Skocz do zawartości
IGNORED

Flac - okładki - jaki program - pioneer N-50

Lech_50059

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Proszę o podpowiedź w jakim programie i jak załączyć okładkę płyty do plików flac aby wyświetlały się na odtwarzaczu strumieniowym

Pioneer N-50...

Albumy MP3 z okładkami widzę ale flac nie .

Czekam na info.

Pozdrawiam

SongKong ale jest płatny ... za to automatyczny ;-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

mp3tag to rzeczywiście najprostsze i dobre rozwiązanie,

używałem mp3tag - okładki są w kompie ale na pioneerze N-50 nie wyświetla ???

Czekam na podpowiedź od kogoś kto ma N-50 ..

• Redaktorzy

używałem mp3tag - okładki są w kompie ale na pioneerze N-50 nie wyświetla ???

Czekam na podpowiedź od kogoś kto ma N-50 ..

Miałem N-30 i N-50 i na obu okładki wrzucone mp3tagiem wyświetlały się poprawnie. Oczywiście pliki graficzne znajdowały się w tych samych katalogach co pliki muzyczne i posiadały nazwy "cover" lub "folder", no i oczywiście były przycięte do kwadratu.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Miałem N-30 i N-50 i na obu okładki wrzucone mp3tagiem wyświetlały się poprawnie. Oczywiście pliki graficzne znajdowały się w tych samych katalogach co pliki muzyczne i posiadały nazwy "cover" lub "folder", no i oczywiście były przycięte do kwadratu.

u mnie próbuje mp3tagiem na różne sposoby i nie wyświetla. Może jakiś inny program dla N-50.

u mnie próbuje mp3tagiem na różne sposoby i nie wyświetla. Może jakiś inny program dla N-50.

z

zrobiłem zgodnie z ww. i nie działa. Czekam na jakąś podpowiedź.

zrobiłem zgodnie z ww. i nie działa. Czekam na jakąś podpowiedź.

To czemu nie wkleisz okładki bezpośrednio do pliku flac? Nie będzie osobnego pliku.

Ja mam odtwarzacz strumieniowy Pioneer N-30 i wszystkie okładki w podkatalogach nazywam cover.jpg. Okładki wyświetlają się na wyświetlaczu prawidłowo (przy odtwarzaniu poprzez sieć LAN). Do udostępniania plików w sieci domowej wykorzystuję maszynę PC opartą o linux'a i MiniDLNA (tam gdzieś w dokumentacji pisało, że nazwy okładek mogą mieć określone nazwy i stąd cover.jpg). Natomiast przed chwilą stwierdziłem, że pliki odtwarzane z pamięci podłączonej do portu USB nie mają wyświetlanych okładek (później sprawdzę, co na pamięci jest wgrane).

• 4 lata później...

U mnie w N50 nawet softy pozmieniane, Okłądki i FLAC przygotowywane Sony Media Go i , Exact Audio Copy, i z USB nie pokazuje ich (choć np na Fiio DAP są bez problemu). Z radia internetowego grafika jest pokazywana. Także się dziwiłem czemu tak jest.

• 2 tygodnie później...

do katalogu z plikami z danej płyty dodaj jpg o nazwie folder

a w ogóle do tagowania polecam program mp3tag

i wbrew nazwie obsługuje całą paletę plików nie tylko tytułowe ( z dsf włącznie )

do katalogu z plikami z danej płyty dodaj jpg o nazwie folder

kub cover

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

• 2 tygodnie później...

Trochę pod górkę ale w przypadku naprawdę kłopotliwego umieszczania okładek we FLAC istnieje jeszcze jeden sposób.

Konwersja do AIFF (maks 24/192), przerzucenie do iTunes, tagowanie i okładka „ręcznie”, a następnie konwersja do FLAC.

Osobiście z racji korzystania z od lat jedynie z macOS używam XLD i nie było z okładkami problemu pod niczym, pod Pionkiem tez nie (sprawdzone).

Wiem, ze przy dużej bibliotece powyższa propozycja z konwersja może być czasochłonna, ale dla estetów liczy się efekt końcowy, nie poświęcony na to czas.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.