Skocz do zawartości
IGNORED

TRIANGLE TITUS TZX

frobek

Rekomendowane odpowiedzi

Kolumny, właściwie monitory, słyszał ktoś jak grają?

W sieci niewiele informacji, szczególnie w językach powszechnie zrozumiałych dla białych ludzi.

"cytat usunięty przez moderację" -  Bernard le Bovier de Fontenelle

https://www.audiostereo.pl/topic/105951-triangle-titus-tzx/

Nie znam Titusa słyszałem flagowe Magellany tej firmy.

Cena - oczy z głowy, ale grają świetnie. Dźwięk świeży a jednocześnie gładki. Zasilanie szło z elektroniki BelCanto. Granie z wielką kulturą.

To nieprawda, że Triangle są ostre. Przynajmniej nie Magellan.

Jak tańsze to nie wiem, ale jeśli Triangle ma swój "dżwięk firmowy" to wskazana jest po prostu odpowiednio dobrana elektronika i nie będzie ostro.

Wyobrażam sobie, że super by zagrały z klockami Musical Fidelity.

Jako żródło - raczej lepiej sprawdzi się NOS DAC niż przetwornik z oversamplingiem.

Triangle to IMO niedoceniana firma.

Np te monitorki, które Ci się podobają mają skuteczność 90 dB co czyni je wymarzonym partnerem do słabych ( a muzykalnych ) wzmaków w małych pomieszczeniach.

Lampa się prosi, MF A1... tak bym to widział.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

No tak może drogie Magnellany tak grają, ale budżetowe kolumny tej firmy grają dla mnie sztucznie "dźwięk na twarz" z twardym basem, duża dynamika coś ala Focus nie wiem może komuś takie granie odpowiada. To nie są kolumny do kupowania w ciemno musisz ich posłuchać...

Mają grać z Nakamichi IA-3, który moim zdaniem jest bardzo neutralny z naciskiem na bas, wysokich napewno nie uwypukla.

Nakamichi powinien styknąć do Titusów.

A jaki masz budżet? Może rozpatrzymy inne "kolumnowe" alternatywy?

Za 2000 znajdziesz bez problemu używane PMC DB1 - mogę je polecić, bo miałem je w domu.

Jest nawet mój test tych głośniczków w dziale stereo. Wpisz w wyszukiwarkę "szarża lekkiej brygady".

Grają zaskakująco dobrze, za taką kasę trudno o coś lepszego,

Albo...dodaj parę groszy, kup używane PMC TB2 i... zapomnisz o wymianie kolumn na dłuuuuugo! :)

No i kupiłem Triangle, a że kosztowały 490PLN razem ze standami więc nie będę rozpaczał jak mi nie spasują. Jak dotrą to napisze co i jak.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.