Skocz do zawartości
IGNORED

OLED TV - ERA nadeszła !

janunio

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiście patrząc na początki plazm i lcd , czyli ich ceny i to co oferowały przy narodzinach w zamian to oled nawet z jego jeszcze teraz wadami jest naprawdę świetny ( cenowo i jakosciowo) i poza konkurencją.... ale także musimy brać pod uwagę to że staliśmy się bardziej doświadczeni, wymagający i wiemy czego oczekiwać od wysokiej jakości obrazu.....i w tym kontekście zauważamy wady tej technologii.... ja szczerze kibicuję oledowi i czekam na zwijane jak ekran tv oled o przekatnych 100" +.... oczywiscie bedzie b.drogo na poczatku ale w miare upływu czasu wiemy jak to bedze.... :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Drugi rok z rzędu wyświetlacz OLED LG otrzymał honorowy "Król TV". Publiczność i eksperci są w zgodzie, że 65" 65EG9600 4 K OLED lepsza niż modele LCD.

W finale wystąpiły:

•LG’s 65EG9600 (4K OLED)

•Panasonic’s 65C850U (4K LCD with backlit LED)

•Samsung’s 78JS9500 (4k LCD with backlit LED)

•Sony’s 75X940C (4K LCD with backlit LED)

W tabelach widać, że rozjechał mojego ukochanego Sama JS 9500 !!!

tabelki:

Ukryta Zawartość

Widać, że kontrast i czerń to podstawa w ocenie TV.

BRAVO OLED LG !!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Oczywiście patrząc na początki plazm i lcd , czyli ich ceny i to co oferowały przy narodzinach w zamian to oled nawet z jego jeszcze teraz wadami jest naprawdę świetny ( cenowo i jakosciowo) i poza konkurencją...

Ale czy pochodzi dłużej niż 3 lata? LG z tego raczej nie słynie.

W tabelach widać, że rozjechał mojego ukochanego Sama JS 9500 !!!

Naucz się jednej rzeczy. Nie ogląda się tabelek a TV. smiley-cool.gif

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Korzystam z wyszukiwarki google Chrom i działa wszystko i zawsze 100 na 100.

Ja też i co najwyżej 50 na 100.

Zresztą wystarczy przeczytać na Twoim forum stosowny wątek ze skargami na błędne przekierowania. Od lat sytuacja się nie zmienia niestety.

Co zresztą jest widoczne w wypowiedziach forumowiczów:

http://www.hdtv.com.pl/forum/o-forum-i-serwisie/113494-koniecznie-raportuj-bledy-silnika-forum-96.html

W dniu 27.06.2015 o 16:53, gość napisał:

Ja też i co najwyżej 50 na 100.

Zresztą wystarczy przeczytać na Twoim forum stosowny wątek ze skargami na błędne przekierowania. Od lat sytuacja się nie zmienia niestety.

Co zresztą jest widoczne w wypowiedziach forumowiczów:

Ukryta Zawartość

To na potwierdzenie Twoich słów.. mój post z marca 2013:)

Napisał Darulok

witam kolego kiki...jestes w bledzie ten model ma gorilla glass..dzwonilem do serwisu w dublinie i wymiana panela kosztuje 400euro nie podlega to gwarancjii !@!!!!!dlaczego gdy probuje wejsc w swoj profil wyswietla sie forum o blurayu jakims nie moge znalesc swojego watku,,, o co tu chodzi???????zaplacilem chcialbym sie podzielic opinia na ten temat z innymi..

Ukryta Zawartość

To na potwierdzenie Twoich słów.. mój post z marca 2013:)

Napisał Darulok

witam kolego kiki...jestes w bledzie ten model ma gorilla glass..dzwonilem do serwisu w dublinie i wymiana panela kosztuje 400euro nie podlega to gwarancjii !@!!!!!dlaczego gdy probuje wejsc w swoj profil wyswietla sie forum o blurayu jakims nie moge znalesc swojego watku,,, o co tu chodzi???????zaplacilem chcialbym sie podzielic opinia na ten temat z innymi..

Kolego , to dopiero załapałeś , że tam jest KOMUNA ? Można zachwalać , cmokać , uprawiać wazeliniarstwo , ale nie KRYTYKOWAĆ !

Nigdy więcej zakupów u nich i na pewno nie polecę NIKOMU ich usług .

Mój sąsiad miał LG 10 lat i jak się go pozbywał to był w pełnej sprawności. Ja mam już ponad 3 lata i odpukać wszystko jest O.K.

Jak masz jakieś wiarygodne dane o awaryjności poszczególnych firm nie tylko LG to może przedstaw. Wszyscy są ciekawi jak to wygląda porównawczo. Ja też.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

A co to są wiarygodne dane?

Wiarygodne dane to takie, które podparte są badaniami profesjonalnych firm w tym zakresie tak jak w przypadku samochodów robi wiele firm na świecie.

Opinie nie wystarczą?

Nie, bo głoszą je ludzie nie rozumiejący tematu. Już tu kiedyś przedstawiałem opinię szefa serwisu, który między innymi w jakimś okresie działalności zajmował się firmą LG (również Samsung, Sony, Pioneer). Warto sobie przypomnieć co wtedy napisałem. Z samochodami zresztą jest podobnie. W jakiejś grupie mają awaryjność najlepsze np ~2% (nawalą 2 na 100 szt.) a najgorsze ~5-8% (dotyczy takich do 5 lat). Różnica niby spora, ale jak spojrzeć na te procenty to nie są to wielkości, które powinny zniechęcać w wymiarze ogólnym do zakupu jakiegokolwiek modelu. Przypuszczam że z elektroniką powszechnego użytku jest podobnie.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Wiarygodne dane to takie, które podparte są badaniami profesjonalnych firm w tym zakresie tak jak w przypadku samochodów robi wiele firm na świecie.

Są takie? To je daj. smiley-cool.gif

Coś ci podpowiem. Te dane są skrzętnie ukrywane.

I zapamiętaj raz na zawsze. To ludzie decydują co jest dobre. Nie rób z nich durniów. Tak jest ze wszystkim od nieruchomości, poprzez samochody po wszystkie inne dobra rynku konsumenckiego.

Są takie? To je daj.

Nie wiem czy są. To Ty powołałeś się na jakieś opinie. Przytocz przykłady ocenimy czy są profesjonalne, wiarygodne i miarodajne.

Piszesz o czymś czego nie ma? Zdolny jesteś. Ja tak nie potrafię. smiley-cool.gif

Ty piszesz o opiniach użytkowników głównie tych niezadowolonych bo im coś nawaliło. Głownie tacy się udzielają na portalach. Do pełnego obrazu potrzebne są dane o tych zadowolonych a ci zdecydowanie rzadziej piszą. Dane z jednej strony są całkowicie nie miarodajne.

Ja odstawfić filozofię pozostają fakty. Prościej nie potrafię.

Takie fakty dotyczą każdej firmy. Potrzebne są dane statystyczne a tych wypowiedzi konsumentów niezadowolonych nie dostarczą. Potrzebna jest wiedza o ilości tych zadowolonych. Chodzi oczywiście o awarie.

99% to zadowoleni posiadacze.

Nie piszą na forach.

Tu aktywują się promotorzy po pracy i fanboje - amatorzy.

Wpisy opłacane są po 20 gr. za sztukę.

Tak więc miarodajność forów jest ZEROWA !

Dane o awaryjności nie są dostępne bo gromadzą się wyłącznie w centralach i są tajne.

Co najwyżej możemy z jakiegoś serwisu lub sprzedawcy dostać info co pada w danym modelu najczęściej.

99% to zadowoleni posiadacze.

Te 99% to 1 uzytkownik który się tu ujawnił.

Bądź na czasie.

Czasy sa takie, że trudno o dobry sprzęt by nie powiedzieć, że już go nie ma.

A wtedy z bezrozumnym nie ma co dyskutować.

Z tą kwestią mogę się zgodzić ;-), dlatego przestaję dyskutować na ten temat.

Model 930 zjechał z ceną do 6 500 pln. - Janunio, do boju ! :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W tak zwanym międzyczasie przeszedłem na stronę zwolenników UHD.

Więc teraz to tylko 65EG960V ...

Ukryta Zawartość

Mam także skarbonkę w tej sprawie.

Do poczytania:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Naucz się jednej rzeczy. Nie ogląda się tabelek a TV. smiley-cool.gif

No to obejrzyj telewizor OLED i się przekonasz, że oprócz niezłych tabelek w tym obrazie jest też "to coś". Obraz jest idealnie ostry i ma piękne kolory. Sąsiednie piksele są w stanie wyświetlać idealną czerń i idealną biel - to nie było możliwe w LEDach, bo tam podświetlenie rozmywało piksele na sąsiednie obszary. W OLEDach nie ma podświetlenia, więc obraz jest po prostu ostrzejszy.

Co do zarzutów o awaryjność matryc - ja się nie spotkałem z informacjami, że komuś wypalił się ekran po kilku miesiącach użytkowania. Na jakiej podstawie twierdzisz, że tak się na pewno stanie i telewizor nie pochodzi nawet 2 lata? Producent twierdzi, że pochodzi 30k godzin, czyli pewnie ok. 8-9 lat oglądania.

W tak zwanym międzyczasie przeszedłem na stronę zwolenników UHD.

To co ty będziesz oglądał na nim w 4K? Zrobisz sobie zdjęcie genitaliów w 4K i będziesz oglądał? Jestem przeciwnikiem gadżetów które nie mają faktycznego praktycznego znaczenia. Oznacza to ni mniej ni więcej, że z fabryki wychodzi nowy złom elektroniczny.

Czy najpierw powinien powstać materiał UHD a potem sprzęt do jego oglądania, czy też odwrotnie? W pierwszym przypadku będziemy mieli dylemat: nie ma na czym tego materiału oglądać. W drugim przypadku: nie ma czego co na tym sprzęcie oglądać.

I zawsze będzie można się do czegoś przyczepić.

Może s

Mam także skarbonkę w tej sprawie.

Zgłoś się do producenta. Prześlij mu wydruk z tego watku pokazujący ile zamiesiłeś porpagandowego kitu. Niech sypną. Po co ta robaota ma iść na marne?

Czy najpierw powinien powstać materiał UHD a potem sprzęt do jego oglądania, czy też odwrotnie?

Niech sobie robia i jedno i drugie ale na pewno bez sensu jest kupować zbędne gadżety.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.