Skocz do zawartości
IGNORED

Ranking - ankieta na forum.

revers

Rekomendowane odpowiedzi

Przyszedł mi glowy pomysł, by tu na forum uruchomic coś w rodzaju dynamicznej listy, rankingu:

1. Nalepiej zrealizowanej plyty,

2. Najlepszego wydawnictwa audio,

3. Albumu wszech czasow,

...

Forumowicze mogliby tworzyc kategorie rankingów, dodawac pozycje i głosowac. Pewnie byłoby to nielada wyzwanie dla administratorow strony i forum. Ale moze pomysł chwyci ?

Z przyjemnoscia przegladalbym dynamiczną liste 100 najlepiej zrealizowanych plyt rockowych wg urzytkownikow audiostereo.

https://www.audiostereo.pl/topic/106100-ranking-ankieta-na-forum/

Tutaj ludzie nie słuchają już muzyki !

Kiedyś może słuchali ...

Teraz słuchają już tylko sprzętu.

Ale nikt się przecież do tego nie przyzna.

Więc płytami mało kto będzie się chwalił, bo nie ma czym.

Bo ... nie o to w tej zabawie chodzi :-)

nie przesadzaj, są też na tym forum melomani. Ja czekam na symfonie 38, 39, 36 Mozarta pod Bruggenem z Orkiestrą XVIII wieku - w Polsce niedostępne. Generalnie Philips dobrze nagrywał tą orkiestrę, wykonania na prawdę niezwykłe. Polecam też orkiestrę Il Fondamento - fajnie grają.

Ciężko coś wybrać z tylu płyt, trzeba by zawęzić kategorie typ: klasyka, pop, rok, jazz i dalej na kolejne podkategorie oraz dzielić na lata bo tyle tego wychodzi.

Kiedyś może słuchali ...

Jaja sobie robisz czy to poważnie?:)

Sugeruję zajrzeć do wątków "Reimyo - czyli muzyka ponad wszystko, Fascynacje Jazzowe, Co nam w duszy ... czy Ambient..."

Ponadto, jest parę b.ciekawych wątków dot Muzyki Klasycznej.

W tym pierwszym już dawno nie dyskutuje się o klockach, kablach itp, a prawie tylko o muzyce.

W drugim, chyba w ogóle sprzęt jest pomijalny

W trzecim chyba nigdy ani słowem o klockach

eeech.., nie warto wprowadzać ludzi w błąd, a już na pewno nie celowo z premedytacją:)

Ps. Prawda, ze wątek się dubluje, bo podobnych już chyba parę było:) W Forum/Muzyka jest nie mało:)

Gość maniekn274

(Konto usunięte)

na pokaz :) dla szpanu,dla lansu itd.A najważniejsze ile zapłaciliśmy za niego.A czy muzykę na jakiś nośnikach posiadamy to już mniej ważne. he he :)Tak odbieram to forum-większość działów.

Ale pomysł założyciela wątku moim zdaniem świetny.

No i posypały się propozycje. Tak wygląda tu zainteresowanie muzyką.

Napisze ktoś jakiś głupi temat do narzekania na Bocznicy - tłum oszołomów będzie wypełniał go postami przez lata.

Napisze ktoś jakiś temat w dziale Muzyka - masz kilka odpowiedzi na krzyż ...

Napisze ktoś jakiś głupi temat do narzekania na Bocznicy - tłum oszołomów będzie wypełniał go postami przez lata.

Jest pewien problem ze spisaniem tych propozycji, które np. ja bym miał. Nie chce mi się ich pisać (lenistwo ;-) ). Zwłaszcza, że żeby prawidłowo zapisać jakiegoś wykonawcę czy tytuł to musiałbym się ciągle wspierać albo internetem albo płytą z kolekcji (pamięć już nie ta ;-) ). W ciągu pisania, tu na forum, zdarzało mi się trochę takich tytułów czasem podawać. Niektórych nie znam bo na przykład pochodzą z samplerów (tytułów płyt). Taki spis jest np. dla mnie bardzo pracochłonny i dlatego mi się nie chce. To chyba jest główna przeszkoda. Drugi problem to że muzyka rzadko wywołuje takie emocje jak sprzęt i dlatego taki temat będzie mniej atrakcyjny, ale może ? To trochę dziwne bo realizacje płyt są jedną z głównych przyczyn wysokiej lub niskiej jakości dźwięku wydobywającego się z naszych sprzętów, a dyskusja o jakości nagrań nie jest tu też nośnym tematem. Oczywiście nie wszystko na forum śledziłem więc mogę się mylić.

Pozdrawiam

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość

(Konto usunięte)

Jest już podobnych tematów trochę i na dobrą sprawę nic z nich nie wynika, jeśli chodzi o faktyczny ranking.

Jeśli coś takiego ma powstać, to, tak jak napisał kolega:

Pewnie byłoby to nielada wyzwanie dla administratorow strony i forum.

bo musiałoby to być coś na wzór np. listy przebojów w radiu, czyli zmieniająca się dynamicznie lista, a skonstruować ją może tylko Administracja.

Przecież nie ma sensu tworzenie kolejnego wątku, w którym każdy będzie wypisywał swoje typu - to nie ma formy rankingu, bo ktoś zainteresowany ma wyszukiwać potem w całym wątku konkretne pozycje i liczyć głosy na nie?

Chyba o taki "profesjonalny", dynamicznie zmieniający się ranking, chodziło autorowi, który może działać np. na zasadzie, że każdy może dodać po jednej pozycji w każdej z kategorii, system tworzy listę i można głosować na pozycje już umieszczone na tej liście, a głosy są automatycznie zliczane, tak jak to działa na wszelkiego rodzaju rankingach i np. arkuszach kalkulacyjnych :)

Kiedyś może słuchali ...

Ale nikt się przecież do tego nie przyzna.

Więc płytami mało kto będzie się chwalił, bo nie ma czym.

mow za siebie

Święta prawda

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.