Skocz do zawartości
IGNORED

Battlefield 4 - wasze opinie

kamilaKK

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć! Graliście w betę battlefield4? już się nie mogę doczekać tej gry. Ostatnio znalazłam fajny filmik, widzieliście?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/106460-battlefield-4-wasze-opinie/

Mi nie odpowiada system szpiegujący jaki producent dodaje do swoich gier (warunki licencji)

Szpiegiem nie jestem, ale cenię swoją prywatność. Pograć od czasu do czasu w coś lubię, ale z w/w powodów produkcji EA unikam.

Są inni producenci, także dramatu nie mam....

Grafika nawet się podoba ale na tym koniec, całą lista wad jak w częsci trzeciej tj. głupie jest to że żołnierz na piechotę na ograniczoną ilość naboi (w sumie normalne) ale ktoś siedzący w czołgu czy heli już nie. Idiotyczne jest "samoleczenie" pojazdów i ich obsługa. Brakuje w grze przede wszystkim przestrzeni i realizmu (tutaj twórcy gry powinni coś zrobić na wzór symulatora RAH66 przynajmniej jeśli chodzi o pilotowanie śmigłowca, podobnie z F16 - podpatrzeć conieco w innych tytułach, a tak to na razie mamy tylko napompowaną efektami specjalnymi awanturę/jatkę i nic ponad to. Współczesne gry schodzą na psy podobnie jak większość współczesnych filmów.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

jest pewne przełożenie w grach typu FPS na pewien powiom "realizmu", chociaż to tylko gry.

Call of Duty - dynamiczna, niewiele mająca wspólnego z prawdziwym polem walki gierka zawłaszczona przez nastolatków

Battlefield - o oczko wyżej niż CoD, trochę więcej implementacji fizyki pocisków i "realizmu" - chociaż dynamizm ma również niewiele wspólnego z polem walki

Arma - jak na razie, oprócz "america's army" (na którym amerykanie się, powiedzmy, trochę "ćwiczą wirtualnie"), jedyny symulator pola walki z naprawdę dokładnym odwzorowaniem fizyki. niestety, nie jest tak dynamiczny i efekciarski, więc ma mniejszą bazę fanów ale z drugiej strony to lepiej bo przy zorganizowanych grach, z użyciem TeamSpeak'a mamy do czynienia z dojrzałą bazą graczy co podbija wrażenia z gry. wiem że grają w to nawet byli uczestnicy misji wojskowych i chwalą sobie za całkiem sensowne odwzorowanie konfliktu zbrojnego i mniejszych potyczek.

fani CoD/BF nie radzą sobie w Armie, fani Army nie dotykają tych pierwszych uznając je za casualowe odpowiedniki gierek arcade, pewnie coś w tym jest.

najważniejsze że jest wybór.

na BF można się wbić na 10 minut i pooglądać trochę nierealnych wybuchów, na Armę trzeba mieć czas i warunki - ciszę, spokój. jest różnica.

ja grałem prawie we wszystkie części Battlefielda na PC, ostatnia ich produkcja trójka podoba mi się do tej pory, ale to co zobaczyłem w czwórce nie wywołuje takiej ekstazy jak przejście z Bad Company 2 na BF3, przede wszystkim niech zrobią dobrą optymalizację, bo nie chcę w tą grę grać poniżej 60fps a mój sprzęt to podkręcony i5 2500k do 4,5GHz i GTX 670, dla przykładu trójka chodzi zajebiście.

moim zdaniem najlepszy multiplayer to unreal tournament 2004,tej gry nic nie przebije,polecam pograc,do dzis pelne servery :),z nowych gralem w cod i tak srednio mi to podeszlo,batllefiled 4 sprobuje jak wypuszcza cracka :)

moim zdaniem najlepszy multiplayer to unreal tournament 2004

moim zdaniem najlepszy był quake III arena;] Obecnie preferuję większe pola walki niż CoD i BF mają do zaoferowania, gram w Planetside 2. 2000 osób na jednej mapie robi wrażenie choć nie ma litości dla komputera;]

Jak dla mnie każda kolejna iteracja CoD i BF nie wnosi nic nowego poza poprawioną oprawą graficzną. Chociażby tak oszałamiające efekty jak niszczenie otoczenia były już osiągalne w 2001 roku w serii gier red faction, żadna mi to nowość.

Ot po prostu kolejna gra pompująca kasę producentowi za nazwę.

Gość nudel1306

(Konto usunięte)

Wlasnie niedawno nabylem bf4... Jedno slowo - gniot! Totalny, nudny, powolny, gniot z ladna grafika dla dzieci do lat 15 i tyle w temacie. Pomijajac bledy, bugi i inne denerwujace duperele jak zacinanie sie w pewnych momentach (gram na konsoli) to dodam jeszcze jedno: kampania w bf4 to jakis zart! Dawno juz nie gralem w takiego gniota. Juz starsze serie CoD sa bardziej ekscytujace. Multiplayer jest dokladnie taki sam jak bf3. Ile to juz razy czytalem, ze seria CoD nie zmienia sie w ogole. Jak wiec nazwac owy twor studia Dice? Moze Battlefield 3.5?

Gość nudel1306

(Konto usunięte)

Far cry 3 jest niezly, bioshock infinite tez, metro last light w te gry warto pograc, w far cry 3 mozna tez niezle sie usmiac

Slyszalem sporo dobrych slow o metro... O czym jest ta gra?

Totalna zagłada nuklearna. Przetrwali tylko podróżni w tunelach metra. Powstały bandy i mutacje zwierząt. Są też anomalia ponuklearne. Przeplatane jest to również wpływami obcych bytów z innej planety (chyba). Trzeba dotrzeć to w jedno miejsce to w inne z misją dostarczenia czego, zabicia kogoś. Mroczny i przytłaczający klimat zaciemnionych tunelów metra, szaruga na powierzchni. Klimat przelewa się z monitora. Piękna grafika i niezapomniane chwile przy kompie. POLECAM

dokladnie jak wyzej kolega napisal,chodzisz i jezdzisz po ciemnych tunelach metra i nie tylko ,klimat grozy zaszczucia,wszystko co tam spotkasz chce cie rozszarpac zabic,sa momenty ze boisz sie isc dalej :),grafika,dzwiek klimat najwyzszy poziom,mysle ze lepsza od poprzedniej (metro 2033) czesci,choc poprzednia tez bardzo dobra, warto zagrac w obie najlepiej w dzien nie w nocy :)

Gość nudel1306

(Konto usunięte)

Lubie takie klimaty. Ja z innej beczki polecam Dead Space 1 i 2 trojka to lipa. Pierwsza czesc byla czyms nowym w trakcie premiery na prawde warto zagrac. W drugiej czesci wracamy w pewnym momencie gry na Ishimur'e i tu chcialoby sie powiedziec: gdzies juz to widzialem, a z drugiej strony mamy wrazenie ze znow cos bedzie nie tak. W sumie gra nie jest trudna, ale klimat i efekty dzwiekowe robia swoje;) polecam szczegolnie w nocy...

Ja obecnie przerabiam Dead Space 3 i przyznam że bardzo mi się podoba. Jest super grafika i super optymalizacja (chodzi idealnie). Podoba mi się że można wyjść w przestrzeń kosmiczną i jest kilka ciekawych urozmaiceń jak np. dopasowanie modółów aby wsiąść w TRAM, jak i lot statkiem kosmicznym strzelając do przeszkód. Dla mnie miodzio. Następna czeka w kolejce Outlast, tylko trochę boję się zacząć w to grać :) Również na plus zasługuje piękna grafika i superpłynność w Ultra detalach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.