Skocz do zawartości
IGNORED

OLED TV - ERA nadeszła !

janunio

Rekomendowane odpowiedzi

KŁAMIESZ !!!

To jakiś żart.

PDP badziew już odszedł na zawsze.

Pierwszy raz spotykam się z przypadkiem, aby trollować w założonym przez siebie temacie.

Poza tym przypomnijmy, że byłeś właścicielem topowej plazmy Pioneera za około 20.000 złotych. Czy ktoś o zdrowych zmysłach, mając przed zakupem dostęp do sprzętu i oceny jego możliwości, opinii, testów i recenzji ,kupuje go wydając mnóstwo pieniędzy? Chyba tylko nienormalny albo typowy laik, bajkopisarz.

Dlatego nie ośmieszaj się.

Twoje opinie o sprzęcie zależą wyłącznie od tego kto ci w danym momencie zapłaci.

Teraz klikasz dla LG i na siłę promujesz OLED.

Gdy zmienisz pracodawcę zapewne będziesz na nich wieszał psy, tak jak teraz na plazmach.

Wyciąg z polskiej instrukcji:

Cudowna technologia OLED nie jest więc dla wszystkich. Cierpi na tą samą przypadłość co plazmy.

W instrukcjach telewizorów też piszą, aby przypadkiem nie polewać ich wodą :-)

Mam jeszcze w domu plazmę w wypalonym logo TVN24

jaki to jest model i z którego roku?

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

POWIDOKI i WYPALENIA W LCD - niezły wątek się rozwinął.

Wielka szkoda, że szwagier wyrzucił na śmietnik LCD z wypalą matrycą.

My w LG chętnie kupimy taką sztukę by pokazać na IFA 2015, że nie tylko OLED się wypala.

Księgowy pozwolił wczoraj wydać na taki zakup 10 000 usd z zamianą nawet na 65EF9500v.

Podaj adres tego śmietnika ...

Drogi sittku:

Za szkalowanie plazm już nikt nie chce mi płacić ! Dziwne.

Ale pamiętam czasy kiedy producenci LCD płacili za chwalenie PDP.

Po przeczytaniu setki wpisów, jakoby plazmy się nie wypalały każdy "Kowalski" nabierał (uzasadnionych) podejrzeń.

Gość Gosc

(Konto usunięte)
W dniu 6.08.2015 o 21:46, Rafał_59341 napisał:

Cena jest jaka jest - płaci ten, którego na to stać... O tym chyba nie warto dyskutować. Co do powidoków, to mam wrażenie że jest to jakaś zaplanowana akcja. Kilka tygodni temu wszyscy tutaj masowo pisali o martwych pikselach... A kiedy temat został ostatecznie obalony przez producenta (była informacja, że bad piksele są podstawą do wymiany sprzętu), to wszyscy automagicznie przerzucili się na powidoki. Ja mogę tylko powiedzieć, że czytam sobie też niemieckie fora technologiczne i tam tego tematu sobie nie przypominam. A Niemcy to znacznie większy rynek na OLEDy...

Na pewno zaplanowana.

Ktoś im do instrukcji obsługi bez ich świadomości wpisał te słowa z ostrzeżeniem przed ich powstawaniem, nawet jak oglądamy statyczny obraz przez jedną godzinę.

Normalnie trzeba komisję śledczą powołać. To dokładnie tak jak z ,, lub czasopisma''.

Możesz podać jakiś link do stanowiska LG, kiedy w jakim przypadku bad piksele stanowią podstawę wymiany TV? To bardzo cenna informacja.

Po przeczytaniu setki wpisów, jakoby plazmy się nie wypalały każdy "Kowalski" nabierał (uzasadnionych) podejrzeń.

...i prawie każdy "Kowalski" został w ten sposób "mądrze marketingowo" ostrzeżony i uratowany przed wypaleniem plazmy i jej "ogromnego" zużycia kW... i w pełni szczęścia dokonał zakupu ekonomicznego prądowo lcd za kwotę 2-5 tysi. pln-ów w rozmiarze 40"-50", w którym to jedynymi wadami to DSE, clouding itp.itd. ,a więc "lcd-ekowe wypalenie matrycy" od nowości , bo przecież żaden producent nie bedzię informował o tym ( o ciemnych plamach , paskach, smugach ) , zapobiegliwego "Kowalskiego" ,że ta technologia tak ma i to zależnie od egzemplarza , bo jedne maja to niesamowicie widoczne a inne mniej....

... Panowie posiadający wysokiej klasy lcd ( czyt.drogie) nie spinajcie się bo powyżej piszę głównie o niskiej i średniej klasy lcd, bo "Kowalski" takowe przynosił do domu pełne wodotrysków tylko nie jakości obrazu... ale chyba te najwyższe modele tez nie są pozbawione tych "walorów" technologii lcd... :)

jaki to jest model i z którego roku?

Panasonic TX-P50G20E kupiony w 2010.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

..i pytanie brzmi: czy chcemy ( a raczej chcieliśmy) mieć możliwość osobiście wypalić plazmę ;) , katując ją odpowiednimi obrazami, czy od razu mieć to innego rodzaju "wypalenia w lcd" zafundowane przez producenta...? :)

sitek - Ty się musisz leczyć.

Janunio nie pracuje bo stać jest go na to w przeciwieństwie do Ciebie.

Nie masz argumentów to lecisz chamskie ataki chowając się za monitorem, przecież tam Cię nikt nie znajdzie.Jesteś malutkim człowieczkiem.

Jak ktoś ma inne zdanie to od razu "warchoł".

A to wysoka kultura rozumowania.

Oled Tv jest rewelacyjną jakością. Najwięksi specjaliści na świecie spotykając się w Las Vegas wybrali go jako Nr 1.(......)

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Jesteś malutkim człowieczkiem.

I też możesz mi naskoczyć.

I to pisze moderator największego forum o tematyce HDTV?

Nie wstyd Ci. Jaki przykład dajesz innym?

locoloco napisał w innym temacie:

"Oled ma się bardzo dobrze jak się korzysta z niego jak z telewizora. Katowałem go tydzień i nie udało mi się wypalić powidoków.

Możesz śmiało wybierać Oleda. Jeśli zamierzasz korzystać z niego jak z monitora to wówczas możesz go wypalić - podobnie jak z plazmami."

Chyba wszystko jasne. Ups, a może wypalone ... ;-)

Co nie zmienia faktu, że OLED świeci genialnie ;-) Szkoda tylko ,że nie jest to technologia dla wszystkich ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

A skąd ty wiesz na co mnie stać? Piłeś ze mną? I po pierwsze ja pierwszy nie zacząłem, dlatego napisałem bez hamulca. A jeśli chcesz być adwokatem to bardzo proszę. Dostało ci się ode mnie za Philipsa to teraz podskakujesz w jego imieniu? Daj spokój, miej klasę.

W las Vegas poza najlepszymi specjalistami spotykają się najlepsi managerowie. Dziwne, że o tym nie wspominałeś. Naprawdę nagrody dostaje najlepszy sprzęt?

Czy musze się leczyć? Od takich jak wy już dawno się wyleczyłem. Jestem zdrowy.

@locoloco... wybacz ale jak dla mnie Twoje wpisy i zapewnienia są mało wiarygodne... a dlaczego? czy to nie Ty oferujesz kalibrację tv przez telefon? niczym Kaszpirowski;)

Rozumiem chęć zarobku na tym co sprzedajesz, ale takie praktyki stawiają Twoją wiedzę audio-video w złym świetle....

P.S. ... chyba nie pomyliłem adresów... jeśli tak, to zwracam honor... :)

Przypomnę wpis: szwagier sitka ma szwagra, a on kiedyś miał TV LCD z wypaloną matrycą !!!

To są SENSACYJNE DONIESIENIA !!!

Coś o OLED TV macie newsa ?

Wątek przypomina walkę plazm z LCD.

Za chwilę powali nas obraz OLED TV LG WRGB 4K w wybranych salonach SATURN / MEDIA / EURO pokaz MOCY:

OLED LG 4K 65" = 65EC9600V.

Podobno już wysłali na wybrane expozycje.

Ciekawi mnie czy ktokolwiek z pisarzy podjedzie by obaczyć BEST TV EVER ?

Gość Gosc

(Konto usunięte)
W dniu 7.08.2015 o 14:42, janunio napisał:

No jasne.

Podałem Ci cytat z instrukcji obsługi LG OLED. Jakoś nie miałeś ochoty się do niego odnieść.

PDP niszczysz na każdym kroku za wypalenia. Producent OLED-a określił jego trwałość pod tym względem na identycznym poziomie. Już jednogodzinny statyczny obraz może być problemem dla tego ekranu wedle instrukcji obsługi.

I jakoś tym razem jest to kosmiczna, nieosiągalna dla innych jakość według Ciebie. BEST TV EVER!

No ja widzę tu sporą niekonsekwencję.

A potem Janunio się obraża, gdy mówią że uprawia nachalny marketing LG. Pytanie czy bezinteresownie (gdyż zakochał się był w tej marce) czy bynajmniej. Pierwszy przypadek wydaje się być coraz mniej prawdopodobny. W tym drugim przypadku uczciwie i elegancko byłoby zmienić swą barwę na niebieską i występować jako Branża. Sytuacja powinna być jasna, klarowna i przejrzysta bez niedomówień i dwuznaczności.

Podobnie mało przekonujące jest tłumaczenie, że miłością Janunio jest nie LG, ale technologia OLED. Najnowsze wpisy w tym wątku dowodzą, że daleko im jeszcze do stanu jakiego-takiego dopracowania.

Wskazuję Wam od lat jedynie-właściwy kierunek.

Oczekuję raczej dziękowania

Zwłaszcza gdy obecny Prezydent RP dostrzegł głodujące dzieci na polskich wsiach.

A w miastach to niby inaczej ?

To taki super SMART maketing na polu walki o pensje i fotele w nowym sejmie (listopad 2015).

Kusi głosy PSL.

ps.:

jest u mnie 37 celsia w cieniu !

ODPADAM ...

Panasonic TX-P50G20E kupiony w 2010.

To dziwne, bo ja też mam model z tego roku, i jest OK.

Przypomnę wpis: szwagier sitka ma szwagra, a on kiedyś miał TV LCD z wypaloną matrycą !!!

Wątek przypomina walkę plazm z LCD.

Za chwilę powali nas obraz OLED TV LG WRGB 4K w wybranych salonach SATURN / MEDIA / EURO pokaz MOCY:

OLED LG 4K 65" = 65EC9600V.

Po pierwsze: takiego wpisu nie było, bo nigdy czegoś takiego nie pisałem. Znowu coś ci się popieprzyło.

Po drugie: OLED miał być następcą plazmy a nie LCD. Nie pamiętasz już?

Po trzecie: OLEDY jak na razie nas nie powaliły, dlaczego ten? Bo następny?

Wskazuję Wam od lat jedynie-właściwy kierunek.

To jak Towarzysz Lenin na wielkim pomniku w Nowej Hucie. Też wskazywał palcem jedynie słuszny kierunek i świetlaną przyszłość.

Ale już go tam nie ma...

To dziwne, bo ja też mam model z tego roku, i jest OK.

Po pierwsze: takiego wpisu nie było, bo nigdy czegoś takiego nie pisałem. Znowu coś ci się popieprzyło.

Po drugie: OLED miał być następcą plazmy a nie LCD. Nie pamiętasz już?

Po trzecie: OLEDY jak na razie nas nie powaliły, dlaczego ten? Bo następny?

Splaciles juz kredyt za swojego bozka?

Nic do plazm nie mam w odpowiednich warunkach i z odpowiednim materiałem były ok. Ale już trochę sie zmieniło a wkrótce standard 4k bluray i jeszcze większe ekrany i pozamiatane.

Może jiz czas myśleć o zamienniku bozka? Chocby w mwestiach zdrowotnych.

Janiono i jemu podobni sa niereformowalni bo to naganiacze więc szkoda klawiatury ale np ty możesz sie uleczyć łatwo.

chwilowy brak działalności w audio.

Ciekawi mnie czy ktokolwiek z pisarzy podjedzie by obaczyć BEST TV EVER ?

Ever to byłby gdyby to był trwały telewizor.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-11379-0-02944800-1438975272_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...i wszystko jasne.... ;)

Szczerze...to myślałem że lcd są kompletnie pozbawione tej przypadłości... ale ktoś musiał je katować...raczej tylko w sklepie lub na lotnisku jest to możliwe...chyba....

Dla złapania oddechu linkuję do dramatycznego wątku luty 2009:

Ukryta Zawartość

Wtedy wszyscy byliśmy w szoku. Od grudnia 2008 miałem 5090H.

Kosztował 9 999 zł, a nie 20k jak ktoś napisał wyżej.

Poczytajcie także o projekcie PIONEER FUGO - następcy KURO.

To byłby ekran referencyjny nawet dziś.

Ukryta Zawartość

Dla złapania oddechu linkuję do dramatycznego wątku luty 2009:

Ukryta Zawartość

Wtedy wszyscy byliśmy w szoku. Od grudnia 2008 miałem 5090H.

Może ciebie kosztował 9999 złotych, normalnie w sprzedaży 50 calowy był po 14.000 złotych. Większe 65 calowe były za około 20.000 złotych. Dopiero pod koniec ich produkcji w marketach schodzono z ceną poniżej 10.000 zł za 50 cali. I to był model z 2007 roku, po roku ceny szły w dół. To tak w kwestii formalnej.

Ukryta Zawartość

W marketach nie było dystrybucji KURO seria 9.

Może w opisach było 14k. Tego nie wiem.

Przy poważnej rozmowie dealerzy szybko schodzili do 10k za 50".

I to już na samym początku sprzedaży w RP.

Jak nie było? Sprzedawany był nie tylko w oficjalnej sieci DSV. Poczytaj sobie opisy właścicieli ( Euro RTV, Avans Legnica, Media Centrum, Media Markt Warszawa). Poza tym niektórzy pisali o cenie "niecałe 15.000 zł. Dealerzy nigdy nie byli skorzy do takiego zejścia z ceną ( ok. 5.000 złotych), żyjesz trochę w innym świecie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ever to byłby gdyby to był trwały telewizor.

To tak jak z autami. Wszyscy wiedzą, że najlepszym autem ever jest Corolla z 2001 roku :D

Każda matryca może się wypalić, jak się jej używa niezgodnie z przeznaczeniem... Jak ktoś kupuj sobie OLEDa do oglądania zdjęć albo robienia godzinnych stop-klatek na tvn24 to niech lepiej zostanie przy LCD. W instrukcjach obsługi z reguły wpisywane są różne ciekawe sformułowania...

Bez przesady...z tymi stopklatkami....samo przebywanie częste na tym kanale powoduje wypalenia...

We wczesnych plazmach - być może. W nowszych i w OLEDach - nie sądzę. W starej pracy mieliśmy plazmę panasonica i na niej też leciał tvn24 przez cały dzień. Ale jak po pracy czasami odpalaliśmy CSa to żadnych powidoków nie było :)

Koledzy pisali, że widzieli powidoki na ekranie OLED. Pewnie kłamią, prawda mądralo ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.