zadowoli każdego bo będzie wybór jakie komponenty zastosować :

Ukryta Zawartość

Z praktycznego punktu widzenia wydaje mi sie to nierealne. Sami podaja przyklad komputerow PC. Wystarczy zobaczyc ile kosztuje, ile wazy, jakie ma rozmiary i jakie ma problemy z kompatybilnoscia taki desktop PC skladany z kart/modolow. Z kolei najnowsze ultrabooki sa juz tak zintegrowane ze praktycznie po zakupie nie da sie zmienic ich konfiguracji.

Ukryta Zawartość

Tu chodzi o zuzycie baterii. Gdyby sie dalo w tej Nokii uzywac internetu i GPS to tez by bateria starczyla na jeden dzien. Wylacz w smartfonie gps, wifi, 3G to tez bateria wystarczy na kilka dni.

Co do cen, to kwestia tego jakiej klasy sprzet wybierasz. Ja widze ze w podobnej klasie tablet kosztuje 2/3 ceny smartfona a nie 1/4 jak piszesz. Pozatym tablety 8 calowe maja podobna rozdzielczosc ekranu do smartfonow i na wyswietlaczy zmiescisz tyle samo informacji na obu urzadzeniach.

zona ma smarta samusnga, wszystko ma wylaczone malo dzwoni nie bawi sie dzień maks dwa dni bateria ostatnio laduje codziennie!, nowy aparat, kilka dni wolne zarty

cena ipada 8 cali zaczyna sie od 1250 cena iphona od 2500, podstawowa nowa nokia 200pln

co do noszenia tabletu nie jest dla mnie problemem miesci sie w kieszeni, ale bardziej go przenosze w inne miejsce niz uzywam w trakcie jak prowadze co jest zrozumiale,

glownie mam zwyky telefon przy sobie , co i tak uwazam ze robienie z siebie niewolnika telefonu jest kretynizmem i np lecenie np z drugiego pokoju bo dzwoni :), , tak więc mam prymitywny telefon aby dzwonił jak upadnie czy zgubie srał go pies szkody nie odczuje a dodzwonic sie do mnie trudno bo nie jestem niewolnikiem telefonu to on ma byc dla mnie, odbiore lub oddzwonie za jakis czas , dystans :)

...

tyle samo informacji na ekranie 8 cali a 4 cale zgadzam sie tylko jak to musisz powiekszyc na 4 calowym ekraniku i skubac zeby cos przeczytac nie mowie o wygodzie i szybkosci pisania na wiekszym ekranie szkoda oczy , nie dla mnie taka przekatna ,,4cale dla mnie to dziubanie z nosem w ekranie dobre dla mlodziezy :)

Focal + Naim

Pisalem wczesniej ze tradycyjna klawiatura nie jest jedynym sposobem wprowadzania danych do smartfonu. Nawet sama klawiatura moze dzialac inaczej niz tradycyjna (np Swype). Smartfonowi mozesz dyktowac, skanowac, lub wprowadzac dane ze zdjecia. Np ostatnio nadalem paczke przez UPS, dostalem potwierdzenie z numerem i zamiast wstukiwac ten dlugi numer do telefonu, zrobilem zdjecie rachunku i telefon sam sie polaczyl ze strona UPS od razu podajac tracking mojej paczki. Nie trzeba czytac tez teksow na malym wyswietlaczu bo smartfon sam moze czytac go dla ciebie.

Co do cen, pisales ze mozna tablet kupic za 1/4 ceny smartfona a sam podajesz przyklad gdzie wychodzi 1/2. W przypadku np Nexusa te proporcje wynosza ~2/3. Smartfon Nokii mozesz juz kupic za 400 zlotych.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.