Skocz do zawartości
IGNORED

OLED TV - ERA nadeszła !

janunio

Rekomendowane odpowiedzi

To zaprognozuj kiedy 8k wejdzie pod polskie strzechy. Ile lat będziemy musieli czekać ...

2022 rok.

Znów teoretyzujesz. Pamiętasz wielce uczone wywody, że w warunkach domowych FHD jest bez sensu, wystarczy HD Ready?

Przy 8K będzie można siedzieć z nosem w matrycy dlatego wielkie przekątne nie będą potrzebne :-)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Tak jest!

Kupujmy bo po prostu tak jest. Nie należy pytać dlaczego bo wiadomo że po prostu tak jest.

I kupować, kupować, po prostu kupować. To że nie ma filmów w jakości 4K jest nieistotne. Ważne żeby kupować, jak nie 4K to OLED.

Filmów 4K jest pełno na YT.

To po to kupuje się telewizory za 10.000 złotych aby oglądać na nich YT ze skandalicznie niskim bitrate? Chyba pomyliłeś fora.

Matryce 4K są idealne dla reprodukcji 1080 linii.

Obecnie kupujmy telewizory UHD bo obraz jest po prostu dużo lepszy.

Kolejna marketingowa bzdura. To nie telewizory są coraz lepsze, a jakość w jakiej rejestrowane są programy. Przeskok był już wtedy gdy zaczęto kręcić filmy i programy kamerami w FHD. Teraz kręci się w 4K, a jak widać wchodzą już pierwsze kamery 8K. To przede wszystkim wpływa na percepcję odbioru przez oko.

Nawet na matrycy HD Ready film nakręcony w 4K będzie po prostu dużo lepszy........

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Filmów 4K jest pełno na YT.

Wpisz na przykład relax 4K albo Norway 4K.

Albo wyśmienita seria o Kubie.

Żarty sobie robisz?

Pokaż mi jakieś nowośćci filmowe które w tym roku obejrzałeś w 4K.

Wyszło sporo nowych materiałów reklamowych w 4K do supermarketów :-)

Większa gęstość pixeli sprawia, że po upscalingu obraz 1080 jest bardziej pozbawiony schodkujących linii. Tego nie widzicie ?

Zależy z jakiej odległości i na jakiej przekątnej. Normalny Kowalski oglądając z tej samej sofy w swoim M-ileś z pewnością tego nie dostrzeże.

Wg większości recenzji materiał 1080p wcale lepiej nie wygląda na wyświetlaczu 4k. Ja widziałem w warunkach domowych Panasonic Cx700. Może jednak najwyższe modele lepiej sobie radzą.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Idąc w tym kierunku to CRT 576 linii jest THE BEST.

Plus lornetka.

Pie nia głupot ciąg dalszy jak widzę.

To jak nie potrafisz podać nowości filmowych w 4K to podaj te które obecnie się ukazują w SD.

Po raz kolejny walnął lufę nasz drogi muzyk ze skandynawii i gada głupoty i brednie widzę że nie tylko ja i inni już się przekonali jak wklejałem posty ze sat kurierze jak nasz kolega został tam banowany za propagowanie herezii w nowych technologiach LTE i teraz OLED w tym marketingu jest dobry :) ale na innych forach widać użytkownicy i admini szybciej działają niż tu za pisanie marketingu i głupot

Chodziło mi że kolega prowadzi marketing jak jaka technologi wchodzi tak było w LTE i innymi na sat kurierze ale tam za brednie jest ban od razu tu można prowadzić markrting i pisać głupoty sledziłes jego wpisy i tematy tam wklejałem tu co on wypisywał tam? dawałem linki w tym temacie jak go banowano i za w jakich tematach zawsze szło o nowe wchodzące technologie

Wg większości recenzji materiał 1080p wcale lepiej nie wygląda na wyświetlaczu 4k.

Potwierdzam. Brałem udział w takim pokazie. Na telewizorze 4K demonstrowano materiał 1080p upskalowany do 4K. Efekt praktycznie żaden.

Przekonanie o lepszej jakości FHD na ekranie UHD bierze się moim zdaniem skądinąd. Otóż pojawiły się w handlu (czego to marketing nie wymyśli) BD oznakowane jako "4K Ready". Zwykłe oszustwo i bezczelne robienie ludzko wody z mózgu. Są to klasyczne BD FHD 1080p, tyle że zapisane z bardzo dobrym bitratem. I to jest cała tajemnica lepszego obrazu. Wszystko jedno na czym będzie wyświetlany. Na ekranie FHD wypadnie równie doskonale.

Widzę, że właściciele plazm klepią się po plecach - jakie to genialne wyświetlacze posiadają a całe to 4K to pic na wodę ;-)

Nie wiem czy wiecie Panowie ale wszystkie topowe LCD są już tylko 4K. Technologia 2K odeszła w zapomnienie tak samo jak odeszły plazmy.

Czas już zaakceptować nadejście nowych czasów. Na pewno 4K a czy OLED to zobaczymy ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Też tak myśle. Właściciele plazm pocieszają się bo co innego im pozostało. Sam nie mam TV 4K ale chętnie bym taki przyjął. Nie mam z tym problemu żeby przyznać, że są dużo lepsze od tego co mam w chacie. Ale można też inaczej, najlepiej pocieszać się wmawiając innym i przede wszystkim sobie, źe te nowe są kiepskie. Technika znana od lat w każdej dziedzinie.

Czekając z utęsknieniem na 8K, które może będzie za 10 lat, a może za 15, możliwe też, że nigdy, to chętnie teraz przyjąłbym dobry, duży 4K... :-) Chętnie zostałbym tym naiwnym z 88 calowym JS 9500, tylko cena mi nie pasuje. Mogę zostać nawet idiotą i jako idiota z przyjemnością oglądałbym filmy na tych beznadziejnych 88 calach przejściówki... :-)

Gość Gosc

(Konto usunięte)

To jest to, to ja powiem, jak mi kablówka dostarczy jakiś cudowny materiał, w tej samej technologii będę miał płyty w wypożyczalni i filmy do zassania z netu. I to nowości filmowe w dniu premiery.

I wtedy faktycznie trzeba będzie kupić TV który umożliwi mi cieszenie się z nowego standardu.

A żeby kupić coś tylko po to żeby to mieć a oglądać i tak tylko FHD, to podziękuję na razie.

Oczywiście wymiana TV 2K na 4K na tym etapie nie ma sensu. Ale zakup nowego TV 4K jak najbardziej (z racji przejścia na większy rozmiar czy zepsucia się TV).

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

W dniu 23.08.2015 o 20:54, gość napisał:

A żeby kupić coś tylko po to żeby to mieć a oglądać i tak tylko FHD, to podziękuję na razie.

Bzdurna argumentacja dostosowana do z góry założonej tezy. Równie dobrze można powiedzieć, że po co komuś duży pokój z dobrym systemem, skoro można mieć słuchawki, albo po co komu super samochód z bajerami, jeśli drogi przecież mamy jakie mamy, to lepiej pomykać starym Oplem.Po co komu miejsce w biznes klasie w samolocie do USA czy Azji skoro to i tak ten sam samolot i w ekonomicznej będzie równie dobrze. Po co komu zegarek Patek czy Blancpain skoro pokazują ten sam czas co zegarek za 10$. Po co komu dom 300m2 skoro łóżko, kuchnia i TV zmieści się na 40m2. Przykładów można mnożyć.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.