Skocz do zawartości
IGNORED

Pixel Magic - LUMIN odtwarzacz sieciowy.

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

Jak wielcy tego swiata zadecyduja a to pewne, ze pliki to jedyna przyszlosc!to swoje otwarzacze i plyty CD do piwnicy spakujecie,tak jak ja swoje kasety na tasme, ostatnio znalazlem w swojej piwnicy, az lezka poplynela,tylko wasza bedzie z goryczka bo macie tego po pachy!!

Dajcie namiary na tego LUMINA!!!skad najtaniej mozna go kupic,kto znajdzie najlepsza oferte na swiecie!!!moze prosto z Korei???tylko aby po dodaniu cla,watu itd+przesylki nie wyszlo tyle samo co w Polsce!!!

Chyba nie masz pojęcia o czym piszesz! Kasety praktycznie umarły już 25 lat temu. Można było ich dalej używać ale od samego grania jak i upływu czasu ulegały degradacji więc dziś nadają się już tylko na śmietnik. Pewnie trochę szkoda ale takie są fakty.

Ale płyty CD to zupełnie inna sprawa.Oferuję dużo lepszą jakość i trwałość.Nie zużywają się od ilości odtworzeń a poza tym to właśnie teraz osiągnąły najlepsze brzmienie dzięki dobrym wydaniom(jazz,klasyka), dopracowanym na maxa transportom CD, lepszym kablom cyfrowym, zasilającym itd.

Dziś można wycisnąć z CD dźwięk o który trudno było 20 lat temu.

Nikt nie każe chować płyt CD w piwnicy.Można ich słuchać przez kolejne 20 lat albo i dłużej a ty swoich kaset słuchać już nie możesz bo one już się do tego nie nadają. Oryginały z dobrym zapisem zawsze mają swoją wartość a kasety już nie.

Wiele płyt CD z popem można kupić za 20zł ale dobre wydania jazzu, klasyki, muzy dawnej czy elektroniki na ebay dochodzą nawet do 100 dolców za sztukę!!! To są tytuły których nakłady się już dawno pokończyły.

A powiedz mirek skąd chcesz wziąć dla siebie pliki? Wiesz że jeden kosztuje 15-20 euro?Kupisz 1000 plików za 20 000 euro?

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Dajcie namiary na tego LUMINA!!!skad najtaniej mozna go kupic,kto znajdzie najlepsza oferte na swiecie!!!moze prosto z Korei???tylko aby po dodaniu cla,watu itd+przesylki nie wyszlo tyle samo co w Polsce!!!

Szukaj z drugiej reki w Mozambiku albo w Ghanie:)

Możesz przewieźć w bagażniku , najlepiej "malczaka"(F126) aby nie zwracać uwagi celników:)

Poważnie, to polski importer czyli Moje Audio należy do rozsądniejszych dystrybutorów i raczej nie pazernych.

Jeśli cena w Polsce jest jaka jest to musi to wynikać z jakichś racjonalnych przesłanek.

Poważnie, to polski importer czyli Moje Audio należy do rozsądniejszych dystrybutorów i raczej nie pazernych.

Jeśli cena w Polsce jest jaka jest to musi to wynikać z jakichś racjonalnych przesłanek

Niemniej skoro w Niemczech kosztuje 5000 € (~ czyli 21.000 zł) to trudno uznać propozycję Moje Audio za rozsądnie wycenioną.

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Niemniej skoro w Niemczech kosztuje 5000 € (~ czyli 21.000 zł) to trudno uznać propozycję Moje Audio za rozsądnie wycenioną.

Może masz rację.

Najlepiej jak załączysz link do takiej oferty.

Jednak mamy 3% różnicy w VAT.

Prawdopodobnie wielkość sprzedaży w Niemczech jest wielokrotnie większa co może wpływać na cenę zakupu a ponadto na wkalkulowanie kosztów stałych prowadzenia firmy.

p.s. nie zdziwił bym się gdyby wynajęcie biura u nas było wyższe niż u przyjaciół:) za Odrą:)

Poza tym 6moons twierdzi, że:

Review component retail in Europe: €5.980

Tu już różnica jest pomijalna i absolutnie warta posiadania niekłopotliwej gwarancji.

Na końcu , nie widzę w tym problemu.

Możesz kupić w Niemczech.

Twoja wola.

Nie ma co się nad tym rozwodzić.

Harpia,

Cena jest wzięta z niemieckiego Audio.

Nie sądzę, aby cena zakupu w Niemczech była szczególnie inna. Z innej branży niż audio mam dość odmienne doświadczenia. Ale, nie wnikając w szczegóły, których nie znam - nie dość, że statystycznie zarabiamy dużo mniej to jeszcze mamy płacić więcej. Cokolwiek o tym nie myśleć, to trochę irytujące...

Tak czy siak ważne, żeby z dystrybutorem znaleźć rozsądny kompromis.

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Nie sądzę, aby cena zakupu w Niemczech była szczególnie inna. Z innej branży niż audio mam dość odmienne doświadczenia. Ale, nie wnikając w szczegóły, których nie znam - nie dość, że statystycznie zarabiamy dużo mniej to jeszcze mamy płacić więcej. Cokolwiek o tym nie myśleć, to trochę irytujące...

Zamieść link.

Poza tym, jak napisałem.

Nie ma problemu, możesz kupić w Germanii.

Twój wybór.

Zarobki nie mają nic do kosztów sprzedaży towaru.

p.s. nie wymagam od Ferrari aby mi sprzedali furkę za pół darmo bo mnie na nią nie stać:)

Harpia,

A kto tu mówi o sprzedawaniu za pół ceny??? Co najwyżej poruszam fakt "lekkiego rżnięcia" klienta w Polsce

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja nie muszę płacić najniższej ceny i rozumiem, że każdy musi zarobić. Nie psioczę na cenę Lumina. Ale nie podoba mi się fakt, że w Polsce mam zapłacić 20% więcej z tytułu "racjonalnych przesłanek" .

I chyba wystarczy tej dyskusji

Ukryta Zawartość

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Zamieść link do oferty typu " Kup" to pogadamy.

Nie znam niemieckiego ale tam chyba nie ma rzetelnej oferty zakupu a odniesienie do "kategorii dźwięku"

Nie pisałem : "za pół ceny" a "pół darmo" to naprawdę czyni różnicę:)

Dawaj 0.5 banki i zrobione ;)

Mówisz i masz ...

Ukryta Zawartość

Tylko się nie ociągaj.

Ukryta Zawartość

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Znalazłem oficjalną Niemiecką ceną.

http://www.hgfa.de/Lumin.php

To cena autoryzowanego przedstawiciela Lumin.

U nas jest TANIEJ!!!

Cena taka sama a w VAT 4 % różnicy na naszą nie kożyść:)

Skąd kolego "@albertini" Twoje cenowe sensacje?

Harpia,

Skoro niemieckie Audio podaje cenę 5000 € to nie prowadzę śledztwa czy to prawda czy nie. Chyba z palca sobie tego nie wyssali. I akurat nie szukam sensacji bo mi szkoda na to czasu. Zaznaczam jedynie fakt, że nie lubię jak traktuje się klienta w Polsce z +20% bonusem.

Niemniej jeśli prawdą jest, że u nas jest taniej to się cieszę równie mocno jak Ty. I polecam edycję słowa 'kożyść'

Chyba nie masz pojęcia o czym piszesz! Kasety praktycznie umarły już 25 lat temu. Można było ich dalej używać ale od samego grania jak i upływu czasu ulegały degradacji więc dziś nadają się już tylko na śmietnik. Pewnie trochę szkoda ale takie są fakty.

Ale płyty CD to zupełnie inna sprawa.Oferuję dużo lepszą jakość i trwałość.Nie zużywają się od ilości odtworzeń a poza tym to właśnie teraz osiągnąły najlepsze brzmienie dzięki dobrym wydaniom(jazz,klasyka), dopracowanym na maxa transportom CD, lepszym kablom cyfrowym, zasilającym itd.

Dziś można wycisnąć z CD dźwięk o który trudno było 20 lat temu.

Nikt nie każe chować płyt CD w piwnicy.Można ich słuchać przez kolejne 20 lat albo i dłużej a ty swoich kaset słuchać już nie możesz bo one już się do tego nie nadają. Oryginały z dobrym zapisem zawsze mają swoją wartość a kasety już nie.

Wiele płyt CD z popem można kupić za 20zł ale dobre wydania jazzu, klasyki, muzy dawnej czy elektroniki na ebay dochodzą nawet do 100 dolców za sztukę!!! To są tytuły których nakłady się już dawno pokończyły.

A powiedz mirek skąd chcesz wziąć dla siebie pliki? Wiesz że jeden kosztuje 15-20 euro?Kupisz 1000 plików za 20 000 euro?

kolega posiada jedna z najwiekszych kolekcji plyt,kupowal przez cale zycie namietnie,mega plytoteka,pomoglem mu odzyskac zdrowie,w zamian za moja pomoc cala mi ja udostepnil,nie przeslucham tego przez cale moje zycie!!!masz jeszcze jakies pytania???

Jestem za kupowaniem u Polskich dilerow bo zawsze daja -30%, tak ze wole dac zarobic rodakom!!raz tylko udalo mi sie kupic w Polsce okazyjnie ekspres do kawy Siemens Q7, za polowe ceny tego co w UK i calej Europie,do dzis pijac kawke i sluchajac muzyki wspominam ten swietny zakup,dziekowac chyba trzeba ze fabryka ta znajduje sie w Polsce i dlatego tak byla atrakcyjna cena,tak mi wyjasniono,wszystkim kawoszom polecam ten ekspres jest fantastyczny!!!

Skoro niemieckie Audio podaje cenę 5000 € to ....

... to musi być prawda :/ Może być wiele przyczyn dla których ceny się różnią: zwykła pomyłka pisarska, podniesienie ceny przez producenta i/lub dystrybutora.

Fakty są takie, że na chwilę obecną rekomendowana cena u Polskiego dystrybutora to 26.000zł a u niemieckiego to 25 962,17 - czyli w zasadzie dokładnie tyle samo, i to mimo że u nas mamy 4% wyższy VAT.

(Der Lumin kostet 5.980,- Euro inkl. 19% MwSt. und Versand.)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Nie wiem czy już było tu jest dużo fotek Lumina

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Harpia,

NIestety zasada jest taka, że im biedniejszy kraj tym cena produktów luksusowych jest wyższa. Najtaniej jest tam gdzie ludzie dużo kupują i gdzie jest największa konkurencja czyli w USA. Najlepiej to widać po cenach i dostępności produktów z drugiej ręki. Bycie audiofilem w USA to jest dopiero fajne życie. Im Polska będzie bogatszym krajem tym ceny produktów luksusowych będą u nas niższe. Poza tym nie przesadzajmy z tymi niskimi zarobkami w Polsce, wszyscy biadolą a ja nie mam gdzie parkować samochodu w Warszawie. Korki jak cholera. 13 lat temu jak kupiłem auto w Wawie było cudownie pusto. Skoro jest tak źle to czemu są takie tłumy w centrach handlowych i na parkingach. I nie mówcie że to dlatego że przyjechało mnóstwo słoików do Wawy. Bo to ci ludzie powinni dopiero być biedni skoro tak żle się u nas zarabia.

NIestety zasada jest taka, że im biedniejszy kraj tym cena produktów luksusowych jest wyższa. Najtaniej jest tam gdzie ludzie dużo kupują i gdzie jest największa konkurencja czyli w USA. Najlepiej to widać po cenach i dostępności produktów z drugiej ręki. Bycie audiofilem w USA to jest dopiero fajne życie. Im Polska będzie bogatszym krajem tym ceny produktów luksusowych będą u nas niższe. Poza tym nie przesadzajmy z tymi niskimi zarobkami w Polsce, wszyscy biadolą a ja nie mam gdzie parkować samochodu w Warszawie. Korki jak cholera. 13 lat temu jak kupiłem auto w Wawie było cudownie pusto. Skoro jest tak źle to czemu są takie tłumy w centrach handlowych i na parkingach. I nie mówcie że to dlatego że przyjechało mnóstwo słoików do Wawy. Bo to ci ludzie powinni dopiero być biedni skoro tak żle się u nas zarabia.

mamy w tym roku 5-krotny wzrost reeksportu aut z powrotem za granice Polski/ słaba złotówka/ , gdyby miec dostep do tego jakie marki tak sie sprzedaja byłaby odpowiedz czy rzeczywiście najdroższe sa w Polsce te lususowe

oficjalnie twierdza ze to te popularne z powrotem jada do Niemiec ale czy to prawda :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

NIestety zasada jest taka, że im biedniejszy kraj tym cena produktów luksusowych jest wyższa.

Czego dobitnym przykładem są kraje skandynawskie ;)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Czego dobitnym przykładem są kraje skandynawskie ;)

Jako człowiek światowy doskonale wiesz, że kraje skandynawskie to miejsce gdzie z zasady wszyscy mają żyć na podobnym poziomie, egalitayzm społeczny. Tam od dziesiątków lat nie promuje się epatowania luksusem tylko wyrównywanie poziomów. Tak więc akurat Twój przykład jest mocno chybiony. W Norwegii w całym Oslo widziałem jednego starego Porsche. Podatek od zakupu samochodu z mocnym silnikiem jest kosmicznie wysoki. Tak więc nawet wyższych modeli Audi jest tam niedużo. Jak kilka lat temu chciałem wypożyczyć u Hertza terenówkę z silnikiem 2.0 (widniejąca oficjalnie na stronie Hertza) to okazało się, że rzeczywistość w Oslo jest inna...samochody z Rent a Car mają maksymalnie silnik 1.6 a Diesel to max 1.9. Z większymi pojemnościami nie da się wypożyczyć. Za to wśród Norwegów jest masa 20 letnich Mercedesów które wyglądają jak nowe. Moda na dbanie o to co się już posiada jest tam powszechna. A poza tym po co komu Audi A8 jak faktycznie mozna jechać max po mieście 50 km/h?

mamy w tym roku 5-krotny wzrost reeksportu aut z powrotem za granice Polski/ słaba złotówka/ , gdyby miec dostep do tego jakie marki tak sie sprzedaja byłaby odpowiedz czy rzeczywiście najdroższe sa w Polsce te lususowe

oficjalnie twierdza ze to te popularne z powrotem jada do Niemiec ale czy to prawda :)

A może Niemcy szukają u nas najtańszych wersji wyposażenia, których u siebie nie mają w ofercie?

Nie, chybiony to jest twój przykład z USA.

Ludzie egzaltują się tamtejszymi cenami, zapominając przy tym, że wszystko co oglądaja w internecie to ceny NETTO. Mieszkasz w Californi, to musisz doliczyć sobie od razu sales tax 10%. I różnica od razu jest mniejsza.

Druga sprawa, że jest to kraj o zupełnie innych założeniach systemu gospodarczego - od płatnej służby zdrowia (każdy musi sobie sam wykupić ubezpieczenie), płatnego szkolnictwa, a na innym finansowaniu systemu emerytalnego kończąc.

Ludzie chcieli by mieć socjal jak w Europie, a ceny jak w USA. Takie rzeczy, to tylko w Erze.

Skandynawia to jedne z krajów o najwyższym dochodzie narodowym brutto, gdzie jednocześnie ceny wspomnianych przez ciebie dóbr luksusowych są najwyższe na świecie.

,,

Druga sprawa, że jest to kraj o zupełnie innych założeniach systemu gospodarczego - od płatnej służby zdrowia (każdy musi sobie sam wykupić ubezpieczenie), płatnego szkolnictwa, a na innym finansowaniu systemu emerytalnego kończąc.

Ludzie chcieli by mieć socjal jak w Europie, a ceny jak w USA. Takie rzeczy, to tylko w Erze.

Niestety piszesz bzdury o amerykańskim systemie ubezpieczeń twierdząc, że,,każdy musi sobie sam wykupić ubezpieczenie"

źródło:

Ukryta Zawartość

Cytuję:

,,W 1965 r. prezydent Lyndon Johnson wprowadził opłacany przez budżet federalny system obejmujący opieką medyczną wszystkich obywateli amerykańskich powyżej 65. roku życia. Medicare w 2008 roku obejmował 45 milionów osób.

Od 1965 do 1982 roku kolejno wszystkie stany tworzyły swoje własne odrębne fundusze zdrowotne, zapewniające opiekę osobom ubogim, tzw. Medicaid, opłacane z własnych budżetów. W 2008 roku Medicaid zapewniał opiekę 49 milionom ludzi.

W 1997 roku został powołany do życia fundusz State Children’s Health Insurance Program (SCHIP) opłacany z budżetu państwa i finansujący obecnie opiekę medyczną ponad dziewięciu milionom dzieci z rodzin, których zbyt wysokie dochody nie kwalifikowały do programu Medicaid.

Pracodawcy kupują dla swoich pracowników prywatne ubezpieczenia zdrowotne lub tzw. plany zdrowotne w instytucjach HMO (Health Maintenance Organization). Około 62 proc. Amerykanów ma wykupione prywatne ubezpieczenie zdrowotne przez swoich pracodawców, a jedynie 9 proc. kupuje je samodzielnie."

Obecnie sytuacja ma się jednak mocno zmienić bowiem uchwalono The Patient Protection and Affordable Care Act (PPACA), zwany też po prostu Affordable Care Act (ACA) który jest ustawą, niosącą największe zmiany w amerykańskiej służbie zdrowia od lat 60. XX w.

Może więc warto odwołać swoje słowa o tym, że w USA ,,każdy musi sobie sam wykupić ubezpieczenie"...

Ukryta Zawartość

NO I JUŻ MOŻNA KUPIĆ Z DRUGIEJ RĘKI :)

Chyba się nie spodobał .....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

NO I JUŻ MOŻNA KUPIĆ Z DRUGIEJ RĘKI :)

Chyba się nie spodobał .....

Ukryta Zawartość

W Stanach jest normalna cena, nowy za 15kzł a używka ok. 11kzł a u nas jak zwykle kroją ile wlezie. Zasilacz ma osobny więc opłaci się sprowadzić niż nabijać kabzy naszym zdziercom. Dziwne, że do USA producent sprzedaje po 2-3 tysiące dolców i mu się opłaca a w EU już nie.

Ukryta Zawartość

W Stanach jest normalna cena, nowy za 15kzł ...

Product Information:

Product - Lumin network player

Price - $7,200

Product Page - Link

Where To Buy USA - Link (CA Sponsor)

Ukryta Zawartość

Może więc warto odwołać swoje słowa o tym, że w USA ,,każdy musi sobie sam wykupić ubezpieczenie"...

To co przytoczyłeś, zawiera tylko minimalny koszyk świadczeń. Za wszystko ekstra trzeba zapłacić.

Pogadaj sobie może najpierw z ludźmi którzy tam mieszkają ...

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.